[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: ciociaE » 15 sty 2017, 10:40

kuba88 pisze: 14 sty 2017, 23:09kuba 88: Innymi slowy zona twojego kolegi stala sie kolejnym pasozytem w spoleczenstwie, wychodowanym dzieki 500+.
Ten "pasożyt" być może z oddaniem wychowuje dzieci, z których podatków w przyszłości może być wypłacana i Twoja emerytura (choć tu jak pisałam obawiam się krachu). (hodować piszemy przez samo h)
luka pisze:luka: Żona twojego kolegi jest tępa zresztą twój kolega także, jeżeli tak zrobili, bo na dzisiejszym rynku pracy można co miesiąc nawet szukać i mieć lepszą robotę, a tak stanie się kurą domową bez doświadczenia zawodowego, co potwierdza moje uwagi do tego programu.
Luka przeginasz - nie znając kompletnie realiów życia tej rodziny (ile dzieci, w jakim wieku, jaką miały opiekę, jak mamy nie było) dokonujesz mocnego osądu. Oczywiście jest ryzyko, że w przyszłości to nie wyjdzie na korzyść tej kobiecie, ale sądzę ... że na kasę w B... nie powinno być tak trudno wrócić.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 15 sty 2017, 11:39

luka
Żona twojego kolegi jest tępa zresztą twój kolega także
znamienne że można tak łatwo szafować tak nieuprzejmymi określeniami nie znając ludzi a nie realiów w których się znaleźli...

p.s cytując Obamę z jego niedawnego wystąpienia, a dotyczącego m. in. Trumpa - powiedz to komuś prosto w twarz (bo w internecie każdy bohater)...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 sty 2017, 12:09

Ok przesadziłem, przepraszam kolegę oraz żonę kolegi Zygmunta. Po prostu bulwersuje mnie takie postępowanie, że ktoś woli pobierać a nie zarabiać. To nie jest metoda na życie. Co będzie jak córki, które wychowuje ta pani zobaczą i nauczą się, że można nie robić nic zawodowo i jakoś tam przeżyć, bo dają?

Nie mogę znieść tych młodych kobiet w siwych leginsach szybciutko odprowadzających swoje dzieci do przedszkoli i szkoły pokrzykując co chwila i je popychając, następnie oddają się ploteczkom przy kawie i gapiąc się w telefon czekają do ostatnich minut, kiedy zamykają świetlicę. Czekają do końca, żeby mieć spokój od bachorów jak najdłużej.

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 15 sty 2017, 12:35

ciociaE pisze: 15 sty 2017, 10:40
kuba88 pisze: 14 sty 2017, 23:09kuba 88: Innymi slowy zona twojego kolegi stala sie kolejnym pasozytem w spoleczenstwie, wychodowanym dzieki 500+.
Ten "pasożyt" być może z oddaniem wychowuje dzieci, z których podatków w przyszłości może być wypłacana i Twoja emerytura (choć tu jak pisałam obawiam się krachu). (hodować piszemy przez samo h)
: gafa : jesli idzie o literowke, ale juz poprawilem.
Dalej twierdze, ze taka postawa jest pasozytnicza, poniewaz odchodzac z pracy zaczyna sie zyc na koszt innych podatnikow, a ludzi takze pracujacych za minimum krajowe jest miliony. W takiej sytuacji ktos kto rezygnuje z pracy na rzecz darowizny pasozytuje na tych, ktorzy sami majac ciezko musza jeszcze dokladac. Co smutniejsze zasilki pobieraja take ci, ktorzy zarabiaja naprawde pokazne pieniadze, ale to osobny temat. Pozostaje jeszcze pytanie ilu z beneficjentow programu wspierania dzietnosci zdecyduje sie na kolejne dziecko, nazwijmy to w ramach owego programu, ktore to byloby wkladem w spoleczenstwo.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 15 sty 2017, 12:55

a zmieniając temat - ciekawy artykuł o TVP - nie będę linkował bo jest krótki i treściwy, a przekopiuję całość:

"Misja TVP

Natalia Budzyńska

Myślę o sztuce, która niesie wolność ducha, o pięknie i dobru. I zastanawiam się, gdzie jest jej miejsce, skoro telewizja publiczna jej nie chce, wybierając populizm najniższych lotów

Nie oglądam telewizji publicznej. Od lat nie ma w niej niemal nic, co by mnie zainteresowało. (Kanał Kultura jest jedynym wyjątkiem). Tym bardziej nigdy, przenigdy, nie oczekiwałam niczego dobrego od corocznych sylwestrowych koncertów organizowanych przez TVP i transmitowanych na żywo z różnych miast Polski. Także tym razem występy sylwestrowe mi umknęły. Ale że w obecnych czasach nic w przyrodzie nie ginie i w chmurach cyfrowych dryfują w przestrzeni dane, to w pierwszych dniach stycznia byłam wręcz bombardowana fragmentem koncertu, podczas którego pierwsza szansonistka polskiej rozrywki Maryla Rodowicz śpiewa razem z nieznanym mi mężczyzną. Włączyłam dźwięk. Szybko mnie poinformowano, że ten pan to Zenon Martyniuk, gwiazda disco polo. Telewizja publiczna zaraz zaczęła się szczycić tym, że zrobiła tak wspaniały koncert, tak przebogatą kulturą odbiorców uraczyła, że na Krupówkach oraz przed odbiornikami w tym wydarzeniu brało udział kilka milionów osób. A to jeszcze nie koniec, bo pod sceną, w czasie występu tego duetu podrygiwał z zapałem sam prezes Kurski, odpowiedzialny za całą telewizję publiczną i jej misję, mający też być twarzą tej misyjności.

Zaraz po słynnym już występie internet pokazał nieoficjalny film zza kulis. A tam prezes, który kłania się wykonawcy disco polo i obiecuje mu z zapartym tchem i wdzięcznym uśmiechem na ustach, że w telewizji zawsze, zawsze będzie już miejsce dla tego gatunku muzyki. Mówi dokładnie tak: „Genialne, genialne. Już od dawna mówię, dość z tą hipokryzją, z tym udawaniem, że to jest jakiś gorszy gatunek. Ludzie to kochają i Pan zawsze ma otwarte miejsce w telewizji polskiej dopóki ja jestem prezesem”. Potem, razem z gwiazdą, śpiewa jedną z jego piosenek, spontanicznie. Widać, że zna ją dobrze. Na tle Tatr oficjalnie dodaje: „Udało nam się nadać ogólnonarodowy charakter temu wydarzeniu”. A mi wstyd. Czerwienię się. Ukrywam twarz w dłoniach. Myślę o wszystkich wspaniałych polskich artystach, o sztuce, która niesie wolność ducha, o pięknie i dobru, o ciarkach i gęsiej skórce, o uniesieniach i innych światach. O sztuce po prostu. I zastanawiam się, gdzie jest jej miejsce, skoro telewizja publiczna tego kraju jej nie chce, wybierając populizm najniższych lotów, byle było kolorowo, byle było głośno, byle szampan lał się strumieniami i byle z przytupem i przaśnie. Tak chce kształtować gust Polaków? Aha, a przy dobrej muzyce też można się bawić.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 sty 2017, 13:18

Podobno zmieniła się godzina emisji wspaniałego dokumentu na "prime time" w tv na godz, 20.20, niestety fani "blondynki" będą zmuszeni obejrzeć "Pucz" :(
TVP Kultura powoli też otrzymuje dużo wytycznych, choć niedawno zbrodniczo i śmiejąc się w twarz prezesowi puścili "Idę", to już koniec tego wydawcy zapewne :)
Oglądając przedwczoraj "Powidoki" naprawdę momentami można było odnieść wrażenie, że to samo dzieje się dzisiaj.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 15 sty 2017, 13:50

luka pisze: 14 sty 2017, 21:58 Jutro godzina 14.55 tvpis 1. Dowód na to, że w Polsce władzę w 2015 roku przejęli debile. To już nawet nie jest śmieszne, to jest już tragiczne.
Darbo to twoi wybrańcy. Żenua. :roll:
A ile razy mam powtarzać, że od debili z PISu gorsze są tylko debile z tzw. opozycji.

No może poza Kukizem.

No i tak stałem się klasycznym wyznawcą dokonywania wyborów na zasadzie tzw. mniejszego zła. :)

Naprawdę wolę Kaczyńskiego od Tuska, Schetyny, Petru, Kijowskiego.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 15 sty 2017, 14:13

Trailer - "Pucz".
[youtube][/youtube]
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
vanisch
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartosz

Post autor: vanisch » 15 sty 2017, 14:20

Hobbysta pisze: 15 sty 2017, 14:13 Trailer - "Pucz".
[youtube][/youtube]
Wow, nowa komedia? Najpierw Smoleńsk, teraz Pucz. Rewelacja :D
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 15 sty 2017, 14:29

"Pucz był dokładnie zaplanowany.
Miał międzynarodowe wsparcie.
Ogromny udział w puczu miały media.
Podobnie było z operacją Smoleńską !
12 grudnia niemiecki Der Spiegel publikuje zdjęcie Jarosława Kaczyńskiego w mundurze hitlerowca.
Tego dnia zaczyna się pucz.
13 grudnia KOD organizuje manifestację.
na tej manifestacji ma pojawić się 200 tyś. ludzi.
Niestety przybywa tylko ok.5 tysięcy.
Rano 16-tego zaczyna się główna faza puczu.
Polityk ZSL mówi rano że wieczorem będzie gorąco.
Zamówiono tysiąc kanapek na wieczór.
KOD przygotował wcześniej manifestację na 16 grudnia na g.17.00.. Plan był taki że pod Sejm przybędzie tego dnia 50 tyś demonstrantów.Zablokują Sejm i dojdzie do rękoczynów.Pamiętajmy że tego dnia przed Kopalnią Wujek odbywają się uroczystości masakry z przed 35 lat.
O godz.16.00 poseł PO prowokuje Marszałka Sejmu.
To początek PUCZU.
17 grudnia do Wrocławia przybywa Tusk i podgrzewa protest.
Nagle mamy kłopoty z odbiorem TVP na multipleksie.Firma z USA Emitel.
Biznes szemrany traci miliony z powodu przejęcia władzy przes PIS.Media ogólnego koryta podsycają ten protest."
Komentarz pod tekstem: Cała prawda o próbie puczu. Ten film ujawnia kulisy działań PO i Nowoczesnej
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
vanisch
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartosz

Post autor: vanisch » 15 sty 2017, 14:33

Ta, zapomniałeś wspomnieć, że w 10 sekundzie trailera słychać strzały.
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 15 sty 2017, 14:42

Vanisch, marzysz o powtórce z akcji Cyby?

Ryszard Cyba zabójca z biura PiS - "Chciałem zabić Kaczyńskiego".
[youtube][/youtube]

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 15 sty 2017, 15:01

w takim razie Kuchciński musiał działać w porozumieniu z tymi wrogimi siłami, skoro wykluczył posła Szczerbę (za poprawkę dotyczącą Sinfonii Varsovii) i dać przyczynek do "puczu"... ROTFL ;-) ;-) ;-)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 15 sty 2017, 15:40

zygmunt1 pisze: 14 sty 2017, 22:43 Jeden taki tu pisze, że ci co są beneficientami 500+ to menele.
Jeśli masz na myśli mnie to mam nadzieję, że jak dane nam się będzie spotkać na jakimś zlocie będziesz konsekwentny i nadal tak mnie będziesz nazywał :)
zygmunt1 pisze:Tak piszę, bo jeden mój znajomy bardzo krytykuje obecną władzę, ale mówi, że 500+ pozwala mu na to, że żona może w końcu dziećmi się zająć a nie za g.... pieniądze w Biedr....e siedzieć.
Tylko brawo bić. Gorzej jak pewnego dnia kasa się u podatników skończy i sztandarowe pińcet będzie uciachane. Rozmowa kwalifikacyjna - "a dlaczego Pani tyle czasu nie pracowała"? "A bo panie, po co robić za grosze jak samo wpadnie". Gwarantuję, że z taką postawą od razu na prezesa przyjmą :) A, no i pretensje na pewno będą jak przyjdzie czas na emeryturę a ZUS pokaże figę z makiem, bo za mało lat pracy.
ciociaE pisze:Ten "pasożyt" być może z oddaniem wychowuje dzieci, z których podatków w przyszłości może być wypłacana i Twoja emerytura
O ile dadzą zakaz wyjeżdżania za granicę to jest szansa, że będzie jak piszesz, inaczej tego typu ludzie, widząc, że rodzice mają kasę za "niemanie" pracy albo zrobią tak samo, albo standardowo wyjadą za granicę, żeby mieć 1,5-2x tyle kasy za zmywak co tutaj ludzie w biurach i będą się śmiać z "frajerów" (ich zdaniem), którzy tu zostali.
ciociaE pisze:(hodować piszemy przez samo h)
:) A "agencja" i "beneficjent" przez "j" :)

Swoją drogą widzę, że to co PiSowi wyszło zdecydowanie najlepiej to skłócenie narodu, bo nawet my się tu żreć zaczęliśmy :) I chyba dlatego, żeby część przy życiu została zamiast pożarcia nie ma już informacji kogo się cytuje ;)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 15 sty 2017, 16:16

bo to taki typ zarządzania - przez skłócanie, szukanie wszędzie wroga, wrogów, piątej kolumny, zamachów, knowań, puczów i tak bez końca... szkoda tylko nas, Polaków, zwykłych ludzi... ja mam to szczęście pracuję w instytucji gdzie mamy podobne poglądy, można z każdym na luzie porozmawiać i nie ma kwachów, a to prawie ponad setka ludzi!
był jeden taki, jak (już nie pracuje) zaczął gadać na papierosie o ogólnoświatowej zmowie Żydostwa i masonów to został sprowadzony do parteru, poprzez konkretne pytania itd... wyjaśnił że oglądał taki jeden program i stąd jego wiedza ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”