[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 09 sty 2017, 21:24

Naprawdę wolicie alergie od syfilisu?

:lol: :lol: :lol:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 09 sty 2017, 21:27

darbo pisze:No nie wiem. ja tam wolę jednak alergię ;)
Zatem chyba nie miałeś styczności z alergią. I oby tak Ci zostało. Niestety problem w tym, że na syfilis trzeba sobie raczej "zasłużyć", alergia zaś to często pakiet gratis, niespodzianka, która wychodzi nawet po wielu latach i nic na to nie poradzisz. I nie wyleczysz, co najwyżej połagodzisz objawy.
darbo pisze:Już robi.
Robi to sobie co najwyżej jaja z ludzi. Jeśli uważasz działanie w stylu "weźmy większość zwrotów wstrzymajmy, na pewno się wśród tego trafi jakiś cwaniaczek, a że uczciwi ludzie będą mogli zwinąć biznes to kij im w oko" za dobry krok to nie mam pytań.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2017, 22:50 przez Tomzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 09 sty 2017, 21:32

darbo pisze:Naprawdę wolicie alergie od syfilisu?

Moja lokalna dr Quinn już krzywo na mnie patrzy więc w kwestii sposobu w jaki mógłbym zarazić się syfilisem odpuszczam ;) . Zresztą mi się samochód zdupczył i powinienem kminić czy go naprawiać czy zepchnąć w przepaść : gafa : zamiast z wami dyskutować o syfilisie. :D
Już robi.
Mam chyba podobne zdanie jak Tomzik. Działanie na zasadzie - rozstrzelajmy profilaktycznie wszystkich, to na pewno paru złodziei się załapie to trochę takie w sowieckim stylu, a mi z nimi nie po drodze ...
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 09 sty 2017, 22:01

darbo pisze:Naprawdę wolicie alergie od syfilisu?

farmakologicznie może jednak nie, moralnie tak ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 09 sty 2017, 22:50

Będzie po prostu kupę materiałów na kolejne odcinki "Państwo w państwie". I tyle z tymi zatrzymanymi zwrotami!

Ale co z moim drzewem??? Mogę se wyciąć czy nie??? Oto jest pytanie!
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 10 sty 2017, 9:32

Co do drzew, to twoje drzewo może przekraczać wymiary czyli średnica 100 cm w pniu na wysokości 130cm w przypadku topoli i innych papierówek, w poważniejszych gatunkach 50cm. Lub gdy wycinasz na cele związane z działalnością gosp. Wtedy należy zwrócić się do urzędu gminy itp. I tak raczej wydają opinie pozytywne.

Ku.wa ludzie, PO przez 7 lat nie rozjechało tak Państwa ja te gamonie zrobiły to w rok.

Pytania:
1. Czy PO od samego początku miało większość w TK?
2. Czy TK powinno istnieć teoretycznie?
3. Czy wyjebanie ponad 30 mld zł rocznie ( pińcet i wiek emerytalny ) na kupowanie głosów nie jest największą zbrodnią w ciągu 27 lat rządzenia?
4. Czy w czasach kiedy można ograniczyć dziurę budżetową, należy ją powiększać?? Mało tego zwiększając ją przejadać tyle kasy? Rozumiem jakby zainwestowali, ale kupić głosy?
5. Jaki rozwój może nas czekać, jak próbuje się skłócać, zamykać, szykanować po kolei: zagraniczne firmy, zagraniczny kapitał, członków EU, sąsiadów, sądownictwo, firmy rodzime, komplikować prawo, zmieniać tyle że sami nie wiedzą co zmienili, szukać we wszystkich, którym się udało złodziei, wstrzymywać zwroty itp.itd.
6. Jak można tworzyć prawo, uchwalać bez debat, konsultacji, bez poszanowania opinii środowiska?
7. Jak można zrobić reformę edukacji w rok, prawie całej edukacji. To już nie jest nawet złe, to jest tragiczne. PO jak chciała 6 latków do przedszkola przedłużała termin wprowadzenia kilka razy. PIS jest taki zajebisty żeby to zrobić? Powiem tak będzie dużo gorzej niż z ustawą o podatku handlowym - kompletne zero.

Powiem tak, jeżeli psioczyliśmy na PO i PSL, to w tej sytuacji powinniśmy co najmniej x 4 bardziej psioczyć. PO zaczęła mnie denerwować, wskazywałem wiele obszarów gdzie powinni dokonać zmiany więc nie jestem zaślepionym wyborcą PO, mało tego uważam, że gdyby nie było Kaczorów i jego przydupasów w PIS, to część rzeczy które by zrobili mogłyby mi pewnie się spodobać, na dzień dzisiejszy jest to nie do przyjęcia totalnie, a mamy dopiero rok.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 10 sty 2017, 10:13

"Ryszard Petru i Nowoczesna z życzeniami na Nowy Rok"
[youtube][/youtube]

Proszę sobie przeczytać komentarze pod filmikiem. Jest ich teraz 1714: Tutaj
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 10 sty 2017, 10:25

Luka nie pisz bzdur : czerwona :
Kolega jako osoba fizyczna może wyciąć to drzewo bez żadnego zezwolenia i nie ważne czy liściaste czy iglaste
Polecam uwadze ostatni punkt, wytłuszczony:
Nie trzeba zezwolenia:
Art. 83. 1. Usunięcie drzewa lub krzewu z terenu nieruchomości może nastąpić po uzyskaniu zezwolenia wydanego na wniosek:
1) posiadacza nieruchomości - za zgodą właściciela tej nieruchomości;
2) właściciela urządzeń, o których mowa w art. 49 § 1 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 2016 r. poz. 380, 585 i 1579), zwanej dalej "Kodeksem cywilnym" - jeżeli drzewo lub krzew zagrażają funkcjonowaniu tych urządzeń.
2. Zgoda właściciela nieruchomości, o której mowa w ust. 1 pkt 1, nie jest wymagana w przypadku wniosku złożonego przez:
1) spółdzielnię mieszkaniową;
2) wspólnotę mieszkaniową, w której właściciele lokali powierzyli zarząd nieruchomością wspólną zarządowi, zgodnie z ustawą z dnia 24 czerwca 1994 r. o własności lokali (Dz. U. z 2015 r. poz. 1892);
3) zarządcę nieruchomości będącej własnością Skarbu Państwa.
3. Zgoda właściciela nieruchomości, o której mowa w ust. 1 pkt 1, nie jest wymagana także w przypadku wniosku złożonego przez użytkownika wieczystego lub posiadacza nieruchomości o nieuregulowanym stanie prawnym, niebędących podmiotem, o którym mowa w ust. 2.
4. Spółdzielnia mieszkaniowa informuje, w sposób zwyczajowo przyjęty, członków spółdzielni, właścicieli budynków lub lokali niebędących członkami spółdzielni oraz osoby niebędące członkami spółdzielni, którym przysługują spółdzielcze własnościowe prawa do lokali, a zarząd wspólnoty mieszkaniowej - członków wspólnoty, o zamiarze złożenia wniosku o wydanie zezwolenia na usunięcie drzewa lub krzewu, wyznaczając co najmniej 30-dniowy termin na zgłaszanie uwag. Wniosek może być złożony nie później niż w terminie 12 miesięcy od upływu terminu na zgłaszanie uwag.
...

Art. 83f. 1. Przepisów art. 83 ust. 1 nie stosuje się do:
1) krzewu albo krzewów rosnących w skupisku, o powierzchni do 25 m2;
2) krzewów na terenach pokrytych roślinnością pełniącą funkcje ozdobne, urządzoną pod względem rozmieszczenia i doboru gatunków posadzonych roślin, z wyłączeniem krzewów w pasie drogowym drogi publicznej, na terenie nieruchomości wpisanej do rejestru zabytków oraz na terenach zieleni;
3) drzew, których obwód pnia na wysokości 130 cm nie przekracza:
a) 100 cm - w przypadku topoli, wierzb, kasztanowca zwyczajnego, klonu jesionolistnego, klonu srebrzystego, robinii akacjowej oraz platanu klonolistnego,
b) 50 cm - w przypadku pozostałych gatunków drzew;
3a) drzew lub krzewów, które rosną na nieruchomościach stanowiących własność osób fizycznych i są usuwane na cele niezwiązane z prowadzeniem działalności gospodarczej;
Tutaj można pobrać całą ustawę http://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2016/2249/1
I jeszcze parę linków
http://www.rp.pl/Ustroj-i-kompetencje/3 ... .html#ap-1
http://samorzad.infor.pl/wiadomosci/750 ... 017-r.html
http://www.goczalkowicezdroj.pl/aktualn ... 21681.html
KAPPA TDS & JTD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 10 sty 2017, 10:25

Dudi pisze:
Ale co z moim drzewem??? Mogę se wyciąć czy nie??? Oto jest pytanie!
a w ogóle to jest twoje drzewo? przecie widać że za płotem stoi... ;-)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 10 sty 2017, 11:31

luka pisze:Co do drzew, to twoje drzewo może przekraczać wymiary czyli średnica 100 cm w pniu na wysokości 130cm w przypadku topoli i innych papierówek, w poważniejszych gatunkach 50cm. Lub gdy wycinasz na cele związane z działalnością gosp. Wtedy należy zwrócić się do urzędu gminy itp. I tak raczej wydają opinie pozytywne.

Ku.wa ludzie, PO przez 7 lat nie rozjechało tak Państwa ja te gamonie zrobiły to w rok.

Pytania:
1. Czy PO od samego początku miało większość w TK?
2. Czy TK powinno istnieć teoretycznie?
3. Czy wyjebanie ponad 30 mld zł rocznie ( pińcet i wiek emerytalny ) na kupowanie głosów nie jest największą zbrodnią w ciągu 27 lat rządzenia?
4. Czy w czasach kiedy można ograniczyć dziurę budżetową, należy ją powiększać?? Mało tego zwiększając ją przejadać tyle kasy? Rozumiem jakby zainwestowali, ale kupić głosy?
5. Jaki rozwój może nas czekać, jak próbuje się skłócać, zamykać, szykanować po kolei: zagraniczne firmy, zagraniczny kapitał, członków EU, sąsiadów, sądownictwo, firmy rodzime, komplikować prawo, zmieniać tyle że sami nie wiedzą co zmienili, szukać we wszystkich, którym się udało złodziei, wstrzymywać zwroty itp.itd.
6. Jak można tworzyć prawo, uchwalać bez debat, konsultacji, bez poszanowania opinii środowiska?
7. Jak można zrobić reformę edukacji w rok, prawie całej edukacji. To już nie jest nawet złe, to jest tragiczne. PO jak chciała 6 latków do przedszkola przedłużała termin wprowadzenia kilka razy. PIS jest taki zajebisty żeby to zrobić? Powiem tak będzie dużo gorzej niż z ustawą o podatku handlowym - kompletne zero.

Powiem tak, jeżeli psioczyliśmy na PO i PSL, to w tej sytuacji powinniśmy co najmniej x 4 bardziej psioczyć. PO zaczęła mnie denerwować, wskazywałem wiele obszarów gdzie powinni dokonać zmiany więc nie jestem zaślepionym wyborcą PO, mało tego uważam, że gdyby nie było Kaczorów i jego przydupasów w PIS, to część rzeczy które by zrobili mogłyby mi pewnie się spodobać, na dzień dzisiejszy jest to nie do przyjęcia totalnie, a mamy dopiero rok.
Trochę Ci współczuję tego, że będziesz musiał wypowiedzieć się pozytywnie o obecnej ekipie. O ile oczywiście ostateczne dane za 2016 rok potwierdzą, że to ja wygrałem nasz zakład.

:D
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 10 sty 2017, 11:58

Statystyki to jedno, a zycie czesto wyglada zupelnie inaczej. Komfort zycia niestety sie obniza (mowie to jako szary obywatel na posadzie u prywaciarza, wszystko drozeje, a prognozy na ten rok tylko strasza wszechobecna drozyzna. Smutne jest tez to, ze nowe pomysly uderzaja w ludzi biednych (pomysl z nowymi stawkami akcyzy chociazby). Przy okazji, czy sa jakies dane, jak radzi sobie wschod po wstrzymaniu malego ruchu granicznego z obwodem Kaliningradzkim (jak wiadomo wstrzymanym w zwiazku z rzekomym zagrozeniem terrorystycznym). Dla mnie ten przyklad jest dobitnym przykladem dominacji partyjnych interesow nad zwyklymi ludzmi.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2017, 9:13 przez kuba88, łącznie zmieniany 1 raz.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 10 sty 2017, 14:35

Dla rozluźnienia atmosfery:

Ucho Prezesa odc. 1 - Nowy gabinet
[youtube][/youtube]

Ucho Prezesa odc. 2 - Zarządzanie przez kryzys.
[youtube][/youtube]
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 10 sty 2017, 16:11

widziałem ;-) trafnie i z klasą, taki link to ja rozumiem! (w przeciwieństwie do innych, żałośnie nędznych) ;-)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 10 sty 2017, 16:47

volf pisze:Luka nie pisz bzdur : czerwona :
Kolega jako osoba fizyczna może wyciąć to drzewo bez żadnego zezwolenia i nie ważne czy liściaste czy iglaste
Polecam uwadze ostatni punkt, wytłuszczony:
Nie trzeba zezwolenia:
Art. 83. 1. Usunięcie drzewa lub krzewu z terenu nieruchomości może nastąpić po uzyskaniu zezwolenia wydanego na wniosek:
1) posiadacza nieruchomości - za zgodą właściciela tej nieruchomości;
2) właściciela urządzeń, o których mowa w art. 49 § 1 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 2016 r. poz. 380, 585 i 1579), zwanej dalej "Kodeksem cywilnym" - jeżeli drzewo lub krzew zagrażają funkcjonowaniu tych urządzeń.
2. Zgoda właściciela nieruchomości, o której mowa w ust. 1 pkt 1, nie jest wymagana w przypadku wniosku złożonego przez:
1) spółdzielnię mieszkaniową;
2) wspólnotę mieszkaniową, w której właściciele lokali powierzyli zarząd nieruchomością wspólną zarządowi, zgodnie z ustawą z dnia 24 czerwca 1994 r. o własności lokali (Dz. U. z 2015 r. poz. 1892);
3) zarządcę nieruchomości będącej własnością Skarbu Państwa.
3. Zgoda właściciela nieruchomości, o której mowa w ust. 1 pkt 1, nie jest wymagana także w przypadku wniosku złożonego przez użytkownika wieczystego lub posiadacza nieruchomości o nieuregulowanym stanie prawnym, niebędących podmiotem, o którym mowa w ust. 2.
4. Spółdzielnia mieszkaniowa informuje, w sposób zwyczajowo przyjęty, członków spółdzielni, właścicieli budynków lub lokali niebędących członkami spółdzielni oraz osoby niebędące członkami spółdzielni, którym przysługują spółdzielcze własnościowe prawa do lokali, a zarząd wspólnoty mieszkaniowej - członków wspólnoty, o zamiarze złożenia wniosku o wydanie zezwolenia na usunięcie drzewa lub krzewu, wyznaczając co najmniej 30-dniowy termin na zgłaszanie uwag. Wniosek może być złożony nie później niż w terminie 12 miesięcy od upływu terminu na zgłaszanie uwag.
...

Art. 83f. 1. Przepisów art. 83 ust. 1 nie stosuje się do:
1) krzewu albo krzewów rosnących w skupisku, o powierzchni do 25 m2;
2) krzewów na terenach pokrytych roślinnością pełniącą funkcje ozdobne, urządzoną pod względem rozmieszczenia i doboru gatunków posadzonych roślin, z wyłączeniem krzewów w pasie drogowym drogi publicznej, na terenie nieruchomości wpisanej do rejestru zabytków oraz na terenach zieleni;
3) drzew, których obwód pnia na wysokości 130 cm nie przekracza:
a) 100 cm - w przypadku topoli, wierzb, kasztanowca zwyczajnego, klonu jesionolistnego, klonu srebrzystego, robinii akacjowej oraz platanu klonolistnego,
b) 50 cm - w przypadku pozostałych gatunków drzew;
3a) drzew lub krzewów, które rosną na nieruchomościach stanowiących własność osób fizycznych i są usuwane na cele niezwiązane z prowadzeniem działalności gospodarczej;
Tutaj można pobrać całą ustawę http://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2016/2249/1
I jeszcze parę linków
http://www.rp.pl/Ustroj-i-kompetencje/3 ... .html#ap-1
http://samorzad.infor.pl/wiadomosci/750 ... 017-r.html
http://www.goczalkowicezdroj.pl/aktualn ... 21681.html
Ochłoń i przeczytaj mój post jeszcze raz, na podstawie fotki uznałem że może przekraczać wymiary, które przytoczyłeś w ustawie. Proponuje czytać ze zrozumieniem :)

Darbo pisałem już chyba kilka razy że cieszy mnie wykonanie budżetu, martwi sposób niestety.

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 10 sty 2017, 16:51

Sam ochłoń i czytaj ze zrozumieniem-wymiary tyczą się drzew usuwanych w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą :nono:
KAPPA TDS & JTD

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”