maciej_ignys pisze:Interesujące Darku że dalej podtrzymujesz tą retorykę, używasz źródeł które Ci pasują.
Dlaczego nigdy mnie nie chwalisz tylko ciągle ganisz

Ciągle coś nie tak, a to retoryka a to fakty, a to to, a to tamto...

Jest oczywiste, że dokonuje wyboru źródeł podobnie jak czynisz to Ty lub inny dyskutant tej naszej epopei. Nikt tu chyba nie jest do końca obiektywny - taka jest niestety natura ludzka.
maciej_ignys pisze:Nie bronię tu Jarka
I słusznie bo chłopak się deko zapędził.
maciej_ignys pisze:Dlaczego w kwestii deficytu przywołujesz Balcerowicza którego masz za samo zło ?
Nie mam Balcerowicza za "samo zło". W kwestiach ekonomicznych często - nie zawsze - przyznaje mu rację. Jak się wypowiada w kwestiach, np. uchodźców to nie da się go słuchać. Przyznam się, że mam wobec niego mieszane, czy innymi słowy ambiwalentne uczucia. Jeżeli jest twoim zdaniem inaczej, to może przypomnij mi jakąś moją wypowiedź na jego temat. Może "cytat" poproszę.
Macieju - to są fakty Polskiego Rządu.
Tu są fakty szanowanej przez Ciebie Unii Europejskiej:
http://www.dlugpubliczny.org.pl/pl/metoda-liczenia
Oto dług sektora instytucji rządowych i samorządowych wg. metodologii ESA2010, która nas od pewnego czasu obowiązuje. Otóż Polska powinna liczyć swój dług publiczny według najnowszej metodologii a generalnie liczy dalej po swojemu, nie ujmując pewnych wskazanych przez UE obszarów. Dlaczego tak się dzieje? Bo do tej pory (nie mam pojęcia jak będzie teraz) rządzący nami politycy ukrywali rzeczywistą dla nas skalę długu, między innymi dlatego, żeby odsunąć przekroczenie pewnych progów. Ja wolę wziąć pod uwagę liczby, które są bardziej zbliżone do rzeczywistości od tych życzeniowych, wykoncypowanych przez klikę PO/PSL.
Czy metodologia UE Ci odpowiada? Jeżeli tak to przyjmij, że dług publiczny Polski przekroczył już bilion złotych. Jeżeli nie ufasz UE, to pozostań na poziomie ponad 800 miliardów.
maciej_ignys pisze:..... pinokio

pinocchio-vacation-beach-sea-lighthouse-happiness-tea-scarf-937x501 (1).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD