Uważam, że tematy polityczne wśród ludzi, którzy potrafia argumentować i jednocześnie słuchać to całkiem fajny temat do rozmów...
Jeśli o mnie chodzi od wielu lat byłem zwolennikiem PO. Dzielnie im kibicowałem wyśmiewając PiS, Samoobronę i SLD.
Niestety po tylu latach jestem zwyczajnie zmęczony. Nie tylko tym działaniem o którym słyszymy w TV, ale przede wszystkim regionalnymi przekrętami jakimi uraczyło nas PO. Oczywiście wszyscy mają czyste ręce, ale mam nadzieje iż kiedyś nastąpi rozliczenie lokalnych baronów PO.
Co do Stonogi...bacznie śledziłem jego rozwój. Kiedy jeszcze nie było o nim bardzo głośno w TV trafiłem na jego filmiki na youtube. Prześledziłem też jego historię. Pewne sprawy są dla mnie niejasne. Jego powiązania z ludźmi z rządu i informacje jakie zdobywa i przekazuje. Kim tak naprawdę jest Stonoga???
Moj wybór padnie raczej na przedstawicieli Kukiza. Rozumiem ich tok myślenia i działania. Mam też poczucie, że oni jeszcze nie mieli szansy pokazać się na scenie politycznej. Natomiast cała reszta PiS, PO, SLD, Palikot(który wydawał mi się ciekawą opcją ponieważ ktoś kto odniósł sukces finansowy powinien być dobrym menadzerem państwa, ale się pomyliłem) są z jednej beczki.
Mało kto z Was wie, że np. Niesiołowski(mój swojego czasu ulubieniec) w programach politycznych kłócił się z Kurskim, a po szli razem na balety i przepraszali się za to, że jeden drugiemu zbyt mocno przywalił. Od taka przyjaźń.