Tomzik pisze:Tylko że Tusk nie ma jobla na punkcie Smoleńska, Tupolewa, "wyjaśnienia" przyczyn "zamachu", "dziedzictwa męża stanu Śp. Lecha" i obchodzenia z pompą miesięcznic katastrofy. I to jest diametralna różnica, bo mnie intersuje przyszłość moja, mojej rodziny i kraju a nie rozgrzebywanie przeszłości i udowadnianie na siłę racji, której nie ma.
Widzisz a mnie interesują różne aspekty. Nie twierdzę, że w Smoleńsku doszło do zamachu ale uważam, że obecna ekipa nie zrobiła wszystkiego, żeby zabezpieczyć wizytę a potem obiektywnie sprawę zbadać. Tylko nie pisz, że Rosjanie zrobili wszystko, żeby sprawę wyjaśnić, ponieważ - mam wrażenie - nikt rozsądny w to nie uwierzy.
Co do przyszłości mojej, Twojej, naszych rodzin to w mojej opinii silny rząd, bardziej skupiony na interesie narodowym, dający odpór niektórym szalonym pomysłom politycznie poprawnej nowoczesności, mocno skoncentrowany na gospodarce to jest to co nam będzie potrzebne.
PIS ma prezydenta i możliwość samodzielnego rządzenia bardzo by pomogła w przeprowadzeniu niezbędnych reform. Zaraz napiszesz, że PIS to oszołomy i zajmują się rozdawnictwem publicznego grosza. Przypominam więc, że żyjemy w kraju, w którym partie polityczne rzadko realizują swój program. Przykłady:
1. Lewicowe SLD zachowywało się w trakcie rządów liberalnie.
2. Liberalne i obywatelskie PO podnosi podatki i lekceważy inicjatywy obywatelskie.
3. Lewicowo-narodowy PIS zachowywał się w trakcie rządzenia liberalnie, patrz. obniżenie podatków na kwotę 40 mld pln.
itd.
Jarek dostał nagrodę ekonomiczną w Krynicy a wśród przedsiębiorców, większość odda swój głos za PIS.
Takie trendy są nieprzypadkowe.
luka pisze: Zawsze ktoś przez kogoś jest manipulowany, zawsze ktoś dla kogoś coś robi i na kogoś wpływa. Czy będzie rządził PIS, PO, Lewica, Korwin, Nowoczesna, Stonoga, czy nawet pan-król "Szczęść Boże". Zawsze znajdą się wokół nich ludzie, którzy będą chcieli coś załatwić dla siebie, rodziny czy znajomych, grup interesów itd. Czy PIS nie jest wspierane przez Radio Maryja, przez medialne spółki Gazety Polskiej, W sieci, Do Rzeczy itd.?
Czy media, które poświęciły tyle czasu dla Kukiza, który okazał się czarnym koniem wyborów prezydenckich też były przez kogoś opłacane?
Każdy manipuluje? To prawda. Różnice są w skali. PO praktycznie przez cały okres rządzenia miało wsparcie wśród dominujących mediów, w stopniu niedostępnym dla żadnej innej władzy. Dlatego uchodziły jej na sucho afery, po których już dawno przepadłby PIS, czy też SLD.
W dodatku media tzw. prawicowe - mimo tego, że są stronnicze - nie manipulują tak bezczelnie faktami jak TVN. A tak się składa, że TVN wspiera określoną opcję, co jest oczywiste dla średnio rozgarniętego wyborcy.
Jest nawet na ten temat dowcip
Jest rok 2007. PIS przegrało wybory i traci władzę:
"Szef TVN zarządził odprawę i mówi do dziennikarzy: ?Już po wyborach. Przez dwa lata waliliśmy w rząd. Nie może tak dalej być. Jesteśmy elegancką, kulturalną, inteligentną i przyzwoitą telewizją na poziomie. Od dziś krytykujemy opozycję!?

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD