A Ty masz duże pojęcie

:
Na pewno

Tego, nie powiedziałem
Przeca to rzecz wiadoma, że każdy Polak to mistrz kierownicy, znakomity manager, specjalista od footballu i polityki...
czyli jak każdy, to ja i ty również ?
...ciekawe tylko dlaczego taka ...ujnia z patatajnią na tej naszej zielonej wyspie
straszna .ujnia, normalnie ruina, pełno głodujących ludzi w restauracjach co sobotę i niedzielę, tłumy w aquaparkach, pewnie chcą się umyć, sylwestra trzeba zamawiać w październiku, bo wszyscy biedni chcą się raz w roku zabawić, prawdziwa patatajnia
Skoro każdy wie najlepiej jak głosować, to po co doradzać innym lub dyskredytować wiedzę czy poglądy innych

Głosujmy po prostu i niech wygrają najlepsi
mamy po prostu do tego prawo, wystarczy mówić o tym spokojnie bez zbędnych złych emocji. Najlepsi nigdy nie wygrywają, bo jeszcze takich nie było, jak zawsze wygrywa mniejsze lub większe zło.
Co do kolegi
Bartek Łódź, jeżeli Nowoczesna przekroczy próg okaże się, kto miał rację w tym względzie. Niepotrzebnie też powtarzasz dyrdymały po Millerze, mógł udowodnić to w sądzie, miał szanse udowodnić, że Petru jest wynajęty przez banki, to że go wspierają, dla mnie to nie zarzut. Skądś kasę trzeba na kampanię wziąć, łatwiej jest partiom, które od wielu lat utrzymują się z podatników. Lepiej byłoby jakby byli wspierani bezpośrednio przez wpłaty ludzi, czyż nie?? Tak samo kościół czy inne instytucje pozarządowe.