Lancia- spalanie
- olofromglogau
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Odp: Lancia- spalanie
Mi srednio pokazuje przy odpaleniu 12-25L z tego co widze to normalne w lybrach chcialem z tym jechac juz do jakiegos mechaniora na sprawdzenie 

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Między spalaniem średnim, a "średnim przy odpaleniu" jest zasadnicza róznica.
Nonsensem jest też podawanie "średnio przy gwałtownym przyspieszaniu"
Tak więc poprzestańmy jednak na średnim spalaniu bez "przy".
Nonsensem jest też podawanie "średnio przy gwałtownym przyspieszaniu"

Tak więc poprzestańmy jednak na średnim spalaniu bez "przy".
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Hehe znam ten numerkaeres pisze:Chcesz zobaczyć chwilowe 25l ?
Odpal samochód i niech pochodzi kilka minut na wolnych obrotach

Podczas jazdy to co innego

Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
witam kolegów i koleżanki czytam sobie wasze posty i myślę że coś jest nie tak z moją lyberką własnie wymieniłem filtry i olej i ZOONK
spalanie skoczyło do 10l/100 km po miescie jest to odczyt real paliwo zatankowane przez przejechane kilometry i masakra za 50zł tylko 130km a przed wymianą filtrów i oleju było w mieście 6,5-6,8l/100km
co takiego się stało gdzie tkwi przyczyna wzrostu zużycia proszę o rady
bo czeka mnie bankructwo
spalanie skoczyło do 10l/100 km po miescie jest to odczyt real paliwo zatankowane przez przejechane kilometry i masakra za 50zł tylko 130km a przed wymianą filtrów i oleju było w mieście 6,5-6,8l/100km
co takiego się stało gdzie tkwi przyczyna wzrostu zużycia proszę o rady

Lybra 2.0 20V (154 KM) Sedan
Póki co spalanko na poziomie 11,3 l - 80% Miasto 20% Trasa. Ok 50% klimy.SPosób jazdy do 4000 obr/min, czasem tylko do 6000 obr/min dochodziło
Póki co spalanko na poziomie 11,3 l - 80% Miasto 20% Trasa. Ok 50% klimy.SPosób jazdy do 4000 obr/min, czasem tylko do 6000 obr/min dochodziło

- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Katowice - Kielce - Radom - Puławy - Kazimierz Dolny - Lublin -Kozłówka - Sandomierz - Kraków - Katowice. 3 dni, 1080 km na jednym baku (Verva ON)
Prędkości od 60 do 180 km/h
Jak na 2.4 to wynik dobry.
Wcześniej Katowice - Pula ( Chorwacja ) też jakieś 1000 km na jednym baku z klimą.
Prędkości od 60 do 180 km/h
Jak na 2.4 to wynik dobry.
Wcześniej Katowice - Pula ( Chorwacja ) też jakieś 1000 km na jednym baku z klimą.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
dzis zrobiłem sobie mały test ..... tankowanie na Shell do pierwszego odbicia pistoletu..powoli lejąc, wycieczka A4 do Katowic,równe 99.8km Orlen w Katowicach powoli tankując do pierwszego odbicia 7,8l autostradą non top 130k/h plus jakieś 20 minut ba jałowym bo czekałem na Załężu
nimby średnio miarodajna sprawa ale jakieś tam chyba zadowalające spalanie?

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Im dłuższy dystans pomiędzy pomiarami, tym wiarygodniejsze dane.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Jak na razie za mną ok. 2 tys. km i mogę powiedziec, że około 11 litrów przy spokojnej jeździe, a ile przy butowaniu do końca nie chce wiedziec. Te 11 litrów to raczej miasto gdzieś do 3 3,5 tys/obr no i czasem do 6 6,5 jak coś trzeba wyprzedzic.
Delta 2,0 16v
Delta 2,0 16v
Lybra SW 2.0 w automacie.
Jeżdżę praktycznie po mieście. Moje spalanie to 12,3l/100km. Chyba że chcę poszaleć na trybie sportowym to tak 16,6l/100km. Są to spalania średnie mierzone na stacji paliw. Za wygody się płaci
Jeżdżę praktycznie po mieście. Moje spalanie to 12,3l/100km. Chyba że chcę poszaleć na trybie sportowym to tak 16,6l/100km. Są to spalania średnie mierzone na stacji paliw. Za wygody się płaci

Cieszy zdrowe podejście do tematu.lndi pisze:Lybra SW 2.0 w automacie.
Lancia Lybra 1.6 LX Berlina
Benzynka bezolowiowa 95-oktanowa ze Statoilu
Srednio w trybie mieszanym z ostatnich jakis 1300km 8,25 litra / 100km.
Najmniej po zresetowaniu komputer przy jezdzie w trasie pokazywal mi 6,7.
Benzynka bezolowiowa 95-oktanowa ze Statoilu

Srednio w trybie mieszanym z ostatnich jakis 1300km 8,25 litra / 100km.
Najmniej po zresetowaniu komputer przy jezdzie w trasie pokazywal mi 6,7.
Jak na koła samochodu
nawijamy życia wstęgę,
gaz do dechy i do przodu
ze zmiennikiem ręka w rękę!
nawijamy życia wstęgę,
gaz do dechy i do przodu
ze zmiennikiem ręka w rękę!
Ostatnio spokojna jazda w kolumnie samochodów z prędkościami 50-60 km wyświetlacz pokazywał dość długo 4,4 l . Zauważyłem nawet 4,2 . Nie jest źle 

Lybra SW 2,4JTD
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
A ja swoja Lancia Passat 2.0, ktora ma 163 KM (hamownia) i automatyczna skrzynie DSG w trakcie normalnej wieczornej jazdy z Warszawy (zawsze wtedy jezdze troche wolniej - mniej widac) Mialem zasieg 1460 KM
, Spalanie ~ 5.0.
Jednego dnia (niedziela rano) na trasie ponad 100 km zrobilem wskazanie ~4.6 l/100.
Dlugotrwale spalanie wg komputera 6.2-6.3, a wg statystyk ze stacji benzynowej po prawie 20 tys. km przebiegu ze srednia 7.07

Jednego dnia (niedziela rano) na trasie ponad 100 km zrobilem wskazanie ~4.6 l/100.
Dlugotrwale spalanie wg komputera 6.2-6.3, a wg statystyk ze stacji benzynowej po prawie 20 tys. km przebiegu ze srednia 7.07

- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
Moja K 2,0 bez VIS. Najwięcej miasto (korki, klima i krótkie dystanse) ponad 12, trasa 8,2.
Viva la macchina