Kompromitacja sklepu lanciaczesci.pl

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Re: Kompromitacja sklepu lanciaczesci.pl

Post autor: Sebastian » 24 cze 2010, 20:49

Taz pisze:Sebastian, nie zgadzam się z tobą. Regulamin Allegro mówi:
7.6. Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz.
Tutaj kontakt był, ale spławiający. Skoro sami kazali pisać maile (u mnie w pracy też tak robimy, bo po treści maila zostaje ślad, a po rozmowie nie, bo ich nie nagrywamy), to niech na nie odpisują, a nie zlewają temat.
Irek, myślisz że na alledrogo wygra pojedynczy użytkownik vs sprzedawca generujący jakąś tam prowizję dla serwisu?
Kontakt był - jaki o jaki, ale był - czytaj, spełnił wymagania regulaminu.
A co do reszty - w sytuacjach 'wątpliwych' serwis ten zazwyczaj przyjmie wyjaśnienie sprzedającego.
I tyle.
Niestety.

Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: Krzysiek82 » 24 cze 2010, 20:58

Po prostu jedna wielka beznadzieja. Myślałem, że w tym tygodniu zrobię wszystko, a tu kupa. No więc kolejny dzień bez odzewu ani paczki, to zadzwoniłem pod ten drugi telefon. A koleś mi mówi, że on mi nie pomoże, bo jest w Wiedniu. Oczywiście poinformował mnie, żebym napisał maila bo cytat "ktoś na niego w końcu odpowie"... :x DNO, DNO i jeszcze raz DNO. Nie mam ani kasy, ani części, ani informacji kiedy pseudo handlarzyki łaskawie wyślą mi to, za co im zapłaciłem już w niedzielę! I to jest nauczka, lepiej szukać części w sklepach stacjonarnych albo w tym ASO, przynajmniej będą na pewno nowe i oryginalne.

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 24 cze 2010, 21:44

Sebastian, mam trochę rozeznania. W firmie mamy 6 kont, prawie 14000 komentarzy i prawie 12000 wystawionych aukcji :)
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

Awatar użytkownika
Gros
Klubowicz
Klubowicz
Imię: BogdanA

Post autor: Gros » 24 cze 2010, 22:01

Krzysiek82 pisze:Po prostu jedna wielka beznadzieja. Myślałem, że w tym tygodniu zrobię wszystko, a tu kupa. No więc kolejny dzień bez odzewu ani paczki, to zadzwoniłem pod ten drugi telefon. A koleś mi mówi, że on mi nie pomoże, bo jest w Wiedniu. Oczywiście poinformował mnie, żebym napisał maila bo cytat "ktoś na niego w końcu odpowie"... :x DNO, DNO i jeszcze raz DNO. Nie mam ani kasy, ani części, ani informacji kiedy pseudo handlarzyki łaskawie wyślą mi to, za co im zapłaciłem już w niedzielę! I to jest nauczka, lepiej szukać części w sklepach stacjonarnych albo w tym ASO, przynajmniej będą na pewno nowe i oryginalne.
powiem szczerze raz zapłaciłem z góry za towar i nigdy więcej kupuje za pobraniem yrosze drożej ale wiem że przyjdzie :)
:lol: : gafa : :bitwa:

Awatar użytkownika
michal1045
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michał

Post autor: michal1045 » 24 cze 2010, 22:45

Kolega Krzysiek82 chyba nie kupował od kogoś kto ma 200 przedmiotów na aukcjach.
Ochłoń i pomyśl chwilę.
- przelew zrobiłeś w niedzielę,
- teoretycznie doszedł w poniedziałek, ale należy zawsze przyjąć dzień więcej,
- w środę paczka zostałaby w takim razie wysłana a jest raptem czwartek. Jeśli wybrałeś wysyłkę za pośrednictwem poczty polskiej to paczka może iść nawet 5 dni,
- to że jak dzwonisz to im się nie chce poszukać informacji nie oznacza, że nikt się tym nie zajął. Na pewno mają kilka osób od tego i się tworzy bałagan!

To zjawisko występuje u około 70 % sprzedawców. Ja bym im dał jeszcze tydzień. Mail do obsługi allegro nic nie zrobi, bo oni mają gdzieś szaraków.
Pozdrawiam Michał, syn Geparda
Y 1.2 8v Cosmopolitan + Delta 1.4 Tjet 120 KM LPG
W rodzinie są jeszcze Y 1.2 8v Marie Clarie + BX 1.9 TRI + + Dodge Grand Caravan 2007
Były Kappa SW 2.4 TDS, Y 1.2 16v, Piaggio ZIP 2010, Phedra 2.0 JTD
Obrazek

Awatar użytkownika
vanisch
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartosz

Post autor: vanisch » 24 cze 2010, 23:39

Skoro nawet nie odpisują na maile prowadząc w dużej mierze działalność internetową to trudno ich nazwać poważnym sprzedawcą
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Post autor: paśny » 24 cze 2010, 23:54

Ostatnio kupowałem części na szybko od sprzedawców z Allegro. Zadzwoniłem, zapytałem czy mają je na składzie i czy mi je wyślą dziś (był to piątek po Bożym Ciele). Jeden sprzedawca nie miał problemu żeby wysłać w piątek na podstawie przesłanego mu potwierdzenia przelewu z mBanku. Drugi sprzedawca miał duży problem, gdyż jak twierdził w temtym dniu kurierzy w Łodzi nie pracowali. Kupiłem tam, gdzie kurierzy jednak pracowali. Dotarło w poniedziałek. Czyli nie ma to jak wcześniej zadzwonić.
Viva la macchina

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Krzysiek82 » 25 cze 2010, 7:20

michal1045 pisze:Kolega Krzysiek82 chyba nie kupował od kogoś kto ma 200 przedmiotów na aukcjach.
Ochłoń i pomyśl chwilę.
- przelew zrobiłeś w niedzielę,
- teoretycznie doszedł w poniedziałek, ale należy zawsze przyjąć dzień więcej,
- w środę paczka zostałaby w takim razie wysłana a jest raptem czwartek. Jeśli wybrałeś wysyłkę za pośrednictwem poczty polskiej to paczka może iść nawet 5 dni,
- to że jak dzwonisz to im się nie chce poszukać informacji nie oznacza, że nikt się tym nie zajął. Na pewno mają kilka osób od tego i się tworzy bałagan!

To zjawisko występuje u około 70 % sprzedawców. Ja bym im dał jeszcze tydzień. Mail do obsługi allegro nic nie zrobi, bo oni mają gdzieś szaraków.
Wiesz co, ja też sprzedaję na allegro i kupuję u innych sprzedawców, w firmie większość zamawiam przez Internet, więc wiem jak to działa i jak może działać. Dlaczego mam udowadniać, że nie jestem wielbłądem?

- Przelew zrobiłem w niedzielę poprzez płatności Allegro. Przyszedł mail w niedzielę, że płatność dotarła do odbiorcy (około 15 godziny)!
- Nie przyszedł teoretycznie w poniedziałek, tylko praktycznie w niedzielę.
- Zamówiłem kuriera, na stronie piszą, że kuriera wysyłają w poniedziałki, środy i w piątki. Chyba zdążyliby wysłać już dwa razy według tego.
- Tworzy się bałagan? Sorry, ale to nie Kaufland z przedświąteczną promocją i tabunem klientów. To raptem mały sklepik z częściami. Kupowałem i załatwiałem sprawy ze sprzedawcami 100 razy większymi. Więc jeśli tamci działali sprawnie i bez bałaganu, to znaczy że ci nie bardzo umieją działać w tej branży.

Mnie wkur : cenzura : za przeproszeniem coś takiego, że dzwoniąc na 2 (!!!) różne telefony do nich, dostaję informacje, że tylko mail wchodzi w grę. A ja nie mam do dzisiaj żadnej odpowiedzi na wysłane maile zarówno poprzez Allegro jak i bezpośrednio z swojego konta pocztowego.

A wiecie co jest najgorsze? Że ktoś w domu musi czekać na przesyłkę, bo kurierzy rzadko kiedy dzwonią tłumacząc się prywatnymi telefonami. I kiedy ja mam być gotowy na tego kuriera jak do tej pory nie wiem? A przecież ja też pracuję...

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Krzysiek82 » 25 cze 2010, 7:21

psadow2 pisze:Ostatnio kupowałem części na szybko od sprzedawców z Allegro. Zadzwoniłem, zapytałem czy mają je na składzie i czy mi je wyślą dziś (był to piątek po Bożym Ciele). Jeden sprzedawca nie miał problemu żeby wysłać w piątek na podstawie przesłanego mu potwierdzenia przelewu z mBanku. Drugi sprzedawca miał duży problem, gdyż jak twierdził w temtym dniu kurierzy w Łodzi nie pracowali. Kupiłem tam, gdzie kurierzy jednak pracowali. Dotarło w poniedziałek. Czyli nie ma to jak wcześniej zadzwonić.
Owszem, ale ja naprawdę dzwoniłem już dwa razy...

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: Sebastian » 25 cze 2010, 7:42

Taz pisze:Sebastian, mam trochę rozeznania. W firmie mamy 6 kont, prawie 14000 komentarzy i prawie 12000 wystawionych aukcji :)
Czyli stoisz po drugiej strony barykady ;)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 9:56 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

krymol
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Marek

Post autor: krymol » 25 cze 2010, 9:53

Ja miałem u nich problem z przednią szybą do lucyny używką ,zadzwoniłem czy mają wszystko było ok szyba 600zł więc następnego dnia rano dzwonie zeby ich poinformowac ze jade po tą szybe a on mi wyskoczyli ze dzis juz ta szyba kosztuje 800zł i musiałem ich olac jednym słowem i kupiłem od chłopaków za Bielskiem za 400zł

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Krzysiek82 » 25 cze 2010, 14:12

Napisałem trzecią wiadomość, ale już ze słownictwem mocniejszym delikatnie mówiąc i nagle... przyszła odpowiedź. Jak to w Polsce, nie zrobisz dymu, to się nie doczekasz. I dowiedziałem się, że towar zostanie wysłany 29 czerwca. I pytanie za 100 punktów: nie można było tak od razu tylko dopiero po moim ostrym mailu? To znaczy, że czytają maile, tylko odpowiadają wybiórczo albo jak ktoś zrobi awanturę...

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: Sebastian » 25 cze 2010, 17:41

Czyli tak jak myślałem - 'firma' z samej definicji swojego działania mało uczciwa i kuriozalna.
Ot, taki typowy giełdowy sprzedawczyk części - jak się robi "ciepło" to reaguje, a nuż po raz kolejny jakoś udobrucha klienta i będzie ok.
Słowem - omijać z daleka.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 21:59 przez wujekp, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: chyba nie chodziło o pójście na noże :)

Rafako

Post autor: Rafako » 25 cze 2010, 18:05

Największą wadą tej firmy, są moim zdaniem ceny oferowanych przez nich części. Gdy kupowałem poduszkę pod silnik do przemytnika, znalazłem u nich "używkę w idealnym stanie". Coś mnie jednak tknęło i zadzwoniłem do p. Andrzeja (taniegofiata)...
...tym sposobem nabyłem nową oryginalną poduszkę...
...o 8 złotych drożej, niż ich używka :D
Od tej pory unikam ofert tej firmy.
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 26 cze 2010, 16:37

A mimo wszystko, mimo że tylu jest nie zadowolonych klientów ruch u Nich jak w Rzymie :D
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”