[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011
była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005
była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławuś
- Kontakt:
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/28152 ... -przypadek
przypadek? a jeśli to czy osoby które są zaangażowane w takowy projekt (dla rozwiania wszelkich wątpliwość) nie powinny mieć zakazu brania w nim udziału.
przypadek? a jeśli to czy osoby które są zaangażowane w takowy projekt (dla rozwiania wszelkich wątpliwość) nie powinny mieć zakazu brania w nim udziału.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)
- Bartek-Lodz
- Klubowicz
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Przecież osoba zaangażowana w w ten system nie brała udziału w loterii tylko jej koleżankabassooner pisze:http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/28152 ... -przypadek

Wszystko jest w POrządku - dla Rycha, Zbycha, Grzecha, Stacha, Ewki itd...
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]
- meqqex
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
W jednym z naszych banków pewna pani z pewnego stanowiska odeszła na emeryturę.
W tym samym czasie była loteria w której wystarczyło założyć lokatę aby wgrać nissana.
I co za zbieg okoliczności owa pani ma pięknego nissana xD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II
Nie bardzo wiem, co nagle wszystkich dziwi

Insp. Maj będąc komendantem głównym miał 16, najwyższą grupę uposażenia, co daje uposażenie zasadnicze w wysokości ok. 15 tysięcy netto. Do tego dodajcie wszelkiego rodzaju dodatki za stopień czy służbowe i kwota się robi nieco większa.
Od 1996r. jest w służbie, co daje nam 20 lat. To jest około 53% do emerytury, o ile wcześniej nie kończył szkoły policyjnej, która również się wlicza w lata wysługi. Sumując wszystko to jak nic wychodzi kwota nieco poniżej 10 tysięcy.
Wszystko z wynika z ogólnodostępnych ustaw dot. uposażeń Policjantów.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
mnie nie

- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
Zapytaj każdego z tych zacnych i niepatologicznych ludzi czy mając przyznane 500 pln (lub krotność) zdecyduje się na kolejne dziecko w nadziei na kolejne 500 pln (ja odpowiadam z góry, że nie). Następnie zapytaj (o ile masz taką możliwość) osoby patologiczne. I będziesz miał obraz tego czy ten program będzie w stanie wpłynąć na dzietność. Wiedząc jaki to będzie procent (wiem, próba za mała) policz ile z tego będzie obywateli z rodzin "zacnych" a ile z "patologicznych". Na to nałóż sobie okoliczność, że program nie obejmie dzieci w wieku, kiedy pobiera się zaawansowaną naukę. Na to nałóż sobie moją obserwację (ale pewnie i Twoją), że jak ktoś nie ma "poparcia" rodziców w postaci finansów czy wejść, to jedyną szansa na zamożność / dobrobyt / dobrostan / wyrwanie się z biedy jest porządna edukacja i wyciągnij wnioski co do najbardziej prawdopodobnych efektów tego programu.darbo pisze:Patologia piszesz... masz na mysli kolegę Paśnego, Ignysa, Rafako (tu strzelam) Alana i innych. Może moją szwagierkę, która ma dwójkę małych dzieci i męża kierowcę, który zapierdala po Europie, żeby zarobić na skromne życie. Może znanego mi osobiście radcę prawnego, o dochodach grubo ponad 10 tysi netto miesięcznie, właściciela trójki małych dzieci.
I tu wracamy do kwestii kryteriów przyznawania wsparcia, które są moim zdaniem wyciągnięte nie wiadomo skąd - w sensie nie przemyślane. Ten wątek naszej dyskusji - porzuciłeś a to kwestia merytoryczna i o takich powinno się rzeczowo i kulturalnie rozmawiać.
Jeszcze jedna kwestia - wyobraź sobie 3 rodziny:
1. 4 osoby z dochodem netto powiedzmy 12.000 PLN
2. te same 4 osoby i dochód powiedzmy 3.500 PLN
3. te same 4 osoby i powiedzmy najniższa krajowa czyli jakieś (strzelam) 1300 PLN - Ci dostają 1.000 PLN.
Teraz pytanie: która z tych rodzin nie przeznaczy tych pieniędzy na edukację dzieci i w której rodzinie szanse na zamożność / dobrobyt / dobrostan / wyrwanie się z biedy pomimo zapodania wsparcia się nie polepszą? I tu powraca pytanie o kryteria wsparcia, ale też o sposób jego przekazania - bo fajnie, że najbiedniejsi będą mieli 1.000 extra i fajnie, że ich dzieci dostaną laptopa / tablet (na marginesie moi synowie takich urządzeń nie posiadają) i lepsze ciuchy ALE za lat powiedzmy 20 będą edukacyjnie tam gdzie ich rodzice... To pytanie jest otwarte - do przemyślenia - również pod kątem pytania czy obecna władza potrzebuje wykształconych i zamożnych obywateli.
Viva la macchina
- kuba88
- Klubowicz
- Imię: Jakub
Wczesniej to pisalem, ale napisze jeszcze raz. Jakiekolwiek pieniadze na juz zyjace dzieci nijak maja sie do wzrostu dzietnosci w kraju. Bez poczucia stabilnosci i bezpieczenstwa sytuacja sie nie poprawi, ale jesli rzad chce finansowac wzrost dzietnosci to pomoc ta powinna byc zacheta wlasnie dla tych par, ktore dzieci jeszcze nie posiadaja.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
500+ to zabieg typowo pod publiczkę i głosy wyborców dla których 500+ będzie ważniejsze niż demokracja, wolność i to czy Polska jest w UE ale dla których 500+ będzie istotnym zastrzykiem gotówki... obstawiam też, że tzw. patologia która nie głosowała newer i miała wszystko w pompie, że od kwietnia pójdzie do wyborów jak po sznureczku...
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Tak z pozdrowieniami dla (nie???)rządu:

I od Kryspina dla jakiegoś kolejnego dyrektorskiego kretyna/frajera/dupka* w TVP:
[*]niepotrzebne skreślić, ale chyba się nie przyda...

I od Kryspina dla jakiegoś kolejnego dyrektorskiego kretyna/frajera/dupka* w TVP:
[*]niepotrzebne skreślić, ale chyba się nie przyda...
paśny pisze:Zapytaj każdego z tych zacnych i niepatologicznych ludzi czy mając przyznane 500 pln (lub krotność) zdecyduje się na kolejne dziecko w nadziei na kolejne 500 pln (ja odpowiadam z góry, że nie). Następnie zapytaj (o ile masz taką możliwość) osoby patologiczne. I będziesz miał obraz tego czy ten program będzie w stanie wpłynąć na dzietność. Wiedząc jaki to będzie procent (wiem, próba za mała) policz ile z tego będzie obywateli z rodzin "zacnych" a ile z "patologicznych".darbo pisze:Patologia piszesz... masz na mysli kolegę Paśnego, Ignysa, Rafako (tu strzelam) Alana i innych. Może moją szwagierkę, która ma dwójkę małych dzieci i męża kierowcę, który zapierdala po Europie, żeby zarobić na skromne życie. Może znanego mi osobiście radcę prawnego, o dochodach grubo ponad 10 tysi netto miesięcznie, właściciela trójki małych dzieci.
Pomiędzy wymienioną przeze mnie grupą (Ignys et consortes

500+ jest skierowane dla wszystkich lecz interes Państwa i obywatela spotka się najpełniej w tej środkowej grupie: tam te pieniądze są najbardziej potrzebne. Mówiąc skrótowo: prawdziwa patologia część przepije i spłodzi sobie podobnych (jakieś 50% dzieci będzie obciążonych nawykami rodziców); zasobniejsze portfele tej kasy nie potrzebują a Ci o pół metra poniżej tzw. klasy średniej i bogatych najbardziej zyskają.
Co do riserczu:
Maciej z tego co wiem ma trzech synów, podejrzewam, że jest spełniony; Rafako z tego co wiem ma syna Michała, lecz czy Michał jest jedynakiem czy nie to nie wiem; Alan ma trójkę w tym małe bliźniaczki więc nie chcę go wk

Patologii nie będę pytał bo dostanę w ryja.

Zresztą znam to środowisko dosyć dobrze z racji wykonywanego zawodu.
500+ nie wspiera rodziców po ukończeniu przez dziecka 18 roku życia. Program pośrednio wspiera edukację dzieci w wieku 7-8 do 18 roku. Pamiętaj, że żyjemy w kraju gdzie mamy niedobór w obszarze szkolnictwa zawodowego a nadmiar wyższego, przynajmniej w niektórych kierunkach, np. pedagogika, inne humanistyczne, zarządzanie i marketing. Ergo: dużo łatwiej znaleźć pedagoga niż stolarza. Szkolnictwo zawodowe przez wiele lat leżało i kwiczało. Śmiem twierdzić, że fundamentalna dla przyszłości większości obywateli jest edukacja w rodzinie i w szkole podstawowej, gimnazjum, zawodowej lub średniej.paśny pisze:Na to nałóż sobie okoliczność, że program nie obejmie dzieci w wieku, kiedy pobiera się zaawansowaną naukę. Na to nałóż sobie moją obserwację (ale pewnie i Twoją), że jak ktoś nie ma "poparcia" rodziców w postaci finansów czy wejść, to jedyną szansa na zamożność / dobrobyt / dobrostan / wyrwanie się z biedy jest porządna edukacja i wyciągnij wnioski co do najbardziej prawdopodobnych efektów tego programu.
W kraju gdzie stolarz zarabia więcej niż nauczyciel dobrej jakości szkolnictwo (zawodowe i techniczne) wystarczy do wyrwania się z biedy a nawet na względny dobrobyt. Oczywiście potrzebna jest do tego odpowiednia motywacja i trochę uzdolnień. Nie widzę powodu, żeby Państwo wspierało szkolnictwo wyższe w ramach 500+. Z wyżej wymienionych powodów.
cdn.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
No co to się dzieje
Nagrzany sędzia skazuje na wyrok bezwzględnego więzienia Mariusza Kamińskiego a generał Kiszczak dożywa spokojnie końca swoich dni, kiwając aparat sprawiedliwości, który udaje, że chce go osądzić. Może - podkreślam - może pomogła mu w tym polisa ubezpieczeniowa, którą zachował sobie w domu na wypadek, gdyby ktoś chciał potraktować jego proces poważnie.
http://wpolityce.pl/polityka/281945-his ... zen-iii-rp
Wot Trzecia Rzeczpospolita w pełnej krasie.

Nagrzany sędzia skazuje na wyrok bezwzględnego więzienia Mariusza Kamińskiego a generał Kiszczak dożywa spokojnie końca swoich dni, kiwając aparat sprawiedliwości, który udaje, że chce go osądzić. Może - podkreślam - może pomogła mu w tym polisa ubezpieczeniowa, którą zachował sobie w domu na wypadek, gdyby ktoś chciał potraktować jego proces poważnie.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Lustracje, życie historią, zemsty, sądy, szukanie winnych, wykrycie i zniszczenie wnuków postkomunistów....
O jaki wspaniały plan na gospodarkę Polski
Ciekawe ile ci z tego chleba przyniesie kolego darbo, po drugie superbohater Ziobro mógł zrobić co chciał w IV RP
Mogłem tego nie pisać, przepraszam pana Ziobro, zachowałem się jak gówniarz, nigdy więcej się to nie powtórzy
O jaki wspaniały plan na gospodarkę Polski

Ciekawe ile ci z tego chleba przyniesie kolego darbo, po drugie superbohater Ziobro mógł zrobić co chciał w IV RP

Mogłem tego nie pisać, przepraszam pana Ziobro, zachowałem się jak gówniarz, nigdy więcej się to nie powtórzy

-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Mariusz Kamiński... to ten którego pupilkiem i superbohaterem RP był agent Tomek, to ten który głownie zajmował się zwalczaniem opozycji parlamentarnej i polowaniem na Kwaśniewskich, zresztą wtapiając w to kilka baniek? Jeszcze widzę te pieniądze rozsypane w hotelu i nagi tors agenta Tomka... no no pracowały wtedy polskie służby... 
co do Kiszczaka... fakt, to skandal, jednak jeśli nie było wystarczających dowodów to co? mieli je sfabrykować? jak za komuny? ale fakt że niesmak po tym gnoju pozostanie...

co do Kiszczaka... fakt, to skandal, jednak jeśli nie było wystarczających dowodów to co? mieli je sfabrykować? jak za komuny? ale fakt że niesmak po tym gnoju pozostanie...
- maciej_ignys
- Klubowicz
Trudno pisać o Kiszczaku pozytywnie, równie trudno o Ziobrze, ale podsumujmy fakty:darbo pisze:No co to się dzieje![]()
Niewinny, bo nie skazany, a opluty, zaszczuty i zepchnięty na margines życia społecznego.
Skazany prawomocnym wyrokiem na bezwzględne więzienie, haniebnym aktem łaski do życia przywrócony aby grzać najwyższe stołki w Państwie.
Będziemy stopniować zeszmacenie ? And the winner is.... ZIOBER !!!!
A tak BTW Darku, policzyłem że zanim mój najstarszy syn osiągnie pełnoletność to wyłapię z programu 20 kafli, zanim drugi jeszcze 13, obiecuję je przeznaczyć, jak na patologię przystało na Lancię