Dedra - zalanie preparatem motor life, wrażenia

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

Motor Life

Post autor: Torell007 » 14 sie 2007, 8:46

militec moj ojciec leje do swoich aut od lat 10 :) zarowno militec i motorlife byly "przetestowane" przez ojca i ma o nich bardzo dobre zdanie :)
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

Anonymous

Motor Life

Post autor: Anonymous » 14 sie 2007, 9:51

tak wygląda jedyny prawdziwy
Militec

Link skrócony przez grzole. Proszę skracać linki - to jest na prawdę łatwe

Anonymous

Motor Life

Post autor: Anonymous » 14 sie 2007, 9:59

http://www.militec1.com/

wszystkie inne opakowania to "podróbki"
ale się sprawdzają!
to jest ciekawe która firma rozlewająca ten środek w polsce ma ten prawdziwy?

Znajdzmy oryginał!!!

Awatar użytkownika
robert199
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Motor Life

Post autor: robert199 » 14 sie 2007, 10:45

tez myślałem nad zastosowaniem czegos takiego,
tylko mam obawy o czym juz pisałem w innym poście.
silnik był po remoncie jakies 15tys temu.
i myślałem o jego zabezpieczeniu,
tylko czy można go stosowac po remoncie kiedy prawdopodobnie nie wszystko jest dotarte.

najważniejsze pytanie czy taki preparat nie zaszkodzi??
jakiej firmy kupić taki militec, a moze cos innego

i ile wspólnego ma militec z "motodoktorem" ??

prosiłbym o odpowiedź

Anonymous

Motor Life

Post autor: Anonymous » 14 sie 2007, 11:35

militec nie ma nic wspólnego z "moto-doctorem"
jeżeli uważasz że silnik masz już "ułożony" to wlewaj

Awatar użytkownika
robert199
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Motor Life

Post autor: robert199 » 14 sie 2007, 11:46

ale jak stwierdzic czy ułożony?? tego niewiem, zbliża mi sie wymiana oleju, wiec lepiej dolac do świeżego oleju czy do starego i pozniej wymienic?
bo z tego co czytałem ceramizery dolewa sie przed wymiana, a pozniej swiezy olej.
rozumiem, ze militec to dodatek do oleju.
nie dziala tak jak ceramizer, czyli nie odbydowuje struktury metalu,
w seacie seramizer zastosowałem do skrzyni biegów i tam efekt był zauważalny, lżejsza praca i mniejszy hałas.
mamm nadzieje, ze militec to niejest jakis "zagęszczacz" oleju.

wiec jakiej firmy kupic militeca??
czy może lepszy ceramizer??

p.s.

przecztałem gdzies na jakims forum, ze komuś zaraz po złożeniu silnika w plonezie i zalaniu militeca zatarło panewki.
chce potwierdzenai czy ktos stosował to w silniku 2,4 po remoncie

Awatar użytkownika
robert199
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Motor Life

Post autor: robert199 » 16 sie 2007, 11:00

po długim zastanowieniu użyłem ceramizera "xeramic ceramiczna ochrona silnika" i jak narazie same pozytywne efekty, przejechałem dopiero 150 km, miałem duże obawy, ale mam nadzieje, ze niepotrzebnie.

ja wlewałem do pracującego silnika ten ceramizer i efekt był taki, ze silnik zaczął pracować jakby ciężęj troche glosniej, a po chwili znacznie ucichł, tak jak w instrukcji zostawiłem go na wolnych obrotach przez 15 min. jeszcze gdzies czytałem, ze trzeba przejechac 200 km aby wszystko sie ułożyło.

jak narazie ubocznych efektów nie zauważyłem, może poza tym, ze sie wolniej nagrzewa, ale tego nie moge napewno stwierdzic

pozytywne to: zimny silnik odpala tak jak ciepły, bez żadnych dodatkowych odgłosów, odrazu pracuje spokojnie, wczesniej przy porannym zapalaniu był głośmy i miał troche wibracje.

jakiegos przyrostu mocy nie stwierdziłem, ale narazie nie wciskam zbyt mocno pedału przyspieszenia.

napewno słychac, że silnik pracuje łagodniej.

popychacze zaworowe wcześniej mi hałasowały, jak silnik dlugo pracował na wolnych obrotach rozgrzany, teraz też słychać ale zdecydowanie mniej i jest to inny dzwięk

kontrolka oleju wcześniej nie gasła mi odrazu po przekręceniu rozrusznikiem, teraz też nie gaśnie odrazu ale szybciej.

jeszcze jedna ciekawa rzecz: po odkręceniu korka wlewu oleju widać na ksywkach w nierównościach biały osad, który jest idealnie gładki, nawet rano kiedy cały olej ścieknie, wcześneij po pzretarciu palcem ksywka nie była juz taka śliska.

kiedyś w seacie zastosowałem xeramic do skrzyni biegów i efekty były pozytywne, ale dopiero po jakims 1000km pozniej też sciągałem dekiel od skrzyni i też było widać w tych miejscach gdzie były ubytki biały osad ktorego nie dało sie zdrapać.

jeżeli te testy które były przeprowadzane przez tvn sa prawdziwe i bez oleju można przejechac 200km to czasem można sie uchronić pzred rozsypaniem silnika, np. przy urwaniu miski.

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz

Motor Life

Post autor: Bichoń » 09 paź 2007, 13:22

No to odgrzewane kotlety :-)

Na podstawie powyzszych wypowiedzi, wlasnego doswiadczenia i przejechanych kilometrow na tych cudach, co proponowalibyscie mi dolac do oleju silnika i moze skrzyni: ceramizer, motor-life, millitec czy motor doctor?
Mam silnik 1.8 8V 105KM z przebiegiem na ponad 260 000.
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD

Awatar użytkownika
schab
Klubowicz
Klubowicz

Motor Life

Post autor: schab » 09 paź 2007, 13:50

"bichon" pisze:No to odgrzewane kotlety :-)Na podstawie powyzszych wypowiedzi, wlasnego doswiadczenia i przejechanych kilometrow na tych cudach, co proponowalibyscie mi dolac do oleju silnika i moze skrzyni: ceramizer, motor-life, millitec czy motor doctor?
Mam silnik 1.8 8V 105KM z przebiegiem na ponad 260 000.
Żadnych wynalazków ! - Gęsty olej 20W / 50 , lub 60
Kiedyś: 3 Zastavy 1100; 4xFiat Ritmo (65, 85, 90, 100); Fiat 126; 2xAlfa 33 1,5 i 1,3; Citroen Saxo 1,1; Tempra SW 4x4; Brava 1,6 16V; Dedra SW 2,0 16V , Dedra SW 1,8 8V; Delta 1,6 16V, Lancia Y 1,4; Alfa 156 2,0 JTS
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4

Awatar użytkownika
larry123
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

...

Post autor: larry123 » 09 paź 2007, 14:45

ja kupuje i leje co 50 tys
xeramic

http://www.xeramic.nl/images/productfotos/20103.gif[/img]

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Motor Life

Post autor: aro » 09 paź 2007, 16:05

Teraz mam 100% pewnosc, że zalanie skrzyni Motorlifem pomogło i to bardzo. Po ok. dwóch miesiącach jeżdżenia moge stwierdzic i nie tylko ja, że skrzynia teraz chodzi jak mażenie : yesyes : leciutko, bez żadnych zgrzytów. (przypominam że skrzyni jeszcze nie rozbierałem, ani nie dokonywałem żadnych innych napraw)

Awatar użytkownika
maki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Motor Life

Post autor: maki » 10 paź 2007, 0:32

"aro" pisze:Teraz mam 100% pewnosc, że zalanie skrzyni Motorlifem pomogło i to bardzo. Po ok. dwóch miesiącach jeżdżenia moge stwierdzic i nie tylko ja, że skrzynia teraz chodzi jak mażenie : yesyes : leciutko, bez żadnych zgrzytów. (przypominam że skrzyni jeszcze nie rozbierałem, ani nie dokonywałem żadnych innych napraw)
a mozesz powiedziec gdzie kupiles?? no i za jaka cene? bo na allegro ceny motor-life sa nizsze o ok.25 zl niz w innych sklepach internetowych... i nie wiem czy sens jest placic wiecej, no ale czy na allegro maja ten sam produkt... zdjecia identyczne, no ale czy dzialanie tez takie samo...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Motor Life

Post autor: aro » 10 paź 2007, 14:54

Ja miałem tego Motorlifa po znajomości od kumpla :D oczywiscie za darmo. Miałem mu z innymi znajomyni przetestowac działanie tego produktu i w zamian dostałem go gratis :wink:

Awatar użytkownika
pawcio1
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Motor Life

Post autor: pawcio1 » 10 paź 2007, 20:00

"maki" pisze:
"aro" pisze:Teraz mam 100% pewnosc, że zalanie skrzyni Motorlifem pomogło i to bardzo. Po ok. dwóch miesiącach jeżdżenia moge stwierdzic i nie tylko ja, że skrzynia teraz chodzi jak mażenie : yesyes : leciutko, bez żadnych zgrzytów. (przypominam że skrzyni jeszcze nie rozbierałem, ani nie dokonywałem żadnych innych napraw)
a mozesz powiedziec gdzie kupiles?? no i za jaka cene? bo na allegro ceny motor-life sa nizsze o ok.25 zl niz w innych sklepach internetowych... i nie wiem czy sens jest placic wiecej, no ale czy na allegro maja ten sam produkt... zdjecia identyczne, no ale czy dzialanie tez takie samo...

pozdrawiam
Ja kupiłem na Allegro i wszystko było w porządku,(jeśli kupisz u sprawdzonego allegrowicza to raczej nie powinno być problemów) działanie,pozytywne oczywiście, całkowicie potwierdzone!Miałem drobne problemy z synchronizatorem trzeciego biegu i zalałem skrzynie aby go sprawdzić?!Musze powiedzieć że jestem bardzo zaskoczony,bo chaczenie które się pojawiało zostało radykalnie zminimalizowane,a biegi wchodzą precyzyjniej i delikatniej!Zalany Motorlifem silnik chodzi ciszej i jakby...ale to może subiektywne odczucie... osiąga jakby większą moc i szybciej przyspiesza i wkręca sie na obroty! :P
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6

Awatar użytkownika
maki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Motor Life

Post autor: maki » 10 paź 2007, 23:25

"pawcio1" pisze:
"maki" pisze:

pozdrawiam
Ja kupiłem na Allegro i wszystko było w porządku,(jeśli kupisz u sprawdzonego allegrowicza to raczej nie powinno być problemów) działanie,pozytywne oczywiście, całkowicie potwierdzone!Miałem drobne problemy z synchronizatorem trzeciego biegu i zalałem skrzynie aby go sprawdzić?!Musze powiedzieć że jestem bardzo zaskoczony,bo chaczenie które się pojawiało zostało radykalnie zminimalizowane,a biegi wchodzą precyzyjniej i delikatniej!Zalany Motorlifem silnik chodzi ciszej i jakby...ale to może subiektywne odczucie... osiąga jakby większą moc i szybciej przyspiesza i wkręca sie na obroty! :P
a ktora wersje opakowania mieliscie?? bo sa takie(na allegro czywiscie, bo w sklepach nie pytalem)

numer 1

numer 2

do mnie jakos bardziej ta druga wersja przemawia, i to nie ze wzgledu na wosk :wink:

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”