Koledzy mnie uprzedzili i wytlumaczyli dlaczego swiece wcale nie grzeja non stop... Sam sobie lepiej poczytaj bo widac ten rozdzial o swiecach przespales..Codee pisze:łopatologicznie, jeśli świece nie byłyby potrzebne jak tylko do rozruchu to wystarczyłaby jedna świeca która po odpaleniu auta by się chowała czy też wyłączała ( ale ropa sama się nie zapali - potrzebuje wysokiego ciśnienia i żaru non stop )maydayns pisze: A mozesz wytlumaczyc jaki wplyw maja swiece zarowe na falowanie silnika?? tak lopatologicznie... bo do tej pory wydawalo mi sie ze tylko ulatwiaja rozruch w niskich temperaturach i raczej nie maja na nic innego wplywu..
Świece żarowe świecą w dieslu non stop grzejąc się do ok 850'C, widzisz najlepiej jak przeczytasz gdzieś w lekturze jak Jan123456 wspomniał, proponuję Ci zapoznać się działaniem silnika Turbo Diesla z Intercooler'em.
Lybra - 1,9jtd -Zimny silnik faluje na obrotach
Odp: Lybra - 1,9jtd -Zimny silnik faluje na obrotach
Seat Leon
Odp: Lybra - 1,9jtd -Zimny silnik faluje na obrotach
kol.maydans napisał:
Koledzy mnie uprzedzili i wytlumaczyli dlaczego swiece wcale nie grzeja non stop... Sam sobie lepiej poczytaj bo widac ten rozdzial o swiecach przespales..[/quote]
I po co te bóle?Kolego zachowaj szacun dla innych.A skąd wiesz czy to ja się nie mylę?Do moda wyj.......poprzedni wpis w kosmos,nie róbmy smietnika.
Koledzy mnie uprzedzili i wytlumaczyli dlaczego swiece wcale nie grzeja non stop... Sam sobie lepiej poczytaj bo widac ten rozdzial o swiecach przespales..[/quote]
I po co te bóle?Kolego zachowaj szacun dla innych.A skąd wiesz czy to ja się nie mylę?Do moda wyj.......poprzedni wpis w kosmos,nie róbmy smietnika.