[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Art92 » 17 gru 2015, 8:59

luka pisze:
Art92 pisze:
luka pisze:
Bartek-Lodz pisze:Panowie i Panie chwila przerwy - Rychu Petru ze swoją nowoczesną ma już 30,9 % poparcia i wyprzedza PIS.
http://fakty.interia.pl/polska/news-son ... e=fb_share

Myślę, że po weekendzie będzie to już z 50% a po świętach 70%.
Ostatnio wątpiłeś, że nowoczesna wejdzie do sejmu, ja wtedy mówiłem że na pewno wejdzie z poparciem około 9%. Kto miał rację?
Jakoś się tak nie posypała jak lewica :lol:
A co to za wielki wyczyn? W tą partię wpompowano potężne pieniądze niewiadomego pochodzenia. Nie ma dnia by Petru nie był w TV. Nikogo nigdy nie pompowano tak, jak tą gównianą partię POwskich spadochroniarzy.
Nie chodzi o wyczyn tylko o to, że twierdzili co niektórzy że nie ma szans. Ja obstawiam, że Kukiz 15 rozpadnie się jeszcze w przyszłym roku nowoczesna przetrwa i jeszcze po walczy o rządzenie krajem.
Co do pokazywania w telewizji to nie bądźcie naiwni. Dla przykładu podam, że wcześniej pokazywali po a w republice narodowców i PiS, oni też płacą?

Zapędy dyktatorskie? Podwyżki głównie dla służb mundurowych, zastraszanie sędziów, brak kontroli w postaci TK, zamknięcie ust ludziom 500 zł, bojówki każdego 10, stając w ogień za swoim dyktatorkiem, podniecanie i na puszczanie przeciwników na siebie, projekt ustawy o służbie cywilnej gdzie prezes będzie mógł mianować i dymisjonować w ciągu 30 dni-jawne zastraszanie i szantaż ludzi na wysokich stanowiskach. Jeszcze?
Skończył już z tym twoim TVN bo to już się robi nudne. Taki z ciebie Korwinowiec a nie potrafisz sztandarowych pomysłów omówić choćby służby zdrowia. Na waszych barkach wprowadził swoją rodzinę do europarlamentu i się śmieje. Sam dobrze wie że jego program może w połowie jest realny ale wie też czego chce słuchać gimbaza
:lol: Faktycznie dyktatura jak nic ;) Ale ja nie jestem korwinistą, ile razy można pisać to samo. Pomysł na służbę zdrowia przedstawiłem. A jeśli o Korwina chodzi to od PRL głosi ciągle te same poglądy, nie to co wasi kochani PiSowcy, Platformersi czy Platformersi Nowoczesnej. Jeśli już komuś mam zaufać to prędzej Korwinowi mimo, że z częścią jego poglądów się nie zgadzam ale już wolę jego od tych chorągiewek z innym partii.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 17 gru 2015, 9:05

Art92 pisze: :lol: Faktycznie dyktatura jak nic ;)
: ok2 : : ok2 : : ok2 :
Art92 pisze: Ale ja nie jestem korwinistą, ile razy można pisać to samo.
Artur już odpowiadam: bez końca :lol: :lol: :lol:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 17 gru 2015, 9:33

Definicja demokracji?
12345533_1052342504818021_8226561123314468474_n.jpg
:) Wydaje mi się, że dyktatura nie tolerowałaby takiej pajacującej opozycji.
0004XFYHWX19ANHH-C116-F4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, 10:41 przez Art92, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 17 gru 2015, 10:39

Art92 pisze:
luka pisze:
Art92 pisze:
luka pisze:
Bartek-Lodz pisze:Panowie i Panie chwila przerwy - Rychu Petru ze swoją nowoczesną ma już 30,9 % poparcia i wyprzedza PIS.
http://fakty.interia.pl/polska/news-son ... e=fb_share

Myślę, że po weekendzie będzie to już z 50% a po świętach 70%.
Ostatnio wątpiłeś, że nowoczesna wejdzie do sejmu, ja wtedy mówiłem że na pewno wejdzie z poparciem około 9%. Kto miał rację?
Jakoś się tak nie posypała jak lewica :lol:
A co to za wielki wyczyn? W tą partię wpompowano potężne pieniądze niewiadomego pochodzenia. Nie ma dnia by Petru nie był w TV. Nikogo nigdy nie pompowano tak, jak tą gównianą partię POwskich spadochroniarzy.
Nie chodzi o wyczyn tylko o to, że twierdzili co niektórzy że nie ma szans. Ja obstawiam, że Kukiz 15 rozpadnie się jeszcze w przyszłym roku nowoczesna przetrwa i jeszcze po walczy o rządzenie krajem.
Co do pokazywania w telewizji to nie bądźcie naiwni. Dla przykładu podam, że wcześniej pokazywali po a w republice narodowców i PiS, oni też płacą?

Zapędy dyktatorskie? Podwyżki głównie dla służb mundurowych, zastraszanie sędziów, brak kontroli w postaci TK, zamknięcie ust ludziom 500 zł, bojówki każdego 10, stając w ogień za swoim dyktatorkiem, podniecanie i na puszczanie przeciwników na siebie, projekt ustawy o służbie cywilnej gdzie prezes będzie mógł mianować i dymisjonować w ciągu 30 dni-jawne zastraszanie i szantaż ludzi na wysokich stanowiskach. Jeszcze?
Skończył już z tym twoim TVN bo to już się robi nudne. Taki z ciebie Korwinowiec a nie potrafisz sztandarowych pomysłów omówić choćby służby zdrowia. Na waszych barkach wprowadził swoją rodzinę do europarlamentu i się śmieje. Sam dobrze wie że jego program może w połowie jest realny ale wie też czego chce słuchać gimbaza
:lol: Faktycznie dyktatura jak nic ;) Ale ja nie jestem korwinistą, ile razy można pisać to samo. Pomysł na służbę zdrowia przedstawiłem. A jeśli o Korwina chodzi to od PRL głosi ciągle te same poglądy, nie to co wasi kochani PiSowcy, Platformersi czy Platformersi Nowoczesnej. Jeśli już komuś mam zaufać to prędzej Korwinowi mimo, że z częścią jego poglądów się nie zgadzam ale już wolę jego od tych chorągiewek z innym partii.
Ok, Centrum im. Adama Smitha, jak myślisz kogo w tej chwili popierają w sejmie??
Nie dyktatura tylko zapędy do tego, żeby być wodzem narodu, nikt nie mówi że tak się stanie, ale warto przypominać analogie bo "nigdy nie mów nigdy".

Co z tego, że głosi te same poglądy? To że ktoś gada ciągle nierealne rzeczy nie oznacza, że jest to właściwe. Powtarzam jeszcze raz, sprawdź sobie ilu w Nowoczesnej jest członków z Platformy, a potem się wypowiadaj na ten temat, po drugie nie widzę nic złego w tym, że kilka % w Nowoczesnej będzie starych Platformersów, mi wystarczy jak się wypowiadają, w jaki sposób i jakie poglądy prezentują wybrani z list Nowoczesnej, oczywiście nie wszyscy, ale większość jest bardzo dobrze przygotowana.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 17 gru 2015, 10:51

No z pewnością nie nowoczesną.CAS ma pomysły na gospodarkę podobne do Korwina czy KoLibra. Członkowie kolibra startowali od Korwina i Kukiza, nie nowoczesnej, bo nie ma tam żadnego liberalizmu. Wydaje mi się, że nierealne poglądy głoszą PiSowcy, rozdawnictwo to utopia, a nie państwo minimum. PO też chce rozdawać pieniądze i znowu bredzą o obniżaniu podatków, to jest nierealne. Nowoczesna podobnie. Zresztą nikt rozgarnięty nie uwierzy w program PO i jej dziecka Nowoczesnej. Banksterzy to nie liberałowie, mimo, że za takich się uważają. Szczytem głupoty Petru jest powoływanie się na Miltona Friedmana, który gardził takimi jak on.
A my naszych wpychamy do sejmu...
CVuu9QYUwAMaalo.jpg

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 17 gru 2015, 11:24

Art92 pisze:No z pewnością nie nowoczesną.CAS ma pomysły na gospodarkę podobne do Korwina czy KoLibra. Członkowie kolibra startowali od Korwina i Kukiza,
i gdzie oni są? może razem z Morawieckim podnoszą rękę za pompowaniem pieniędzy w patologię? Może tłumaczą pomysły Pisdolandu w republice? Może będą superkandydatami mianowanymi bez konkursu na szefów w służbie cywilnej? Może to tych kilkunastu gołodupców, którzy 4 lata na dobrej pensji będą a weszli do Sejmu z list Kukiza i Pisu. Może CAS wspiera opodatkowanie banków? Hello, oni dobrze wiedzą że jest to kolejny ukryty podatek dla obywateli. ITD.
Być może masz rację z Nowoczesną, ale nadzień dzisiejszy niemożna o nich tego powiedzieć, tylko dlatego, że rzekomo są wspierani przez banki lub mają powiązanie z byłymi samorządowcami PO.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 17 gru 2015, 11:38

luka pisze:
Art92 pisze:No z pewnością nie nowoczesną.CAS ma pomysły na gospodarkę podobne do Korwina czy KoLibra. Członkowie kolibra startowali od Korwina i Kukiza,
i gdzie oni są? może razem z Morawieckim podnoszą rękę za pompowaniem pieniędzy w patologię? Może tłumaczą pomysły Pisdolandu w republice? Może będą superkandydatami mianowanymi bez konkursu na szefów w służbie cywilnej? Może to tych kilkunastu gołodupców, którzy 4 lata na dobrej pensji będą a weszli do Sejmu z list Kukiza i Pisu. Może CAS wspiera opodatkowanie banków? Hello, oni dobrze wiedzą że jest to kolejny ukryty podatek dla obywateli. ITD.
Być może masz rację z Nowoczesną, ale nadzień dzisiejszy niemożna o nich tego powiedzieć, tylko dlatego, że rzekomo są wspierani przez banki lub mają powiązanie z byłymi samorządowcami PO.
Chyba nie wiesz co mówisz. To, że startują z list różnych partii nie znaczy, że będą przestrzegać dyscypliny partyjnej. Wipler jako członek CAS i prezes Republikanów nigdy nie zagłosował za podwyżką podatków, w kwestiach światopoglądowych głosują zgodnie z sumieniem. Składają depyty CAS, deklarują, że nigdy nie zagłosują za podwyżką podatków, czyli będą wierni swojej ideologii. Jakoś z Nowoczesnej zrobiły to tylko dwie osoby, dziwne skoro to tacy wspaniali liberałowie. Zdecydowanie bardziej ufam posłowi KoLibra z list PiSu niż posłom pajacom z Nowoczesnej :)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 17 gru 2015, 13:28

To ja wam powiem inaczej - gdyby ludzie wyszli na ulice i siłą wywalili rządzących - rozpisano by nowe wybory z zakazem startowania do sejmu i senatu tym co już byli a wojsko patrzyłoby na to biernie to raz dwa USA, albo DE wpadli by nam tutaj w celu zaprowadzania demokracji.
Ludzie Polska to taki wolny kraj, że śmiać się chce. Gramy pod dyktando zachodu tak jak przed 90 rokiem graliśmy pod dyktando wschodu. PIS może coś tam zrobi ale cudów też nie będzie bo to nie takie proste jak się ma pętle na szyi i jaja częściowo obcięte.
Zobaczcie dlaczego nasz przemysł po 90 roku był systematycznie niszczony - komuś chyba na tym zależało.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 17 gru 2015, 13:36

Interesujące Darku że dalej podtrzymujesz tą retorykę, używasz źródeł które Ci pasują.
Nie bronię tu Jarka tylko faktów którymi uparcie i widowiskowo żonglujesz z empirycznie nie do przyjęcia wnioskami.
Dlaczego w kwestii deficytu przywołujesz Balcerowicza którego masz za samo zło ?

Fakty są tu:

http://www.finanse.mf.gov.pl/zadluzenie-skarbu-panstwa

..... pinokio :lol:

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 17 gru 2015, 14:31

Art92 pisze:
luka pisze:
Chyba nie wiesz co mówisz. To, że startują z list różnych partii nie znaczy, że będą przestrzegać dyscypliny partyjnej. Wipler jako członek CAS i prezes Republikanów nigdy nie zagłosował za podwyżką podatków, w kwestiach światopoglądowych głosują zgodnie z sumieniem. Składają depyty CAS, deklarują, że nigdy nie zagłosują za podwyżką podatków, czyli będą wierni swojej ideologii. Jakoś z Nowoczesnej zrobiły to tylko dwie osoby, dziwne skoro to tacy wspaniali liberałowie. Zdecydowanie bardziej ufam posłowi KoLibra z list PiSu niż posłom pajacom z Nowoczesnej :)
To się zdziwisz jak Kolibry zagłosują za 500zł na dziecko czy podatek bankowy - to jest liberał????
Nie lepszym pomysłem jest, żeby pieniądze z tego podatku ( ponadto pomniejszonego, żeby nie zmniejszać akcji kredytowych ) zasiliły fundusz pomocy kredytobiorcom, którym podwinęła się noga? Nie, liberałowie z Kolibra i CASu zagłosują tak jak chce PIS czyli żeby zrealizować pisowskie obiecanki, tylko po to żeby później do PIS u dołączyć.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 17 gru 2015, 14:35

A skąd ty możesz wiedzieć jak zagłosują? Wipler(zanim zasilił KORWIN) gdy był w PiS ani razu nie zagłosował za podwyżką podatków(a to nieuchronne jeśli mają zamiar rozdawać pieniądze za płodzenie dzieci). Żaden z nich nie zagłosuje za tym. Chyba kpisz, nic się nie należy kredytobiorcom. To była ich decyzja i oni za to odpowiadają, nie państwo. To już lepiej te pieniądze dać biednym. Bardziej martwi mnie. PO też uważała się za liberałów a podatki podnosili, Nowoczesna jeśli kiedyś wygra wybory zrobi to samo. O to mogę się założyć. Obniżki podatków mają w programie ale to nie znaczy , że będą to realizować.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 17 gru 2015, 16:18

:lol:
petru.jpg
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 17 gru 2015, 16:29

Art92 pisze:A skąd ty możesz wiedzieć jak zagłosują? Wipler(zanim zasilił KORWIN) gdy był w PiS ani razu nie zagłosował za podwyżką podatków(a to nieuchronne jeśli mają zamiar rozdawać pieniądze za płodzenie dzieci). Żaden z nich nie zagłosuje za tym. Chyba kpisz, nic się nie należy kredytobiorcom. To była ich decyzja i oni za to odpowiadają, nie państwo. To już lepiej te pieniądze dać biednym. Bardziej martwi mnie. PO też uważała się za liberałów a podatki podnosili, Nowoczesna jeśli kiedyś wygra wybory zrobi to samo. O to mogę się założyć. Obniżki podatków mają w programie ale to nie znaczy , że będą to realizować.
Jak liberał może rozdawać pieniądze biednym? A skąd wiesz z jakiego powodu jest ta bieda? Od liberała do socjalisty.
Nieważne, okaże się za jakiś czas. Nie ma co gdybać.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 17 gru 2015, 16:32

luka pisze:
Art92 pisze:A skąd ty możesz wiedzieć jak zagłosują? Wipler(zanim zasilił KORWIN) gdy był w PiS ani razu nie zagłosował za podwyżką podatków(a to nieuchronne jeśli mają zamiar rozdawać pieniądze za płodzenie dzieci). Żaden z nich nie zagłosuje za tym. Chyba kpisz, nic się nie należy kredytobiorcom. To była ich decyzja i oni za to odpowiadają, nie państwo. To już lepiej te pieniądze dać biednym. Bardziej martwi mnie. PO też uważała się za liberałów a podatki podnosili, Nowoczesna jeśli kiedyś wygra wybory zrobi to samo. O to mogę się założyć. Obniżki podatków mają w programie ale to nie znaczy , że będą to realizować.
Jak liberał może rozdawać pieniądze biednym? A skąd wiesz z jakiego powodu jest ta bieda? Od liberała do socjalisty.
Nieważne, okaże się za jakiś czas. Nie ma co gdybać.
Napisałem, że z dwojga złego lepiej dać je biednym niż kredytobiorcom. To ty chcesz rozdawać pieniądze a nie ja :D

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 17 gru 2015, 18:30

maciej_ignys pisze:Interesujące Darku że dalej podtrzymujesz tą retorykę, używasz źródeł które Ci pasują.
Dlaczego nigdy mnie nie chwalisz tylko ciągle ganisz :?: :lol: Ciągle coś nie tak, a to retoryka a to fakty, a to to, a to tamto... : gafa : Jest oczywiste, że dokonuje wyboru źródeł podobnie jak czynisz to Ty lub inny dyskutant tej naszej epopei. Nikt tu chyba nie jest do końca obiektywny - taka jest niestety natura ludzka.
maciej_ignys pisze:Nie bronię tu Jarka
I słusznie bo chłopak się deko zapędził. :mrgreen:
maciej_ignys pisze:Dlaczego w kwestii deficytu przywołujesz Balcerowicza którego masz za samo zło ?
Nie mam Balcerowicza za "samo zło". W kwestiach ekonomicznych często - nie zawsze - przyznaje mu rację. Jak się wypowiada w kwestiach, np. uchodźców to nie da się go słuchać. Przyznam się, że mam wobec niego mieszane, czy innymi słowy ambiwalentne uczucia. Jeżeli jest twoim zdaniem inaczej, to może przypomnij mi jakąś moją wypowiedź na jego temat. Może "cytat" poproszę. :roll:
maciej_ignys pisze:Fakty są tu:
http://www.finanse.mf.gov.pl/zadluzenie-skarbu-panstwa..... pinokio :lol:
Macieju - to są fakty Polskiego Rządu.

Tu są fakty szanowanej przez Ciebie Unii Europejskiej:

http://www.dlugpubliczny.org.pl/pl/metoda-liczenia

Oto dług sektora instytucji rządowych i samorządowych wg. metodologii ESA2010, która nas od pewnego czasu obowiązuje. Otóż Polska powinna liczyć swój dług publiczny według najnowszej metodologii a generalnie liczy dalej po swojemu, nie ujmując pewnych wskazanych przez UE obszarów. Dlaczego tak się dzieje? Bo do tej pory (nie mam pojęcia jak będzie teraz) rządzący nami politycy ukrywali rzeczywistą dla nas skalę długu, między innymi dlatego, żeby odsunąć przekroczenie pewnych progów. Ja wolę wziąć pod uwagę liczby, które są bardziej zbliżone do rzeczywistości od tych życzeniowych, wykoncypowanych przez klikę PO/PSL.

Czy metodologia UE Ci odpowiada? Jeżeli tak to przyjmij, że dług publiczny Polski przekroczył już bilion złotych. Jeżeli nie ufasz UE, to pozostań na poziomie ponad 800 miliardów. :)

maciej_ignys pisze:..... pinokio :lol:
pinocchio-vacation-beach-sea-lighthouse-happiness-tea-scarf-937x501 (1).jpg
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, 19:59 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”