[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Dudi » 17 gru 2015, 18:32

Obrazek
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 17 gru 2015, 18:38

darbo pisze:
maciej_ignys pisze:Interesujące Darku że dalej podtrzymujesz tą retorykę, używasz źródeł które Ci pasują.
Dlaczego nigdy mnie nie chwalisz tylko ciągle ganisz :?: :lol: Ciągle coś nie tak, a to retoryka a to fakty, a to to, a to tamto... : gafa : Jest oczywiste, że dokonuje wyboru źródeł podobnie jak czynisz to Ty lub inny dyskutant tej naszej epopei. Nikt tu chyba nie jest do końca obiektywny - taka jest niestety natura ludzka.
maciej_ignys pisze:Nie bronię tu Jarka
I słusznie bo chłopak się deko zapędził. :mrgreen:
maciej_ignys pisze:Dlaczego w kwestii deficytu przywołujesz Balcerowicza którego masz za samo zło ?
Nie mam Balcerowicza za "samo zło". W kwestiach ekonomicznych często - nie zawsze - przyznaje mu rację. Jak się wypowiada w kwestiach, np. uchodźców to nie da się go słuchać. Przyznam się, że mam wobec niego mieszane, czy innymi słowy ambiwalentne uczucia. Jeżeli jest twoim zdaniem inaczej, to może przypomnij mi jakąś moją wypowiedź na jego temat. Może "cytat" poproszę. :roll:
maciej_ignys pisze:Fakty są tu:
http://www.finanse.mf.gov.pl/zadluzenie-skarbu-panstwa..... pinokio :lol:
Macieju - to są fakty Polskiego Rządu.

Tu są fakty szanowanej przez Ciebie Unii Europejskiej:

http://www.dlugpubliczny.org.pl/pl/metoda-liczenia

Oto dług sektora instytucji rządowych i samorządowych wg. metodologii ESA2010, która nas od pewnego czasu obowiązuje. Otóż Polska powinna liczyć swój dług publiczny według najnowszej metodologii a generalnie liczy dalej po swojemu, nie ujmując pewnych wskazanych przez UE obszarów. Dlaczego tak się dzieje? Bo do tej pory (nie mam pojęcia jak będzie teraz) rządzący nami politycy ukrywali rzeczywistą dla nas skalę długu, między innymi dlatego, żeby odsunąć przekroczenie pewnych progów. Ja wolę wziąć pod uwagę liczby, które są bardziej zbliżone do rzeczywistości od tych życzeniowych, wykoncypowanych przez klikę PO/PSL.

Czy metodologia UE Ci odpowiada? Jeżeli tak to przyjmij, że dług publiczny Polski przekroczył już bilion złotych. Jeżeli nie ufasz UE, to pozostań na poziomie ponad 800 miliardów. :)
Czyli przyjmujesz też że bezrobocie w Polsce oscyluje w okolicach 7%? A nie 9.7%?
Czy tak niskie bezrobocie świadczy o zapaści? :D

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 17 gru 2015, 18:46

luka pisze: Czyli przyjmujesz też że bezrobocie w Polsce oscyluje w okolicach 7%? A nie 9.7%?
Czy tak niskie bezrobocie świadczy o zapaści? :D
Tak, myślę, że w wielu rejonach Polski bezrobocie jest na niskim poziomie ale też są regiony gdzie na jedną ofertę pracy sprzątaczki wpływa ponad sto podań.

Symptomy zapaści cywilizacyjnej pojawiają się przed ostatecznym upadkiem.

Uważam, że Polsce grozi taka zapaść a symptomy już dostrzegam.

Poza tym niskie bezrobocie może świadczyć o dobrej kondycji gospodarki albo o tym, że spora grupa potencjalnych pracowników wyjechała, albo o jednym i drugim :)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Post autor: _Rafako_ » 19 gru 2015, 13:52

Tak mi się z dzisiejszym kolejnym marszem skojarzyło. Jakoś jak rudzielec i jego kolesie wyciągali łapy po nasze pieniądze, nikt marszu nie organizował...
...inna sphawa, że nasza pani phezydent "bhawo ja" nie wydałaby wówczas na taki marsz zgody, teraz wydaje bo też się pewnie bidula boi o swój stołek i różne inne "granty".
Ogólnie zgadzam się najbardziej z retoryką Pana Jacka Braciaka pewnie dlatego, że też jeżdżę "beczką" - taką mocherową taczką : gafa :

Uwaga! Wulgaryzmy!

Serdecznie pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 19 gru 2015, 14:35

Rafako mogłeś zorganizować marsz, ewentualnie mogłeś pobiadolić na demokrację na krakowskim przedmieściu. Żal ci ... ściska?

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: _Rafako_ » 19 gru 2015, 17:37

luka pisze:Rafako mogłeś zorganizować marsz, ewentualnie mogłeś pobiadolić na demokrację na krakowskim przedmieściu. Żal ci ... ściska?
Nie. Ściskają mi wyłącznie sprawne mięśnie, które są za tą czynność odpowiedzialne. Marszu organizować nie musiałem - czułem, że jakoś przetrwam rządy tych sk... : cenzura : synów i udało się : yesyes :
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 19 gru 2015, 20:59

Ale teraz czeka Cię cięższa próba, tamto to był tylko taki "biforek" :lol: :lol:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 19 gru 2015, 22:04

Będzie, tylko musimy poczekać, aż się rozkręcą na dobre. Powalą wszystkich przeciwników i myślę, że zdobędą pierwsze miejsce na obecnym podium .
Czas i czekanie nam pozostaje, a później wstyd i łzy i przez nie podziwianie jak rolnik znakomicie doi krowę ;)
Dzisiaj, przeskakiwałem stacje radiowe i natrafiłem na audycję jak to bardzo tęskno ludziom do kolejek, i okazyjnych raz do roku pomarańczy i mandarynek itp . Jak to było cudownie : buja w oblokach :
Jak im tego brakuje to przecież nikt im nie broni by cytrusy były jak mięso w poście ... tylko cyruskowy post niech mają przez 11 od stycznia do listopada.
;)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 gru 2015, 2:37

Nie moje :)

Dziesięć powodów, dla których warto popierać PiS

- 1. Roman Giertych;
? 2. TVP Info oraz ?Wiadomości?
? 3. Ryszard Petru oraz prezesi banków;
? 4. Tomasz Lis;
? 5. Piotr Pacewicz lamentujący nad kryzysem ?Gazety Wyborczej?;
? 6. Stefan Niesiołowski i jego partia;
? 7. Ekipa ?Faktów? TVN;
? 8. Agnieszka Holland, Maja Komorowska i cały komitet poparcia Bronisława Komorowskiego;
? 9. Andrzej Rzepliński;
? 10. klientela ?Sowy i Przyjaciół;

:lol:

Doprawdy, jeżeli cokolwiek mogłoby mnie przekonać do PiS-u, to jego przeciwnicy.
kukiz.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 20 gru 2015, 10:30

darbo pisze:Nie moje :)

- 1. Roman Giertych;
? 4. Tomasz Lis;
? 7. Ekipa ?Faktów? TVN;
? 8. Agnieszka Holland, Maja Komorowska i cały komitet poparcia Bronisława Komorowskiego;
? 9. Andrzej Rzepliński;

Doprawdy, jeżeli cokolwiek mogłoby mnie przekonać do PiS-u, to jego przeciwnicy.
Kretyńskie przesłanki, spodziewałem się czegoś lepszego po tobie :( Czyli mogą cię w dupę kopać, ważne że w/w ludzi nie będziesz widzieć? Oj coraz bardziej się kompromitujesz, wolałem cię w wersji, że PIS jest partią, która przyczyni się do wzrostu gospodarczego i szkoda że zajmują się teraz czymś innym. Masz jakieś rozdwojenie jaźni??
Nie mogę się doczekać aż ten kretyn Kukiz będzie pierwszym płaczącym na prezesa Jarosława, już niedługo, już za chwileczkę, ten narodowy psychopata wierz jeszcze w to, że pan prezes weźmie pod uwagę jego postulaty przy wspólnej próbie zmiany konstytucji, ależ się zdziwi. : yesyes :

Co jest lepsze wg ciebie kolego Darbo. Ustawione konkursy na szefów służby cywilnej czy mianowanie z góry? W którym przypadku było nie było jest możliwość kontroli nad tym, któy kandydat jest lepszy? ( lepszy- nie oznaczaw tym przypadku bardziej włażący w dupę partii i świń aktualnie przy korycie) :roll:

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 gru 2015, 10:51

luka pisze:Kretyńskie przesłanki, spodziewałem się czegoś lepszego po tobie :( Czyli mogą cię w dupę kopać, ważne że w/w ludzi nie będziesz widzieć? Oj coraz bardziej się kompromitujesz, wolałem cię w wersji, że PIS jest partią, która przyczyni się do wzrostu gospodarczego i szkoda że zajmują się teraz czymś innym. Masz jakieś rozdwojenie jaźni??
Nie mogę się doczekać aż ten kretyn Kukiz będzie pierwszym płaczącym na prezesa Jarosława, już niedługo, już za chwileczkę, ten narodowy psychopata wierz jeszcze w to, że pan prezes weźmie pod uwagę jego postulaty przy wspólnej próbie zmiany konstytucji, ależ się zdziwi. : yesyes :

Co jest lepsze wg ciebie kolego Darbo. Ustawione konkursy na szefów służby cywilnej czy mianowanie z góry? W którym przypadku było nie było jest możliwość kontroli nad tym, któy kandydat jest lepszy? ( lepszy- nie oznaczaw tym przypadku bardziej włażący w dupę partii i świń aktualnie przy korycie) :roll:
Ze smutkiem konstatuje, że się Luka radykalizujesz. Czyżbyś był na manifestacjach KOD w sobotę?

Czyżbyś wysłuchał jego płomiennego przemówienia :lol: :?: :?: :?:

A może byłeś pod pomnikiem Reksia w Bielsku Białej :?: :?: :?: :D Tam spotkali się obrońcy konstytucji i rozprawiali językiem gimbazy o aktualnych zagrożeniach ;) :lol:

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: _Rafako_ » 20 gru 2015, 10:54

luka pisze:
Dla kolegi darbo, jak i dla mnie, żaden z tych dwóch układów nie jest lepszy, bo oba mają g... : cenzura : do naszego codziennego - obywateli życia. I tak utrzymujemy jakiegoś darmozjada albo pociotka z naszych pieniędzy na tym stanowisku. A co do konkursów i rzekomej kontroli, który kandydat jest lepszy, występujących jak twierdzisz za PO, to za przeproszeniem opowiadasz takie duby smalone, że aż żal. Taki głośniejszy przykład, to Pan Bartosz Milczarczyk, od kilku lat rzecznik stołecznego ratusza u Pani "bhawo ja". Wpisz sobie jego nazwisko w internety i poszukaj jak to został "demokratycznie wybrany" z namaszczenia PełO i "w konkursie". Miałem możność studiować z tym Panem i już wtedy nie miałem o nim i jego rodzicach "z układu" najlepszego zdania. Znam też wiele takich przykładów wśród urzędników niższego szczebla, a ponieważ ryba psuje się od głowy...
Wczoraj trafiłem na rozsądną wypowiedź, z którą się prawie w całości zgadzam. Nie jestem i nie byłem fanem spisków ale w tych wszystkich demonstracjach pod hasłem KOD-u (który wziął się nagle ch... wie skąd) z mordami Petru, Wojewódzkiego, Sikorskiego, Giertycha i innych bydlaków, jest coś wysoce podejrzanego. Myślę, że bydlaki boją się nie tylko utraty złotodajnej kury, jaką jesteśmy dla nich my - społeczeństwo. Fakt, że Pan Sikorski już słabo na gębie wygląda, czy to przez odstawienie ośmiorniczek, czy może te z Lidla, po które go "bhawo ja" wysyłała, są niezdrowe :?:

Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 20 gru 2015, 11:58

darbo pisze:Nie moje :)

- 1. Roman Giertych;
? 4. Tomasz Lis;
? 7. Ekipa ?Faktów? TVN;
? 9. Andrzej Rzepliński;

kukiz.jpg
: ok2 : : ok2 : : ok2 :
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 20 gru 2015, 12:50

darbo pisze:

Ryj oderwany od koryta : gafa :
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 gru 2015, 13:11

Pochyliłem się moim faszystowskim umysłem nad wypowiedziami uczestników manifestacji KOD na południu Polski. :lol:

W moim rodzinnym Bielsku demonstracja odbyła się na dawnej granicy Cesarstwa Austro-Węgierskiego i Galicji, czyli na moście nad Białką, przy pomniku Reksia :lol: . Już się bałem, że przeniosą się 300 metrów dalej pod rzeźbę Bolka i Lolka, która to usytuowana jest na przejściu pomiędzy Galerią Handlową Sfera I i Galerią Handlowa Sfera II, lecz to w obecnym szale handlowym groziło by zablokowaniem ruchu kupujących i niechybnie zamieszkami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zdaniem wyborczej na spotkanie przybyło dwieście osób, czyli możemy się domyślać, że ok. 100 a reszta to byli przypadkowi gapie, tłumnie o tej porze wydający pieniądze, z których ich jeszcze państwo nie ograbiło.

Pomyślałem, że ja - idąc tym tropem - też mogę zrobić pikietę przy wyjściu ze stadionu narodowego po meczu Polska-Niemcy, rozebrać się do naga i zgromadzony w ten sposób tłum okrzyknąć zwolennikami jakiejś mojej urojonej aczkolwiek słusznej sprawy. : jump2 :

Liczna demonstracja odbyła się również w Katowicach. Poziom wypowiedzi taki, że chce mi się śmiać i wymiotować zarazem, jak w tym rosyjskim kawale: J.e.b.a.t tigra eto i straszno i smieszno :lol:

Jedna z wielu perełek: :groupjump:
Marek Jagła z Żarek-Letniska przygotował się do manifestacji starannie, bo, jak mówi, wcześniej pracował w reklamie. Przyszedł z transparentem, gdzie Jarosław Kaczyński stylizowany jest na Kim Dżong Una. - Przeżyłem całą młodość z czasach komuny i nie chcę, żeby na starość to wszystko się powtórzyło. Dlaczego dyktator z Korei Północnej? To, co się teraz dzieje, może doprowadzić do tego samego - mówił.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2015, 13:21 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”