Dedra - pompa paliwa
Dedra - pompa paliwa
Był na forum taki plik contatto w pdf, (może coś pomieszałem z nazwą) tam na 100% były wszystkie schematy.
Albo instrukcja serwisowa też w pdf 1-06.
Albo instrukcja serwisowa też w pdf 1-06.
Dedra - pompa paliwa
makek jak możesz zapodaj jeszcze raz pdf-y na meila, bo to co przesłałeś są zablokowane i nie mogę ich rozpakować.
Wracając do pompy, rozbebeszyłem dzisiaj prawie całą niunie, zaczynając od końca, znalazłem w końcu przewód + który dochodzi do przodu pod konsolę, dalej niema na nim napięcia, jak znajdę ochotę w dniu dzisiejszym na dalsze rozkręcanie to opowiem co i jak, oczywiście jak znajdę usterkę
Wracając do pompy, rozbebeszyłem dzisiaj prawie całą niunie, zaczynając od końca, znalazłem w końcu przewód + który dochodzi do przodu pod konsolę, dalej niema na nim napięcia, jak znajdę ochotę w dniu dzisiejszym na dalsze rozkręcanie to opowiem co i jak, oczywiście jak znajdę usterkę

Dedra - pompa paliwa
No to widzę że nic nie wymyslimy, wymieniłem przekaźniki znajdujące sie w komorze silnika, jak włącze zapłon ( oczywiście zero reakcji ze strony pompy ) to czuje że jeden z przekaźników się lekko grzeje, jeste umówiony z elektrykiem na soboteę zobaczę co on zrobi no i najważniejsze ile skasuje, ja bedzie smigać w sobotę to dam znac na forum co i jak, pozdrawiam 

Dedra - pompa paliwa
No to oddałem dzisiaj elektrykowi 100 PLN, wina, zły przekaźnik, brak impulsu na pompe oraz lekko wyrobiona kostka dochodząca do pompy 

Dedra - pompa paliwa
odgrzeję temat.
w piątek (po remoncie głowicy) odpaliłem auto przejechałem się na stację (dotankowałem benzyny i gazu) odbyłem wycieczkę - około 30 km - wprowadziłem autko do garażu - słuchając jak pięknie chodzi zgasiłem silnik zamknąłem auto i poszedłem spać. W sobotę rano przekręcam kluczyk w stacyjce i nic - kontrolki wszystkie się palą a pompa "nie bzyczy"
((
czy ktoś mógłby powiedziec gdzie jest ten przekaźnik od pompy paliwa?
na ścianie grodziowej (pod plastykową prostokątną obudową) znalazłem 2 przekaźniki obok siebie a przy jednym jeszcze dodatkowo bezpiecznik. Czy to sa przekaźniki od pompy?
chciałem sprawdzić pompę paliwa ale mam zamontowana w bagażniku butlę z gazem i kicha...
Czy posiadacie może schemat elektryczny gdzie będzie widoczne umiejscowienie przekaźnika?
w piątek (po remoncie głowicy) odpaliłem auto przejechałem się na stację (dotankowałem benzyny i gazu) odbyłem wycieczkę - około 30 km - wprowadziłem autko do garażu - słuchając jak pięknie chodzi zgasiłem silnik zamknąłem auto i poszedłem spać. W sobotę rano przekręcam kluczyk w stacyjce i nic - kontrolki wszystkie się palą a pompa "nie bzyczy"

czy ktoś mógłby powiedziec gdzie jest ten przekaźnik od pompy paliwa?
na ścianie grodziowej (pod plastykową prostokątną obudową) znalazłem 2 przekaźniki obok siebie a przy jednym jeszcze dodatkowo bezpiecznik. Czy to sa przekaźniki od pompy?
chciałem sprawdzić pompę paliwa ale mam zamontowana w bagażniku butlę z gazem i kicha...
Czy posiadacie może schemat elektryczny gdzie będzie widoczne umiejscowienie przekaźnika?
Dedra - pompa paliwa
http://img265.imageshack.us/img265/4832/777tr1.jpg[/img]
Na przekaźniku jest schemat , pompa to chyba nr 5, ale 4,5,6 i 13 (pompa, cewka, wtryskiwacze ) to ten sam styk.
fotka z dedry 1.8 8v ie,
Na przekaźniku jest schemat , pompa to chyba nr 5, ale 4,5,6 i 13 (pompa, cewka, wtryskiwacze ) to ten sam styk.
fotka z dedry 1.8 8v ie,
- zoom
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Dedra - pompa paliwa
Nie cieknie mi z węża... 
No a tak na serio to serio tak jest
Tzn nie podaje mi paliwa na wtryskiwacze :/ Nie sprawdzalem przekaznikow ale cos nie slysze pompy :/ Gdzie ona jest i jak sie do niej dostac? Mam butle lpg dosyc spora za siedzeniami.. znajac zycie dokladnie pod ta butla jest pompa ?
pozdrawiam.

No a tak na serio to serio tak jest

pozdrawiam.
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Dedra - pompa paliwa
no niestety
jak podniesiesz wykładzine bagażnika tam masz taką czarną okrągłą zaślepkę na 3 wkręty, ściągasz i masz dojście do pompy.
może sie spaliła bo było mało benzynki gdy sie na gazie jeździło?
sprawdź jeszcze bezpieczniki i przekaźnik jak Makek mówi.

może sie spaliła bo było mało benzynki gdy sie na gazie jeździło?
sprawdź jeszcze bezpieczniki i przekaźnik jak Makek mówi.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz