"barth71" pisze:"pazi" pisze:
Jazdy z radiem typy Off itd .
Panowie radio resetujemy!
Ja zdemontowałem i z tyłu radyjka tam gdzie gniazda są PLUSY Z MINUSAMI NA CHWILE TRZEBA ZMOSTKOWAĆ. Ja zastosowałem folie aluminiową .Zapakowałem w oba gniazda prądowe (dwa podłużne gniazda) folie tak by wszystko się razem połączyło.Każdy bolec z każdym.RESET !!!! Tak jak się auta resetuje kleme plus z minusem na chwile razem.AKUMULATORA OCZYWIŚCIE W TO NIE MIESZAMY>
Czasem elektronika ma to do siebie że zwiesza się i trzeba reset.
Wymontować zresetować zamontować .
Na forum znajdziecie nawet jak tam się dobrać do tej konsoli.
A lybra to dobry samochód ale trzeba go naprawić najpierw.he he
powodzenia.
Niechce byc niegrzeczny ale co ty wogole piszesz, co to jest PC-et z guzikiem reset? A skoro komputer samochodowy sie resetuje klema do klemy to jaki w tym cel jest?
Wybaczcie Panowie ale myśle że tym razem się nie uniosłem tylko to są bzdury jakieś.
Pozdrawiam
Może i bzdury.Komputerów samochodowych tak nie zresetujesz raczej błędy z sekcji silnik się wpiszą w pamięć.Alarm możesz tak zresetować czy pamięć radia.Ale nie pamięć komputera auta.Jak już chcesz coś sobie skasować to wciśnij i trzywaj wciąż na desce rozdzielczej guzik reset wsadź kluczyk do stacyjnki przekręć trzymając wciąż guzik do chwili aż na zegazach pojawią się same 88888888888 .
Ja tu pisze że radia Lybry mają problemy z wisywaniem komend do rejestru pamięci wyświetlacza i zawieszają sobie informację RADIO OFF pod różne opcje.RESET plus do minus nie zaszkodzi lecz pomaga.
Akcje takie radia te robią jak zadajesz zbyt wiele mu zadań w tym samym czasie.Nie myśli tak szybko i się zawiesza.