Witam ponownie.
Po budowie manetek i sposobie zalaczania wycieraczek czasowych wnioskuje ze sterowane sa za pomoca jakiejsc elektroniki...
I teraz problem w moim samochodzie: na kazdym z czasowych biegow wycieraczek jest cyrk na szybie... tzn. wycieraszki ruszaja do gory plynnie przy maksymalnym wychylenieu pionowym zaczynaja isc skokowo, w momencie wracania juz w ogole skokowo chodza. Za trzymuja sie w odpowiedniej pozycji. Problemu nie ma natomiast na najszybszym (bezposrednim) biegu wycieraczek. Problem znika jesli manetke zadre ku gorze i puszcze ja tuz przed samym granicznym dolnym polozeniem wycieraczek, jesli wczesniej to znowu zaczynaja pajacowac po szybie...
Teraz moje pytanie:
Czy to jest wina moze jakiegos przekaznika dajacego prad na silnik wycieraczek czy moze elektronika zaczyna szwankowac?...
I gdzie jedno i drugie jest umieszczone, co bym niepotrzebnie nie rozkrecal calego samochodu.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam.
Dedra - wycieraczki...
Dedra - wycieraczki...
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Żony:
Moje:

Pupowóz - Jeep Commander
Dedra - wycieraczki...
pisali już o tym na forum, trzeba zdjąć wycieraczki i przeczyścić silniczek ewentualnie wymienić jak jest bardzo styrany,
hehe mamy te same problemy z Dedrą SW chyba to typowe wady tego auta.
hehe mamy te same problemy z Dedrą SW chyba to typowe wady tego auta.
Dedra - wycieraczki...
Czyli to nie zaden problem dotyczacy elektroniki, tylko silniczka?
Mimo tego ze silnik pracuje na najszybszym biegu bez zarzutu?
Pozdrawiam.
Mimo tego ze silnik pracuje na najszybszym biegu bez zarzutu?
Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Żony:
Moje:
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Żony:
Moje:

Pupowóz - Jeep Commander
Dedra - wycieraczki...
Tak dokladnie, typowa usterka w Faitach nie tylko w Lanci, w Fiatach Marea, Punto itp, to samo sie dzieje, wystarczy przeczyscic i pomoze, albo napisac duzo WD40 do silniczka, bo wystarczy mu troche wilgoci i dobrze pracuje, zreszta zobaczysz przy sporych deszczach na poczatku bedzie sie zacinal ale jak pochodzi an wyzszym biegu troche a potem jak go znow dasz na slaby to bedzie juz ladnie pracowal
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

Dedra - wycieraczki...
Ten typ tak ma :-)"Kubek" pisze:Tak dokladnie, typowa usterka w Faitach nie tylko w Lanci, w Fiatach Marea, Punto itp, to samo sie dzieje, wystarczy przeczyscic i pomoze, albo napisac duzo WD40 do silniczka, bo wystarczy mu troche wilgoci i dobrze pracuje, zreszta zobaczysz przy sporych deszczach na poczatku bedzie sie zacinal ale jak pochodzi an wyzszym biegu troche a potem jak go znow dasz na slaby to bedzie juz ladnie pracowal
Nie rozbierałem w dedrze ale znajac podobne włoskie wynalazki trzeba zajrzec w okolice silniczka i sprobowac dobrać się pod okrągła przykrywkę znajdującą sie przy silniczko w okilicy ośki. Jest tam poporstu metalowa ściezka po której lata styk. Jak sie zasyfi albo zuzyje to masz problem :-)
--
Macio
Pozdrawiam - Macio
Dedra 1.8 SW (i jeszcze pare innych pojazdów niekoniecznie na chodzie)
Dedra 1.8 SW (i jeszcze pare innych pojazdów niekoniecznie na chodzie)