Kappa - podwojny wydech
Kappa - podwojny wydech
co sadzicie o podwojnym wydechu,czy moze ktos juz probowal lub ma zrobiony.Planuje to zrobic,oczekuje podpowiedzi.

Ostatnio zmieniony 04 kwie 2007, 9:34 przez szlemik3, łącznie zmieniany 1 raz.
Kappa - podwojny wydech
Takie cudo miał Damian z LT. Chyba bardziej pasuje niż taka dwururka 

Pozdrawiam Pablo
Kappa - podwojny wydech
Mnie się ta dwuruka podoba, myślę że jej wykonanie jest tańsze niż wersja Damiana. 

Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - podwojny wydech
taka podwójna dwórurka pasuje wg. mnie tylko do v8
wersja LT jest ok a ja mam jedna rure i styka
wersja LT jest ok a ja mam jedna rure i styka
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
Kappa - podwojny wydech
Ja mam orginał i nie mam zamiaru zmieniac .Ale jestem ciekawy ,jak inni mają ,może ktoś zamieści przy okazji fotkę .
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - podwojny wydech
ja sie zastanawiam jak robi sie podwójny wydech przy pieciu cylindrach ??
dlA MNIE JEST TO BEZ SENSU w v6 rozumiem 2 wydechy po 3 gary
w v8 mozna 4 bo tak czesto nawet seryjnie maja
ale po co kombinowac jak koń pod góre bo chyba tylko o wygląd nie chodzi
dlA MNIE JEST TO BEZ SENSU w v6 rozumiem 2 wydechy po 3 gary
w v8 mozna 4 bo tak czesto nawet seryjnie maja
ale po co kombinowac jak koń pod góre bo chyba tylko o wygląd nie chodzi
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
Kappa - podwojny wydech
Mi osobiscie sie podoba podwojny wydech
Ciekaw jestem tylko jak chodzi
Ja mam załozony jeden wydech ale sadzi takim basem,ze po dluzszej jezdzie musze uszy przetykac
W koncu sportowy wydeszek firmy K&N
Moze kiedys zmienie na orginal

Ciekaw jestem tylko jak chodzi

Ja mam załozony jeden wydech ale sadzi takim basem,ze po dluzszej jezdzie musze uszy przetykac

W koncu sportowy wydeszek firmy K&N

Moze kiedys zmienie na orginal

Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____
Kappa - podwojny wydech
Panowie.
Generalnie podwójny wydech nie tylko służy ozdobie. Biorąc pod uwagę że w Kappie końcówka wydechu jest delikatnie schowana wystawianie takich luf urody autku nie doda
Taka modernizacja i wywalenie katalizatora z pewnością kilka kucy obudzi 
Generalnie podwójny wydech nie tylko służy ozdobie. Biorąc pod uwagę że w Kappie końcówka wydechu jest delikatnie schowana wystawianie takich luf urody autku nie doda

Pozdrawiam Pablo
Kappa - podwojny wydech
W swojej Turbo mam oryginalny tłumik z dwiema koncówkami, elegancko schowany pod zderzakiem i mi to wystarczy. Ale nie ukrywam że taki wydech jak na 1 zdjeciu bardzo mi się podobo, co pisałem wcześniej. Gdyby kupił auto z takim to napewno bym go nie wywalał.
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
Kappa - podwojny wydech
Jakoś nie jestem zwolenikiem dużych rur (wiader ).Nawet w/g mnie napewno uroku nie dają . Nie wiem jak z głosem ale rura 100mm mocno basuje co jest uciążliwe podczaspodruży.
Ja zmieniłem czały wydech w FC ,a był strikte sportowy i buczał jak nie wiem co. Teraz mam wstawiony katalizator (była przelotka) ,orginalny fabryczny środkowy ,końcowy Jetexa al sportowy i wywaliłem końcówkę Sebringa Fi 100 na Elli 80/65mm .
Efekt taki ładnie cicho mruczy (wolnych nie słychać ) potem daje bardziej metaliczny z bardzo małą ilością bassu .W trasie jest cicho i konfortowo nic nie burczy . Ryknie tylko przy przegazowaniu i ostrym przyspieszeniu . Silnik 20v sam w sobie ma śliczny dzwięk ,a po dodaniu stożka podkreśliłem jego bardziej sportowe brzmienie .
Ale to tylko moja opinia ,po prostu nie wypada mi jeżdzić ryczadłem(zwracać na siebie uwagę) .

Ja zmieniłem czały wydech w FC ,a był strikte sportowy i buczał jak nie wiem co. Teraz mam wstawiony katalizator (była przelotka) ,orginalny fabryczny środkowy ,końcowy Jetexa al sportowy i wywaliłem końcówkę Sebringa Fi 100 na Elli 80/65mm .
Efekt taki ładnie cicho mruczy (wolnych nie słychać ) potem daje bardziej metaliczny z bardzo małą ilością bassu .W trasie jest cicho i konfortowo nic nie burczy . Ryknie tylko przy przegazowaniu i ostrym przyspieszeniu . Silnik 20v sam w sobie ma śliczny dzwięk ,a po dodaniu stożka podkreśliłem jego bardziej sportowe brzmienie .
Ale to tylko moja opinia ,po prostu nie wypada mi jeżdzić ryczadłem(zwracać na siebie uwagę) .

Jurek odszedł od nas na zawsze...
Kappa - podwojny wydech
Jeżdżąc coupetką trudno nie zwracać uwagi
Ale jeśli chodzi o wydech to też wole cichy. A te dwie dwururki to chyba za duże...jak dla mnie. Wersja Damiana jest lepsza IMO

Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)
Kappa - podwojny wydech
Kappa sama z siebie nie jest autkiem do ktorego zaklada sie mase spojlerow,ale lubie sie troche wyrozniac i taki wydech nada jej troche charakteru.Na wypasione alusie narazie brak funduszy.Nie chodzi mi o to by mnie slyszano z daleka a w srodku mozna bylo ogluchnac.Mruczy ladnie i niech tak pozostanie.Zastanawiam sie tylko czy wyrzucic katalizator.
Kappa - podwojny wydech
Jeśli chcesz mieć takie dwururki to może trochę zmniejsz ich średnice. Te są za duże...No ale oczywiście to tylko moja opinia
Tej jakoś tak dziwnie mocno wystają...

Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
- konrad77
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - podwojny wydech
wg mnie taki wydech wogóle nie pasuje do Kappy sedana, w końcu to dostojna limuzyna. Co do wyrózniania się to Kappa mimo wszystko jest jeszcze oryginalnym autem w Polsce, choć już ich coraz więcej.
była - Kappa tds
jest - Lybra SW 2.0 20V
jest - Lybra SW 2.0 20V