Koszty robocizny cenią na ok 500zł - jednak można zrobić to samemu - wielka filozofia to nie jest (choć spory stres przy dokręcaniu śrub czy coś nie strzeli i czy się rozrząd dobrze złożyło

).
W temacie części - to jak płaciłem za uszczelkę od 70-90zł (bo dwie zmieniałem przez własną głupotę uszkodziłem pierwszą).
Planowanie ok 100-150zł (ja tarłem na szkle klockami papierami wodnymi na idealny błysk) - do tej pory (jakieś 5kkm) nic się nie urodziło.
Uszczelniacze zaworowe 2-3zł sztuka.
Wypadało by wymienić uszczelki pod kolektor ssący i wydechowy (pewnie gdzieś po 40-60zł) - ale ja nie wymieniałem i przeżyły bez problemu.
Można pchać i wymieniać od rozrząd bo i tak trzeba go rozpiąć (z 400zł części).
Jeśli silnik ma duży przebieg to pokusić się też o wymianę pierścieni (choć wtedy robocizna droższa bo meches musi odkręcać tłoki od wału i wyjmować) - choć w nexii to robiłem przy okazji wymiany uszczelki i jakaś filozofia też to nie jest...
PS. Jak znam życie zaraz będą komentarze jak zwykle - bez planowania itd i że psułem auto..., ale jeśli masz trochę pojęcia o mechanice i trochę odwagi spokojnie można samemu takie coś pchnąć.