Katalogowo 16V 205ps a 20V 220ps. 16V to starsza konstrukcja i pali wiecej"grzesko" pisze:o ile koni ma wiecej turbo 20V od 16 V.
Ile wiecej pali benzynki ?
Dzieki lukasz to bral bym tylko i wylacznie 20 V"Łukasz" pisze:Katalogowo 16V 205ps a 20V 220ps. 16V to starsza konstrukcja i pali wiecej"grzesko" pisze:o ile koni ma wiecej turbo 20V od 16 V.
Ile wiecej pali benzynki ?
Jeśli chodzi o porównanie benzyna-gaz to subiektywnie nie widzę różnicy. Ale wydruk z hamowni mówi jasno: moc maksymalna jest u mnie około 10% mniejsza na gazie. Ale przecież na co dzień jeździ się momentem, a nie mocą (nie pamiętam jak to z momentem, a nie mam teraz pod ręką wydruku), a poza tym przy tym silniku jest jednak zapas mocy"Przemo" pisze:Instalacja firmy PRINS obecnie około 5500 zł. Tylko nieliczne zakłady ją montują.Ja płaciłem mniej, ale zakładałem rok temu. Od tej pory żadnych problemów, żadna kontrolka się nie świeci, taka sama moc zarówno na benzynie jak i na gazie.
Instalacja Landi Renzo Omegas. Co do listwy to nie wiem, musiałbym dokładniej się przyjrzeć."Przemo" pisze:A jaką masz instalkę, firma?? Masz listwę na 5 cylindrów czy na 6 i jedną dziurę zaślepioną?mój komputer od gazu czerpie tylko informacje z komputera benzynowego.
No no spadki nie male"wujekp" pisze:Instalacja Landi Renzo Omegas. Co do listwy to nie wiem, musiałbym dokładniej się przyjrzeć."Przemo" pisze:A jaką masz instalkę, firma?? Masz listwę na 5 cylindrów czy na 6 i jedną dziurę zaślepioną?mój komputer od gazu czerpie tylko informacje z komputera benzynowego.
Wygrzebałem ten wydruk, jak Cię interesuje (wartości wg DIN):
Benzyna: moc max. 203 KM, moment max. 306 Nm
Gaz: : moc max. 181 KM, moment max. 266 Nm