Lybra - 1,9jtd -Zimny silnik faluje na obrotach

Awatar użytkownika
maydayns
Klubowicz
Klubowicz

Odp: Lybra - 1,9jtd -Zimny silnik faluje na obrotach

Post autor: maydayns » 04 lis 2009, 20:01

Codee pisze:
maydayns pisze: A mozesz wytlumaczyc jaki wplyw maja swiece zarowe na falowanie silnika?? tak lopatologicznie... bo do tej pory wydawalo mi sie ze tylko ulatwiaja rozruch w niskich temperaturach i raczej nie maja na nic innego wplywu..
łopatologicznie, jeśli świece nie byłyby potrzebne jak tylko do rozruchu to wystarczyłaby jedna świeca która po odpaleniu auta by się chowała czy też wyłączała ( ale ropa sama się nie zapali - potrzebuje wysokiego ciśnienia i żaru non stop )
Świece żarowe świecą w dieslu non stop grzejąc się do ok 850'C, widzisz najlepiej jak przeczytasz gdzieś w lekturze jak Jan123456 wspomniał, proponuję Ci zapoznać się działaniem silnika Turbo Diesla z Intercooler'em.
Koledzy mnie uprzedzili i wytlumaczyli dlaczego swiece wcale nie grzeja non stop... Sam sobie lepiej poczytaj bo widac ten rozdzial o swiecach przespales..
Seat Leon

Gość

Odp: Lybra - 1,9jtd -Zimny silnik faluje na obrotach

Post autor: Gość » 04 lis 2009, 20:13

kol.maydans napisał:

Koledzy mnie uprzedzili i wytlumaczyli dlaczego swiece wcale nie grzeja non stop... Sam sobie lepiej poczytaj bo widac ten rozdzial o swiecach przespales..[/quote]

I po co te bóle?Kolego zachowaj szacun dla innych.A skąd wiesz czy to ja się nie mylę?Do moda wyj.......poprzedni wpis w kosmos,nie róbmy smietnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”