Kompromitacja sklepu lanciaczesci.pl

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
rosso166
Dopiero zaczyna na naszym forum

Kompromitacja sklepu lanciaczesci.pl

Post autor: rosso166 » 04 cze 2010, 19:20

Klubowicze,

Chciałbym opisać swoją historię ze sklepem lanciaczesci.pl
Wprawdzie sytuacja nie dotyczy Lancii a siostrzanej Alfy, ale jako że na stronie lanciaczesci.pl widnieje link do tego forum chciałbym wylać swoje żale, być może jestem jedyną osobą która miała takie "szczęście" korzystać z ich usług ale z pewnością z mojej strony to pierwszy i ostatni raz kiedy skusiłem się na zakup u nich.
W piątek rano zadzwoniłem do sklepu z zapytaniem o zestaw filtrów do 166 3.0, w odpowiedzi usłyszałem że są na stanie, i po zapłaceniu kartą kredytową paczka wyjdzie do mnie w piątek i będzie u mnie w poniedziałek. W aso umówiłem się na odstawienie auta zapobiegawczo na środę, niestety paczka nie dotarła, po telefonie usłyszałem że paczka wyszła do mnie w poniedziałek i numer listu przewozowego dostane na maila. Paczka wyszła do mnie w dopiero w poniedziałek gdyż panowie nie wiedzieli że mają wysłać filtry do 3.0 tylko że... do sklepu dzwoniłem o 11:45, o 11:47 zalicytowałem aukcję allegro, o 11:55 dzwoniłem ponownie że przelew już doszedł -w tym czasie pan zapomniał że miał zapakować filtry do 3.0 -ponoć jest to spowodowane faktem iż wysyłają 50 paczek dziennie, ciekawe komu jeśli więcej klientów tak traktują. Dziś mamy piątek, auto dalej w aso czeka na filtry, po następnym telefonie dziś, pod ten sam numer dowiaduje się że paczka jednak wyszła w piątek a wszystko jest winą kuriera gdyż jestem w 1% klientów do których paczka nie doszła na następny dzień. Numeru listu nie dostałem gdyż nie wysłałem maila, tylko zawracałem głowę przez telefon. Dziś numeru listu też nie dostanę gdyż panowie ze sklepu są na długim weekendzie. Być może dostane numer w poniedziałek -pod warunkiem że wyślę maila. Wychodzi na to że żeby panowie ze sklepu na ten urlop mógli pojechać, ktoś inny musiał na ten urlop nie pojechać.
UPS zarzeka się ze paczka wysłana w piątek, musi być u mnie w poniedziałek jednak bez numeru listu paczki nie zlokalizują, dodam jeszcze że pod wskazanym adresem non stop jest ktoś kto może odebrać przesyłkę.
Po raz kolejny okazuje się że co tanie, to drogie; ale mam nadzieje że ten post uchroni kogoś przed takimi problemami jak moje.

Pozdrawiam,
Paweł

P.S. zawsze chciałem mieć Kappe ;)

wega
Klubowicz
Klubowicz

Re: Kompromitacja sklepu lanciaczesci.pl

Post autor: wega » 04 cze 2010, 19:50

Bo wszyscy zakupy robimy w "autosklep24" w Łodzi, a nie w Jaworznie.
Pozdrawiam

Alan

Post autor: Alan » 04 cze 2010, 19:59

rosso166 pisze:. zawsze chciałem mieć Kappe ;)
chętnie zamienię :P

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 04 cze 2010, 20:13

kolejna osoba, która jest absolutnie na nie dla lanciaczęści.pl
Ja jestem u Nich bardzo często i moje wrażenie jest zupełnie inne no ale cóż :d
Jak widać każdy może mieć inne odczucia :d
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Awatar użytkownika
samuel
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Samuel

Post autor: samuel » 05 cze 2010, 10:11

bargaw3181 pisze:kolejna osoba, która jest absolutnie na nie dla lanciaczęści.pl
Ja jestem u Nich bardzo często i moje wrażenie jest zupełnie inne no ale cóż :d
Jak widać każdy może mieć inne odczucia :d
Jakby dobrzy nie byli, zawsze coś pójdzie nie tak.
Była Kappa 2.0 16VT
Był Citroën Xantia 1.9TD
Jest Renault Scenic 2.0 (115km)

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Sharuga
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Sharuga » 05 cze 2010, 15:43

Raczej miałeś pecha i tyle. Każdemu zdarzają się wpadki więc na podstawie jednego przypadku nie ma co jechać po nich jak po burej suce. Nie oszukali Cię, bo towar dostałeś - mają może mały bałagan, czas urlopowy - zdarza się. Ja u nich też kupowałem filtry i problemu nie miałem żadnego.
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 05 cze 2010, 16:03

Tak to właśnie bywa :D Im więcej ludzi się obsługuje tym trudniej wszystkim dogodzić:D
Obrazek

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 05 cze 2010, 17:48

Ja też kupuję części w Jaworznie, do tego "grubsze roboty" robię tylko u nich. Nigdy nie kupowałem tam części wysyłkowo. Szkoda że tak to wyszło z tą alfą, ale coż czasem się tak zdarza.
Fakt że czasem są zakręceni, ale to chyba dlatego że mają kupę roboty (no i ten wieczny remont) ;)

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 05 cze 2010, 18:02

teraz mają zalaną piwnicę i remont nadal trwa :-P
Obrazek

Codee

Post autor: Codee » 05 cze 2010, 20:38

Ja też miałem u nich przyjemność i jeśli tylko w całej Polsce czegoś nie ma to na końcu trafiam do nich!
Generalnie staram się tak działać żebym ich mógł ominąć łukiem.
Zrobiłem u nich dwa zakupy i za tę samą kasę miałbym dwie takie same rzeczy! Po prostu uważam ich za ździerców, nowobogackich cwaniaków, którzy przez rok chcieliby się doimać limuzyny i posiadłości!
Kiedyś to było nie do pomyślenia - ludzie latami robili na swój majątek, no ale teraz mamy czasy.......

Nikt mnie nie zmusza więc nie kupuję u nich i tyle

rosso166

Post autor: rosso166 » 05 cze 2010, 21:22

Sharuga pisze:Raczej miałeś pecha i tyle. Każdemu zdarzają się wpadki więc na podstawie jednego przypadku nie ma co jechać po nich jak po burej suce. Nie oszukali Cię, bo towar dostałeś - mają może mały bałagan, czas urlopowy - zdarza się. Ja u nich też kupowałem filtry i problemu nie miałem żadnego.
Gwoli ścisłości towaru nie dostałem. Mamy sobotę, auto od środy w serwisie a paczkę miałem obiecaną na poniedziałek.
Z tego co widziałem w tym: viewtopic.php?f=35&t=34482poście nie tylko ja mam powodu aby po nich "jechać jak po burej suce" -niestety na odpowiedź w słuchawce "wyślij pan maila bo jestem na urlopie" mnie krew zalała. Rozumiem że jest to paczka filtrów za stówkę ale ta głupota pozbawiła mnie auta i to w okresie długiego weekendu.
Być może miałem wyjątkowego pecha, według pana ze sklepu jestem nawet w 1 procencie niezadowolonych klientów, jednak zostałem potraktowany tak jak zostałem i chciałbym to opisać; być może ktoś z tego sklepu to przeczyta i uświadomi sobie że jeden niezadowolony klient to strata dziesięciu potencjalnych i że każdemu bez względu na ilość obsługiwanych przesyłek i ich cenę należy się szacunek, a twierdzenie na zmianę iż wysłało się paczkę w poniedziałek a póżniej że jednak w piątek oraz fakt że na prośbę o jeden tylko mail z numerem listu który rozwiązałby całą sprawę panowie zostali obojętni tego szacunku przejawem nie jest.
Alan pisze:
rosso166 pisze:. zawsze chciałem mieć Kappe ;)
chętnie zamienię :P
Za taki post nie grozi wykluczenie z forum? ;)

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 05 cze 2010, 21:46

rosso166 pisze:Za taki post nie grozi wykluczenie z forum? ;)
Nie dlaczego? :) Jedynie publiczne ukamienowanie :D : biczowanie :
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: Krzysiek82 » 24 cze 2010, 9:41

No ja także jak na razie nie mam dobrego zdania. Wylicytowałem jedną rzecz w niedzielę, tego dnia też dokonałem wpłaty i do dzisiaj cisza. Wysłałem już dwa maile i nic. Zadzwoniłem, to mnie spławiono, że takie rzeczy tylko na maila. Chyba nie muszę się powtarzać, że wysłałem już dwa... Nie lubię jak ktoś ma mnie w dupie i nie odpowiada na pytania. Są u mnie już skreśleni. Czekam do końca tygodnia i będzie negatyw + zgłoszenie na Allegro.

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Post autor: Sebastian » 24 cze 2010, 20:16

Krzysiek82 pisze: Są u mnie już skreśleni. Czekam do końca tygodnia i będzie negatyw + zgłoszenie na Allegro.
Pamiętaj tylko, iż w myśl regulaminu alledrogo strony mają 30 dni na zakończenie transakcji.
Negatyw negatywem, ale żeby się potem nie okazało, że to jednak Ty jesteś winien, ponieważ nie wykazałeś się miesięczną cierpliwością...

Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 24 cze 2010, 20:23

Sebastian, nie zgadzam się z tobą. Regulamin Allegro mówi:
7.6. Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz.
Tutaj kontakt był, ale spławiający. Skoro sami kazali pisać maile (u mnie w pracy też tak robimy, bo po treści maila zostaje ślad, a po rozmowie nie, bo ich nie nagrywamy), to niech na nie odpisują, a nie zlewają temat.
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”