Lancia- spalanie
Lancia- spalanie
???? Nigdy tego nie liczyłem ..... jakieś 3 minuty do tej pory, zobaczymy co będzie jak sie zrobi cieplej.
----- > Yippe-ki-yay motherfucker im out of order < -----
Lancia- spalanie
zawsze mi się zdawało że silnik lepiej rozgrzewa się podczas delikatnej jazdy - w latach 70-tych chyba jeszcze zalecali popyrkotać na wolnych obrotach ... natomiast przy gaszeniu ja czekam 20-30 sekund, moim zdaniem spokojnie łopatki wyhamują, a chłodzenie chodzi nawet po wyłączeniu silnika ...
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
- Makgajwer
- Klubowicz
Lancia- spalanie
Kappa 2,4 (benz.) 12-13,5 L "na emeryta" 10L
Zeta 2,1 TD - prawie zawsze 8,5 L
Dla wyjaśnienia dodam że mieszkam po za terenem tzw. "zabudowanym" i zawsze jest to jazda mieszana. Bo nawet jak mam dzień w Poznaniu to i tak trzeba tam jakoś dojechać i wrócić.
Sprawdzam co tankowanie, czyli co jakieś 800-900 km. (...dotyczy Zety...tylko
)
Zeta 2,1 TD - prawie zawsze 8,5 L
Dla wyjaśnienia dodam że mieszkam po za terenem tzw. "zabudowanym" i zawsze jest to jazda mieszana. Bo nawet jak mam dzień w Poznaniu to i tak trzeba tam jakoś dojechać i wrócić.
Sprawdzam co tankowanie, czyli co jakieś 800-900 km. (...dotyczy Zety...tylko

Oddam w dobre ręce Jaguara XJ8 V8 3,2 Executive z 1999r. mały przebieg, kolor szaro-srebrny, wnętrze kremowa skóra,
Stan: bardzo śliczny
)

Lancia- spalanie
Kappa 2.4JTD - miasto: 8.5, trasa: 6.5
- Makgajwer
- Klubowicz
Lancia- spalanie
...o ku..."Kojak" pisze:Kappa 2.4JTD - miasto: 8.5, trasa: 6.5

Oddam w dobre ręce Jaguara XJ8 V8 3,2 Executive z 1999r. mały przebieg, kolor szaro-srebrny, wnętrze kremowa skóra,
)

Lancia- spalanie
Moj TDS spali ile sie wleje 
a tak calkiem serio to trasa 8-9l
miasto do 12l
srednio ok 10
....jak na deasla troche sporo...wolalbym benzyne
moze ktos sie zamieni ??

miasto do 12l
srednio ok 10
....jak na deasla troche sporo...wolalbym benzyne

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Lancia- spalanie
Moja benzynka w zasadzie podobnie 

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Lancia- spalanie
W kappie 2.4JTD najoszczędniej udało mi się do 7l/100km zejść. Ale w sumie to była jazda po mieście, tyle że delikatnie z gazem. Średnia ok. 8,3l/100km. A max.. Nigdy nie doszedłem do 10l/100km. A jeżdże raczej dynamicznie... 
Ciężko mi wypisać według schematu, bo zawsze u mnie jest cykl mieszany...

Ciężko mi wypisać według schematu, bo zawsze u mnie jest cykl mieszany...
Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)
A na własność Kelly's MAGIC black;)
Lancia- spalanie
Rekord ! Kappa (2,0i 20V 95 r.) na odcinku około 450 km, prawie wszystko poza miastem - 8,05 l/100 km
(musiało nie być korków i pewnie żona spokojnie jechała - bo to jej wynik
, jest jeszcze możliwość, że się zbiornik zapowietrzył, ale więcej wejść nie chciało, a zawsze leję pod korek)

homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)

Lancia- spalanie
ja mam co prawda trochę lżejszą Themę ale na dwulitrowym silniku na trasie bezproblemowo schodzę do 8 litrów ... na 98 PB i przy równej jeździe 90-100 to myślę że schodzi mi nawet do 7 l."darkobo" pisze:Rekord ! Kappa (2,0i 20V 95 r.) na odcinku około 450 km, prawie wszystko poza miastem - 8,05 l/100 km(musiało nie być korków i pewnie żona spokojnie jechała - bo to jej wynik
, jest jeszcze możliwość, że się zbiornik zapowietrzył, ale więcej wejść nie chciało, a zawsze leję pod korek)
Pepe le Pew
Lancia- spalanie
czyli zgodnie z normą , dla pocieszenia dodam że mozna osiągnąc nawet 6 l jadąc spokojnie i nie przekraczajac 110"CimekKappa" pisze:Moj TDS spali ile sie wleje
miasto do 12l
srednio ok 10
....jak na deasla troche sporo...wolalbym benzynemoze ktos sie zamieni ??
![]()
Lancia- spalanie
może ktoś mi powiedzie ile powinna palic lybra 1,9jtd w miescie bo na trasie pali 5-6 litrow a w miescie 9 !! i szlak mnie trafia
Lancia- spalanie
Za mało ?"mardi" pisze:może ktoś mi powiedzie ile powinna palic lybra 1,9jtd w miescie bo na trasie pali 5-6 litrow a w miescie 9 !! i szlak mnie trafia

homo homini Lancia (est)
)

Lancia- spalanie
Jak zimno i miasto do 10l , jak cieplo , prosto z górki i powoli (90km/h) to i w 6l sie zmieści . Bez pcia nie pojedzie. Dodam Dedra 1,6SW
Generalny dystrybutor własnego czasu.
Lancia- spalanie
hehhe ja tam cieszylbym sie dgyby moja tyle palila:) tylko ze 1,9 to nie 2,4.....ale i tak nie masz co nazekac"mardi" pisze:może ktoś mi powiedzie ile powinna palic lybra 1,9jtd w miescie bo na trasie pali 5-6 litrow a w miescie 9 !! i szlak mnie trafia