Thesis - AV in pod LCD

Awatar użytkownika
Jacek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: Thesis - AV in pod LCD

Post autor: Jacek » 24 maja 2012, 9:03

argenta67 pisze:
Jacek pisze:Święte słowa, Jędrek.
Ja też czekam na efekty. Mnie akurat rozpiska I/O na conneccie się przyda.
Też nie rozumiem po co się chłopaki tak zajadle łajnem obrzucają. Poczekajmy na efekty.
Zawsze jest kilka punktów widzenia i obydwa rozwiązania mogą znaleźć nabywców.
Chwała Argencie67 za wypożyczenie Connecta, tylko po co się z tej okazji na cały świat obrażać?
Chyba coś nie tak widzisz/czytasz a myślisz bo to przecież Jędrek zaproponował ja wypożyczyłem "towar" i wtedy otworzyła sie lawina tych co przecież mogą/mają/umieją/korzystają i rzucili mi się do gardła "jaki to ja jestem zły" i jeden wypisał "że on zrobi ale mi to on tego nie sprzeda" i wedle logiki jak dla mnie to lepiej się nie odzywać więc jest cisza i jest : ok2 : .
Nie wychwyciłeś mojego przeskoku myślowego:
"Ja też czekam na efekty. (tu powinienem wstawić Enter bo zaczynał się nowy wątek)
Mnie akurat rozpiska I/O na conneccie się przyda."
Pamiętam że to nie Jędrek tylko Szajbus pracuje nad fizycznym rozwiązaniem jak również kto rozpoczął wątek.
Mnie by wprawdzie wystarczyła sama nawigacja, ale jeżeli da się dołożyć jakieś dodatkowe wodotryski to jestem zdecydowanie za. Jeżeli może pracować równolegle nad problemem kilka osób to chyba lepiej niż czekać aż jedna rozwiąże lub polegnie i wtedy zaczynać od zera.

Cóż odnoszę wrażenie że Connect podzielił forumowiczów jak pewna katastrofa....
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 24 maja 2012, 9:22

argenta67 pisze: Umiesz, wiesz, potrafisz to zrób i sprzedawaj ja na pewno nie kupie tego od ciebie. Jest tu tyle twoich wpisów kiedy jesteś bezradny i szukasz pomocy więc nie dyskutuj tylko działaj.
argenta67 pisze: : brawa : : brawa : kolejny adorator Thesis :lol: :lol: :lol:
argenta67 pisze: Załóżcie sobie klan tylko delikatnie sie traktujcie i co jakiś czas buziak :lol: :lol: :lol:
argenta67 pisze: licytowanie co kto potrafi i po co te pozory zlot Thesis-owców
Powyższe wypowiedzi świadczą (jak zwykle zresztą) o niskim poziomie kultury oraz braku szacunku dla innych forumowiczów.
Informuję, że dalsze tego typu wypowiedzi będą skutkowały konsekwencjami.

P.S.1. NIE OCZEKUJĘ żadnej odpowiedzi na ten post (wszystko zostało już napisane).
P.S.2. Oczekuję dalszej merytorycznej dyskusji w tym temacie.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

przedszkolak
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: przedszkolak » 24 maja 2012, 11:26

W pełni się zgadzam. Łączy nas pasja i nie ma powodu dla którego mamy obrażać się wzajemnie. Jako, że jestem starszym Panem, mogę sobie na to pozwolić. Zamiast tego, żeby obrzucać się zakamuflowanymi inwektywami powinniśmy się cieszyć oraz być wdzięcznymi tym, którzy przygotowali i prowadzą to Forum. Dla mnie głównym celem tego Forum jest wymiana informacji, wzajemna bezinteresowna pomoc.
Pamiętajcie jeszcze o jednym, w życiu nie liczy się tylko pierwsze miejsce i czyjaś racja, ale również szacunek do Innych i do ich wiedzy i niewiedzy.
Prawdopodobnie Wszyscy jeździcie kultową marką - L, która ma klasę i historię od ponad 100 lat, więc My też powinniśmy zachować pewien poziom.
Przepraszam wzięło mnie.

szajbus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: szajbus » 24 maja 2012, 11:54

przedszkolak pisze: głównym celem tego Forum jest wymiana informacji, wzajemna bezinteresowna pomoc.
Przepraszam wzięło mnie.
niestety reoria z praktyka różnia sie od siebie znacznie jak widać
ja napisałem co zrobilem i jak do rozbicia synchronizacji potrzeba prostego ukladu 4 bramek i mamy gotowe wodotrysków nie będzie bo jedyna róznicą w przełączniku jest obeaz na kwadracie navi do mapy i obraz na calosci pod dvd i tutaj ja akurat nie bawie sie w komendy can bo to nie oplacalne typlko zwyczjanie podmieniam sciezki w plytce i wyprowadzam dodatkowe kable tracimy funkcje tv ( ktorej wiekszosc nie posiad) i w trym miejscu jest wymuszany obraz i koniec obecnie zaczynam prace nad czyms ciekawszym bo mamy juz kamere cofania dvd i navi ale jako ze mam modul night vision to chce to upchnac w aucie tylko mam problem z kamera bo kamera jaka posiadam z obiektywem iris slabo widzi i musze jakos upchnac doswietlacz ir i chyba zrobie to pod tablica w kratrce ale tutaj mam problem bo u mnie jest IC i chce to jakos pogodzic ....
jak wszytko pojdzie ok to bede mial obraz jak w lexusie albo nowej S w nocy obraz z kamery na lcd to jest ciekawe rozwiazanie bo widac wiecej niz sie moze wydawac
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 13:09 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Piszemy w jez. polskim!!!! Tzn. jest coś takiego jak kropka i przecinek!!!

Awatar użytkownika
Jedrek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Andrzej

Post autor: Jedrek » 24 maja 2012, 13:48

Szjbus - ale co to wnosi dobrego dla innych uczestników forum?
Skoro robisz kolejne wersje urządzenia -to znaczy ze poprzednie wersje już wykonałeś i działają.
Możesz się nimi pochwalić?
Możesz pokazać nam wszystkim jak to działa, czym się włącza, itd?
Możesz zaproponować wykonanie kolejnych egzemplarzy?

Naprawdę czytam wszystko co na temat udoskonalenia Thesis da się znaleźć na forach ale nie znalazłem gotowego działającego produktu. Jakieś zaczęte pomysły i wątki się urywają

LUKI82 -rozmowy z wyszukiwanymi ewentualnymi wykonawcami dotyczyły udoskonaleń w różnych wersjach.
Zaproponowana wersja przez firmę MARTOS jest tą najprostszą, najmniej kosztowną, możliwa do zainstalowania we własnym zakresie. Urządzenie schowane za "connectem", podłączone do istniejącej instalacji. Urządzenia dodatkowe -np. zakupiony przez nas dodatkowy tuner DVB zamontowany gdzies pod deska rozdzielczą na stałe lub w schowku pod zmieniarką. Samochodowe tunery DVB mają wyniesiony na kablu czujnik podczerwieni do sterowania pilotem. Dołożenie nawigacji -na dwa sposoby- albo w ten sam sposób co tuner DVB, albo korzystanie z nawigacji w telefonie, który ma wyjście wideo i który służyłby jednocześnie jako panel dotykowy do wprowadzania danych.
Przełączanie wejść może się odbywać dodatkowym przełącznikiem albo wykorzystując któryś z istniejących (np.SOS). Z chwilą wybrania któregoś z dorobionych wejść sterowanie dodanym urządzeniem będzie możliwe z panela tego urządzenia-a nie z przycisków pod ekranem.

Rozmawialiśmy tez o rozwiązaniach bardziej komfortowych. Ale też znacznie droższych i trudniejszych do wdrożenia. Ja nie wydałbym kilku tysięcy zł za wykonanie tak zaawansowanych przeróbek w moim aucie -lepiej zmienić auto :)
Można wymienić ekran na dotykowy, można zamontować PCcar czyli samochodowy komputer PC który posiada windowsa i w związku z tym można na nim robić wszystko to co na domowym komputerze -łącznie z dostępem do internetu, odtwarzaniem wszelkich plików, czy podłączeniem do złacza OBD w aucie i wykonywanie diagnostyki. Ale żeby ten (już dość kosztowny) sprzęt wyświetlał również to co teraz wyświetla nasz connect -trzeba napisać do niego oprogramowanie. Wszystko to podraża koszty i ogranicza grono ewentualnych producentów.

argenta67

Post autor: argenta67 » 24 maja 2012, 19:53

Dudi pisze:
argenta67 pisze: Umiesz, wiesz, potrafisz to zrób i sprzedawaj ja na pewno nie kupie tego od ciebie. Jest tu tyle twoich wpisów kiedy jesteś bezradny i szukasz pomocy więc nie dyskutuj tylko działaj.
argenta67 pisze: : brawa : : brawa : kolejny adorator Thesis :lol: :lol: :lol:
argenta67 pisze: Załóżcie sobie klan tylko delikatnie sie traktujcie i co jakiś czas buziak :lol: :lol: :lol:
argenta67 pisze: licytowanie co kto potrafi i po co te pozory zlot Thesis-owców
Powyższe wypowiedzi świadczą (jak zwykle zresztą) o niskim poziomie kultury oraz braku szacunku dla innych forumowiczy.
Informuję, że dalsze tego typu wypowiedzi będą skutkowały konsekwencjami.

P.S.1. NIE OCZEKUJĘ żadnej odpowiedzi na ten post (wszystko zostało już napisane).
P.S.2. Oczekuję dalszej merytorycznej dyskusji w tym temacie.
To co tu napisałeś to są typowe "wycieczki" w moim kierunku a to jest właśnie to nad czym ma moderator czuwać. Wyrwałeś zdania z jakieś całości i stworzyłeś własne wizje to ja ci odpowiem po prostu panie mądry i kulturalny "Nie było nas i był las i nie będzie nas a będzie las".
Post zinterpretowany w ten sposób jest wulgarnym zwrotem w moim kierunku. Umiesz czytać i wycinać ale czytasz odpowiedzi a nie ataki i to jest żenujące jakim poziomem sie popisałeś. "Dajcie mi człowieka a znajdzie się paragraf" : brawa : : brawa : : brawa :

Awatar użytkownika
Jacek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Jacek » 24 maja 2012, 22:56

Widzę że krzywa rośnie. I trzymajmy się tej wersji....
Szajbus, kiedy przewidujesz jakieś wersje BETA?
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6

szajbus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: szajbus » 25 maja 2012, 8:21

argenta67 pisze: To co tu napisałeś to są typowe "wycieczki" w moim kierunku a to jest właśnie to nad czym ma moderator czuwać. Wyrwałeś zdania z jakieś całości i stworzyłeś własne wizje to ja ci odpowiem po prostu panie mądry i kulturalny "Nie było nas i był las i nie będzie nas a będzie las".
Post zinterpretowany w ten sposób jest wulgarnym zwrotem w moim kierunku. Umiesz czytać i wycinać ale czytasz odpowiedzi a nie ataki i to jest żenujące jakim poziomem sie popisałeś. "Dajcie mi człowieka a znajdzie się paragraf" : brawa : : brawa : : brawa :
jesteś nieskończenie : cenzura : <----- nalezy to podkreślić

teraz juz tylko rozbudowa wiadomi ze przyciski beda teoretycznie martwe bo ich finkcja bedzie podwojna ale to nie jest problem wazne ze uklad działał na szczescie moja navi ma funkcje video i jesli włącze mape na full ekran i na pilocie dam video to wlacza mi sie kamera cofania ( przy wstecznym włącza sie automatyznie bo zastosowalem system przekaznikow + na wsteczny automatycznie uruchamiwa video ) ten moduł ma wejscia na 2 kamery i teraz wynalazlem sposob aby wlaczyc kamere przednia podlacze drugi plus pod haloegeny :) i mam doswietlanie i kamere w jednym :D

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 25 maja 2012, 10:21

Szajbus czyli jak dobrze rozumiem dodatkowe bajery które zainstalowałeś u siebie w Thesis uruchamiają się same lub przyciskami już istniejącymi na panelu connect?

Awatar użytkownika
kecajgo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kecajgo » 25 maja 2012, 12:45

możesz to zademonstrować na krótkim filmiku pokazowym ? bo sam jestem ciekaw jak to wygląda :D

Awatar użytkownika
Jedrek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Jedrek » 19 cze 2012, 9:31

Informacja z ostatniej chwili:

http://www.youtube.com/watch?v=2lc5walq ... e=youtu.be

To działający prototyp

Awatar użytkownika
edym
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: edym » 19 cze 2012, 11:57

chcę takie coś :-) !!!
Były: Lancia Delta II 2.0 '94, Lancia Delta GT i.e '92, Fiat Bravo 1.6 '97
Jest: Thesis 3.2 Emblema '03 oraz Astra II 1.8 kombi '00

Awatar użytkownika
bartek wroclaw
Klubowicz
Klubowicz
Imię: ???

Post autor: bartek wroclaw » 19 cze 2012, 13:09

Jedrek pisze:Informacja z ostatniej chwili:

http://www.youtube.com/watch?v=2lc5walq ... e=youtu.be

To działający prototyp
A kto to ma i za ile ?
Co z tym co dostał Argenta i co zrobił szajbus ?
Pomysłów wiele tylko żadnych konkretów : beczy :
THESIS 03' 2.4 JTD EMBLEMA 150 kucyków + CHiP
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator

Post autor: stabraf » 19 cze 2012, 13:42

Awatar użytkownika
Jedrek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Jedrek » 19 cze 2012, 14:05

To jest właśnie urządzenie zrobione przez wyszukana przeze mnie firmę MARTOS ZHU.
Jeden egzemplarz lada chwila będzie w posiadaniu naszego Kolegi Argenta -i on z pewnością opowie nam swoje wrażenia.
Urządzenie powstało dzięki temu ze Argenta zdecydował się na wypożyczenie swoich podzespołów.
poczekajmy więc na jego opinię.
Wersja podstawowa jest bez nakładki dotykowej i urządzeń peryferyjnych takich jak navi-box czy tuner DVB-T.
Żeby Firmie się opłaciła produkcja -ustalono minimum zakupowe -10 szt w cenie 490 zł/szt.
poczekajmy na opinię Argenty, może w tym czasie Szajbus ujawni co skonstruował i zaproponuje nam wszystkim- i wypadałoby liczyć chętnych na zakup. Ja jestem pierwszym chętnym :)
Peryferia w cenie i jakości -w zależności od naszych potrzeb.
Mam podany przykład dobrych (ale dość drogich urządzeń) tych które były testowane w prototypie
opcja: Touch-panel + navi-box + AutoMapa 1300zł/szt
(to cena za urządzenie, nakładkę dotykową na ekran i licencję na AutoMapę)
http://www.tomix.com.pl/polecamy/modul- ... utomapa-eu
opcja: Tuner DVB-T + kabel sterujący 800zł/szt
http://www.tomix.com.pl/polecamy/tuner- ... dia-dt10hd
tu informacja że są oczywiście urządzenia dużo tańsze -to jest po prostu dobre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”