Ale do rzeczy ...
Uzgadniając szczegóły organizacyjne bieszczadzkiego zlotu A.D. 2012 otrzymałem następującą propozycję organizacji grilla - dot. MENU
PROPOZYCJA 1
- golonka w kapuście
- pstrąg zapiekany
- szynka z grilla nadziewana suszoną śliwką
- kaszanka zapiekana w pomidorach
- nalewka na spirytusie i ziołach
- zupa gulaszowa jak damy radę zjeść
Koszt takiego zestawu to 40 zł, dzieci do 12 roku - 50%
PROPOZYCJA 2
to samo co w propozycji 1 plus ...
- pieczenie udźca cielęcego + warzywa z grilla + zupa lub bigos
Koszt zestawu 2 to 60-70 zł na osobę dorosłą, dzieci do 12 roku - 50%.
A teraz moja opinia w powyższym temacie, jako jeden z głosów w dyskusji::
1. zróbmy wspólnego grilla, żeby wszyscy czuli się tak samo, a nie każdy sobie ... itd.
2. znając gospodarza i nasze (w tym moje) możliwości konsumpcyjne NIE będziemy w stanie przejeść w całości żadnej z tych propozycji - jest tego po prostu za dużo
3. zróbmy propozycję nr 3, która będzie wypadkową naszych: potrzeb, możliwości konsumpcyjnych i finansowych, i tę propozycję zaklepiemy u p. Edka. Te propozycje wpisujcie w tym temacie, albo do mnie na PW. Oczywiście, jeśli ten wariant wybierzemy, o tyle wzrośnie odpłatność za imprezę - dokładne kalkulacje będą po zaklepaniu MENU na grilla.
PS.: Ja w dniach 7-9.09 robię w tym samym miejscu imprezę na 12 osób - wybrałem wariant nr 1. Po imprezie powiem/napiszę czy daliśmy radę

Oczywiście wariant grilla "każdy sobie" zostaje jako propozycja wyjściowa / uzgodniona w pierwszym poście tego tematu.