W piątek jak się mi uda, może będę na prezentacji po remoncie, co prawda szynowej, ale też legendy PRL
.... SM42 czy warszawy 224 na żelaznych kołach?pietrek125 pisze: ↑14 wrz 2022, 20:30 Wczesny 315, śliczności![]()
W piątek jak się mi uda, może będę na prezentacji po remoncie, co prawda szynowej, ale też legendy PRL
... drzwi otwierane do tyłu to raczej jednak żubr.pietrek125 pisze: ↑14 wrz 2022, 21:26 A tu bardzo ciekawy egzemplarz pieron wie czy późna wersja Żubra, czy już wczesna 315
[youtube]https://youtu.be/mBaqNZPnXCs?t=1543[/youtube]
Pojazd szynowy najpopularniejszego typu w Polskich miastach, ale akurat ten egzemplarz to jedyny (przynajmniej w oryginale) zachowany bardzo rzadkiej odmiany.
... nie kojarzę tego tramwaju zwłaszcza kształtu pantografu, który jak zakładam jest oryginalny. Jak czytać literę "T"?pietrek125 pisze: ↑16 wrz 2022, 13:28 No i bardzo proszę, legenda PRL komunikacji miejskiej Konstal 105NT, ( literka T ma duże znaczenie) jedyny zachowany z 10szt wyprodukowanych przez Chorzowska fabrykę i od dziś oficjalnie sprawny.
20220916_124146.jpg
Czekam na rozwój sytuacji
Ano są popakowane w pudełkach na strychupietrek125 pisze: Oj miało się kolekcje H0, oczywiście jedynej słusznej za PRL firmy PIKO, teraz jej resztki dzies się poniewierają u syna.
Nie mam przeciwwskazań tylko trzeba posprzątać garaż i jego strych1608cc pisze: ↑18 wrz 2022, 21:08 Ano są popakowane w pudełkach na strychuKilkanaście lat temu bawiło się z kuzynami w wakacje budując miasteczko z LEGO i puszczając przez nie linię kolejową
Teraz marzyła by mi się makieta modułowa w skali H0e (czyli wąski tor 750mm) odwzorowująca lata '60-'70 na kolei. (...)