[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: luka » 12 lis 2015, 14:59

darbo pisze:
luka pisze:1. Czynna akceptacja rosnącego zadłużania kraju.

Zdjęcie kłódki nadmiernego zadłużania się chyba o tym nie świadczą.
Wyobraź sobie państwa Europy jako ludzi, którzy stoją w gównie. Ja jestem Polska :) (wybacz identyfikację ;)). Mam się cieszyć, że jeszcze do niedawna stałem w szambie po usta ale ostatnio poziom opadł do szyi :?: : gafa : A co będzie jak Polska zmniejszy tempo przyrostu PKB lub nie daj Panie Boże stanie się kryzys. To wtedy ktoś zmusi mnie żebym kucnął :lol: lub opadł na kolana. I nie pocieszaj mnie jak onegdaj robił to Maciej Ignys; nie uspokaja mnie to jak się rozglądam dookoła i widzę jak inni oddychają przez słomki :mrgreen:

Czyli jednak widzisz postęp, zawsze to lepiej mieć gówno pod szyją niż się w nim topić, po drugie tendencja jest spadkowa więc...
luka pisze:2. Brak sensownej polityki będącej odpowiedzią na narastającą zapaść demograficzną.

Rekordowe wydłużenie urlopu macierzyńskiego ( najdłuższy w europie ), dodatkowy urlop tacierzyński, żłobki i przedszkola domowe, instytucja babci i niani - oskładkowana, ulga podatkowa na dziecko - w tym dla najmniej zarabiających czyli niepłacących podatków. W przyszłym roku 1000zł miesięcznie przez rok za nowo narodzone dziecko.
I z jakim skutkiem? Pytam ochoczo :) 1000 plnów miesięcznie przez rok to dobre lecz spóźnione posunięcie po 8 latach ciszy. Poza tym sensowna polityka w rekcji na zapaść demograficzną to nie tylko stymulowanie dzietności Polek lecz odpowiedź na pytanie: kogo mamy zaprosić do naszego kraju z innych nacji? Nie mówiąc o Polakach, którzy chcieliby wrócić do kraju np. z Ukrainy, Kazachstanu.

Jesteś dość kumatym gościem i zdajesz sobie sprawę, że skutki tych działań nie będą widoczne od razu, choć gdzieś czytałem że już zaczyna być wartość wzrostowa co do urodzeń, więc...
luka pisze:3. Brak zdecydowanych reakcji koalicji PO/PSL na wyzierającą z taśm prawdę o jakości życia politycznego i polityczno-gospodarczego.

Odsunięcie od stanowisk a nawet z partii części bohaterów. reszta nie stanowi raczej zapaści cywilizacyjnej.
O Matko Polko z Garabandal... jak długo czekaliśmy na "odsunięcie" i w jakim stylu zostało to zrobione: z głębokim poczuciem krzywdy, bez pokory. Reszta - uważam - z małymi wyjątkami stanowi "zapaść". IMHO :)

O ile sobie przypominam najgorszą wg mnie z tych "afer" - hazardową, bohaterowie zniknęli dość szybko, co do zegarka czy rozmów sloganami - nie widzę aż takiego hałasu
luka pisze:4. Reakcja Państwa Polskiego na katastrofę w Smoleńsku będąca najlepszym przykładem jego słabości i nieudolności.

Reakcja wystarczająca, tylko dla niektórych "prawda" jest tylko jedna, wczoraj na flagach "TO BYŁ ZAMACH" i "TUSK-ZBRODNIARZ i MORDERCA ELITY"
Luka kolego Ty działasz jak Macierewicz : gafa : . Ja piszę "katastrofa w Smoleńsku" a Ty mi od razu "zamach", "prawda jest tylko jedna". Napisz proszę o jakości śledztwa w tej sprawie. Jesteś zadowolony? Problem ze Smoleńskiem to tylko problem "był czy nie było zamachu" ?

Po prostu posługuję się retoryką pana Antka i pana prezesa, który tez twierdził z całą stanowczością że to był zamach. Co do poczynań prokuratury, za dużo więcej zrobić nie mogli, Rosja zawsze rozgrywała takie sprawy i uwierz nawet prezes nie dałby rady zrobić nic więcej oprócz wymachiwania szabelką, zresztą jak twierdzi i tak prawda jest jedna, po co w takim razie jakiekolwiek działania.
luka pisze:5. Polityka "ciepłej wody w kranie" w sytuacji narastających problemów/zagrożeń wewnętrznych i zewnętrznych.

O jakich zagrożeniach mówimy? Bo ciężko się odnieść. Jeżeli chodzi o Rosję - polityka zrównoważona z linią całej UE.
Zamiast bić na alarm i przeprowadzać niezbędne reformy rząd polewał nas ciepłą wodą i cieszył się, że zajmujemy się konsumpcją. Jedyne co dobrego mogę powiedzieć to "nacjonalizacja" OFE i wydłużenie wieku emerytalnego. Reszta marna.

Tu zgoda, mieli zlikwidować przywileje wszelkiej maści i zająć się np. senatem, ale 80% za zwolnienia dla mundurówki, zamrożenie płac w urzedach na 8 lat można ich pochwalić :)
luka pisze:6. Akceptacja/przyzwalanie/brak przeciwdziałania na olbrzymi transfer kapitału poza granicę Polski.

Mowa o banksterach?? W tym przypadku wina jest to, że jesteśmy dużym, rozwijającym się państwem i mamy bardzo skomplikowany system podatkowy - tu racja, można było zrobić dużo.
Ciesze się, że się zgadzamy. Źle toleruje jak masz odmienne zdanie we wszystkim :)
luka pisze:7. Brak zdecydowanych działań wobec strat Państwa w związku z nieszczelnym systemem podatkowym.
Podobnie jak do punktu 6., w całej UE te straty są duże, ale " że jesteśmy dużym, rozwijającym się państwem i mamy bardzo skomplikowany system podatkowy"
j.w. :D
luka pisze:8. Afery, aferki, drobne przekręciki, krętactwo, pycha, przywiązanie do władzy, rozmycie ideowe, przesunięcie na lewo, oderwanie od rzeczywistości i inne.

Czy przesunięcie na lewo świadczy o zapaści cywilizacyjnej, czy to że się to tobie-konserwatyście nie podoba?
Tak i tak. Niestety większość współczesnej lewicy wykazuje tendencje samobójcze i w mojej opinii chce nas za sobą pociągnąć w przepaść ( o ile samobójstwo będzie skokiem) :roll: . To temat na osobną dyskusję. Przesunięcie PO w lewo przybliżyło tą partię do rozwiązań, które ostatecznie zniszczą to co mamy najcenniejsze: bogatą, bezpieczną i świecką Europę.

Tu akurat mam odmienne zdanie, obawiam się bardziej radykalizmu narodowców czy kiboli niż murzyna czy pedała u mnie w pracy
luka pisze:9. Reakcja Rządu Polskiego na kryzys "uchodźczy".
Bardzo dobra reakcja wg mnie, kompromis, który zadowala obie strony to jest coś co powinno przyświecać idei UE.
Reakcja powinna być zdecydowanie twarda nawet kosztem odebrania Polsce części funduszy. W co nie wierzę. W tym sporze racje ma Orban.
Orban ma rację w tym, że powinno się się zamknąć granicę, reszta jest naganna. w mojej ocenie reakcja jest wystarczająca, bo powtarzam kompromis musi opłacać się dwóm stronom, to jest kompromis

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 12 lis 2015, 15:11

luka pisze:Orban ma rację w tym, że powinno się się zamknąć granicę, reszta jest naganna. w mojej ocenie reakcja jest wystarczająca, bo powtarzam kompromis musi opłacać się dwóm stronom, to jest kompromis
Tu nie ma miejsca na kompromis. Nie wolno otwierać tej puszki pandory. Nie wolno uchylać furtki przez którą wniknie Trojański Koń.

Chcesz tego :?:
islamista.jpg
lub tego :?:
moro-histerico.jpg
a może godzisz się na taki los :?:
isl.jpg
a może chciałbyś, żeby ktoś taki tym palcem pokazywał jak masz żyć?
sa.jpg
A oni będą szanowali Twoje kobiety?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 12 lis 2015, 16:03

darbo pisze:
luka pisze:Orban ma rację w tym, że powinno się się zamknąć granicę, reszta jest naganna. w mojej ocenie reakcja jest wystarczająca, bo powtarzam kompromis musi opłacać się dwóm stronom, to jest kompromis
Tu nie ma miejsca na kompromis. Nie wolno otwierać tej puszki pandory. Nie wolno uchylać furtki przez którą wniknie Trojański Koń.

Chcesz tego :?:
islamista.jpg
lub tego :?:
moro-histerico.jpg
a może godzisz się na taki los :?:
isl.jpg
Nie histeryzuj :roll:
Przez to co było dogadane, możemy powyższego uniknąć. Nie chce mi się znowu zaczynać tego tematu, bo produkowałem się na ten temat w innym wątku. My też kiedyś uciekaliśmy i przyjmowali nas z otwartymi rękoma. Naprawdę nie musimy przyjmować każdego, a kilka syryjskich czy erytrejskich rodzin - faktycznie uciekających przed śmiercią, na skalę tak dużego kraju to nic.

Równie dobrze mógłbym cię zapytać, czy chcesz tego?

https://youtu.be/4TCtalr8j4I
Kibole.jpeg
swrudy.jpg
Tak można do ... śmierci.

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 12 lis 2015, 16:10

To Wy sobie wybierajcie, które tam kontakty międzyludzkie Wam bardziej pasują.
Ja już wybrałem. Informujmy się nawzajem o postępach. :-)
Pozdrawiam.

Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 lis 2015, 16:20

Wybieram to:
w1.jpg
zamiast tego:
w2.jpg
ale tak naprawdę to chciałbym tego:
w3.jpg
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Flyman » 12 lis 2015, 16:26

A ten Twój Aniołek, to miecz trzyma, czy krzyż?

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 lis 2015, 16:46

Aniołek zapewne trzyma ogórek - posługując się terminologią Beliala666 :)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 12 lis 2015, 17:02

Zapewne wszyscy wybieramy to trzecie i niech tak zostanie, ale czujny pozostanę :)

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Flyman » 12 lis 2015, 17:06

No to bierzmy się za to trzecie. A pierwszym i drugim niech się zajmą Ci, którzy za moment będą przysięgać, że nas nie zdradzą i służyć nam będą, że tak im dopomóż Bóg.
Do zobaczenia.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 12 lis 2015, 18:58

darbo pisze:Aniołek zapewne trzyma ogórek - posługując się terminologią Beliala666 :)
Wybacz Darbo, ale w waszym niebie nie ma miejsca dla takich lasek. Pan znalazł wam inne zajęcie... : gafa :
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 lis 2015, 19:16

Myślisz, że będzie bardziej tak :?: : buja w oblokach :
niebo.jpg
Mniej wyzywająco; mniej seksownie... czyste piękno :aniol:
Ostatnio zmieniony 12 lis 2015, 19:25 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 12 lis 2015, 19:20

Witam!
darbo pisze: Hobbysta. Wypowiedz się czasem od siebie a nie wklejaj kolejnych linków. Potrafisz przecież pisać - literki są na klawiaturze. :) Pozdrawiam
Już ten problem był podnoszony i nie zmienię swojego sposobu komentowania. Bo oprócz tego, że prochu nie wymyślę, to jeszcze zbyt wolno piszę i szkoda mi na to czasu. Natomiast wszystko to co wklejam, to obejrzałem, wysłuchałem lub przeczytałem. Jeżeli wkleiłem na 43 stronie tego tematu film z wypowiedzią prof. Wolniewicza, to dlatego, że uznałem go za wyjątkowy. Wyjątkowy, ponieważ prof. negatywnie wypowiada się o Macierewiczu, a mimo to zagłosuje na PiS - podobnie jak ja. Mój negatywny stosunek do Macierewicza jest nieco z innego powodu, ale na pewno nie czuję się oszukany z takiego powodu jak to media usiłują nam wszystkim wmówić tzn. "miało go nie być, a jest" - dla mnie to nawet śmieszne nie jest. Ten argument podnosi też prof. Wolniewicz, ale u niego on wypływa z innych przesłanek. Ten film był moim głosem w dyskusji na tyle ważnym, więc zachęcałem i zachęcam dalej do jego obejrzenia/wysłuchania, gdyż streszczenie nie ma sensu, a dyskusja o nowym ministrze długo się ciągnęła i mniemam, że będzie powracać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 12 lis 2015, 19:34

darbo pisze:Myślisz, że będzie bardziej tak :?: : buja w oblokach :
niebo.jpg
Mniej wyzywająco; mniej seksownie... czyste piękno :aniol:
Nie ma rokoszy. To takie przykre jest... Tam, kobiece piękno- a co to takiego!!?? :lol:
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 lis 2015, 19:36

belial666 pisze:
darbo pisze:Aniołek zapewne trzyma ogórek - posługując się terminologią Beliala666 :)
Wybacz Darbo, ale w waszym niebie nie ma miejsca dla takich lasek. Pan znalazł wam inne zajęcie... : gafa :
Tylko nie mów, że będzie tak : gafa :
boys.jpg

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 12 lis 2015, 19:40

To już by była w pewnym sensie łaska boża... Żadnych rozkoszy... Jak eunuchy będziecie chodzić. :lol: :roll:
Nr. telef. 501259455

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”