[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Wybory;) na kogo głosować i dlaczego?? Może na Stonogę ?

Post autor: luka » 02 paź 2015, 8:30

Kilka słów o Korwinie, po pierwsze on też już był w Sejmie, po drugie czy widzieliście jakiś kraj na świecie, który ma podobny model do tego z opowiadań Króla Korwina?
Po trzecie: w jego programie ( w czasach kiedy się nim interesowałem ) jest tak:
Kilka ministerstw, wszechwładny król i wszystko jak sobie Polak wymyśli, czyli ile zarobi, tyle ma, ile się ubezpieczył tyle jego, reszta prywatne.
Pytam się kto będzie budował drogi?
Czy te marne dochody państwa wystarczą na opłacenie tych kilku ministerstw i świty Króla?
Czy człowiek, który pracując i wydając wszystko co ma ( a takich jest i byłoby w Polsce 80%), następnie tracący nogę w wypadku samochodowym jest w stanie przeżyć w takim państwie? Powiecie jego sprawa, mógł się ubezpieczyć, ok ale wiadomo że takich ludzi byłoby multum, co wtedy z takimi ludźmi? Oczywiście żebrają, a potem gniją i umierają. Kto ich pochowa, jeżeli opieki społecznej nie będzie?
Czy nasz dzisiejsza płaca duże brutto, bo tyle byśmy w przeliczeniu zarabiali za Korwina starczy na: płacenie za prywatne przedszkole, podstawową opiekę zdrowotną, za przejechane po prywatnych drogach kilometry, za szkołę dla dzieci, nie wspominając o operacji wycięcia wyrostka za kilka tysięcy zł, bo to oczywiście nie będzie wchodzić w skład opieki standardowej ubezpieczenia.
Jest to utopijny Świat, nie podparty żadnymi danymi.
Ja postawię na klin, czyli na Petru ( idealny nie jest ), ale:
- dla kasy raczej tam nie wchodzi,
- ma większość postulatów, które mi odpowiadają, czyli takie centrowe poglądy z lekko liberalną gospodarką,
- zawsze będę kibicował zrównoważonym ludziom, którzy będą chociaż chcieli rozwalić przywileje i uprościć podatki,
- wolę koalicję PO i Petru, niż z PSL-em, przez to tak naprawdę nic się nie działo,
- boję się stwierdzeń typu jak dojdziemy do władzy to zmienimy tą ustawę: o in-vitro, o podwyższeniu wieku, rozdamy wszystko wszystkim, rozliczymy złodzieji i postawimy ich pod trybunałem stanu, ośmieszymy watażkowością się na arenie międzynarodowej, pogorszymy stosunki z naszymi odwiecznymi wrogami itd. itd.
- mały Petru może zrobić więcej dobrego, niż mniejsza większość PO.
- wolę u władzy bankowca niż historyka czy prawnika :)

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 02 paź 2015, 8:59

Na dobrą sprawę czytając wypowiedzi to każdemu z osobna i wszystkim razem można przyznać rację.
Każdemu można coś zarzucić i każdego prawie można za coś pochwalić chyba oprócz PiS-u.

Tak jak Maciej pisał przypisywanie sobie zasług za wzrost gospodarczy gdzie rządziło się dwa lata...to jest jakieś jajo.
Przecież każdy trzeźwo myślący wie, że nie ma takiej siły politycznej, która w dwa lata zrobi nam w kraju eldorado.
Fakt jest taki, że na czas rządów PO przypadł kryzys gospodarczy. Nie mieli lekko, ale mieli tez możliwość wykorzystania swojej szansy jak najlepiej. Gdy wydawało się, że faktycznie jakoś przebrneliśmy, bo w tym okresie zrobili kilka antyspołecznych posunięć(np. podniesienie VAT-u) to miałem poczucie, że jest to z korzyścią dla naszego kraju. Jednak ostatnie występki m.in. taśmy(i nie oburza mnie forma w jakiej wypowiadają się politycy między sobą, bo pewnie sami nie mówimy lepszą polszczyzną) na których Sienkiewicz mówi, że istniejemy teoretycznie jest skandalem. To, że po takiej aferze m.in. Parafianowicz czy Baniak dostali ciepłe posadki w różnych instytucjach. Takimi rzeczami skutecznie zniechęcają do siebie społeczeństwo. Nie życzę im aby zniknęli ze sceny politycznej. Liczę tylko na to, że takim porządnym pstryczkiem w nos coś zdziałamy. I chociaż programowo i mentalnie jest mi najbardziej po drodze z PO to mam nadzieję, że ich wynik będzie dużo gorszy niż w sondażach.
Zresztą klasę jaką reprezentuje PO pokazał Komorowski odchodząc z prezydentury.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
brygadzista1
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Hubert

Post autor: brygadzista1 » 02 paź 2015, 9:37

luka pisze:Kilka słów o Korwinie, po pierwsze on też już był w Sejmie, po drugie czy widzieliście jakiś kraj na świecie, który ma podobny model do tego z opowiadań Króla Korwina?
Po trzecie: w jego programie ( w czasach kiedy się nim interesowałem ) jest tak:
Kilka ministerstw, wszechwładny król i wszystko jak sobie Polak wymyśli, czyli ile zarobi, tyle ma, ile się ubezpieczył tyle jego, reszta prywatne.
Czy te marne dochody państwa wystarczą na opłacenie tych kilku ministerstw i świty Króla?
Czy człowiek, który pracując i wydając wszystko co ma ( a takich jest i byłoby w Polsce 80%), następnie tracący nogę w wypadku samochodowym jest w stanie przeżyć w takim państwie? Powiecie jego sprawa, mógł się ubezpieczyć, ok ale wiadomo że takich ludzi byłoby multum, co wtedy z takimi ludźmi? Oczywiście żebrają, a potem gniją i umierają. Kto ich pochowa, jeżeli opieki społecznej nie będzie?
Czy nasz dzisiejsza płaca duże brutto, bo tyle byśmy w przeliczeniu zarabiali za Korwina starczy na: płacenie za prywatne przedszkole, podstawową opiekę zdrowotną, za przejechane po prywatnych drogach kilometry, za szkołę dla dzieci, nie wspominając o operacji wycięcia wyrostka za kilka tysięcy zł, bo to oczywiście nie będzie wchodzić w skład opieki standardowej ubezpieczenia.
Luka a kto dzisiaj buduje drogi? Przez ponad 20 lat w czasie których kierowcy dopłacali do każdego litra paliwa drugi litr polska sieć dróg jest beznadziejna. Mamy drogi remontowane zamiast nowych. Kilka autostrad z czasów Euro budowanych przez chińczyków. I chyba nie ma kilometra drogi przy którym nie byłoby przekrętów a cena owego kilometra zazwyczaj jest jakaś kosmiczna. Jak pisałem połowa ceny paliwa to są podatki. Jeśli pomnożysz to przez liczbę samochodów w Polsce i średnie miesięczne tankowanie za 200zł to są kosmiczne pieniądze w skali roku. I przez 20 lat mamy 4 nitki przeciągnięte przez Polskę podczas gdy na zachodzie mamy pajęczynę dróg.

Poza tym Korwin nie chce wszystkiego zostawić w naszych rękach. Dochody państwa mają być pozyskiwane z VATu. I nie możesz powiedzieć że nie płacisz dzisiaj za przedszkole. Państwo to nie jest jakiś bank bez dna. To są Twoje pieniądze które co miesiąc zasilają budżet i którymi dysponuje rząd, często dysponując bardzo źle. Nic nie ma za darmo. Ale ludzie się łapią na to że mają "darmowe" przedszkola, szkoły, szpitale itd. Różnica jest taka że jak płacisz za coś prywatnie to uzyskujesz wysoki poziom obsługi a jak składasz się na państwowe to poziom obsługi jest taki że wolisz zapłacić drugi raz i powrócić do prywatnego sektora.

Wolę żeby moimi pieniędzmi dysponował ktoś kto jako przykład bierze sobie Miltona Friedmana niż bandę buraków która nigdy o takim człowieku nie słyszała, bandę buraków która kompletnie nie ma doświadczenia zawodowego by obejmować stanowiska ministrów i rozporządza czymś z czym nigdy nie miała do czynienia (może poza obecnym ministrem zdrowia), bandę buraków która nie wie nic o ekonomii i bazuje jedynie na tym aby dobrze wyglądać w TV.
Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 02 paź 2015, 10:09

W temacie służby zdrowia
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 02 paź 2015, 10:44

brygadzista1 pisze:
luka pisze:Kilka słów o Korwinie, po pierwsze on też już był w Sejmie, po drugie czy widzieliście jakiś kraj na świecie, który ma podobny model do tego z opowiadań Króla Korwina?
Luka a kto dzisiaj buduje drogi? Przez ponad 20 lat w czasie których kierowcy dopłacali do każdego litra paliwa drugi litr polska sieć dróg jest beznadziejna. Mamy drogi remontowane zamiast nowych. Kilka autostrad z czasów Euro budowanych przez chińczyków. I chyba nie ma kilometra drogi przy którym nie byłoby przekrętów a cena owego kilometra zazwyczaj jest jakaś kosmiczna. Jak pisałem połowa ceny paliwa to są podatki. Jeśli pomnożysz to przez liczbę samochodów w Polsce i średnie miesięczne tankowanie za 200zł to są kosmiczne pieniądze w skali roku. I przez 20 lat mamy 4 nitki przeciągnięte przez Polskę podczas gdy na zachodzie mamy pajęczynę dróg.

Poza tym Korwin nie chce wszystkiego zostawić w naszych rękach. Dochody państwa mają być pozyskiwane z VATu. I nie możesz powiedzieć że nie płacisz dzisiaj za przedszkole. Państwo to nie jest jakiś bank bez dna. To są Twoje pieniądze które co miesiąc zasilają budżet i którymi dysponuje rząd, często dysponując bardzo źle. Nic nie ma za darmo. Ale ludzie się łapią na to że mają "darmowe" przedszkola, szkoły, szpitale itd. Różnica jest taka że jak płacisz za coś prywatnie to uzyskujesz wysoki poziom obsługi a jak składasz się na państwowe to poziom obsługi jest taki że wolisz zapłacić drugi raz i powrócić do prywatnego sektora.

Wolę żeby moimi pieniędzmi dysponował ktoś kto jako przykład bierze sobie Miltona Friedmana niż bandę buraków która nigdy o takim człowieku nie słyszała, bandę buraków która kompletnie nie ma doświadczenia zawodowego by obejmować stanowiska ministrów i rozporządza czymś z czym nigdy nie miała do czynienia (może poza obecnym ministrem zdrowia), bandę buraków która nie wie nic o ekonomii i bazuje jedynie na tym aby dobrze wyglądać w TV.
Pytanie moje brzmiało kto, a nie za co? To jest różnica, ponadto nie myśl o mnie jak o półgłówku, który nie wie za co jest przedszkole, służba zdrowia itd. Wydatki budżetowe nie są tylko dla tych, którzy się na niego składają, korzystają np. ci którzy nie mogą do niego wpłacać z różnych powodów, co wtedy? Jest to niejako uśrednione. Jak wiesz nasze składki emerytalne nie idą na nasze emerytury, tylko na świadczenia dzisiejszych emerytów, tak to jest teraz złożone, jak wiadomo u Korwina Zus nie istnieje, co w takim razie dalej?
Pytanie następne czy te wszystkie daniny, które wpłacamy dzisiaj wystarczą na wydatki wszystkiego co prywatne, bo jak wiadomo są ludzie bogatsi, którzy odprowadzają większe składki, de facto oni rekompensują ( uśredniają ) świadczenia dla wszystkich innych płacących mniejsze.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 paź 2015, 15:35

Witam!
maciej_ignys pisze:Najgorsze jest to że niewielu jest wyborców Pis którzy w ogóle przeczytają i zrozumieją wypociny jak moje.
Skoro się wypowiadam w wątku, to czytam i oglądam filmiki, linki itd. Nie dyskutuję z Tobą, gdyż nie jest nam po drodze. Czytając to, co napisałeś, mam takie odczucie jakbym słuchał skrzyżowanego Żakowskiego z Lisem i Pochanke na dokładkę, a to nie moja bajka. Żakowskiego chyba jakieś 10 lat temu ostatnio oglądałem w TV i później tak się złożyło, że przeczytałem jego jakąś książkę - to były jego wywiady z różnymi ludźmi. Pozostałych dwoje nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem/słyszałem. To porównanie nie ma na celu obrazić Cię.
Rzeczywiście byłem wyborcą PiS-u, ale w wyborach oddam głos na ugrupowanie Grzegorza Brauna "Szczęść Boże!"

Duch-Dziadka napisał(a):
...Jednak ostatnie występki m.in. taśmy(i nie oburza mnie forma w jakiej wypowiadają się politycy między sobą, bo pewnie sami nie mówimy lepszą polszczyzną)...

Byłoby dobrze abyś jednak cały czas mówił za siebie, gdyż wielu wokół mnie nie jest w stanie zniżyć się do takiego poziomu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 02 paź 2015, 15:55

Hobbysta pisze:Witam!
maciej_ignys pisze:Najgorsze jest to że niewielu jest wyborców Pis którzy w ogóle przeczytają i zrozumieją wypociny jak moje.
Skoro się wypowiadam w wątku, to czytam i oglądam filmiki, linki itd. Nie dyskutuję z Tobą, gdyż nie jest nam po drodze. Czytając to, co napisałeś, mam takie odczucie jakbym słuchał skrzyżowanego Żakowskiego z Lisem i Pochanke na dokładkę, a to nie moja bajka. Żakowskiego chyba jakieś 10 lat temu ostatnio oglądałem w TV i później tak się złożyło, że przeczytałem jego jakąś książkę - to były jego wywiady z różnymi ludźmi. Pozostałych dwoje nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem/słyszałem. To porównanie nie ma na celu obrazić Cię.
Rzeczywiście byłem wyborcą PiS-u, ale w wyborach oddam głos na ugrupowanie Grzegorza Brauna "Szczęść Boże!"

Pozdrawiam
Wolałbym żebyś mnie z nikim nie krzyżował, zwłaszcza z Lisem :lol: .
Nie dyskutujesz ze mną, ale jednakże w jakąś szufladę mnie pchasz. To nie jest pretensja, zupełnie mi to nie wadzi, chodzi tylko o metodę.
Być może z Darbo zapędziliśmy się w onanizowaniu detalem i wielopiętrowych analizach, konkluzja jest jedna.
Kupujemy często nie kompetencje merytoryczne ale ogólny wizerunek, ba nawet nasze powierzchowne o nim wyobrażenie.
I też często mylimy ogólny osąd na temat człowieka z jego programem a co gorsze z kompetencjami.
Co mam na myśli ? Grzegorz Braun, choć zdecydowanie mi nie z nim po drodze, z jego festynowym katolicyzmem i delikatnie rzecz ujmując niestandardowymi pomysłami np, o intronizacji Chrystusa na Króla Polski to ogólne wrażenie z obcowania człowiekiem jest absolutnie przyjemne.
Elegancki człowiek o stanowczych poglądach, elokwentny, skuteczny interlokutor, nie unoszący się i prowadzący dyskurs w stonowany sposób, o tonie głosu radiowego amanta w porównaniu z np. prostakiem, i szmaciarzem o aparycji zdechłego wieloryba, Kamińskim, jawi się jak papież przy przydrożnej prostytutce. To tak jak porównanie (wizerunku) niezłomnego Kaczyńskiego, który odrzuca wszelkie dobra materialne i płonie i walczy dla dobra Polski z kunktatorem Tuskiem który ucieka do Brukseli za sianem.

Tylko to są pozy i efekty specjalne. Elegancki Braun jest zupełnie nieskuteczny i odstrasza elektorat umiarkowany epatując religijnością i nie ma szans z wyćwiczoną do perfekcji polityczną prostytucją Kamińskiego. I tak samo za maską troskliwego ojca narodu u Kaczora kryje się polityczny Machiavellizm, kunktatorstwo i politykierstwo, tak za maską Tuska kryje się bezradność i wewnętrzna szarpanina...

A którzy według mnie z tych par zasługują, abstrahując od kompetencji zasługują na miano uczciwych ?
Braun i Tusk, serio. A teraz proszę o lincz :lol:

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 paź 2015, 16:15

Witam!

Maciej_ignys, nie zamierzam Ciebie i nikogo do niczego przekonywać ani tym bardziej linczować. Każdy ma wolną wolę i zrobi jak uważa. To co napisałem i wklejałem w komentarzach jest moim punktem widzenia i w jakimś zakresie propozycją do poszerzenia wiedzy dla innych - przede wszystkim niezdecydowanych.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 02 paź 2015, 18:38

Hobbysta pisze: Rzeczywiście byłem wyborcą PiS-u, ale w wyborach oddam głos na ugrupowanie Grzegorza Brauna "Szczęść Boże!"
A "Szczęść Boże" ma komitet wyborczy?

Duch-Dziadka pisze:Tak jak Maciej pisał przypisywanie sobie zasług za wzrost gospodarczy gdzie rządziło się dwa lata...to jest jakieś jajo. Przecież każdy trzeźwo myślący wie, że nie ma takiej siły politycznej, która w dwa lata zrobi nam w kraju eldorado.
Nie wiadomo z kim dyskutujesz, bo z tego co pamiętam nikt tu nie pisał, że PIS zrobił w dwa lata eldorado, albo przypisywał sobie wzrost gospodarczy.

W czasie 2006-2007 mieliśmy do czynienia ze wzrostem gospodarczym, który miał wielu ojców i matek. To co PIS zrobił mądrego to obniżył podatki a ponieważ PKB szybowało po ponad 6% rocznie moment był idealny. Nie spowodowało to obniżenia dochodów budżetowych a na rynku pojawiły się dodatkowe pieniądze. Wielu ekonomistów uważa, że w kolejnych kryzysowych latach przed recesją uratował nas między innymi, podkreślam MIĘDZY INNYMI, popyt wewnętrzny, stymulowany przez 40 miliardów złotych, które znalazły się w rękach Maciejowych ludków :lol: i przedsiębiorców.

Lewicowe w opozycji PIS zachowało się przy korycie liberalnie, w czym przypomina SLD; w przeciwieństwie do liberalnego i obywatelskiego PO, które już nie jest ani liberalne ani obywatelskie. Taki polski paradoks :x
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 paź 2015, 19:58

Witam!
darbo pisze: A "Szczęść Boże" ma komitet wyborczy?
Tak, wylosowali nr 14. Ze strony głównej jest wejście: GB

Tutaj np.: PKW rozlosowała numery list

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 02 paź 2015, 21:36

W zasadzie i z gruntu, to wszystko przecież idzie prosto wytłumaczyć. Nic się nie znacie na niczym :D 8-O 8-O 8-O

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Artur G. » 03 paź 2015, 11:32

Wiecie co ... dopiero dziś trafiłem na ten temat, zacząłem czytać od strony nr 1 skończyłem na str. 5. Fajnie piszecie, ale to nie na moje zdrowie. Ja żyję, mam rodzinę, pracuje, obserwuję wszystko dookoła, słucham i wnioski wyciągam. Nie należę do ludzi którzy sie nie orientują w otaczającym ich świecie. Po prostu jestem w tym kotle małym pionkiem.
Moje prywatne odczucie jest takie, że jak słyszę słowa "Platforma Obywatelska" to mam tiki nerwowe, odruchy wymiotne i wiele innych negatywnych dla mojego organizmu zdarzeń biologicznych.
Nigdy nie głosowałem na PO i głosował nie będę. Za to jestem z siebie dumny bo mam dość tych wszystkich afer, wypowiedzi, programów publicystyczno - politycznych w TVN. Zapewniam Was, że za rządów PO żyje mi się zdecydowanie gorzej, po 25 latach mojej pracy i 20 latach pracy mojej żony rok w rok od 8 lat skracam wyjazdy urlopowe, mniej kupuję itd.... a powinno być odwrotnie? Fakt, mam Dom, Deltę III i mam tez telewizor LED - ale to wszystko na kredyt albo ze środków ze sprzedaży działki budowlanej.
Oczywiście nie wiem jakby było za rządów innej partii - ale interesuje mnie tu i teraz i co dla mnie zrobili Tusk i jego szajka a zrobili zero czyli nic. A zabrali mi sporo.
To moje prywatne zdanie którego nie zmienię.
Co do przedmówców to zgadzam się z argumentami Darbo .

właśnie doczytałem do końca ... nadal zdania nie zmienię, na 99% ja i moja rodzina zagłosujemy na PiS, to najlepsze dla mnie i mam nadzieję, że dla Polski.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 12:03 przez Artur G., łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 03 paź 2015, 11:46

maciej_ignys pisze:I tu się walka odbędzie o kształt i jakość Polski. O wykorzystanie szansy na bycie istotnym graczem w Europie nie przez darcie ryja że Niemiec jest zły i nawet w ósmym pokoleniu ma przepraszać za Holokaust. O spokojne, stanowcze i profesjonalne budowanie pozycji gospodarczej a potem politycznej na arenie międzynarodowej. I tak uważam że PO to stary, zatęchły Golf 3 z progami z pianki i pijanym kierowcą który myśli że jest krzyżówką Ghandiego, Einsteina i Sashy Grey, ale ścierwo to jedzie we właściwym kierunku. I niech sobie PiS będzie Lancią Dialogos pożyczoną z Watykanu - ten sprzęt porusza się w inną, przeciwną stronę, w którą ja nie chcę jechać i zapewniam Was że wy też nie...

Dobranoc ;)
Ale gdzież to pędzi nasz swojski Golf trójeczka 8-O :?: Bo Lancia Dialogos to... wiadomo. Do średniowiecza: a tam czeka dyktator Kaczyński, ukryty GEJ bez rodziny, nie mający konta na Fejsbuku... a za nim parafialne trójki na każdym rogu, krzyże w miejscach pracy, Rydzyk na opakowaniu płatków śniadaniowych, dodatkowe podatki dla ateistów i oczywiście pogromy, pogromy, pogromy... wszystkich odmieńców.

Ale Golf :roll: :hmmm: No tak, on pędzi tunelem... w stronę światłości, nie do wieków ciemnych, lecz... :fire: do Cesarstwa Rzymskiego (rok 400 po Dżizusie) ... jak fajnie... jest zielony kontynent i ciepła woda w wodociągach : buja w oblokach : , ale....no....przepraszam Pana.... zaczekaj obcy przybyszu, no nie... k : cenzura : a dlaczego gwałcisz moją żonę :80: :!: :!: :!: :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 13:22 przez darbo, łącznie zmieniany 2 razy.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 03 paź 2015, 12:57

Przydałaby się ankieta, jest ktoś w stanie takową sklecić, bo te wszystkie sondaże to o kant .. rozbić. Jest na pewno wielu ukrytych, którzy nie chcą się ujawniać na kogo głosują i dlaczego.
Ja też nie rozumiem dlaczego tak macie, że jak nie na PO, to najlepiej na PIS?

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”