Dedra - pompa paliwa

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Dedra - pompa paliwa

Post autor: makek » 04 wrz 2006, 21:22

Był na forum taki plik contatto w pdf, (może coś pomieszałem z nazwą) tam na 100% były wszystkie schematy.

Albo instrukcja serwisowa też w pdf 1-06.

Anonymous

Dedra - pompa paliwa

Post autor: Anonymous » 04 wrz 2006, 21:25

Wszystkie pdf-y prawie gdzieś uciekły :cry:

Anonymous

Dedra - pompa paliwa

Post autor: Anonymous » 09 wrz 2006, 12:18

makek jak możesz zapodaj jeszcze raz pdf-y na meila, bo to co przesłałeś są zablokowane i nie mogę ich rozpakować.

Wracając do pompy, rozbebeszyłem dzisiaj prawie całą niunie, zaczynając od końca, znalazłem w końcu przewód + który dochodzi do przodu pod konsolę, dalej niema na nim napięcia, jak znajdę ochotę w dniu dzisiejszym na dalsze rozkręcanie to opowiem co i jak, oczywiście jak znajdę usterkę : cenzura :

Anonymous

Dedra - pompa paliwa

Post autor: Anonymous » 13 wrz 2006, 19:45

No to widzę że nic nie wymyslimy, wymieniłem przekaźniki znajdujące sie w komorze silnika, jak włącze zapłon ( oczywiście zero reakcji ze strony pompy ) to czuje że jeden z przekaźników się lekko grzeje, jeste umówiony z elektrykiem na soboteę zobaczę co on zrobi no i najważniejsze ile skasuje, ja bedzie smigać w sobotę to dam znac na forum co i jak, pozdrawiam :wink:

Anonymous

Dedra - pompa paliwa

Post autor: Anonymous » 18 wrz 2006, 17:24

No to oddałem dzisiaj elektrykowi 100 PLN, wina, zły przekaźnik, brak impulsu na pompe oraz lekko wyrobiona kostka dochodząca do pompy : yesyes :

Oli
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Dedra - pompa paliwa

Post autor: Oli » 30 paź 2007, 16:21

odgrzeję temat.

w piątek (po remoncie głowicy) odpaliłem auto przejechałem się na stację (dotankowałem benzyny i gazu) odbyłem wycieczkę - około 30 km - wprowadziłem autko do garażu - słuchając jak pięknie chodzi zgasiłem silnik zamknąłem auto i poszedłem spać. W sobotę rano przekręcam kluczyk w stacyjce i nic - kontrolki wszystkie się palą a pompa "nie bzyczy" :-(((

czy ktoś mógłby powiedziec gdzie jest ten przekaźnik od pompy paliwa?
na ścianie grodziowej (pod plastykową prostokątną obudową) znalazłem 2 przekaźniki obok siebie a przy jednym jeszcze dodatkowo bezpiecznik. Czy to sa przekaźniki od pompy?

chciałem sprawdzić pompę paliwa ale mam zamontowana w bagażniku butlę z gazem i kicha...

Czy posiadacie może schemat elektryczny gdzie będzie widoczne umiejscowienie przekaźnika?

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Dedra - pompa paliwa

Post autor: makek » 30 paź 2007, 17:22

http://img265.imageshack.us/img265/4832/777tr1.jpg[/img]

Na przekaźniku jest schemat , pompa to chyba nr 5, ale 4,5,6 i 13 (pompa, cewka, wtryskiwacze ) to ten sam styk.
fotka z dedry 1.8 8v ie,

Awatar użytkownika
zoom
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marcin
Kontakt:

Dedra - pompa paliwa

Post autor: zoom » 07 lip 2008, 21:01

Nie cieknie mi z węża... :P
No a tak na serio to serio tak jest :) Tzn nie podaje mi paliwa na wtryskiwacze :/ Nie sprawdzalem przekaznikow ale cos nie slysze pompy :/ Gdzie ona jest i jak sie do niej dostac? Mam butle lpg dosyc spora za siedzeniami.. znajac zycie dokladnie pod ta butla jest pompa ?
pozdrawiam.
1.9 JTD driver.
HITart - Spoty na telebimy i monitory reklamowe
http://www.hitart.com.pl

Awatar użytkownika
kretekpodnietek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Dedra - pompa paliwa

Post autor: kretekpodnietek » 07 lip 2008, 21:41

no niestety :D jak podniesiesz wykładzine bagażnika tam masz taką czarną okrągłą zaślepkę na 3 wkręty, ściągasz i masz dojście do pompy.

może sie spaliła bo było mało benzynki gdy sie na gazie jeździło?

sprawdź jeszcze bezpieczniki i przekaźnik jak Makek mówi.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r

Pozdrawiam Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”