Lybra - CB Radio
Lybra - CB Radio
Czyli gdzie zamontować, jak puścić kabel antenowy, gdzie dać anenę itp
przede wszystkim interesuje mnie patent na montaż samego radia (cel: jak najmniej wiercenia, ciecia itp)
przede wszystkim interesuje mnie patent na montaż samego radia (cel: jak najmniej wiercenia, ciecia itp)
Lybra - CB Radio
chodzi o sedana czy SW??
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Lybra - CB Radio
sorki - nie napisałem - Sedan..."Łukasz" pisze:chodzi o sedana czy SW??
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Lybra - CB Radio
A nie wystarczy Ci antena przez szybke na magnes? Nie oszpecisz/podziurawisz auta...
Sporo ludzi tak robi.
Sporo ludzi tak robi.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Lybra - CB Radio
znaczy jak to "przez szybkę" ?"Nat" pisze:A nie wystarczy Ci antena przez szybke na magnes? Nie oszpecisz/podziurawisz auta...
Sporo ludzi tak robi.
myślę o magnesówce ale na dach a nie "przez szybkę"

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Lybra - CB Radio
Przez szybkę oznacza, że przylepiasz magnes na dachu a kabelek chyba jakos musi wejśc do auta- i tu pojawia się albo pokusa pborowania karoserii, albo wykorzystania dziur juz istniejących. np. własnie "przycinania " szybką kabelka (żby nie wiało).
Zapytaj np. Rado albo Tomka.
Zapytaj np. Rado albo Tomka.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

Lybra - CB Radio
Tzn. stawiasz antene na dachu i zamykasz szybę."DZIDA" pisze:znaczy jak to "przez szybkę" ?"Nat" pisze:A nie wystarczy Ci antena przez szybke na magnes? Nie oszpecisz/podziurawisz auta...
Sporo ludzi tak robi.
myślę o magnesówce ale na dach a nie "przez szybkę"(cokolwiek to oznacza
) tylko jeszcze nie wiem którędy kabla pociągnąć i gdzie radyjko przymocować

Dedra 2.0 TDS
Lybra - CB Radio
Zdecydowanie odradzam magnesy wiem wiem wygoda ale jak ci lakierk porysuje lub będziesz skrobał dach w zime z lodu żeby antene zamontować, a tak jedna dziurka i po sprawie kable od anteny pochowane i luzik.
Lancia Dedra sw 1.9 tds ls
Lybra - CB Radio
W Kappie mam zgrabną H 100 i przy 190 nie odpadła .
Trzeba tylko magnes przed przylepieniem wyczyścić .Ja daję na klapę zupełnie wystarcza(do 8km słyszalność ,nigdy na dach ,raz wygląda to ni jak, o ile wogóle antena CB wygląda) .Lokalnie wystarcza jak jest w bagażniku 1-2km .
http://images4.fotosik.pl/304/ceba3d9a40feb744m.jpg[/img]
Trzeba tylko magnes przed przylepieniem wyczyścić .Ja daję na klapę zupełnie wystarcza(do 8km słyszalność ,nigdy na dach ,raz wygląda to ni jak, o ile wogóle antena CB wygląda) .Lokalnie wystarcza jak jest w bagażniku 1-2km .
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 22:51 przez sloneczna, łącznie zmieniany 1 raz.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
Lybra - CB Radio
Ładan ta Twoja kappa, to są 17-nasto czy 18-nasto calowe koła?"sloneczna" pisze:W Kappie mam zgrabną H 100 i przy 190 nie odpadła .
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM

Alfa Romeo 145 1.6 TS
Lybra - CB Radio
A co będzie jak się CB znudzi?"adasik12" pisze:Zdecydowanie odradzam magnesy wiem wiem wygoda ale jak ci lakierk porysuje lub będziesz skrobał dach w zime z lodu żeby antene zamontować, a tak jedna dziurka i po sprawie kable od anteny pochowane i luzik.

Dedra 2.0 TDS
Lybra - CB Radio
7,5J 17"x 225 Dodatkowe wyposażenie AZEV dla Lancia Kappa.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Lybra - CB Radio
Ja jezdzilem z magnesem ale zdecydowalem sie na dziuke w tylnym blotniku. Antena President Indiana w ogole nie wyglada na antene CB."Nat" pisze: Nie oszpecisz/podziurawisz auta...
Sporo ludzi tak robi.
Co do 'dziurawienia auta' a anteny radiowe, telefoniczne czy tym podobne to co? Po demontazu anteny mozna zawsze wstawic zalepke i prawie nie bedzie widac.
Lybra - CB Radio
ja w sw mam antenke na dach na magnesik tylko przedtem przykleiłem przeżroczystą naklejkę wyciętą na ploterze o średnicy odribine większej od magnesu i nec się nie rysuje a radyjko to zdecydowałem się na ręczniaka ALAN chyba 42 jak dobrzy pamiętam i umieściłem go w podłokietniku bez żadnych dziur bo by mi serce pękło jak musiałbym dziurawić to piękne wnętrze. wszystko razem sie dobrze sprawuje.
Lybra - CB Radio
i kabelek od anteny po prostu przytrzaskujesz drzwiami czy klapą ? którędy puściłeś?"chodko" pisze:ja w sw mam antenke na dach na magnesik tylko przedtem przykleiłem przeżroczystą naklejkę wyciętą na ploterze o średnicy odribine większej od magnesu i nec się nie rysuje a radyjko to zdecydowałem się na ręczniaka ALAN chyba 42 jak dobrzy pamiętam i umieściłem go w podłokietniku bez żadnych dziur bo by mi serce pękło jak musiałbym dziurawić to piękne wnętrze. wszystko razem sie dobrze sprawuje.
no a co do podłokietnika to niestety już radio mam kupione (TTI -770) pierwotnie z zamiarem do seja, ale wyszła lybra no to już nie będę zmieniał nooofki radia.... tylko antenę jakąś musze dokupić....