Jura Park w Krasiejowie 10 października 2010

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Potwierdzenie uczestnictwa w wspólnym obiedzie

1. 1 osoba
0
Brak głosów
2. 2 osoby
7
39%
3. 3 osoby
7
39%
4. 4 osoby
3
17%
5. jeszcze nie wiem i zaznaczę (mogę zmienić zaznaczenie) najpóźniej do piątku
1
6%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
LybraSW
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michal
Kontakt:

Re: Jura Park w Krasiejowie 10 października 2010

Post autor: LybraSW » 10 paź 2010, 21:37

Codee pisze:GRATULUJĘ wypadu :D na kolejny mimo wszystko ( nawet focha przyszłej teściowej ) przyjadę i koniec

: yesyes : : yesyes :
Ojcze Kodeuszu - gwoździem programu było jedzonko. Z Pawłem zaryzykowaliśmy i wybraliśmy z menu Piramidę. Trzy różne sztuki mięsa położone na sobie i okraszone przytopionym żółtym serem, do tego ziemniaczki smażone i dwie surówki - a wszystko na półmisku wielkości koła zapasowego Lybry :D

Jednym słowem - To był bardzo mięski wypad a licząc sobotnie Tychy - Bardzo mięski weekend : yesyes : : yesyes :
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW

Awatar użytkownika
Sopel
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Sopel » 10 paź 2010, 21:38

... kwasy już są ale to chyba zostawmy na inną godzinę - na dzisiaj starczy wrażeń tych pozytywnych i tych złych
Lancia Delta II 1.6 PB/LPG
Fiat Tempra 1.6 PB IRL
Fiat Marea Weekend 2.4 TD
Fiat UNO 1.2 ABARTH

Awatar użytkownika
Sopel
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Sopel » 10 paź 2010, 21:40

... pomimo niezbyt miłej sytuacji na koniec - zlocik uznaje za udany
Fiat Tempra 1.6 PB IRL
Fiat UNO 1.2 ABARTH

Awatar użytkownika
MiroMiglia
Przedstawiciel Regionalny
Imię: Mirek

Post autor: MiroMiglia » 10 paź 2010, 21:44

Sopel pisze:.... a przy okazji moja Delta zrobiła nowy rekord w spalaniu LPG na trasie - wyszło mi dokładnie 7,67 litra / 100 km
Pozazdrościć !
Moje czerwone bydlę nigdy nie chce zejść poniżej 11 ET95 , no ale w końcu 250 kucy i opony 235/17" nigdy nie będą zbyt przyjazne środowisku :D

Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks :-)
Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356

Awatar użytkownika
Sopel
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Sopel » 10 paź 2010, 21:47

... silniczka raczej nie zmienię ale kapciuszki na wiosnę już są zaplanowane szersze
Fiat Tempra 1.6 PB IRL
Fiat UNO 1.2 ABARTH

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Roman

Post autor: romlen » 10 paź 2010, 21:50

Alan pisze:Mamy kolejny powód by znów tutaj spotkać się razem :) Mam nadzieje że nikt nie będzie miał tego mi za złe, przedłużony czas zwiedzania,czas na relaks na placach rozrywki,obiad...wszystko sporo trwało a i zdaje się że i sił Wam brakowało :)

a smakowało chociaż?

miro-miglia.pozwól że poczekam na Romolena i z nim zdecydujemy
Już jestem. Długo mi zeszło z powrotem bo jechałem tempem ślimaczym i zahaczyłem o stację paliw i market. Tak mi zasmakowało to co jedliśmy (placek po węgiersku i zupę gulaszową - wszystko doprawione jak lubię : ok2 : ) że zaproponowałem co by żona zrobiła na jutro replay :)

Duże gratulacje za organizację dla Alana. Po raz kolejny udowodnił, że nadaje się na PR i skłaniam się do tego, aby powstał nowy region który na razie jest oficjalną białą plamą na mapie LKP - Opolski.

Co do draki pod koniec - bardzo żałuję że tak się stało. Po konsultacji z Alanem uzgodniliśmy że wyślę oficjalne pismo na papierze firmowym z przeprosinami. Nie możemy sobie pozwolić aby nasze dobre imię przez jeden incydent legło w gruzach.

Swoje zdjęcia wrzucę niebawem (ale już raczej nie dziś...)

Dziękuję za miłe spotkanie, za frekwencję która mnie zaskoczyła, za czas jaki poświęciliście na przyjazd i wspólną zabawę. Szkoda tylko, że nie udało się ze wszystkimi porozmawiać...
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię :)
Tel. 503124557-Orange
Obrazek
Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Alan

Post autor: Alan » 10 paź 2010, 21:54

LybraSW pisze:Szkoda tylko, że pojawiły się na spocie osoby z poza klubu ( lub może z klubu ) które zachowaniem , słowami i niecenzuralnymi piosenkami w obecności dzieci potwierdziły zły mit marek samochodów którymi przyjechały ( a nie były to Lancie ).
cóż,nie ma człowiek wpływu na to jak zachowują się inni,na szczęście nie byli oni ''oznakowani'' jako klubowicze.. a tylko nam toważyszyli.Po podzieleniu i rozproszeniu grup należy mieć tylko nadzieje że nas z nimi nie wiązano...ja mogę tylko przeprosić bo to moi znajomi....wstyd mi

niemniej,napisze coś co mnie męczy a co kolega wcześniej kazał mi wyjaśnić...
Krzysiek82 pisze: chamskie zagrywki albo cwaniactwo trzeba ujawniać. W Polsce nie nazywa się rzeczy po imieniu. Tu jest problem. Jak ktoś jest złodziejem, to pięknie się mówi "zdefraudował xxx zł". Także może faktycznie należałoby napisać co, kto i jak. Będziemy wszyscy mądrzejsi na drugi raz.

i tu koledzy słów kilka,odnośnie przykrego incydentu.Dla mnie przykrego wielokroć,bo raz że jako organizator ponoszę jakąś tam odpowiedzialność za ludzi których zaprosiłem,dwa najadłem się wstydu,trzy musiałem przepraszać i obsługę i właścicieli lokalu,cztery...klub jako Lancia Klub Polska będzie kojarzony jako klub prostaków,chamów i ludzi bez kultury.Może tylko przez kilka osób,ale to o tych kilka osób za dużo.

Bo jak kolega pisze,szkoda że pojawiły się osoby spoza klubu....to co powiedzieć o osobie...klubowiczu,przyodzianym w piękną koszulkę z napisem LANCIA KLUB POLSKA,który nie dość że szukał dziury w całym.Bo Pani w zamieszaniu pominęła jego zamówienie,to jak już w końcu po 10 minutach dostał to...

przyszedł do baru z pretensjami że pani w sposób arogancki bądź też wulgarny podała mu jego zamówienie,była nie uprzejma,po czym bez najmniejszego skrępowania wywalił całą zawartość talerza na bar.szklanki,faktury,podłogę...ect co było w zasięgu....po czym opuścił lokal mając wszystkich w poważaniu...

co się działo przy stoliku nie wiem, ale czy tak postępują ludzie kulturalni i mający jakieś obeznanie w zasadach egzystencji w społeczeństwie?...

obsługę restauracji przeprosiłem,właścicieli również..rachunek za delikwenta zapłaciłem... nie chcę żeby mi się kłaniano na ulicy i wytykano palcami

smutny to incydent...ale niestety miał miejsce

Awatar użytkownika
LybraSW
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michal
Kontakt:

Post autor: LybraSW » 10 paź 2010, 22:06

Alan - nikt nie łączy ich zachowania z twoją osobą. Było to tylko stwierdzenie faktu. Zachowanie jednego z naszych klubowiczów również zasługuje na potępienie gdyż było nieadekwatne do całej sytuacji.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW

Codee

Post autor: Codee » 10 paź 2010, 22:07

no to ostro było, ale ja nadal żałuję, bo za tych co znam, jestem pewien - no ale to zapaleni Lancia maniacy :D

Alan

Post autor: Alan » 10 paź 2010, 22:24

Wracając do rzeczy przyjemnych,cieszę się że Wam smakowało tak jak obiecałem, a i ceny jak widzieliście były niskie...nie turystyczne :) warto było przejechać w kolumnie te KM...choć chłopaki twierdzili że się w kolumnie nie uda....dotarliśmy wszyscy razem :)

Moja galeria Picasa

Awatar użytkownika
kecajgo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kecajgo » 10 paź 2010, 22:55

Dla mnie zlot bomba choć odrobinę za dużo biegania a za mało rozmawiania :D ale nie problem nadrobić ;) Co do incydentu to patrząc oczywiście subiektywnie bo każdy tak patrzy to : Ja na miejscu Bartka też bym się zdenerwował gdybym tyle czekał na jedzienie zważywszy na to że wszyscy dookoła jedli, a on nie dostał swojego jedzenia , ponadto owszem zachowanie pań nie było zbyt przyjemne no ale cóż może miały gorszy dzień, niemniej nie uważam , że wyrzucanie jedzenia na stół jest czymś godnym pochwały. Można było po prostu zachować honor i zwyczajnie odnieść porcję i podziękować. Z tego co mówił mój syn pani postawiła talerz nonszalancko wysypując pare frytek poza niego i bynajmniej nie był to przypadek;) To tyle tej sprawy , a na koniec jeszcze miło było poznać nowych ludzi i chociaż sami jesteśmy dopiero drugi raz na zlocie to już można było pogadać ze "starymi znajomymi " z poprzedniego zlotu. Dzięki serdeczne !! :)

Awatar użytkownika
MiroMiglia
Imię: Mirek

Post autor: MiroMiglia » 10 paź 2010, 23:29

kecajgo pisze:... Ja na miejscu Bartka też bym się zdenerwował gdybym tyle czekał na jedzienie zważywszy na to że wszyscy dookoła jedli, a on nie dostał swojego jedzenia , ponadto owszem zachowanie pań nie było zbyt przyjemne no ale cóż może miały gorszy dzień, niemniej nie uważam , że wyrzucanie jedzenia na stół jest czymś godnym pochwały. Można było po prostu zachować honor i zwyczajnie odnieść porcję i podziękować. Z tego co mówił mój syn pani postawiła talerz nonszalancko wysypując pare frytek poza niego i bynajmniej nie był to przypadek;)
Mimo wszystko tak ostro pojechać po bandzie to była przesada, tym bardziej na Alana podwórku.
No , ale to może taki południowo-śląski temperament.
Może Bartek po ochłonięciu sam dopisze parę słów do listu z przeprosinami od LKP ? buziak

A tutaj parę zdjęć okiem mojego fotoaparatu.krasiejów2010

Pozdrawiam.

Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks :-)
Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356

Awatar użytkownika
Dawka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Dawid
Kontakt:

Post autor: Dawka » 10 paź 2010, 23:41

Niestety nie udało mi się pojechać na zlot (nagła sprawa rodzinna) , cholernie żałuje :( następnym razem muszę pojechać i to bez gadania, cudowania itp :)

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 11 paź 2010, 0:00

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Awatar użytkownika
Dawid
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Dawid

Post autor: Dawid » 11 paź 2010, 7:20

Duże gratulacje za organizację dla Alana. Po raz kolejny udowodnił, że nadaje się na PR i skłaniam się do tego, aby powstał nowy region który na razie jest oficjalną białą plamą na mapie LKP - Opolski.
Właśnie po raz kolejny Opolskie za sprawą Alana udowodniło że możemy funkcjonować jako region a On sam dał pokaz swoich umiejętności organizatorskich.Myślę że PR należy mu się bez dwóch zdań. :D
Były:
Fiat Cinqecento 700 93r
Fiat Seicento 900 design Sporting 01r
Lancia Delta II 2.0 16V 93r
Lancia Kappa SW 2.4 JTD +soft 99r
Lancia Y 1.2 01r
Fiat Bravo II 1.9 MJet +soft 08r
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 03r
Fiat Stilo Abarth 2.4 04r
Lancia Delta Platino 1.6 MultiJet 10r
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V 05r
Lancia Musa Platino 1.4 16V 07r