[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Hobbysta » 26 paź 2015, 11:06

Witam!
luka pisze: Czy ty się dobrze czujesz? Zawsze wyniki z dużych miast przychodzą później, tak samo jest podczas liczenia głosów przez PKW, tu nie chodzi o żaden wstyd. Jak wiadomo w dużych miastach zawsze liberalne i lewicowe partie mają przewagę Myślę, że powinieneś głowę pod zimną wodę włożyć.
Przypomnij sobie skandaliczne zamieszanie podczas poprzednich wyborów (jesień 2014r.) i wymianę członków komisji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Post autor: _Rafako_ » 26 paź 2015, 11:08

Fakt, ciekawe jakie będą ostateczne wyniki. Z moich znajomych większość deklarowała głosowanie na Korwina lub Kukiza, ew. PiS. Sądząc po wynikach sondażowych, straszne z nich klamczuszki...
...albo sondaż został stworzony przez jakichś bajkopisarzy. Tylko po co :?: :?: :?:
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 26 paź 2015, 11:56

Hobbysta pisze:Witam!
luka pisze: Czy ty się dobrze czujesz? Zawsze wyniki z dużych miast przychodzą później, tak samo jest podczas liczenia głosów przez PKW, tu nie chodzi o żaden wstyd. Jak wiadomo w dużych miastach zawsze liberalne i lewicowe partie mają przewagę Myślę, że powinieneś głowę pod zimną wodę włożyć.
Przypomnij sobie skandaliczne zamieszanie podczas poprzednich wyborów (jesień 2014r.) i wymianę członków komisji.

Pozdrawiam
Czyli jednak spisek?? :D Może PIS sfałszował wybory :?: Może faktycznie mają 25% :?: :D
Co z tego, że było zamieszanie, czy to oznacza, że ktoś się wstydził??
Dajcie na luz pany, na Kukiza ludzie przestali głosować bo nie prezentował nic ciekawego, oprócz tego, że jest antysystemowy. Teraz stwierdził, że będzie rozwalał system, tylko przepraszam sam w ten system się wpakował właśnie. O pan Piotr Marzec w nowym sejmie, Liroy w komisji kultury, kto wie może wicemarszałek??

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 26 paź 2015, 12:36

luka pisze:Jeszcze nie panikujcie, raczej wyniki się zmienią, Korwin wejdzie i PIS juz samodzielnie nie porządzi. Teraz Kukizowcy się obudzicie jak kilku PIS podkupi, zobaczycie jacy to antysystemowcy.
Myślę, że takie jest ryzyko wkalkulowane w tą grę i Kukiz dobrze o tym wie (i ja też dobrze o tym wiem). Dlatego bardzo na rękę by było, gdyby PiS miał jednak samodzielne rządy. Wtedy nie będzie kupczenia, a i rozliczenia będą bardzo proste. Na nikogo nie zwalą, że im coś nie wyszło.
Jednak w polityce nie tacy gracze przechodzili już, szczególnie w ramach POPiS'u, z partii do partii za urzędy, więc nie będzie to nic nowego.
Myślę, że tych 4-5 jest wkalkulowanych jako "zdrajcy". Nigdy na początku nie jest łatwo i każdy jakoś zacząć musi.
BTW, trzymam kciuki za 5% Korwina i za 6,5% lewaków ;)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 26 paź 2015, 12:46

Lewica nie mogła wejść do parlamentu ( choć kto jeszcze wie, może jednak wejdą ) bo najbardziej socjalistyczna partia wygrała te wybory. PIS jest bardziej lewicowe niż SLD i Twój Ruch razem wzięte.

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 26 paź 2015, 14:27

_Rafako_ pisze:...albo sondaż został stworzony przez jakichś bajkopisarzy. Tylko po co :?: :?: :?:
Po to żeby była większa beka gdy się okaże, że jednak Kaczyński wcale nie jest na górze. Mnie to rybka kto wygra (byle nie namącił za mocno), ale po wczorajszo-dzisiejszym dzieleniu skóry na niedźwiedziu sprawiłoby mi to dziką satysfakcję. :lol:
Drop a gear and disappear!

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 26 paź 2015, 17:59

PiS otrzymało 39.1% - 242 mandaty;
PO ? 23.4% - 133 mandaty;
Kukiz ? 9.0% - 44 mandaty;
Petru ? 7.1% - 22 mandaty;
PSL ? 5.2% - 18 mandatów;
ZL - 6,6%
Korwin - 4,9%
Partia Razem - 3,9%

w sumie 99,2% głosów

godzina 5:36 (late poll)

Prawo i Sprawiedliwość z 38-procententowym poparciem,
Platforma Obywatelska - 23,4 %,
Komitet Wyborczy Wyborców Kukiz'15 - 9,1 %,
Nowoczesna Ryszarda Petru - 7,2%,
KORWIN - 4,9 %,
Zjednoczona Lewica - 7 %,
Polskie Stronnictwo Ludowe - 5,7%,
Partia Razem - 3,9%

w sumie 99,2% głosów

godz. 07:07 late poll z 90% badanych komisji:

PiS - 37,7%
PO - 23,6 proc.,
Kukiz'15 - 8,7 proc.,
Nowoczesna- 7,7 proc.,
Zjednoczona Lewica - 7,5 proc.,
PSL - 5,2 proc..
KORWiN - 4,9 proc
Partia Razem - 3,9 proc.

w sumie 99,2% głosów

Spostrzeżenia:

1. Ilość głosów nieważnych została przewidziana przez IPSOS wręcz idealnie. To 0,8% głosów.

2. To samo dotyczy głosów oddanych na partię Korwin - 4,9% głosów i na partię Razem - 3,9%.

3. PSL miękko wróciło do początkowych 5,2% głosów. Czyli w zasadzie bez zmian.

4. Kto zyskiwał?
Zjednoczona Lewica od 6,6 do 7,5%.
Petru od 7,1 do 7,7
PO od 23,4 do 23,6

5. Kto tracił?
PiS z 39,1% do 37,7% - w sumie 1,4%
Kukiz z 9,0% do 8,7%. - w sumie 0,3%.

6. Wynikałoby z tego, że ludzie byli niesamowicie dumni mogąc ogłosić, że głosują na PiS (1,4% obywateli oszukujących ankieterów) i na Kukiza (0,3% obywateli oszukujących ankieterów). Z kolei bardzo wstydzili się głosowania na Zlew (0,9% obywateli wstydzących się swojego wyboru), na Petru (0,6% obywateli wstydzących się swojego wyboru partii Petru) i na PO (0,2 obywateli wstydzących się swojego wyboru partii Kopacz).

Pytania:

1. Dlaczego obywatele wstydzili się głosować na Petru?

2. Dlaczego deklarowali, że głosują na PiS lub na Kukiza? (wyłącznie na te dwie partie, jakby nie było innych)

3. Dlaczego nikt z wstydzących się głosować na Zlew, na PO i na Petru nie pomyślał o wymienieniu z dumą PSL-u bądź partii Korwin?

Warto przyglądać się kolejnym modyfikacjom podawanych wyników wyborów z jesieni 2015. Jeżeli tendencja pokazana wyżej się potwierdzi, to coś jest z tą manipulacja nie tak. Profesjonaliści aż takich błędów by nie popełnili. A jeżeli manipulacji nie dokonują profesjonaliści, to kto?"

Pozdrawiam
Ty jesteś (i ten, co wyłapał te manipulacje) jeszcze lepszy niż Kaczyński. Śmiałeś mnie swego czasu posądzać o fanatyzm lub co najmniej ubóstwianie PO, ale to co widzę przekracza ludzkie pojęcie.

Pewno wszystko byłoby zmanipulowane jak tylko Jaruś nie zdobyłby 100% głosów.

Moim zdaniem tylko się cieszyć, że maleje, minimalnie, ale jednak, poparcie dla PiSu. To tylko dobrze świadczy o ludziach.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 26 paź 2015, 18:39

luka pisze:

Wklejam ciekawy komentarz z Sieci z 26.10.2015 09:09:

[...]

Warto przyglądać się kolejnym modyfikacjom podawanych wyników wyborów z jesieni 2015. Jeżeli tendencja pokazana wyżej się potwierdzi, to coś jest z tą manipulacja nie tak. Profesjonaliści aż takich błędów by nie popełnili. A jeżeli manipulacji nie dokonują profesjonaliści, to kto?"

Pozdrawiam
Czy ty się dobrze czujesz? Zawsze wyniki z dużych miast przychodzą później, tak samo jest podczas liczenia głosów przez PKW, tu nie chodzi o żaden wstyd. Jak wiadomo w dużych miastach zawsze liberalne i lewicowe partie mają przewagę Myślę, że powinieneś głowę pod zimną wodę włożyć.
Komentarz zapodany przez Hobbystę nie jest ciekawy, ale po prostu świadczy o ignorancji osoby, która go pisała (no o również nie najlepiej (delikatnie mówiąc : gafa : ) świadczy o tym kto przytacza te brednie). Świadczy o totalnym nie zrozumieniu istoty błędów w tego typu badaniach, reprezentatywności próby, składnika losowego itp. No ale czy ktoś czytając wcześniejsze wypociny oczekiwał czegoś innego?
Wsadzenie głowy pod zimną wodę nie wystarczy. Do nauki ignoranci!
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 26 paź 2015, 18:53

Witam!
wujekp pisze:Do nauki ignoranci!
Dokładnie tak Wujkup! Wystarczy wpisać do wyszukiwarki frazę: Skandal podczas wyborów 2014

i czytać :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 26 paź 2015, 19:03

No ale najnowsze dane znów mówią o ponad 38%, więc jaki skandal? Że nie ma 100% ?

Chyba nie oczekujesz, że 100% Polaków hm... no.. jest fanatykami :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 26 paź 2015, 19:28

wujekp pisze:Do nauki ignoranci!
Dokładnie tak Wujkup! Wystarczy wpisać do wyszukiwarki frazę: Skandal podczas wyborów 2014

i czytać :)

Pozdrawiam
Wiedziałem że znowu coś ci się pomyli :lol: . Źle wpisujesz. I nie ograniczaj się do czytania, ale też spróbuj zrozumieć. Przepisuj jeszcze raz literki do wyszukiwarki:
BŁĄD LOSOWY
PRÓBA A POPULACJA
WNIOSKOWANIE STATYSTYCZNE
Pozdrawiam
Wujek (p)

Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 26 paź 2015, 19:46

Drobne przyjemności:

1. Senat bez Romana Giertycha : jump2 :
2. Sejm bez Ludwika Dorna (aczkolwiek jego mi trochę szkoda) :-P i Janusza Palikota, Waldemara Pawlaka, Joanny Senyszyn : yesyes :
3. Kompromitacja Misia Kamińskiego i jego zniknięcie. Autor książki "Koniec PIS" sam jest skończony jako spin doktor, w dodatku media mu dowalają wywlekając problem alkoholowy. :lol:
4. "Młodzi i wykształceni z dużych miast za PIS - bezcenne : ok2 : : yesyes : :mrgreen:
5. Gotowość PSL do koalicji rządowej z PIS; ale być może sejm bez Piechocińskiego, Burego - znakomite. : buja w oblokach :
6. Narastająca w PO dyskusja o potrzebie zmiany lidera. :-P
7. Niesiołowski w Sejmie : lol :

Na tą najważniejszą informację przyjdzie nam czekać chyba do 21.00.
wybory.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2015, 19:53 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 26 paź 2015, 19:52

Witam!

Wujkup,

U mnie działa link właściwie. Skopiuj frazę "skandal podczas wyborów 2014" i wklej do wyszukiwarki - powinno Ci się udać :)
I jeszcze jedno, PO co teraz w Polsce podczas wyborów było 140 zagranicznych obserwatorów?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 26 paź 2015, 19:58

Wujkup,

U mnie działa link właściwie. Skopiuj frazę "skandal podczas wyborów 2014" i wklej do wyszukiwarki - powinno Ci się udać :)
I jeszcze jedno, PO co teraz w Polsce podczas wyborów było 140 zagranicznych obserwatorów?

Pozdrawiam
: sciana : :bialaflaga:
Pozdrawiam
Wujek (p)

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 26 paź 2015, 20:13

PSL zawsze zwarte i gotowe jak panienki z lasu ...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”