[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: _Rafako_ » 01 gru 2015, 18:32

Duch-Dziadka pisze:Dziwię się Macieju, że tracisz czas na polemikę z człowiekiem który żyje w kraju innym niż nasza Polska.
Ja też cieszę się, że mieszkam w tym kraju pięknym, mądrym, kwitnącym wzdłuż i wszerz.
Niestety jeśli ktoś z natury jest bucem, liznął świata tylko w programach Makłowicza, a przy okazji żyje przeszłością jak schorowani na alzheimera to poradzić tylko mogę wizytę u psychoanalityka albo dużą dawkę leków.

Nie daje się czytać tego co piszesz darbo.
Każdy kolejny Twój post odsłania jakieś przemyślenia człowieka z zaburzeniami.
Odsłania też jak bardzo w jednym rozwijającym się kraju są dwa różne spojrzenia.
Szklanka jest do połowy pusta, albo do połowy pełna.
Moja szklanka jest do połowy pełna, a moja POLSKA jest kwitnąca.
Żyj sobie w swojej szklance, marudź, zrzędź i bądź starym pierdzielem. Kup sobie także garnitur do trumny, zamów miejsce na cmentarzu i odłóż 10 tys w skarpetę, żeby ludzie we wsi nie gadali, że nawet stypy nie było..., bo z takim podejściem to chyba lepiej umrzeć niż się męczyć z nami. :D
Rozumiem, że takie odzywki paniom i panom moderatorom nie przeszkadzają :?: :?: :?: Alan ma rację twierdząc, że na tym Forum zrobił się nam gnój, tym bardziej szkoda, że gdy Wilkin zarobiony i nie zagląda na Forum, to pozostałe osoby funkcyjne nie mają tak zwanych "jaj", żeby przywołać co poniektórych do porządku. Kultura dyskusji i jakość argumentów godna wiejskiego sprzedawcy skarpet...
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 18:36

maciej_ignys pisze:Nie zdarzyło mi się odczuć ze strony Ducha ani chamstwa ani nietaktu, po prostu ponoszą go emocje, jak Ciebie.
Czytałeś co napisał na mój temat? Zresztą nie wiem czemu akurat pytam Ciebie? :roll: Nie musisz odpowiadać kolego.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2015, 18:53 przez darbo, łącznie zmieniany 2 razy.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 18:44

_Rafako_ pisze:
Duch-Dziadka pisze:Dziwię się Macieju, że tracisz czas na polemikę z człowiekiem który żyje w kraju innym niż nasza Polska.
Ja też cieszę się, że mieszkam w tym kraju pięknym, mądrym, kwitnącym wzdłuż i wszerz.
Niestety jeśli ktoś z natury jest bucem, liznął świata tylko w programach Makłowicza, a przy okazji żyje przeszłością jak schorowani na alzheimera to poradzić tylko mogę wizytę u psychoanalityka albo dużą dawkę leków.

Nie daje się czytać tego co piszesz darbo.
Każdy kolejny Twój post odsłania jakieś przemyślenia człowieka z zaburzeniami.
Odsłania też jak bardzo w jednym rozwijającym się kraju są dwa różne spojrzenia.
Szklanka jest do połowy pusta, albo do połowy pełna.
Moja szklanka jest do połowy pełna, a moja POLSKA jest kwitnąca.
Żyj sobie w swojej szklance, marudź, zrzędź i bądź starym pierdzielem. Kup sobie także garnitur do trumny, zamów miejsce na cmentarzu i odłóż 10 tys w skarpetę, żeby ludzie we wsi nie gadali, że nawet stypy nie było..., bo z takim podejściem to chyba lepiej umrzeć niż się męczyć z nami. :D
Rozumiem, że takie odzywki paniom i panom moderatorom nie przeszkadzają :?: :?: :?: Alan ma rację twierdząc, że na tym Forum zrobił się nam gnój, tym bardziej szkoda, że gdy Wilkin zarobiony i nie zagląda na Forum, to pozostałe osoby funkcyjne nie mają tak zwanych "jaj", żeby przywołać co poniektórych do porządku. Kultura dyskusji i jakość argumentów godna wiejskiego sprzedawcy skarpet...
Serdecznie pozdrawiam.
Zapraszamy. Pokażesz klasę. Negować każdy potrafi...

PS. Cwany jesteś. Nie zdziwi mnie jak Wilkin zacznie kasację... :roll:
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 01 gru 2015, 18:58

darbo pisze:
maciej_ignys pisze:Nie zdarzyło mi się odczuć ze strony Ducha ani chamstwa ani nietaktu, po prostu ponoszą go emocje, jak Ciebie.
Czytałeś co napisał na mój temat?
Soczysty rys psychologiczny przyprawiony szczyptą sarkazmu ;)

Równie interesujące uprzejmości można odczuć z Twojej strony.
Zarzucanie Natowi bzdur i braku zrozumienia dla jakiegokolwiek z Twoich postów, jawne zarzucanie mu głupoty....
Bolszewicka logika, żenada....

Bawi mnie to szczególnie w kontekście Nat'a, jak niedorzecznie wręcz nietrafiona jest ta ocena.

Jeśli poczułeś się urażony zaś, nie widzę przeszkód abyś interweniował u moderatorów.

Wiesz, każdy ma swój punkt widzenia. Ja widzę że Duch kocha Cię jak miłosierny samarytanin, tylko dba abyś z drogi tej wyboistej, błędnej czem prędzej zszedł, Ty zaś widzisz w Kamińskim człowieka uczciwego którego miłosierny nasz prezydent wyrwał z łap przekupnych karłów palestry : yesyes :

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 19:20

maciej_ignys pisze:Soczysty rys psychologiczny przyprawiony szczyptą sarkazmu ;)
aha...
maciej_ignys pisze:Równie interesujące uprzejmości można odczuć z Twojej strony.
Zarzucanie Natowi bzdur i braku zrozumienia dla jakiegokolwiek z Twoich postów, jawne zarzucanie mu głupoty....
Jest różnica pomiędzy "głupoty piszesz" a "jesteś głupi"; posługujesz się "bolszewicką" logiką a "jesteś bolszewikiem".

"Zaburzony psychicznie buc" :?: No proszę.
maciej_ignys pisze:Bawi mnie to szczególnie w kontekście Nat'a, jak niedorzecznie wręcz nietrafiona jest ta ocena.
Ocena dotyczy wypowiedzi a nie osoby. W tym różnica. Nawet jak najmądrzejszy członek forum pisze głupoty to one nie przestają być głupotami.
maciej_ignys pisze:Jeśli poczułeś się urażony zaś, nie widzę przeszkód abyś interweniował u moderatorów.
Jestem zdziwiony, że moderator nie reaguje. Niemniej jednak nie zamierzam interweniować; sam sobie chłopak wystawił laurkę pisząc to co napisał.
maciej_ignys pisze:Wiesz, każdy ma swój punkt widzenia. Ja widzę że Duch kocha Cię jak miłosierny samarytanin, tylko dba abyś z drogi tej wyboistej, błędnej czem prędzej zszedł, Ty zaś widzisz w Kamińskim człowieka uczciwego którego miłosierny nasz prezydent wyrwał z łap przekupnych karłów palestry : yesyes :
Maciej....p : cenzura : sz głupoty :-?

I żeby było jasne: to nie znaczy, że jesteś głupi :-?
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 19:53

darbo pisze:
maciej_ignys pisze:Soczysty rys psychologiczny przyprawiony szczyptą sarkazmu ;)
aha...
maciej_ignys pisze:Równie interesujące uprzejmości można odczuć z Twojej strony.
Jest różnica pomiędzy "głupoty piszesz" a "jesteś głupi"; posługujesz się "bolszewicką" logiką a "jesteś bolszewikiem".

"Zaburzony psychicznie buc" :?: No proszę.
maciej_ignys pisze:Bawi mnie to szczególnie w kontekście Nat'a, jak niedorzecznie wręcz nietrafiona jest ta ocena.
Ocena dotyczy wypowiedzi a nie osoby. W tym różnica. Nawet jak najmądrzejszy członek forum pisze głupoty to one nie przestają być głupotami.
maciej_ignys pisze:Jeśli poczułeś się urażony zaś, nie widzę przeszkód abyś interweniował u moderatorów.
Jestem zdziwiony, że moderator nie reaguje. Niemniej jednak nie zamierzam interweniować; sam sobie chłopak wystawił laurkę pisząc to co napisał.
maciej_ignys pisze:Wiesz, każdy ma swój punkt widzenia. Ja widzę że Duch kocha Cię jak miłosierny samarytanin, tylko dba abyś z drogi tej wyboistej, błędnej czem prędzej zszedł, Ty zaś widzisz w Kamińskim człowieka uczciwego którego miłosierny nasz prezydent wyrwał z łap przekupnych karłów palestry : yesyes :
Maciej....p : cenzura : sz głupoty :-?

I żeby było jasne: to nie znaczy, że jesteś głupi :-?
Darbo, kontynuuj. Nie obrażaj się jak panienka.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 20:28

Długo nie trzeba było czekać!!! Stary minister przedłużył program do 2019r, a nowy katolicki minister skrócił do połowy przyszłego roku... Bo nowy minister uważa, że "bezpłodność to nie jest choroba" Jest w zajebistym błędzie jak nasz forumowy kolega... :roll:

Kolor literek mówi co myślę...

Radziwiłł: program in vitro -? do połowy przyszłego roku
Program refundacji procedury in vitro będzie kontynuowany do połowy przyszłego roku, potem już nie - zapowiedział na posiedzeniu sejmowej komisji zdrowia minister Konstanty Radziwiłł.
Konstanty RadziwiłłKonstanty Radziwiłł (PAP / Radek Pietruszka)
Program Leczenia Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego, powszechnie zwany rządowym programem in vitro, ruszył 1 lipca 2013 r. i był przewidziany do 30 czerwca 2016 r. W efekcie realizacji programu, na mocy którego refundowano procedurę in vitro, urodziło się dotychczas ponad 3,6 tys. dzieci, ponad 17 tys. par jest w trakcie leczenia.

Program został przedłużony do przez poprzednią ekipę rządzącą w ostatnich dniach urzędowania - od 1 lipca 2016 r. do 31 grudnia 2019 r. przeznaczono ok. 304 mln zł.

Radziwiłł, który przedstawiał komisji plany swojego resortu, odpowiadając na pytania posłów, poinformował, że program będzie trwał do połowy przyszłego roku, później już nie.

Para może przystąpić do programu, jeśli lekarz zdiagnozował u niej bezwzględną przyczynę niepłodności lub ma ona udokumentowane nieskuteczne leczenie przez co najmniej 12 miesięcy. Kobieta w dniu zgłoszenia do programu nie może mieć ukończonego 40. roku życia. Nie ma ograniczeń wiekowych dla mężczyzn.

W ramach programu para ma prawo skorzystać z trzech prób procedury wspomaganego rozrodu. Kolejny cykl pobrania i zapłodnienia komórek jajowych może być wykonany dopiero po wykorzystaniu wszystkich uzyskanych wcześniej zarodków. W programie ograniczono ilość tworzonych zarodków do sześciu. Zaleca się przenoszenie do macicy tylko jednego zarodka w kolejnym cyklu miesięcznym. W uzasadnionych przypadkach można przenieść maksymalnie dwa zarodki jednocześnie.

Podczas posiedzenia komisji minister pytany był też m.in. o klauzulę sumienia. W październiku Trybunał Konstytucyjny, rozpatrując wniosek Naczelnej Rady Lekarskiej (której Radziwiłł był w przeszłości prezesem, a przed objęciem funkcji ministra - sekretarzem), uznał ze niezgodny z konstytucją m.in. obowiązek wskazywania przez lekarza powołującego się na klauzulę sumienia innego lekarza, który wykona dane świadczenie. Po opublikowaniu wyroku zakwestionowane przepisy straciły moc.

Zdaniem Radziwiłła nie oznacza to jednak konieczności zmieniania uregulowań w tym zakresie. - Klauzula sumienia to nie jest kwestia poglądów ministra zdrowia, tylko TK uznał, że to jest fundamentalne prawo każdego obywatela, także lekarza. I cóż ja więcej mogę do tego dodać. To jest wyrok TK i on nie wymaga żadnej aktywności ze strony ministra zdrowia, żeby to potwierdzić w jakiś sposób - powiedział minister.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 01 gru 2015, 21:08

Skandalem jest refundacja tego.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 01 gru 2015, 21:12

A miałem jednak rację (niestety) w drugim poście tego tematu...
A w pewnej chwili już myślałem, że na szczęście się myliłem...
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 21:21

Snail pisze:A miałem jednak rację (niestety) w drugim poście tego tematu...
Tak Paweł. Miałeś rację. Niestety.

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 01 gru 2015, 21:23

darbo pisze:
Mam tu na myśli wszystkie strony konfliktu.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 21:27

Snail pisze:
darbo pisze:
Mam tu na myśli wszystkie strony konfliktu.
Wiem.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 21:51

Art92 pisze:Skandalem jest refundacja tego.
Rozwiń myśl... Dlaczego?
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 01 gru 2015, 22:08

belial666 pisze:
Art92 pisze:Skandalem jest refundacja tego.
Rozwiń myśl... Dlaczego?
In vitro? Ok, ale nie za pieniądze podatników. Nie rozumiem dlaczego by tego zakazywać.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 01 gru 2015, 22:29

Nat pisze:Np. certyfikatów dostępu do informacji niejawnych, którego uzyskanie uniemożliwia kryminalna przeszłość. Można się spodziewać, że aby uzyskać ów certyfikat, kolejne razy rząd Prawa i Sprawiedliwości postąpi niesprawiedliwie i złamie prawo. Bo inaczej się nie da.
Właśnie, że to nie jest takie oczywiste. Bodajże nie każde przestępstwo równa się cofnięcie albo odmowa wydania poświadczenia bezpieczeństwa. Reguluje ustawa o OIN.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”