kuba88 pisze:Wczesniej tego nie doczytalem, ale musze sie z toba nie zgodzic jeszcze w jednej kwestii. Przewidywany sukces wyborczy PiS jest w najmniejszym stopniu zasluga PiS. Jest to raczej efekt ogolnego zniechecenia do PO.
Tutaj zgoda lecz bym uzupełnił. Na sukces wyborczy PISu zapracowali jeszcze: Tomasz Lis, Misio Kamiński, Jacek Żakowski, Janina Paradowska, Monika Olejnik, Jarek Kuźniar, Jarosław Gugała, Sztab wyborczy PO, Joanna Mucha, Tomasz Gross, Stefan Niesiołowski, Kazimierz Kutz, Janusz Palikot, Adam Michnik, Paweł Wroński, Roman Giertych, Julia Pitera, Daniel Olbrychski, Jakub Wojewódzki i wielu, wielu innych.
Na potwierdzenie mojej tezy Antoni Michnik - syna Adama:
Tak sobie pomyślałem, że jak nie jestem w stanie napisać (mimo intensywnych prób) na ten temat długiego tekstu, to przynajmniej krótko teraz napiszę, że totalnie zgadzam się z Jan Spiewak, że Gazeta Wyborcza w tym roku pomaga nieświadomie PiSowi jak tylko może (niemal tak jak Michał Kamiński) i to by było nawet dosyć zabawne, gdyby nie było takie straszne i przygnębiające. ZERO REFLEKSJI po wiosenno-letniej klęsce. ZERO.
Nagrodę specjalną za największy wpływ na wygraną PIS przyznałbym:
Gazecie Wyborczej - za całokształt oraz Angeli Merkel, która zaprosiła do Niemiec wszystkich chętnych - nieeech będzie - uchodźców, czym bezdyskusyjnie wzmocniła większość konserwatywnych partii w Europie.
Dla mnie twarzą tej kampanii bezdyskusyjnie pozostanie Misio Kamiński. A za największy wyczyn ostatnich miesięcy uznaje przegraną przez P. Komorowskiego kampanię prezydencką. Nie musiał przejeżdżać zakonnicy na pasach, będąc pijanym.
Jak powszechnie wiadomo:
Przed Upadkiem, kroczy Pycha. Po Upadku jest śmieszność.
Za fantastycznie przegraną kampanię, za oderwanie od rzeczywistości, za niezwykłe twarze, za piękny upadek, za cudowne niezrozumienie przyczyn zbliżającej się klęski - bardzo serdecznie wszystkim powyżej wymienionym dziękuję. I proszę o więcej.
I na koniec: I have a dreem

Sejm bez PSL
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję wszystkim dyskutantom w tym wątku. Nie obyło się bez napięć ale nie było też źle - widziałem większe jatki na tym forum.
Flyman pisze:Ktoś, coś o skrzydłach we mgle? To ja akurat o Mirosławcu wiem wszysyko.
Koniecznie, w poniedziałek nowy temat!!!
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
O... nieee. Ja już ledwo żyję
Ale z Tobą zawsze

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD