Orban ma rację w tym, że powinno się się zamknąć granicę, reszta jest naganna. w mojej ocenie reakcja jest wystarczająca, bo powtarzam kompromis musi opłacać się dwóm stronom, to jest kompromisdarbo pisze:Wyobraź sobie państwa Europy jako ludzi, którzy stoją w gównie. Ja jestem Polskaluka pisze:1. Czynna akceptacja rosnącego zadłużania kraju.
Zdjęcie kłódki nadmiernego zadłużania się chyba o tym nie świadczą.(wybacz identyfikację
). Mam się cieszyć, że jeszcze do niedawna stałem w szambie po usta ale ostatnio poziom opadł do szyi
![]()
A co będzie jak Polska zmniejszy tempo przyrostu PKB lub nie daj Panie Boże stanie się kryzys. To wtedy ktoś zmusi mnie żebym kucnął
lub opadł na kolana. I nie pocieszaj mnie jak onegdaj robił to Maciej Ignys; nie uspokaja mnie to jak się rozglądam dookoła i widzę jak inni oddychają przez słomki
![]()
Czyli jednak widzisz postęp, zawsze to lepiej mieć gówno pod szyją niż się w nim topić, po drugie tendencja jest spadkowa więc...
I z jakim skutkiem? Pytam ochoczoluka pisze:2. Brak sensownej polityki będącej odpowiedzią na narastającą zapaść demograficzną.
Rekordowe wydłużenie urlopu macierzyńskiego ( najdłuższy w europie ), dodatkowy urlop tacierzyński, żłobki i przedszkola domowe, instytucja babci i niani - oskładkowana, ulga podatkowa na dziecko - w tym dla najmniej zarabiających czyli niepłacących podatków. W przyszłym roku 1000zł miesięcznie przez rok za nowo narodzone dziecko.1000 plnów miesięcznie przez rok to dobre lecz spóźnione posunięcie po 8 latach ciszy. Poza tym sensowna polityka w rekcji na zapaść demograficzną to nie tylko stymulowanie dzietności Polek lecz odpowiedź na pytanie: kogo mamy zaprosić do naszego kraju z innych nacji? Nie mówiąc o Polakach, którzy chcieliby wrócić do kraju np. z Ukrainy, Kazachstanu.
Jesteś dość kumatym gościem i zdajesz sobie sprawę, że skutki tych działań nie będą widoczne od razu, choć gdzieś czytałem że już zaczyna być wartość wzrostowa co do urodzeń, więc...
O Matko Polko z Garabandal... jak długo czekaliśmy na "odsunięcie" i w jakim stylu zostało to zrobione: z głębokim poczuciem krzywdy, bez pokory. Reszta - uważam - z małymi wyjątkami stanowi "zapaść". IMHOluka pisze:3. Brak zdecydowanych reakcji koalicji PO/PSL na wyzierającą z taśm prawdę o jakości życia politycznego i polityczno-gospodarczego.
Odsunięcie od stanowisk a nawet z partii części bohaterów. reszta nie stanowi raczej zapaści cywilizacyjnej.
O ile sobie przypominam najgorszą wg mnie z tych "afer" - hazardową, bohaterowie zniknęli dość szybko, co do zegarka czy rozmów sloganami - nie widzę aż takiego hałasu
Luka kolego Ty działasz jak Macierewiczluka pisze:4. Reakcja Państwa Polskiego na katastrofę w Smoleńsku będąca najlepszym przykładem jego słabości i nieudolności.
Reakcja wystarczająca, tylko dla niektórych "prawda" jest tylko jedna, wczoraj na flagach "TO BYŁ ZAMACH" i "TUSK-ZBRODNIARZ i MORDERCA ELITY". Ja piszę "katastrofa w Smoleńsku" a Ty mi od razu "zamach", "prawda jest tylko jedna". Napisz proszę o jakości śledztwa w tej sprawie. Jesteś zadowolony? Problem ze Smoleńskiem to tylko problem "był czy nie było zamachu" ?
Po prostu posługuję się retoryką pana Antka i pana prezesa, który tez twierdził z całą stanowczością że to był zamach. Co do poczynań prokuratury, za dużo więcej zrobić nie mogli, Rosja zawsze rozgrywała takie sprawy i uwierz nawet prezes nie dałby rady zrobić nic więcej oprócz wymachiwania szabelką, zresztą jak twierdzi i tak prawda jest jedna, po co w takim razie jakiekolwiek działania.
Zamiast bić na alarm i przeprowadzać niezbędne reformy rząd polewał nas ciepłą wodą i cieszył się, że zajmujemy się konsumpcją. Jedyne co dobrego mogę powiedzieć to "nacjonalizacja" OFE i wydłużenie wieku emerytalnego. Reszta marna.luka pisze:5. Polityka "ciepłej wody w kranie" w sytuacji narastających problemów/zagrożeń wewnętrznych i zewnętrznych.
O jakich zagrożeniach mówimy? Bo ciężko się odnieść. Jeżeli chodzi o Rosję - polityka zrównoważona z linią całej UE.
Tu zgoda, mieli zlikwidować przywileje wszelkiej maści i zająć się np. senatem, ale 80% za zwolnienia dla mundurówki, zamrożenie płac w urzedach na 8 lat można ich pochwalić
Ciesze się, że się zgadzamy. Źle toleruje jak masz odmienne zdanie we wszystkimluka pisze:6. Akceptacja/przyzwalanie/brak przeciwdziałania na olbrzymi transfer kapitału poza granicę Polski.
Mowa o banksterach?? W tym przypadku wina jest to, że jesteśmy dużym, rozwijającym się państwem i mamy bardzo skomplikowany system podatkowy - tu racja, można było zrobić dużo.
j.w.luka pisze:7. Brak zdecydowanych działań wobec strat Państwa w związku z nieszczelnym systemem podatkowym.
Podobnie jak do punktu 6., w całej UE te straty są duże, ale " że jesteśmy dużym, rozwijającym się państwem i mamy bardzo skomplikowany system podatkowy"![]()
Tak i tak. Niestety większość współczesnej lewicy wykazuje tendencje samobójcze i w mojej opinii chce nas za sobą pociągnąć w przepaść ( o ile samobójstwo będzie skokiem)luka pisze:8. Afery, aferki, drobne przekręciki, krętactwo, pycha, przywiązanie do władzy, rozmycie ideowe, przesunięcie na lewo, oderwanie od rzeczywistości i inne.
Czy przesunięcie na lewo świadczy o zapaści cywilizacyjnej, czy to że się to tobie-konserwatyście nie podoba?. To temat na osobną dyskusję. Przesunięcie PO w lewo przybliżyło tą partię do rozwiązań, które ostatecznie zniszczą to co mamy najcenniejsze: bogatą, bezpieczną i świecką Europę.
Tu akurat mam odmienne zdanie, obawiam się bardziej radykalizmu narodowców czy kiboli niż murzyna czy pedała u mnie w pracy
Reakcja powinna być zdecydowanie twarda nawet kosztem odebrania Polsce części funduszy. W co nie wierzę. W tym sporze racje ma Orban.luka pisze:9. Reakcja Rządu Polskiego na kryzys "uchodźczy".
Bardzo dobra reakcja wg mnie, kompromis, który zadowala obie strony to jest coś co powinno przyświecać idei UE.
[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
Tu nie ma miejsca na kompromis. Nie wolno otwierać tej puszki pandory. Nie wolno uchylać furtki przez którą wniknie Trojański Koń.luka pisze:Orban ma rację w tym, że powinno się się zamknąć granicę, reszta jest naganna. w mojej ocenie reakcja jest wystarczająca, bo powtarzam kompromis musi opłacać się dwóm stronom, to jest kompromis
Chcesz tego

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Nie histeryzujdarbo pisze:Tu nie ma miejsca na kompromis. Nie wolno otwierać tej puszki pandory. Nie wolno uchylać furtki przez którą wniknie Trojański Koń.luka pisze:Orban ma rację w tym, że powinno się się zamknąć granicę, reszta jest naganna. w mojej ocenie reakcja jest wystarczająca, bo powtarzam kompromis musi opłacać się dwóm stronom, to jest kompromis
Chcesz tegolub tego
a może godzisz się na taki los
![]()

Przez to co było dogadane, możemy powyższego uniknąć. Nie chce mi się znowu zaczynać tego tematu, bo produkowałem się na ten temat w innym wątku. My też kiedyś uciekaliśmy i przyjmowali nas z otwartymi rękoma. Naprawdę nie musimy przyjmować każdego, a kilka syryjskich czy erytrejskich rodzin - faktycznie uciekających przed śmiercią, na skalę tak dużego kraju to nic.
Równie dobrze mógłbym cię zapytać, czy chcesz tego?
https://youtu.be/4TCtalr8j4I
Tak można do ... śmierci.
To Wy sobie wybierajcie, które tam kontakty międzyludzkie Wam bardziej pasują.
Ja już wybrałem. Informujmy się nawzajem o postępach.
Pozdrawiam.

Ja już wybrałem. Informujmy się nawzajem o postępach.

Pozdrawiam.

Wybieram to:
zamiast tego:
ale tak naprawdę to chciałbym tego:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
A ten Twój Aniołek, to miecz trzyma, czy krzyż?
Aniołek zapewne trzyma ogórek - posługując się terminologią Beliala666 

Zapewne wszyscy wybieramy to trzecie i niech tak zostanie, ale czujny pozostanę 

No to bierzmy się za to trzecie. A pierwszym i drugim niech się zajmą Ci, którzy za moment będą przysięgać, że nas nie zdradzą i służyć nam będą, że tak im dopomóż Bóg.
Do zobaczenia.
Do zobaczenia.
- belial666
- Forumowicz/ka
Wybacz Darbo, ale w waszym niebie nie ma miejsca dla takich lasek. Pan znalazł wam inne zajęcie...darbo pisze:Aniołek zapewne trzyma ogórek - posługując się terminologią Beliala666

Nr. telef. 501259455
Myślisz, że będzie bardziej tak

Mniej wyzywająco; mniej seksownie... czyste piękno

Ostatnio zmieniony 12 lis 2015, 19:25 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Pozdrawiam
Już ten problem był podnoszony i nie zmienię swojego sposobu komentowania. Bo oprócz tego, że prochu nie wymyślę, to jeszcze zbyt wolno piszę i szkoda mi na to czasu. Natomiast wszystko to co wklejam, to obejrzałem, wysłuchałem lub przeczytałem. Jeżeli wkleiłem na 43 stronie tego tematu film z wypowiedzią prof. Wolniewicza, to dlatego, że uznałem go za wyjątkowy. Wyjątkowy, ponieważ prof. negatywnie wypowiada się o Macierewiczu, a mimo to zagłosuje na PiS - podobnie jak ja. Mój negatywny stosunek do Macierewicza jest nieco z innego powodu, ale na pewno nie czuję się oszukany z takiego powodu jak to media usiłują nam wszystkim wmówić tzn. "miało go nie być, a jest" - dla mnie to nawet śmieszne nie jest. Ten argument podnosi też prof. Wolniewicz, ale u niego on wypływa z innych przesłanek. Ten film był moim głosem w dyskusji na tyle ważnym, więc zachęcałem i zachęcam dalej do jego obejrzenia/wysłuchania, gdyż streszczenie nie ma sensu, a dyskusja o nowym ministrze długo się ciągnęła i mniemam, że będzie powracać.darbo pisze: Hobbysta. Wypowiedz się czasem od siebie a nie wklejaj kolejnych linków. Potrafisz przecież pisać - literki są na klawiaturze.Pozdrawiam
Pozdrawiam
- belial666
- Forumowicz/ka
Nie ma rokoszy. To takie przykre jest... Tam, kobiece piękno- a co to takiego!!??darbo pisze:Myślisz, że będzie bardziej tak![]()

Nr. telef. 501259455
Tylko nie mów, że będzie takbelial666 pisze:Wybacz Darbo, ale w waszym niebie nie ma miejsca dla takich lasek. Pan znalazł wam inne zajęcie...darbo pisze:Aniołek zapewne trzyma ogórek - posługując się terminologią Beliala666

- belial666
- Forumowicz/ka
To już by była w pewnym sensie łaska boża... Żadnych rozkoszy... Jak eunuchy będziecie chodzić.

Nr. telef. 501259455