[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
ArtoKucior
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Artur

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: ArtoKucior » 12 paź 2015, 12:32

Tomzik pisze:Ja Wam panowie tylko gratuluję optymizmu, naprawdę. Chciałbym mieć taki.

Bo osobiscie nie wierzę, że za PiS-u będzie lepiej.

Po pierwsze - póki na szczycie będzie Kaczyński to jego sprawy, jego zdanie i jego decyzje będą najważniejsze, a kto myśli inaczej, tym gorzej dla niego.

Po drugie - jeśli sie przyrównuje do zachodu to należy mieć na względzie, że oni mieli -dziesiąt lat więcej na wypracowanie tego co mają a my chcemy mieć. Więc 4 czy nawet 8 lat rządów to nadal zdecydowanie za mało, żeby nagle wszystkim było dobrze. Ale mało kto to chce u nas przyjąć do wiadomosci.
A teraz rządzi Tusk...mimo że daleko jest to i tak Kopacz wizytuje u niego. Zawsze jedna osoba rządzi...a reszta to doradcy. Czy to w rządzie, czy to w partii, czy to w przedsiębiorstwach...jest tak samo :)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 12 paź 2015, 12:56

Tylko że Tusk nie ma jobla na punkcie Smoleńska, Tupolewa, "wyjaśnienia" przyczyn "zamachu", "dziedzictwa męża stanu Śp. Lecha" i obchodzenia z pompą miesięcznic katastrofy.

I to jest diametralna różnica, bo mnie intersuje przyszłość moja, mojej rodziny i kraju a nie rozgrzebywanie przeszłości i udowadnianie na siłę racji, której nie ma.

Jeśli ktoś myśli, że to uległo zmianie, bo Jaruś nauczony doświadczeniem wyciszył sie na jakiś czas przed wyborami to... To ja chętnie pobiorę od niego lekcje pt. "różowe okulary - jak stosować w praktyce".
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 12 paź 2015, 14:00

darbo pisze:
luka pisze:Lepiej żeby kogoś wspierała finansjera...
I tu widzisz się z Tobą nie zgadzam. Wolę, żeby działalność jakiejkolwiek partii finansował docelowo budżet a nie finansjera, która z pewnością w ramach reguły wzajemności będzie oczekiwać konkretnych, korzystnych dla siebie rozwiązań.

Nowoczesna dostała wsparcie medialne nieproporcjonalne do swojego znaczenia; czasem ociera się to o medialną manipulację.

Poniżej przykłady - na szybko - tego jak działa w Polsce obiektywne dziennikarstwo. W zasadzie to są przykłady tego, jak oszukuje się ludzi.

1. Relacja z ogłoszenia przez TVN kandydatury Gowina na ministra: porównanie Gazety Polskiej z Faktami - pouczające:

http://warszawskagazeta.pl/component/k2 ... ieszyc-pis

2. Relacja na żywo TVN z wyspy Lesbos. Dziennikarz relacjonuje, że właśnie do wyspy dopłynęły dzieci i osoby starsze; w bezpośrednim tle sami młodzi mężczyźni z komórkami, zadowoleni, ciemne okulary, jeden zajada się bananem. Relacja natychmiast przerwana.

http://demotywatory.pl/4551061/Wpadka-T ... ala-prawde

Widzisz takich przykładów jest bardzo dużo. Pokazują one tylko to, że często jesteśmy manipulowani w sposób bezczelny. Nowoczesna, pomimo tego, że program mają niezły jest wspierana przez określone grupy wpływów; jest też najlepszym kandydatem do koalicji z PO a ja tego nie chcę. Na ten moment uważam, że źle rozumiana "nowoczesność" Nowoczesnej jest dla nas zagrożeniem.
Zawsze ktoś przez kogoś jest manipulowany, zawsze ktoś dla kogoś coś robi i na kogoś wpływa. Czy będzie rządził PIS, PO, Lewica, Korwin, Nowoczesna, Stonoga, czy nawet pan-król "Szczęść Boże". Zawsze znajdą się wokół nich ludzie, którzy będą chcieli coś załatwić dla siebie, rodziny czy znajomych, grup interesów itd. Czy PIS nie jest wspierane przez Radio Maryja, przez medialne spółki Gazety Polskiej, W sieci, Do Rzeczy itd.?
Czy media, które poświęciły tyle czasu dla Kukiza, który okazał się czarnym koniem wyborów prezydenckich też były przez kogoś opłacane?

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 12 paź 2015, 14:01

Tomzik pisze:Tylko że Tusk nie ma jobla na punkcie Smoleńska, Tupolewa, "wyjaśnienia" przyczyn "zamachu", "dziedzictwa męża stanu Śp. Lecha" i obchodzenia z pompą miesięcznic katastrofy. I to jest diametralna różnica, bo mnie intersuje przyszłość moja, mojej rodziny i kraju a nie rozgrzebywanie przeszłości i udowadnianie na siłę racji, której nie ma.
Widzisz a mnie interesują różne aspekty. Nie twierdzę, że w Smoleńsku doszło do zamachu ale uważam, że obecna ekipa nie zrobiła wszystkiego, żeby zabezpieczyć wizytę a potem obiektywnie sprawę zbadać. Tylko nie pisz, że Rosjanie zrobili wszystko, żeby sprawę wyjaśnić, ponieważ - mam wrażenie - nikt rozsądny w to nie uwierzy.

Co do przyszłości mojej, Twojej, naszych rodzin to w mojej opinii silny rząd, bardziej skupiony na interesie narodowym, dający odpór niektórym szalonym pomysłom politycznie poprawnej nowoczesności, mocno skoncentrowany na gospodarce to jest to co nam będzie potrzebne.

PIS ma prezydenta i możliwość samodzielnego rządzenia bardzo by pomogła w przeprowadzeniu niezbędnych reform. Zaraz napiszesz, że PIS to oszołomy i zajmują się rozdawnictwem publicznego grosza. Przypominam więc, że żyjemy w kraju, w którym partie polityczne rzadko realizują swój program. Przykłady:

1. Lewicowe SLD zachowywało się w trakcie rządów liberalnie.
2. Liberalne i obywatelskie PO podnosi podatki i lekceważy inicjatywy obywatelskie.
3. Lewicowo-narodowy PIS zachowywał się w trakcie rządzenia liberalnie, patrz. obniżenie podatków na kwotę 40 mld pln.
itd.
Jarek dostał nagrodę ekonomiczną w Krynicy a wśród przedsiębiorców, większość odda swój głos za PIS.

Takie trendy są nieprzypadkowe.

luka pisze: Zawsze ktoś przez kogoś jest manipulowany, zawsze ktoś dla kogoś coś robi i na kogoś wpływa. Czy będzie rządził PIS, PO, Lewica, Korwin, Nowoczesna, Stonoga, czy nawet pan-król "Szczęść Boże". Zawsze znajdą się wokół nich ludzie, którzy będą chcieli coś załatwić dla siebie, rodziny czy znajomych, grup interesów itd. Czy PIS nie jest wspierane przez Radio Maryja, przez medialne spółki Gazety Polskiej, W sieci, Do Rzeczy itd.?
Czy media, które poświęciły tyle czasu dla Kukiza, który okazał się czarnym koniem wyborów prezydenckich też były przez kogoś opłacane?
Każdy manipuluje? To prawda. Różnice są w skali. PO praktycznie przez cały okres rządzenia miało wsparcie wśród dominujących mediów, w stopniu niedostępnym dla żadnej innej władzy. Dlatego uchodziły jej na sucho afery, po których już dawno przepadłby PIS, czy też SLD.

W dodatku media tzw. prawicowe - mimo tego, że są stronnicze - nie manipulują tak bezczelnie faktami jak TVN. A tak się składa, że TVN wspiera określoną opcję, co jest oczywiste dla średnio rozgarniętego wyborcy.

Jest nawet na ten temat dowcip :)

Jest rok 2007. PIS przegrało wybory i traci władzę:

"Szef TVN zarządził odprawę i mówi do dziennikarzy: ?Już po wyborach. Przez dwa lata waliliśmy w rząd. Nie może tak dalej być. Jesteśmy elegancką, kulturalną, inteligentną i przyzwoitą telewizją na poziomie. Od dziś krytykujemy opozycję!? :lol: :mrgreen: :mrgreen:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 12 paź 2015, 16:01

darbo pisze:
Tomzik pisze:Tylko że Tusk nie ma jobla na punkcie Smoleńska, Tupolewa, "wyjaśnienia" przyczyn "zamachu", "dziedzictwa męża stanu Śp. Lecha" i obchodzenia z pompą miesięcznic katastrofy. I to jest diametralna różnica, bo mnie intersuje przyszłość moja, mojej rodziny i kraju a nie rozgrzebywanie przeszłości i udowadnianie na siłę racji, której nie ma.
Widzisz a mnie interesują różne aspekty. Nie twierdzę, że w Smoleńsku doszło do zamachu ale uważam, że obecna ekipa nie zrobiła wszystkiego, żeby zabezpieczyć wizytę a potem obiektywnie sprawę zbadać. Tylko nie pisz, że Rosjanie zrobili wszystko, żeby sprawę wyjaśnić, ponieważ - mam wrażenie - nikt rozsądny w to nie uwierzy.

Co do przyszłości mojej, Twojej, naszych rodzin to w mojej opinii silny rząd, bardziej skupiony na interesie narodowym, dający odpór niektórym szalonym pomysłom politycznie poprawnej nowoczesności, mocno skoncentrowany na gospodarce to jest to co nam będzie potrzebne.

PIS ma prezydenta i możliwość samodzielnego rządzenia bardzo by pomogła w przeprowadzeniu niezbędnych reform. Zaraz napiszesz, że PIS to oszołomy i zajmują się rozdawnictwem publicznego grosza. Przypominam więc, że żyjemy w kraju, w którym partie polityczne rzadko realizują swój program. Przykłady:

1. Lewicowe SLD zachowywało się w trakcie rządów liberalnie.
2. Liberalne i obywatelskie PO podnosi podatki i lekceważy inicjatywy obywatelskie.
3. Lewicowo-narodowy PIS zachowywał się w trakcie rządzenia liberalnie, patrz. obniżenie podatków na kwotę 40 mld pln.
itd.
Jarek dostał nagrodę ekonomiczną w Krynicy a wśród przedsiębiorców, większość odda swój głos za PIS.

Takie trendy są nieprzypadkowe.

luka pisze: Zawsze ktoś przez kogoś jest manipulowany, zawsze ktoś dla kogoś coś robi i na kogoś wpływa. Czy będzie rządził PIS, PO, Lewica, Korwin, Nowoczesna, Stonoga, czy nawet pan-król "Szczęść Boże". Zawsze znajdą się wokół nich ludzie, którzy będą chcieli coś załatwić dla siebie, rodziny czy znajomych, grup interesów itd. Czy PIS nie jest wspierane przez Radio Maryja, przez medialne spółki Gazety Polskiej, W sieci, Do Rzeczy itd.?
Każdy manipuluje? To prawda. Różnice są w skali. PO praktycznie przez cały okres rządzenia miało wsparcie wśród dominujących mediów, w stopniu niedostępnym dla żadnej innej władzy. Dlatego uchodziły jej na sucho afery, po których już dawno przepadłby PIS, czy też SLD.

W dodatku media tzw. prawicowe - mimo tego, że są stronnicze - nie manipulują tak bezczelnie faktami jak TVN. A tak się składa, że TVN wspiera określoną opcję, co jest oczywiste dla średnio rozgarniętego wyborcy.

Jest nawet na ten temat dowcip :)

Jest rok 2007. PIS przegrało wybory i traci władzę:

"Szef TVN zarządził odprawę i mówi do dziennikarzy: ?Już po wyborach. Przez dwa lata waliliśmy w rząd. Nie może tak dalej być. Jesteśmy elegancką, kulturalną, inteligentną i przyzwoitą telewizją na poziomie. Od dziś krytykujemy opozycję!? :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Przeraża mnie twoja stronniczość albo krótka pamięć. Tak jak za rządów SLD tak za rządów PiS i potem PO TV publiczna była dostosowana do swoich szefów.
Różnica jest jednak podstawowa. Tak jak w TVN czy Polsacie czy w wyborczej nie raz słyszałem krytycyzm wobec rządzących tak w mediach propisowskich żadnej.
Jeżeli chodzi o manipulacje w mediach to oglądaj relację z 11 listopada w TV republice, wtedy zobaczysz jaki to wspaniały narodowy i rodzinny pochód a potem jedź do Warszawy i po oglądaj efekty tego marszu.
Przypomnijmy sobie też jak PiS wykorzystał aparat państwowy w postaci CBA do wycinania ludzi niewygodnych.
Co do skali to tylko kwestia długości rządzenia. Dlatego postulat o maks. dwukadencyjności jest jak najbardziej słuszny.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 paź 2015, 16:40

luka pisze: Przeraża mnie twoja stronniczość...
Jakiś taki strachliwy jesteś : gafa :
luka pisze:Tak jak za rządów SLD tak za rządów PiS i potem PO TV publiczna była dostosowana do swoich szefów.
Różnica jest jednak podstawowa. Tak jak w TVN czy Polsacie czy w wyborczej nie raz słyszałem krytycyzm wobec rządzących tak w mediach propisowskich żadnej.
Pomijasz istotne aspekty. Kwestia proporcji. Jakież to propisowskie media wspierały rząd Kaczyńskiego w 2006-2007? Ile ich było? Jaki miały zasięg? Odpowiedz sobie na te pytania a potem porównaj ich ilość z mediami, które w latach 2007-2015 pracowały/pracują na rzecz szeroko rozumianego układu władzy? Telewizja publiczna - proszę....
Teraz proporcja wygląda inaczej. Jest więcej gazet, portali niezależnych; pustkę stronniczości wypełnił facebook. Ludzie nauczyli się w końcu myśleć samodzielnie - przynajmniej część. Nareszcie.
luka pisze: Jeżeli chodzi o manipulacje w mediach to oglądaj relację z 11 listopada w TV republice, wtedy zobaczysz jaki to wspaniały narodowy i rodzinny pochód a potem jedź do Warszawy i po oglądaj efekty tego marszu.
Relacjonowanie różnego rodzaju zgromadzeń przez największe stacje TV woła o pomstę do nieba. Ostatnio zrobiono z małego, kameralnego spotkania na rynku jednego z Polskich miast "rozentuzjazmowany i kolorowy tłum". Chodziło o Nowoczesną.pl. Marsz niepodległości w zależności od relacji wygląda jak "maszerujące rodzinnie, spokojne tłumy" lub groźne, stosunkowo liczne grupy zadymiarzy. Nie oglądałem relacji z marszu w TV Republika ale to stacja prywatna, nie publiczna. Problem w tym, że u nas media publiczne są często niezwykle stronnicze, na co mogę Ci przytoczyć wiele przykładów.
luka pisze:Przypomnijmy sobie też jak PiS wykorzystał aparat państwowy w postaci CBA do wycinania ludzi niewygodnych. Co do skali to tylko kwestia długości rządzenia.
Wole władzę, która ma kontrolę nad służbami i aparatem państwowym niż taką, która daje się podsłuchiwać kelnerom w państwie, które istnieje tylko teoretycznie. Poza tym oczywiście, żadna inna władza tego nigdy nie robiła? W Polsce? Naprawdę? Czy my nie żyjemy przypadkiem obaj w państwie, w którym część transformacji kontrolował uwłaszczający się aparat partyjny i służby właśnie. Słyszałeś o WSI? Ach... no tak, to wymysł Kaczyńskiego : gafa :
luka pisze: Dlatego postulat o maks. dwukadencyjności jest jak najbardziej słuszny.
Dlatego PO powinno przejść do opozycji albo się rozpaść w wyniku wewnętrznych konfliktów.
Flyman pisze:
darbo pisze:
Flyman pisze:
Za to wypiję.
Szczególnie za prawa obywatelskie i Świeckie Państwo, bo tak jest w konstytucji!
Pomoc społeczna, mądra, też jest nie do przecenienia.
Widzę, że nie wytrzymałeś. W końcu :lol:
Gorzałka ? mocna rzecz. Trudno wytrzymać... w końcu. (-;))
Zachodzę w głowę jak to się dzieje, że tak wytrawny polemista, mój niedościgniony wzór, czołówka ZŁOTYCH UST :) tak się w tym temacie oszczędza : lol :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 12 paź 2015, 17:01

A TVN Polsat czy wyborcza to nie stacje prywatne?

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 paź 2015, 17:36

luka pisze:A TVN Polsat czy wyborcza to nie stacje prywatne?
Jeżeli nie wiesz to już Ci wyjaśnię: Pierwsze dwie to telewizje prywatne a wyborcza nie jest stacją tylko gazetą - prywatną.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 paź 2015, 18:16

Na pewno jesteś ciekaw obiektywnych danych, które podaje TVP na swoich stronach. TVP to stacja publiczna więc nie prywatna; co za tym idzie zobligowana do obiektywizmu.

Takie oto dane:

"Czas wystąpień przedstawicieli poszczególnych komitetów wyborczych w TVP 2 w ostatnim pełnym tygodniu września z pewnością nie był odbiciem sondaży. Zjednoczona Lewica mogła liczyć na więcej czasu antenowego niż Platforma Obywatelska, z kolei KW KORWiN otrzymał w całym tygodniu 7 sekund, a więc średnio? jedną sekundę na dzień.
Jednak to nie czas wystąpień poszczególnych komitetów jest w tym wypadku najciekawszy. Po doliczeniu obecności przedstawicieli władz państwowych PO oraz PiS otrzymały łącznie 10 minut. Tymczasem jedno ze stowarzyszeń okazało się ważniejsze od dwóch najistotniejszych partii razem wziętych. Nowoczesna.pl miała do dyspozycji aż 16 minut czasu antenowego w okresie od 21 do 27 września!
Stowarzyszenie Nowoczesna.pl powstało pół roku temu i stało się fundamentem do stworzenia KW Nowoczesna. Jest to więc jeden i ten sam obóz, kierowany przez Ryszarda Petru. Rodzi się pytanie dlaczego partia, która w każdym sondażu otrzymuje pięć procent, a jej wiece gromadzą kilkadziesiąt osób, jest tak uprzywilejowana w telewizji? Dodajmy, że mowa o telewizji na którą Polacy są zmuszeni płacić abonament."

Tutaj klikniesz i masz obiektywne dane:

http://s.v3.tvp.pl/repository/attachmen ... 586737.pdf

Jeden facet zakłada partię/stowarzyszenie polityczne i już od startu ma takie fory?

Jakiś komentarz?

Awatar użytkownika
Krawiec1
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Krawiec1 » 12 paź 2015, 18:19

śmiać mi się chce jak to czytam...
"jak zrealizują program" - a czy kiedyś zrealizowali? tusk? kaczor?
ONI JUŻ BYLI! zrobili to co widać! czy wy jesteście aż tak bezgranicznie głupi? żeby w to wierzyć po raz kolejny?

nowi nowi i jeszcze raz NOWI! może nie zrobią dużo, może nie zrobią wszystkiego, ale może zrobią COKOLWIEK!

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 paź 2015, 18:28

Te :nono: Krawiec :-? 8-O :roll:

Przywitaj się grzecznie. Wypełnij stosowne pola. Potem diagnozuj głupotę jak nie potrafisz użyć innego słownictwa. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 12 paź 2015, 18:33

Krawiec1 pisze:nowi nowi i jeszcze raz NOWI! może nie zrobią dużo, może nie zrobią wszystkiego, ale może zrobią COKOLWIEK!
Nowi startować będą z pustą kasą, więc tym bardziej najpierw sobie ją napchają a potem... a potem przyjdzie kolejna kadencja :lol:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 12 paź 2015, 19:40

darbo pisze:Na pewno jesteś ciekaw obiektywnych danych, które podaje TVP na swoich stronach. TVP to stacja publiczna więc nie prywatna; co za tym idzie zobligowana do obiektywizmu.

Takie oto dane:

"Czas wystąpień przedstawicieli poszczególnych komitetów wyborczych w TVP 2 w ostatnim pełnym tygodniu września z pewnością nie był odbiciem sondaży. Zjednoczona Lewica mogła liczyć na więcej czasu antenowego niż Platforma Obywatelska, z kolei KW KORWiN otrzymał w całym tygodniu 7 sekund, a więc średnio? jedną sekundę na dzień.
Jednak to nie czas wystąpień poszczególnych komitetów jest w tym wypadku najciekawszy. Po doliczeniu obecności przedstawicieli władz państwowych PO oraz PiS otrzymały łącznie 10 minut. Tymczasem jedno ze stowarzyszeń okazało się ważniejsze od dwóch najistotniejszych partii razem wziętych. Nowoczesna.pl miała do dyspozycji aż 16 minut czasu antenowego w okresie od 21 do 27 września!
Stowarzyszenie Nowoczesna.pl powstało pół roku temu i stało się fundamentem do stworzenia KW Nowoczesna. Jest to więc jeden i ten sam obóz, kierowany przez Ryszarda Petru. Rodzi się pytanie dlaczego partia, która w każdym sondażu otrzymuje pięć procent, a jej wiece gromadzą kilkadziesiąt osób, jest tak uprzywilejowana w telewizji? Dodajmy, że mowa o telewizji na którą Polacy są zmuszeni płacić abonament."

Tutaj klikniesz i masz obiektywne dane:

http://s.v3.tvp.pl/repository/attachmen ... 586737.pdf

Jeden facet zakłada partię/stowarzyszenie polityczne i już od startu ma takie fory?

Jakiś komentarz?
Nie chce mi się szukać, ale porównaj też dane z kampanii prezydenckiej. Sprawdź jak promowany był Kukiz. Wtedy wysnuj wniosek.
Jedź na kongres nowoczesnej, kongres nie spotkanie wtedy będziesz miał obraz. Dziwne też że PiS tak mocno zaczął atakować Petru? Czego się boją jak ledwo co przekracza próg w sondażach?
Jest jeszcze senator niezrzeszony, który zajął 14 minut. Co z nim? W jakiej jest grupie interesów? :lol:

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 paź 2015, 19:57

luka pisze:Nie chce mi się szukać,
Mi też się nie chce. :-?
luka pisze: ale porównaj też dane z kampanii prezydenckiej. Sprawdź jak promowany był Kukiz.
No właśnie, co to za promowanie przez TVP kogokolwiek? Wtedy Kukiz, teraz Petru. :roll:
luka pisze: Wtedy wysnuj wniosek. Jedź na kongres nowoczesnej, kongres nie spotkanie wtedy będziesz miał obraz.
Strata czasu. Kongresy przyprawiają mnie o mdłości. PIS-owy też. :wuerg007:
luka pisze:Dziwne też że PiS tak mocno zaczął atakować Petru? Czego się boją jak ledwo co przekracza próg w sondażach?
Normalna walka wyborcza. Zdziwiłbym się gdyby PIS nowoczesnej nie atakował. To formacja wspierana przez bangsterów, przepoczwarzający się układ, typowy Babilon przebierający się w szaty nowoczesności. ;)

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany
Imię: cesar

Post autor: cesar » 12 paź 2015, 19:58

Na wstępie,parę słów instrukcji czytania mojego postu.Jestem antypaństwowcem, kocham kraj, nienawidzę sposobu jego administrowania.Niezależnie od tego ,która partia tworzy,czy stworzy rząd,przystępując do administrowania państwem,wchodzą w śmierdzące kalosze,pozostawione przez źle skonstruowany system,co nie znaczy skonstruowany przypadkowo.Po upadku komunizmu, w euforii wolności zaniedbano o podstawowych rzeczach stanowiących o rozwoju państwa.Niebagatelną rolę odegrały nierozliczone, nieujawnione teczki.Niemcy z DDR za pośrednictwem Instytutu Gaucka ,rozliczyły teczki i uniemożliwiły szantaż polityczny.Vide -państwo ma lepszy,łatwiejszy start bez gorsetu przeszłości.Kto wszedł w posiadanie teczki albo wiedzy w nich zawartej ? Po pierwsze służby.
Przypadkowa lustracja przebiegająca nie merytorycznie a za pomocą klucza politycznego.Sfory dobrze karmionych pitbuli nie wygania się do lasu.Szybko znajdą zwierzynę i ją dopadną.Tym bardziej ,że zwierzyna -nowe państwo z jego raczkującymi strukturami - to bezwolny cielak a i często ranny, zainfekowany.Stare struktury to sądy,prokuratury,służby,urzędnicy.W to wszystko ubrani zostali ludzie nie znający się tej robocie,działacze związkowi,do pewnego momentu naiwni jak dzieci a po kilku kęsach smakowitego tortu,niektórzy uzależnili się od bycia u pozornej władzy.Tak naprawdę wszystkie kolejne rządy były zakładnikami struktur związkowych, górnicy,stoczniowcy,kolejarze,służb specjalnych / teczki /,struktur tzw.sprawiedliwości. Rządzili i rządzą na tyle na ile im pozwoli skupiony elektorat.Kto to jest skupiony elektorat.Kilkumilionowe księstwo węgla,rolnicy dostający pieniądze unijne za to,że są, lekarze grożący co roku strajkiem totalnym.Ekshumować i sklonować Thatcher, paradoksalnie nazwać ją trzeba mężem stanu.Dzisiaj Brown,czy Cameron spijają śmietankę sukcesu gospodarczego,którego podwaliny, swoimi zdecydowanymi decyzjami położyła Żelazna Dama.Dobro państwa przedłożyła ponad dobro , górników,stoczniowców i innych grup nacisku.Kilkoma podpisami odcięła balast ciążący od dawna na państwie.cdn a teraz szklaneczka Yamazaki
Thesis 3,0 V6 2002

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”