Lybra- Radio Off, a radio działa

fua
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: fua » 26 mar 2008, 7:33

witam
zakupilem wczoraj Lybre 2,4 jtd generalnie sporo przeczytalem na forum o tych samochodach .
w sumie w samochodzie zauwazylem male usterki wkoncu to samochod uzywany.
mam pytanie bo gdy wlanczam radio na panelu ISC wyswielta mi RADIO OFF mimo ze gra zmieniam stacje ,komputer pokladowy dziala ok (chyba) .Spotkal sie ktos z taka usterka???
pozdr

Awatar użytkownika
Dziadek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dziadek » 27 mar 2008, 11:21

: witaj :
Pozdrawiam Dziadek
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC

Awatar użytkownika
strang
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: strang » 27 mar 2008, 11:23

: witaj : Witam krajana :lol:
Strang Delta 1,9td
Obrazek

space
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: space » 27 mar 2008, 14:24

: witaj : i gratuluję
Małe pytanie, autko zakupione u nas czy sprowadzone?
Jeśli kolega może podać ile kosztowała to będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: Witam :) - nowy posiadacz Lanci Lybra

Post autor: Nat » 27 mar 2008, 14:31

"fua" pisze:mam pytanie bo gdy wlanczam radio na panelu ISC wyswielta mi RADIO OFF mimo ze gra zmieniam stacje ,komputer pokladowy dziala ok (chyba) .Spotkal sie ktos z taka usterka???
pozdr
Czy wyswietla sie Radio OFF tylko przez krótką chwilę?
Zapewne...
Jesli tak- to trzeba polubić- ICS lybry ma pewne opóźnienie... widoczne szczególnie przy uruchomieniu radia.

Pozdrawiam!
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 27 mar 2008, 17:39

: witaj : : witaj : : witaj :
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

dudekken

Post autor: dudekken » 27 mar 2008, 18:26

: witaj :

robek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: robek » 27 mar 2008, 18:48

: witaj : :D

woytala
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: wojciech

Post autor: woytala » 27 mar 2008, 18:51

: witaj : : witaj :
thema 2.0 16V i.e SW
kappa coupe 2.0 20V T
tel. 660 417 194
bumar koszalin s.a grupa wiss

Awatar użytkownika
darecki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: darecki » 27 mar 2008, 20:52

: witaj : : witaj : : witaj :
Były:
Lancia DEDRA 1.8 8V ROCZNIK:-)93
Lancia Lybra 2,4 JTD "ALBINOSKA" ALE PIĘKNA:) GG:1350750
Jest:
Lancia Thesis 2.4 JTD " Bordowa złośnica"

Awatar użytkownika
karol1125
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: karol1125 » 27 mar 2008, 22:08

: witaj : czekam na zdjęcia : witaj :
Delta Nuova 1,8 8V 94r.

fua
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: fua » 28 mar 2008, 8:25

"Nat" pisze:
"fua" pisze:mam pytanie bo gdy wlanczam radio na panelu ISC wyswielta mi RADIO OFF mimo ze gra zmieniam stacje ,komputer pokladowy dziala ok (chyba) .Spotkal sie ktos z taka usterka???
pozdr
Zapewne...
Jesli tak- to trzeba polubić- ICS lybry ma pewne opóźnienie... widoczne szczególnie przy uruchomieniu radia.

Pozdrawiam!
Witam
nie jest taka sprawa ze radio gra ale na ICS pisze radio off caly czas i nie moge wejsc np do ustawien basow itp i czesto samo sie podglasnia no nic bede kombinowal w najgorszym razie bede musial kupic drugie.

Co do zdjec jak troche o nia zadbam to wtedy :))

Rowniez witam Olkuszanina :)

Samochod byl sprowadzony z Wloch kupilem w komisie link mi sie zawieruszyl generalnie troszke podrapana ale nie byla bita (sprawdzalem grubosc lakieru no chyba ze ktos cale orginalne czesci wstawial :) ale klatka wydaje sie byc ok na przegladzie wszystko bylo ok zero luzow a koszt to 14,250 zl rocznik 99 z grudnia plus oplaty ktore teraz robie za nia ale musze pochwalic komis :) naprawde profesjonalne podjescie zalatwiaja ok all nic nie byla pucowana pod sprzedaz chociaz srodek posprzatali :) ( w srodku parktycznie tapicerka nie zniszczona poza maly mankamentami typu przycisk od szyb toszke lata , to radio szwankuje jakas kratka od nawiewu sie nie zamyka ale generalnie detale :)).

Moj ojciec ma merca klasy c 202 :) silnik 2,2 w sumie zamienili by sie od reki jak pojezdzil lancia i w srodku obejrzal :))

pozdr
(sorki za bledy itp jestem nowym na forum i dopiero sie ucze)

wlasnie rozebralem ISC i z tego co tu widac u mnie raczej bylo czyms zalane.Ale na cos sie natknalem niewiem moze ktos to juz widzial i niewiem na ile mam racje ale do tego co ja mam mozna strerowac pilotem na podczerwien :) niewiem czy bylo to poruszane na forum :) ale nie natknalem sie w postach o tym .

!!!! i naprawilem :) dziala jak nowe prawdopodobnie komus napoj sie przechylil i zalal dolne przyciski wszystko ladnie rozebralem przeczyscilem od strony druku plytke i smiga :)

Awatar użytkownika
pazi
Kontakt:

Post autor: pazi » 12 lut 2009, 16:02

"fua" pisze:
"Nat" pisze:
pozdr
Zapewne...

Pozdrawiam!
Witam
nie jest taka sprawa ze radio gra ale na ICS pisze radio off caly czas i nie moge wejsc np do ustawien basow itp i czesto samo sie podglasnia no nic bede kombinowal w najgorszym razie bede musial kupic drugie.

Co do zdjec jak troche o nia zadbam to wtedy :))

Rowniez witam Olkuszanina :)

Samochod byl sprowadzony z Wloch kupilem w komisie link mi sie zawieruszyl generalnie troszke podrapana ale nie byla bita (sprawdzalem grubosc lakieru no chyba ze ktos cale orginalne czesci wstawial :) ale klatka wydaje sie byc ok na przegladzie wszystko bylo ok zero luzow a koszt to 14,250 zl rocznik 99 z grudnia plus oplaty ktore teraz robie za nia ale musze pochwalic komis :) naprawde profesjonalne podjescie zalatwiaja ok all nic nie byla pucowana pod sprzedaz chociaz srodek posprzatali :) ( w srodku parktycznie tapicerka nie zniszczona poza maly mankamentami typu przycisk od szyb toszke lata , to radio szwankuje jakas kratka od nawiewu sie nie zamyka ale generalnie detale :)).

Moj ojciec ma merca klasy c 202 :) silnik 2,2 w sumie zamienili by sie od reki jak pojezdzil lancia i w srodku obejrzal :))

pozdr
(sorki za bledy itp jestem nowym na forum i dopiero sie ucze)

wlasnie rozebralem ISC i z tego co tu widac u mnie raczej bylo czyms zalane.Ale na cos sie natknalem niewiem moze ktos to juz widzial i niewiem na ile mam racje ale do tego co ja mam mozna strerowac pilotem na podczerwien :) niewiem czy bylo to poruszane na forum :) ale nie natknalem sie w postach o tym .

!!!! i naprawilem :) dziala jak nowe prawdopodobnie komus napoj sie przechylil i zalal dolne przyciski wszystko ladnie rozebralem przeczyscilem od strony druku plytke i smiga :)

Jazdy z radiem typy Off itd .
Panowie radio resetujemy!
Ja zdemontowałem i z tyłu radyjka tam gdzie gniazda są PLUSY Z MINUSAMI NA CHWILE TRZEBA ZMOSTKOWAĆ. Ja zastosowałem folie aluminiową .Zapakowałem w oba gniazda prądowe (dwa podłużne gniazda) folie tak by wszystko się razem połączyło.Każdy bolec z każdym.RESET !!!! Tak jak się auta resetuje kleme plus z minusem na chwile razem.AKUMULATORA OCZYWIŚCIE W TO NIE MIESZAMY>
Czasem elektronika ma to do siebie że zwiesza się i trzeba reset.
Wymontować zresetować zamontować .
Na forum znajdziecie nawet jak tam się dobrać do tej konsoli.
A lybra to dobry samochód ale trzeba go naprawić najpierw.he he

powodzenia.
Lancia Lybra 1,9 jtd

barth71
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: barth71 » 12 lut 2009, 22:35

"pazi" pisze:
Jazdy z radiem typy Off itd .
Panowie radio resetujemy!
Ja zdemontowałem i z tyłu radyjka tam gdzie gniazda są PLUSY Z MINUSAMI NA CHWILE TRZEBA ZMOSTKOWAĆ. Ja zastosowałem folie aluminiową .Zapakowałem w oba gniazda prądowe (dwa podłużne gniazda) folie tak by wszystko się razem połączyło.Każdy bolec z każdym.RESET !!!! Tak jak się auta resetuje kleme plus z minusem na chwile razem.AKUMULATORA OCZYWIŚCIE W TO NIE MIESZAMY>
Czasem elektronika ma to do siebie że zwiesza się i trzeba reset.
Wymontować zresetować zamontować .
Na forum znajdziecie nawet jak tam się dobrać do tej konsoli.
A lybra to dobry samochód ale trzeba go naprawić najpierw.he he

powodzenia.
Niechce byc niegrzeczny ale co ty wogole piszesz, co to jest PC-et z guzikiem reset? A skoro komputer samochodowy sie resetuje klema do klemy to jaki w tym cel jest?
Wybaczcie Panowie ale myśle że tym razem się nie uniosłem tylko to są bzdury jakieś.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
karol1125
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: karol1125 » 13 lut 2009, 9:02

Być może chodzi koledze o rozładowanie kondensatorów, które służą do podtrzymania pamięci po odcięciu zasilania.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”