[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 23 paź 2015, 20:29

Przepraszam cesar za ten syndrom sztokcholmski; nie doczytałem.
cesar pisze:.Chłopie,Czy Ty jesteś aż tak ograniczony ? Czy wyznawcy proroka mają jakieś porty USB,którymi dostarcza się myśli,dzisiaj 2 MB Smoleńsk, jutro 4 MB "Polska w ruinie" ?
Widzę, że przeżywasz bezradność wobec moich moherowych opinii. Roznosi Cię od środka. Zadajesz sobie pytanie, jak ktoś może być tak ograniczony i jak może wyznawać religię smoleńską, jak może wielbić Jarka i przyzwalać na powolną przemianę naszego ukochanego obywatelskiego kraju, naszej green island w zaściankowy Katoliban. Przed chwilą rozbiłeś ze złości starego laptopa... przykro mi z tego powodu i zapewniam Cię, że w tych ciężkich dla Ciebie chwilach zawsze jestem z Tobą.

Pędzę sprawdzić do psychiatry czy aby jestem zdrowy psychicznie; czy nie wystaje mi tajemniczy port USB, niczym jak u Neo z Matrixa. Jutro zadam to pytanie innym współwyznawcom na grupie wsparcia. W sumie to mój psycholog jakoś tak dziwnie na mnie patrzył jak mówiłem, że śnią mi się skrzydła we mgle i jak zwierzyłem się mu o moich fantazjach dotyczących kota.

Dzięki Tobie mam szansę na wgląd. : ok2 :
Ostatnio zmieniony 23 paź 2015, 20:36 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

MarcinS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Marcin

Post autor: MarcinS » 23 paź 2015, 20:30

Wybory.
Ja wybieram opony zimowe do Stilo i to jest mój aktualny problem.

A w temacie polityki.
Ilość posłów zmniejszyć do 150
Ilość senatorów do 30

DopÓty dopÓki ktoś tego nie zaproponuje ja nie oddaje głosu, albowiem zaprawdę powiadam wam, że na obiecywać to i ją potrafię....

Jak ja wygram wybory to każdy forumowicz dostanie nową Lancie i darmowe naprawy i części do swoich dotychczasowych Lancii.
Ja wiem jak to zrobić, ja potrafię rozmawiać z ludźmi, ja mam program, ja obale system.

System - nazwa nowej wódki.....
Ostatnio zmieniony 23 paź 2015, 20:59 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia!

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany
Imię: cesar

Post autor: cesar » 23 paź 2015, 20:35

MarcinS pisze:Wybory.
Ja wybieram opony zimowe do Stilo i to jest mój aktualny problem.

A w temacie polityki.
Ilość posłów zmniejszyć do 150
Ilość senatorów do 30

DopÓty dopÓki ktoś tego nie zaproponuje ja nie oddaje głosu, albowiem zaprawdę powiadam wam, że na obiecywać to i ją potrafię....

Jak ja wygram wybory to każdy forumowicz dostanie nową Lancie i darmowe naprawy i części do swoich dotychczasowych Lancii.
Ja wiem jak to zrobić, ja potrafię rozmawiać z ludźmi, ja mam program, ja obale system.

System - nazwa nowej wódki.....
bravo, bravisssimo.
Thesis 3,0 V6 2002

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany
Imię: cesar

Post autor: cesar » 23 paź 2015, 20:37

Dobrze Darek,spuszczam powietrze.Idę jutro na rybki.Pozdrawiam forumowiczów z lewa ,z prawa.
Dobranoc.
Thesis 3,0 V6 2002

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 23 paź 2015, 21:48

Jak można pisać że emigracji zarobkowej jest ktoś winien. Czy jeżeli Polska byłaby rządzona przez jarkacza 25 lat nie byłoby emigracji zarobkowej? Oczywiście że nie. Jest to kolejna manipulacja. Czy dodatni wzrost gospodarczy w czasach największego kryzysu od kilkudziesięciu lat jest czymś złym? Tylko kretyn może porównywać wzrost gospodarczy za czasów prosperity z czasami kryzysu globalnego. Całe szczęście że w tych czasach rządzili ludzie, którzy mają jakieś pojęcie o ekonomii. Szkoda że po raz kolejny w czasie prosperity będą rządzić socjaliści. Kolejną indolencją jest mówienie o tym że lepiej mi się żyło za czasów pisu i nie branie pod uwagę różnic w gospodarce globalnej i wskaźników ekonomicznych. Ostatnie zdanie, nawet jakby pis miało dać radę gospodarczo to skreślam.i potępiam za światopogląd i dyktatorskie zaciągi prezesa i jego schowanej w szafie świty. Jest to jawne oszustwo, gorsze niż manipulacje w TV itp. Oby musieli być w koalicji, wtedy szybko pokazał swoją prawdziwą mordę. Już w trakcie uzgodnień nawet w ramach zjednoczonej prawicy. Za same obietnice ludzie powieszą za jaja budynia i za coś innego szydełko. Oczywiście coś tam rzuca żeby lud to kupił, zrobią to tylko dlatego że mamy zluzowany deficyt w Unii. Na dłuższą metę i tak to nie przejdzie. Pozdrawiam.

MarcinS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: MarcinS » 23 paź 2015, 23:09

Emigracja, uchodźcy....
Przecież to nic nowego, ludzkie instynkty tkwiące w człowieku od tysięcy lat.
Tylko że przedtem ludzie wędrowali za pożywieniem, bo rzeka wyschła, bo zwierzyna się przemieszczała itd....
Teraz jest to samo, odważniejsi lub bardziej zdeterminowani przeprowadzają się w inne miejsce, by polepszyć swój byt, by zapewnić byt swoim potomkom. Uchodźcy ze strachu przed szykanami i śmiercią wędrują w poszukiwaniu bezpieczniejszej "jaskini" .....

Mogę nie mieć racji, ale ja mam swoją filozofię.
Ja uważam że jeśli będziemy sami dbali o swoje małe ojczyzny (dom, podwórko, wieś, miasteczko) to będzie nam się żyło lepiej. Na wielkie rzeczy nie mamy wpływu.
Przekleństwem zaś jest wykształcenie (moje ekonomiczne/prawnicze) ponieważ nie można wytrzymać słuchając bredni, jeśli się cokolwiek pojmuje z zasad ekonomii (a jeśli się pojmuje dużo to już uszy więdną).

Osobiście nie potrafię odpowiedzieć sobie na pytanie o co chodzi z tym niżem demograficznym?
Mamy niż i tragedia, bo nie będzie komu pracować na emerytury, to dlaczego nie zciągamy do kraju Polaków, których mamy za wschodnią granicą (na przykład)? Przecież tam żyją setki lub nawet tysiące ludzi, którzy tylko marzą o mozliwości zamieszkania w Polsce....
Legalizujmy pobyty ukraińców i innych wietnamczyków, przynajmniej w ten sposób, żeby płacili podatki i składki ubezpieczeniowe.
No ale to trzeba tak skalkulowac podatki i uprościć je żeby .... UWAGA ..... nikomu nie chciało się ich obchodzić..... Lepiej zebrać po 1 złotówce od tysiąca osób, niż dowalić stu osobom po 10 złotych, bo połowa z nich pójdzie w szarą strefę.
Przykład? Proszę.
Kupujsz samochód u handlarza - albo masz umowę z Niemcem, Włochem, Francuzem, albo masz fakturę VAT MARZA na 1/3 kwoty którą zapłaciłeś..... A jeśli podatek byłby niższy to nikomu nie chciałoby się kombinować .....
Oprócz tego niższe podatki pobudzają popyt, pobudzony popyt zwiększy konieczność wiekszej podaży, podaż - produkcję, produkcja - zatrudnienie........
No ale wtedy urzędnicy musieliby pójść do pracy, bo podatki byłyby proste i nie mieliby kogo kontrolować....

Ależ mi się wypocił wykładzik.
P.S. Która z partii ma program, która z partii ma plan .... Kowalski w banku nie otrzyma kredytu jeśli nie przedstawi prognoz, planu, pomysłu.
Pomysłem partii jest: damy na dziecko 500, podniesiemy wynagrodzenia, będziemy ucinać ręce za kradzież, a już wspólnym pomysłem jest "bo oni nie potrafią a my potrafimy".
W firmach prywatnych rządzą ludzie którzy znają się na rzeczy (zazwyczaj), natomiast państwem rządzą ludzie nie znający się na niczym, mówiącym wziąść, wynajdujący korelację cen węgla z wlęglowodanami.....

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 23 paź 2015, 23:29

Ktoś, coś o skrzydłach we mgle? To ja akurat o Mirosławcu wiem wszysyko.
Koniecznie, w poniedziałek nowy temat!!!

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 23 paź 2015, 23:44

kuba88 pisze:Wczesniej tego nie doczytalem, ale musze sie z toba nie zgodzic jeszcze w jednej kwestii. Przewidywany sukces wyborczy PiS jest w najmniejszym stopniu zasluga PiS. Jest to raczej efekt ogolnego zniechecenia do PO.
Tutaj zgoda lecz bym uzupełnił. Na sukces wyborczy PISu zapracowali jeszcze: Tomasz Lis, Misio Kamiński, Jacek Żakowski, Janina Paradowska, Monika Olejnik, Jarek Kuźniar, Jarosław Gugała, Sztab wyborczy PO, Joanna Mucha, Tomasz Gross, Stefan Niesiołowski, Kazimierz Kutz, Janusz Palikot, Adam Michnik, Paweł Wroński, Roman Giertych, Julia Pitera, Daniel Olbrychski, Jakub Wojewódzki i wielu, wielu innych.

Na potwierdzenie mojej tezy Antoni Michnik - syna Adama:

Tak sobie pomyślałem, że jak nie jestem w stanie napisać (mimo intensywnych prób) na ten temat długiego tekstu, to przynajmniej krótko teraz napiszę, że totalnie zgadzam się z Jan Spiewak, że Gazeta Wyborcza w tym roku pomaga nieświadomie PiSowi jak tylko może (niemal tak jak Michał Kamiński) i to by było nawet dosyć zabawne, gdyby nie było takie straszne i przygnębiające. ZERO REFLEKSJI po wiosenno-letniej klęsce. ZERO.

Nagrodę specjalną za największy wpływ na wygraną PIS przyznałbym:

Gazecie Wyborczej - za całokształt oraz Angeli Merkel, która zaprosiła do Niemiec wszystkich chętnych - nieeech będzie - uchodźców, czym bezdyskusyjnie wzmocniła większość konserwatywnych partii w Europie.

Dla mnie twarzą tej kampanii bezdyskusyjnie pozostanie Misio Kamiński. A za największy wyczyn ostatnich miesięcy uznaje przegraną przez P. Komorowskiego kampanię prezydencką. Nie musiał przejeżdżać zakonnicy na pasach, będąc pijanym.

Jak powszechnie wiadomo:
Przed Upadkiem, kroczy Pycha. Po Upadku jest śmieszność. :)

Za fantastycznie przegraną kampanię, za oderwanie od rzeczywistości, za niezwykłe twarze, za piękny upadek, za cudowne niezrozumienie przyczyn zbliżającej się klęski - bardzo serdecznie wszystkim powyżej wymienionym dziękuję. I proszę o więcej.

I na koniec: I have a dreem :) Sejm bez PSL :lol:

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję wszystkim dyskutantom w tym wątku. Nie obyło się bez napięć ale nie było też źle - widziałem większe jatki na tym forum.
Flyman pisze:Ktoś, coś o skrzydłach we mgle? To ja akurat o Mirosławcu wiem wszysyko.
Koniecznie, w poniedziałek nowy temat!!!

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
O... nieee. Ja już ledwo żyję : gafa :

Ale z Tobą zawsze :-P
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

MarcinS
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: MarcinS » 23 paź 2015, 23:52

12 lat rządów to za dużo.
PO odpuszcza i idzie w opozycję.
Mistrzowskie zagranie mające na celu dopuszczenie PiS do władzy na chwilę. Na chwilę potrzebną żeby potem mówić "przez te dwa lata rządów PiS zmarnował to co my=PO zbudowaliśmy przez osiem lat".
Nawet się nie zorientujemy jak tęsknimy za PO i sami będziemy ich prosić (głosując) żeby wrócili.
Nie jestem Pro PO, ale oni im mniej robią tym mniej przeszkadzają ot taki paradoks ......
Zejście teraz do opozycji się im po prostu opłaca...
Nie wierzę, że gdyby chcieli wygrać to nie potrafiliby dosadnie obrzydzić obywatelom PiSu.
Dramatem jest to że te partie nie są silne swoją siłą tylko słabością przeciwnika....
2017 ponowne wybory i ponowna koalicja albo PO+PSL, albo PO+któraś z lewicy .....

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 24 paź 2015, 0:01

darbo pisze:I na koniec: I have a dreem :) Sejm bez PSL :lol:
Toś nie pierwszy i nie ostatni :)
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 24 paź 2015, 0:03

Cisza przedwyborcza. :) Zamykam temat.
Zachęcam do pójścia na wybory, jakiekolwiek byście mieli poglądy.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 25 paź 2015, 21:00

Zachęcam do dyskusji powyborczej :)
Pozdrawiam
Wujek (p)

Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 25 paź 2015, 21:09

Jak dla mnie:
- największa porażka to KORWIN i większa połowa pisiorów
- największy sukces brak ZLEW-u : yesyes : i najlepiej gdyby był brak PSL, ale jak zwykle się prześlizną chyba :-?
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 25 paź 2015, 21:18

Słucham wieczoru wyborczego i już mię słabi. Smoleńsk i martyrologia Lecha Kaczyńskiego. Dramat ... :-?

Dudi, te wyniki sondażowe jeszcze się zmienią. Czy spowoduje to że Korwin będzie nad kreską a PSL pod? Zobaczymy.
Pozdrawiam
Wujek (p)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 25 paź 2015, 21:20

Brak SLD - trudno, mnie martwi ta Nowoczesna ze spadochroniarzami z PO. A PO+N+PSL zrobią sobie koalicyjkę.
Mam nadzieję, że ta sromotna porażka SLD da do myślenia jej członkom i rozliczą tych co są u sterów - rozliczą na amen.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”