Lancia Lybra - jak przekonać żonę do tego trójkąta?

Moderator: stabraf

Pablo
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jak przekonać Żonę do Lybry SW 2.4 JTD ???

Post autor: Pablo » 01 mar 2007, 9:16

No Panowie porówanie Mondeo do Lybry naprawdę nie pasuje :wink: Fakt jest to zupełnie inna klasa, ale zawieszenie Mondeo na naszych drogach jest naprawdę idealne. A jeszcze silniczek 2.0 TDCi ... Fajna fura, tyle że jednak masówka :wink:
Pozdrawiam Pablo

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 01 mar 2007, 9:24

Niestety rzeczywiście mondeo jest większe w środku. Zawieszenie też podobno niezłe. Ale czy w lyberce jest złe? Nigdy nie jeździłem więc nie wiem. No i na silnik 2.4JTD chyba też nie ma co narzekać. Raczej za słaby nie jest;) Spalanie też jest w normie. Ciekawe jak z kulturą pracy silnika w mondeo w porównaniu do lybry...
Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 01 mar 2007, 9:50

Już kiedys była wielka dyskusja, (niestety chyba w hajdparku, bo nie ma po niej śladu) do jakiego segmentu zaliczyc Lybrę. Generalnie ona jest tak troche pomiedzy- większa od kompaktów, ale mniejsza od np. Mondeo czy najnowszej omegowatej Vectry.
Pamiętajcie, że auta ostatnio mocno rosną, ajednak Lybra konstruowana była jeszcze w latach dziewięćdziesiątych...

Osobiście, mając alternatywę Mondeo/Lybra brałbym bez wątpienia Lybrę.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
sloneczna
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: sloneczna » 01 mar 2007, 10:00

Dla mnie jedyną alternatywą dla Lanci jest A6 .Troszkę mam żal do koncernu Fiata ,że w Thesis, są kiepskie silniki (mam na mysli diesle) .I brak napędu 4x4 .
A dokładnie to mam na myśli, czekam tylko na stosowną okazje .
http://img219.imageshack.us/img219/6820/a630tdixu6.jpg[/img]
Ostatnio zmieniony 01 mar 2007, 10:13 przez sloneczna, łącznie zmieniany 1 raz.
Jurek odszedł od nas na zawsze...

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 01 mar 2007, 10:09

Kupując lancie człowiek kieruje się najczęściej mniej racjonalnymi czynnikami, niż przy kupnie innych samochodów :wink: Tu się nie patrzy, że jest największa, czy najszybsza. Poprostu kupuje się ją, bo jest piękna, komfortowa i niepowtarzalna. Jeśli ktoś szuka samochodu najekonomiczniejszego, największego, najtańszego wtedy najczęściej nie bierze lancii pod uwagę :wink:

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 01 mar 2007, 10:12

"sloneczna" pisze:Dla mnie jedyną alternatywą dla Lanci jest A6 .Troszkę mam żal do koncernu Fiata ,że w Thesis, są kiepskie silniki (mam na mysli diesle) .I brak napędu 4x4 .
Czy te diesle, które montują do thesisa są aż takie złe? Czy chodzi Ci o to, że nie ma mocniejszych? Bo ten, który montują chyba nie jest gorszy od tego, który był w kappie. A z tego co gdzieś czytalem chyba jest nawet oszczędniejszy niż w kappe.
No a jeśli chodzi o napęd...Chyba nie chce im się w to bawić, bo to by było dla nich za drogie.

Awatar użytkownika
sloneczna
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: sloneczna » 01 mar 2007, 10:18

Ja mam na myśli najnowszą motoryzację i koncern jakoś w chwili obecnej został pod kreską z wysoką ceną .I z tego co widać nie rokuje na przyszłość w tym segmęcie.Nie jestem zwolennikiem audi ale za 30tyś euro daje bardzo dużo . I podobne mam odczucie do Lybry i Kappy
cena/jakość na odpowiednim poziomie roczników i cen .
Ostatnio zmieniony 01 mar 2007, 10:24 przez sloneczna, łącznie zmieniany 1 raz.
Jurek odszedł od nas na zawsze...

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 01 mar 2007, 10:23

Chyba że tak. Tu trzeba Ci niestety przyznać rację. Rzeczywiście od jakiegoś czasu jakoś nic nowego nie wprowadzono w silnikach lancii.

Anonymous

Post autor: Anonymous » 01 mar 2007, 11:02

Ej ZYGI :evil:
Toś mnie załatwił - jak mogłeś coś takeigo napisać
Żona odwiedziła forum i klops
Powinno brzmieć

"Kupując lancie człowiek kieruje się najbardziej racjonalnymi czynnikami, przy kupnie samochodów Tu się patrzy, że jest największa, najszybsza. piękna, komfortowa i niepowtarzalna. Jeśli ktoś szuka samochodu najekonomiczniejszego, największego, najtańszego wtedy najczęściej bierze lancię pod uwagę"

Pamiętaj kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada :evil:

K.

Guliver
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: Guliver » 01 mar 2007, 11:14

ależ tak jest! Masz rację! Przecież kobiety lubią być wyjątkowe, mieć tą jedyną sukienkę na imprezie, tą niepowtarzalną torebkę, ten płaszczyk który jest oryginalny i trudny do kupienia w sklepach :D
Lancia jest taka sama. Jak podjedziecie przypuśćmy kiedyś na wesele gdzie dużo gości będzie samochodami, zobaczycie grupkę osób narzekających na swoje ople że rdza wyrasta nawet na plastikach, grupę ludzi którzy będą przekonywać się że ich passat i golf to palą 3 litry i nigdy nie były bite choć tak na prawdę każdy jeden przyjechał z niemcowni na dwóch lawetach, włascicieli prawie nowych mondeo kombi z kratkami chwalących się co za prezes jakiejś wielkiej firmy wcześniej go ujeżdżał, dwie pary które przyjechały citroenami - poznacie bez najmniejszego trudu - kobiety są blade od choproby morskiej, a ich mężowie przepijają wódkę LHMem :D . Tuż obok wlasciciele audi 80 chwalć sie nowymi gajetami tuningowymi z TESCO, paru poloneziarzy i innych ładziarzy którzy będą wymieniać doświadczenia nt. regulacji gazu itd, a wy wysiądziecie z lancii ( tu zazdrosne spojrzenie innych kobiet bo one muszą czekać i uczestniczyć w rozmowach swoich mężów) i po prostu pójdziecie na salę weselną napić się szampana :D:D:D:D

P.S:nieźle to wykombinowałem? Jak to przejdzie stawiasz mi browca :D
Lancia Kappa 2,4 T.DS sedan blękitnosqry :)

www.czardasz.org

Anonymous

Post autor: Anonymous » 01 mar 2007, 11:22

GULIVER
Jesteś wielki - nie ma co ! :P
Żona jest oczarowana !
Jak nie zmieni zdania to na oczywiscie nagroda cię nie minie
K. :twisted:

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pew » 01 mar 2007, 11:27

"Guliver" pisze:P.S:nieźle to wykombinowałem? Jak to przejdzie stawiasz mi browca :D
piękny tekst - ja się nawet mogę zrzucić na jakiś honorowy pucharek :D
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darkobo » 01 mar 2007, 11:36

"Guliver" pisze:P.S:nieźle to wykombinowałem? Jak to przejdzie stawiasz mi browca :D
: brawo :
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

Guliver
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: Guliver » 01 mar 2007, 12:31

a jak przypadkowo natraficie na inne małżeństwo które też przyjechało lancią, będziecie z tym szampanem w ręku opowiadać na jakim fantastycznym wernisażu Salvadora byliście połączonego z występem kwartetu smyczkowego z Wiednia grającego przepiękne sonaty Telemanna i Albinoniego, po czym jak ktoś podejdzie i zapyta się co to za auto posiadacie, wy życzliwie się do niego uśmiechniecie, po czym dalej będziecie opowiadać sobie anegdoty z życia Pinifariny :D
Lancia Kappa 2,4 T.DS sedan blękitnosqry :)

www.czardasz.org

Awatar użytkownika
trigo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: trigo » 01 mar 2007, 12:42

"Guliver" pisze:ależ tak jest! Masz rację! Przecież kobiety lubią być wyjątkowe, mieć tą jedyną sukienkę na imprezie, tą niepowtarzalną torebkę, ten płaszczyk który jest oryginalny i trudny do kupienia w sklepach :D
Lancia jest taka sama. Jak podjedziecie przypuśćmy kiedyś na wesele gdzie dużo gości będzie samochodami .........................................a wy wysiądziecie z lancii ( tu zazdrosne spojrzenie innych kobiet bo one muszą czekać i uczestniczyć w rozmowach swoich mężów) i po prostu pójdziecie na salę weselną napić się szampana :D:D:D:D

nieźle : yesyes : : yesyes : : yesyes :

1 fakt : niestety impreza typu pogrzeb : 4 szt Audi , ze 3 merolki , chevi 2 i mnogość Toyot Avensis, pasasatow, Hond , francuzów , fordzików i fiacików ....... a moja Lybra 1 szt i następny fakt : spoglądano ukradkiem do środka a ja obserwowałem przez pewien czas z odległości i uśmiechałem się pod nosem 8) a niech zazdroszczą

2 fakt : mam kolegę lekarza ( Toyota Avensis no bo przecież bezawaryjna i wszyscy kupują ) jak podjechałem Lyberką to mam wrażenie że już mnie tak nie lubi jak przedtem

3 fakt : kolega jest przdstawicielem i pomykał mondeo sw w najbogatszej wersji 3,0 w automacie a teraz Passatem 2.0 jtd /aut max wypas i jak zobaczył Lancię to stanął i patrzył z 10 min i stwierdził cytat : Q... ale ci włosi to potrafią stworzyć coś oryginalnego ... design to oni zawsze mają OK ...bez wodotrysków i świecidełek ... no , no
i jeszcze jego opinia na temat mondeo a mają ich w firmie 28 szt ....: nigdy by dla siebie nie kupił
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą

masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lybra/Lybra SW”