[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 26 lis 2015, 17:11

belial666 pisze:
darbo pisze:Taki ze mnie katolik jak z Ciebie satanista :-?
I tu cię zaskoczę:). Jestem satanistą...:)
Przecież pisałeś, że jesteś ateistą :roll:

To dlatego tak się denerwowałeś jak VIRGIN SQUAD Cię pokropił wodą święconą :mrgreen:

Sorry jak uraziłem w ten sposób Twoje uczucia religijne. : gafa :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 26 lis 2015, 17:29

BTW tak mi się skojarzyło, a propos uczuć religijnych z tymi flagami niebieskimi, co to już ich nie będzie.
Czy kogoś uczucia religijne zostały obrażone w związku z tym?
Bo przyznam, że bardziej bzdurnego tłumaczenia już dawno nie słyszałem :roll: 8-O 8-O 8-O :|
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 26 lis 2015, 19:05

darbo pisze:
Nat pisze:Ale twórczo wykorzystałeś mema sprzed wyborów:
ówczesny prezydent Komorowski spoglądał na sprawy jak ta pszczoła - Polska kwitnie
ówczesny pretendent Duda jak ta mucha - Polska w ruinie

Wygrali stronnicy wszędobylskiego gówna, a nie wszędobylskich kwiatów.
Jak jest naprawdę, żadnej ze stron nie interesowało.
Święte słowa. Nikogo zbytnio nie interesuje prawda.

Latamy jak te owady nad władzą w tym kraju. Taki np. Duch Dziadka musiał 7 lat latać jako ta pszczółka nad ukwieconą łąką PO/PSL, aż zorientował się, że nie jest pszczółką tylko muchą i nie lata nad łąką tylko szambem. Podobnie Luka: raz muszka, raz pszczółka w zależności od tego co analizuje. Nie mówiąc o Belialu666 - jednakowoż on nie jest reprezentantem fauny jeno zwykłym pospolitym bolszewikiem (vide wypowiedź dot. Katynia). :lol:

Mechanizm ten jest znany współczesnej psychologii jako tzw. redukcja dysonansu poznawczego. Jeżeli ktoś wyrobi sobie tzw. pogląd, np. "władza PISu to syf" to będzie tak filtrował informacje by przyjmować te, które potwierdzają to przekonanie. Jeżeli trafi na coś innego, np. "prezydent Duda jest fajny" to ma klasyczny dysonans, czyli niezgodność pomiędzy: "Władza PIS to syf" a "Duda jest fajny". W związku z tym pragnąc zlikwidować dysonans musi zmienić zdanie "Duda jest fajny" na "Duda to ch...j i tylko przypadkowo wyszło, mu coś fajnego". :lol: [

Bo przecież nie zmieni pierwotnego poglądu na "władza PIS może zrobić coś dobrego dla kraju".
Byłbyś bardziej wiarygodny, gdyby Twoje rozważania dotyczyły również i drugiej strony tego pseudosporu "wszystko wina Tuska" "zamach" "zdrada" "hańba" i inne zaklęcia. :) No ale to kłóciłoby się z Twoim światopoglądem, więc nie. :roll:

Przecież podobno wpis ten zacząłeś od poszukiwania prawdy, a nie potwierdzania swoich poglądów za pomocą wtykania palca w hm... oko osób o poglądach przeciwnych.
A tak przy okazji - jakie punkty programu PiS to coś, Twoim zdaniem, ewidentnie "dobrego dla kraju"? Zakładając, że go zrealizują, oczywiście?

Off topic: Zwracam uwagę, że pisanie "Duda to ch...j " nie jest na tym forum mile widzianie, szczególnie przez... p. Dudę : gafa : Postaraj się więc powstrzymywać... ;)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 26 lis 2015, 19:07

darbo pisze:Przecież pisałeś, że jesteś ateistą :roll:
No tak, zapomniałem, że jesteś katolem z krwi i kości. I że tylko znasz satanizm który ci wpojono od dzieciaka. Wraz z mlekiem matki... :roll: To takie typowe wśród was.

Musisz zasięgnąć doktryny i wyjść w końcu na zewnątrz, wyjść z tej świątyni " betonu". :roll:
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 26 lis 2015, 19:23

darbo pisze: Taki np. Duch Dziadka musiał 7 lat latać jako ta pszczółka nad ukwieconą łąką PO/PSL, aż zorientował się, że nie jest pszczółką tylko muchą i nie lata nad łąką tylko szambem. Podobnie Luka: raz muszka, raz pszczółka w zależności od tego co analizuje.
yyyyyyyyyyyyyyyy...ja nadal uważam, że ta łąka jest ukwiecona i piękna(choćby dlatego nie wyjechałem z kraju choć mam na to ochotę czasami). Ja po prostu uważam, że weszło na nią stado baranów, które tratuje tą łąkę za bardzo, co nie zmienia jednak faktu że na wiosnę trawa odrośnie, a barany pójdą na ubój. Chodziło bardziej o to, żeby tym baranom dać pstryczka w nos za butę i arogancję.
Jednak jeśli pytasz o moje poglądy są one jak najbardziej pro PO i uważam, że mimo przeciwności losu i tak stanęli na wysokości zadania w rządzonym przez siebie okresie.
Nie czytasz dokładnie tego co piszę... :)
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 26 lis 2015, 19:39

darbo pisze:
ówczesny prezydent Komorowski spoglądał na sprawy jak ta pszczoła - Polska kwitnie

Latamy jak te owady nad władzą w tym kraju. Taki np. Duch Dziadka musiał 7 lat latać jako ta pszczółka nad ukwieconą łąką PO/PSL, aż zorientował się, że nie jest pszczółką tylko muchą i nie lata nad łąką tylko szambem. Podobnie Luka: raz muszka, raz pszczółka w zależności od tego co analizuje. Nie mówiąc o Belialu666 - jednakowoż on nie jest reprezentantem fauny jeno zwykłym pospolitym bolszewikiem (vide wypowiedź dot. Katynia). :lol:

Mechanizm ten jest znany współczesnej psychologii jako tzw. redukcja dysonansu poznawczego. Jeżeli ktoś wyrobi sobie tzw. pogląd, np. "władza PISu to syf" to będzie tak filtrował informacje by przyjmować te, które potwierdzają to przekonanie. Jeżeli trafi na coś innego, np. "prezydent Duda jest fajny" to ma klasyczny dysonans, czyli niezgodność pomiędzy: "Władza PIS to syf" a "Duda jest fajny". W związku z tym pragnąc zlikwidować dysonans musi zmienić zdanie "Duda jest fajny" na "Duda to ch...j i tylko przypadkowo wyszło, mu coś fajnego". :lol:

Bo przecież nie zmieni pierwotnego poglądu na "władza PIS może zrobić coś dobrego dla kraju".
Tu się mylisz bardzo mocno, bo szczerze mówiąc trochę uwierzyłem w Dudę. Sądziłem że jednak nie będzie pisowskim żołnierzem i szmatą prezesa, jednakże okazało się inaczej, bo zamiast być prezydentem chociaż "większej połowy" Polaków okazało się że czas ma tylko na podpisywanie złych projektów Pis-u.
Co do ciebie, to po poprzednich wpisach cię oceniam. Wiem że nie wszystko do końca się tobie podoba, tylko ciężko jest się do tego przyznać. Mam tylko nadzieję, że nie zdradzisz samego siebie, żeby na forum być na "górze". Powodzenia i szczęśliwości.
Porównanie z tą muchą jest dziwne, bo jak widzisz potrafię dostrzec błędy poprzedników jak i pozytywy teraz, patrz "Morawiecki", swoją drogą on tak jak ty długo w tym bagnie nie wytrzyma.
Chciałbym jeszcze szpileczkę w wyborcówk Kukiza, czy nie wstyd wam że głosowaliście na PIS - B??

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 26 lis 2015, 19:46

luka pisze:
darbo pisze:

Mechanizm ten jest znany współczesnej psychologii jako tzw. redukcja dysonansu poznawczego. Jeżeli ktoś wyrobi sobie tzw. pogląd, np. "władza PISu to syf" to będzie tak filtrował informacje by przyjmować te, które potwierdzają to przekonanie. Jeżeli trafi na coś innego, np. "prezydent Duda jest fajny" to ma klasyczny dysonans, czyli niezgodność pomiędzy: "Władza PIS to syf" a "Duda jest fajny". W związku z tym pragnąc zlikwidować dysonans musi zmienić zdanie "Duda jest fajny" na "Duda to ch...j i tylko przypadkowo wyszło, mu coś fajnego". :lol:

Tu się mylisz bardzo mocno, bo szczerze mówiąc trochę uwierzyłem w Dudę. Sądziłem że jednak nie będzie pisowskim żołnierzem i szmatą prezesa, jednakże okazało się inaczej, bo zamiast być prezydentem chociaż "większej połowy" Polaków okazało się że czas ma tylko na podpisywanie złych projektów Pis-u.
Co do ciebie, to po poprzednich wpisach cię oceniam. Wiem że nie wszystko do końca się tobie podoba, tylko ciężko jest się do tego przyznać. Mam tylko nadzieję, że nie zdradzisz samego siebie, żeby na forum być na "górze". Powodzenia i szczęśliwości.
Porównanie z tą muchą jest dziwne, bo jak widzisz potrafię dostrzec błędy poprzedników jak i pozytywy teraz, patrz "Morawiecki", swoją drogą on tak jak ty długo w tym bagnie nie wytrzyma.
Chciałbym jeszcze szpileczkę w wyborcówk Kukiza, czy nie wstyd wam że głosowaliście na PIS - B??

Ale przecież jego pierwsze wystąpienie w TV było sztuczne jak piersi Dody... Klepał z kartki, a ten Mały bił mu brawo jak jakiś poparzony. A ludzie i tak poszli za nim. Pozarastane oczy ...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 lis 2015, 20:08

Czy satanista to taki moher ze znakiem ujemnym? : gafa :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 26 lis 2015, 20:10

darbo pisze:Czy satanista to taki moher ze znakiem ujemnym? : gafa :
Weź idź stąd. Nikt cię tu nie lubi...:);)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 lis 2015, 20:22

Nat pisze:Byłbyś bardziej wiarygodny, gdyby Twoje rozważania dotyczyły również i drugiej strony tego pseudosporu "wszystko wina Tuska" "zamach" "zdrada" "hańba" i inne zaklęcia. :) No ale to kłóciłoby się z Twoim światopoglądem, więc nie. :roll:
Przyjąłbym Twój prztyczek z pokorą, gdyby nie fakt, że sam jesteś stroną w tym polskim sporze, o czym świadczą Twoje najświeższe wypowiedzi. Pragnę również zaznaczyć, że "wszystko wina Tuska" "zamach" "zdrada" "hańba" i inne zaklęcia nie są elementem mojego światopoglądu. Nigdy tak nie pisałem bo po prostu tak nie uważam. Mimo to moi oponenci wiedzą lepiej, szczególnie Duch Dziadka, Luka i Belial dla którego zawsze będę katolem mimo tego, że nie chodzę do kościoła, brzydze się Rydzykiem a laudacja Dudy w Toruniu przyprawiła mnie o mdłości. Jeżeli lokujesz mnie na poziomie "zamach" i "wina Tuska" to proponuje spotkaj się z ww. kolegami i wspólnie obalcie moje poglądy. Poczujecie się lepiej. ;)

Taki żart...wybacz :)
Nat pisze:Przecież podobno wpis ten zacząłeś od poszukiwania prawdy, a nie potwierdzania swoich poglądów za pomocą wtykania palca w hm... oko osób o poglądach przeciwnych.
A tak przy okazji - jakie punkty programu PiS to coś, Twoim zdaniem, ewidentnie "dobrego dla kraju"? Zakładając, że go zrealizują, oczywiście?
Pisałem to już wiele razy. Jak Cię to interesuje to jutro napiszę to jeszcze raz...postaram się bardzo to wyłuszczyć ostatecznie.
Nat pisze:Off topic: Zwracam uwagę, że pisanie "Duda to ch...j " nie jest na tym forum mile widzianie, szczególnie przez... p. Dudę : gafa : Postaraj się więc powstrzymywać... ;)
Ok. Proszę o wybaczenie : gafa : :lol:

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 26 lis 2015, 20:28

belial666 pisze:
luka pisze:
darbo pisze:

Ale przecież jego pierwsze wystąpienie w TV było sztuczne jak piersi Dody... Klepał z kartki, a ten Mały bił mu brawo jak jakiś poparzony. A ludzie i tak poszli za nim. Pozarastane oczy ...
Owszem, ale sądziłem że bardziej oszukuje swojego prezesa niż wyborców, niestety nie pierwszy raz się pomyliłem, choć może nie do końca, kto wie kto pierwszy postawi się nieracjonalnej i dyktatorskiej polityce opętanego nienawiścią prezia. To jest jego ostatnia szansa na bycie dyktatorem więc moze posunąć się za daleko, już pani Beatka Szydło już tak nie patrzy na prezesa jak jeszcze miesiąc temu:)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 lis 2015, 20:31

Duch-Dziadka pisze:
darbo pisze: Taki np. Duch Dziadka musiał 7 lat latać jako ta pszczółka nad ukwieconą łąką PO/PSL, aż zorientował się, że nie jest pszczółką tylko muchą i nie lata nad łąką tylko szambem. Podobnie Luka: raz muszka, raz pszczółka w zależności od tego co analizuje.
yyyyyyyyyyyyyyyy...ja nadal uważam, że ta łąka jest ukwiecona i piękna(choćby dlatego nie wyjechałem z kraju choć mam na to ochotę czasami). Ja po prostu uważam, że weszło na nią stado baranów, które tratuje tą łąkę za bardzo, co nie zmienia jednak faktu że na wiosnę trawa odrośnie, a barany pójdą na ubój. Chodziło bardziej o to, żeby tym baranom dać pstryczka w nos za butę i arogancję.
Jednak jeśli pytasz o moje poglądy są one jak najbardziej pro PO i uważam, że mimo przeciwności losu i tak stanęli na wysokości zadania w rządzonym przez siebie okresie.
Nie czytasz dokładnie tego co piszę... :)
Nie zrozumiałeś metafory. Łąka nie jest Polską tylko rządami określonych frakcji, np. PO/PSL lub PIS. Co do baranów to widzisz są one naturalną częścią ekosystemu łąki; jedzą trawę pobudzając jej wzrost, srają nawożąc; jedno drugiemu jest do egzystencji potrzebne; w przeciwieństwie do różnego rodzaju Duchów i duszków, które jak powszechnie wiadomo nie istnieją, symbolizując ulotne i przemijające idee, przynoszą tylko niepotrzebny niepokój; post-marksistowskie wiatry, które toksycznie zatruwają ekosystem.

Ja wolę barany : gafa : :lol:

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 26 lis 2015, 20:47

Ano widzisz Darku nie musiałem jednak szukać :D
Zauważyłeś gdzie Nat podąża za jakąkolwiek frakcją ? Odsłania swoje poglądy polityczne ?
Otóż mimo Twoich dygresji nie.

Jako ekonomista odniósł się tylko z oburzeniem do wziętych z sufitu danych statystycznych i je sprostował.
W drugim zarzucił Ci jednostronność dyskursu i "wtykanie palca w oko" oponentom.

Poprosił również o programowe, ekonomicznie i logicznie a nie populistycznie uzasadnione, pomysły PiS

A Ty odebrałeś to jako atak na Twoje poglądy i przystąpiłeś do kontrataku poprzez przypuszczenie.

I to był mój zarzut, choć nie tak skondensowany, do Twojej retoryki, która IMHO jest zbieżna z retoryką PiS.
O interlokutorze Pisowcy mogą powiedzieć wszytko i wszystko ma znaczenie - jest głupi bo mu z ryja wali.
Natomiast jakiekolwiek kwestionowanie Pisowskich bredni jest traktowane jak gwałt na kocie Kaczyńskiego.

Pokazał to ostatnio w telewizorze jeden z kaczorskiej menażerii - minister tablet, zamiast odpowiedzieć na pytanie (krępujące, bo popisali się wyjątkowym debilizmem) zbluzgał dziennikarkę od stronniczych i reżimowych.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 lis 2015, 20:51

maciej_ignys pisze:Ano widzisz Darku nie musiałem jednak szukać :D
Zauważyłeś gdzie Nat podąża za jakąkolwiek frakcją ? Odsłania swoje poglądy polityczne ?
Otóż mimo Twoich dygresji nie.
Założymy się, że jednak odsłania?

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 26 lis 2015, 20:58

luka pisze: Chciałbym jeszcze szpileczkę w wyborcówk Kukiza, czy nie wstyd wam że głosowaliście na PIS - B??
Powiem tak - nie jest mi wstyd jeszcze, ale bacznie przyglądam się postępowaniu.
Powiem szczerze, że do końca biłem się z myślami, ale przesądziło to, że czasem brawura i brak doświadczenia to największy atut. Czy tak będzie??? Patrzę z niepokojem, ale wciąż się łudzę.
dabro pisze: Nie zrozumiałeś metafory. Łąka nie jest Polską tylko rządami określonych frakcji, np. PO/PSL lub PIS. Co do baranów to widzisz są one naturalną częścią ekosystemu łąki; jedzą trawę pobudzając jej wzrost, srają nawożąc; jedno drugiemu jest do egzystencji potrzebne; w przeciwieństwie do różnego rodzaju Duchów i duszków, które jak powszechnie wiadomo nie istnieją, symbolizując ulotne i przemijające idee, przynoszą tylko niepotrzebny niepokój; post-marksistowskie wiatry, które toksycznie zatruwają ekosystem.

Ja wolę barany : gafa : :lol:
No to jeśli łąka to rządy to idąc dalej metaforą to rzekłbym, że poślizgnąłem się na gównie ale niestety wyborcy PiS przy tej okazji zamiast mnie łapać to zwyczajnie wepchnęli mnie na kupę gnoju zalegającą w pobliżu... :D
Giulietta Veloce 2016r

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”