dedra zagadka z obrotami
dedra zagadka z obrotami
Witam.
dedra 1,6 rok 91
Mam zagdke.
Żaden mechanik nieznalazł odpowiedzi ,więc pytam was może ktoś miał taki problrm.
Więc chodzi o to że jade sobie na gazie i w pewnym momencie samochud zaczyna sam przyspieszac .pedał gazu lekko sie wciska i zasuwa deda sobie sama , jak wciskam sprzegło obroty wchodza na 6 tysięcy i za cholere niechca spasc . Po przełączeniu na paliwo gasnie .Musze odczekć z 5 minut bo inaczej nieodpali .Żaden fachwiec nie wie co to jest.Po podłaczeniu pod kmputer wykazało bład sondy.Wymieniłem już sondę lambda wszystkie filtry ,świece. Nie mam pojęcia co to może być.
Prosze o pomoc
dedra 1,6 rok 91
Mam zagdke.
Żaden mechanik nieznalazł odpowiedzi ,więc pytam was może ktoś miał taki problrm.
Więc chodzi o to że jade sobie na gazie i w pewnym momencie samochud zaczyna sam przyspieszac .pedał gazu lekko sie wciska i zasuwa deda sobie sama , jak wciskam sprzegło obroty wchodza na 6 tysięcy i za cholere niechca spasc . Po przełączeniu na paliwo gasnie .Musze odczekć z 5 minut bo inaczej nieodpali .Żaden fachwiec nie wie co to jest.Po podłaczeniu pod kmputer wykazało bład sondy.Wymieniłem już sondę lambda wszystkie filtry ,świece. Nie mam pojęcia co to może być.
Prosze o pomoc
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
dedra zagadka z obrotami
Te objawy występują tylko podczas jazdy na LPG, czy na beznynie też? A pedał gazu sam opada? 

dedra zagadka z obrotami
tylko na lpg . pedał sam wpada ale delikatnie nie do połogi ,mam luz na nim i własnie ten luz sie wciska
dedra zagadka z obrotami
Aro- co masz za silnik w Dedrze 1,6 ,że masz 90 kucy .Nie słyszałem ,aby były 1,6 dohc w Dedrach w 91r.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- aro
- Klubowicz
dedra zagadka z obrotami
No co TY??"sloneczna" pisze:Aro- co masz za silnik w Dedrze 1,6 ,że masz 90 kucy .Nie słyszałem ,aby były 1,6 dohc w Dedrach w 91r.

- aro
- Klubowicz
dedra zagadka z obrotami
To masz taki sam roczik jak moja Dedra i prawie taki sam silniczek"rabin79" pisze:1,6 rok 91
taki silnik a to dziwne?

dedra zagadka z obrotami
No to może wróćmy do tematu.
Wymieniłem silniczek krokowy i kicha 140 zika w plecy.
Może ktos chce kupić ten stary.
Objawy pozostały Poprawiło się to ze obroty spadły do 3 tys.
Jak mi ktoś nie pomoze to puszcze z dymem lolitke
Wymieniłem silniczek krokowy i kicha 140 zika w plecy.
Może ktos chce kupić ten stary.
Objawy pozostały Poprawiło się to ze obroty spadły do 3 tys.
Jak mi ktoś nie pomoze to puszcze z dymem lolitke
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
dedra zagadka z obrotami
A w jakim stanie masz poduszke mocującą silnik ( srodkową od strony sciany grodziowej) - sprawdź to.
Oczywiście wykluczamy popękaną linke gazu
Oczywiście wykluczamy popękaną linke gazu

dedra zagadka z obrotami
...jeżeli masz czujnik / sterujący dawką paliwa ,temperaturą i wentylatorami / w termostacie - spróbuj go wymienić / koszt zamiennika włoskiego - około 30 zl/
Czujnik Bosh około 100 zł .
Zabieg prosty jak drut i nie kosztowny!
- Może pomoże ?
Miałem podobny problem z Kappą na gazie.
Od chwili wymiany tylko dać jej buzki 1
Czujnik Bosh około 100 zł .
Zabieg prosty jak drut i nie kosztowny!
- Może pomoże ?
Miałem podobny problem z Kappą na gazie.
Od chwili wymiany tylko dać jej buzki 1

dedra zagadka z obrotami
Dobra niema tam żadnego czujnika ,wymieniłem za to ten w kolektorze i że tak powiem brzydko d..a.Więc ide ją podpalić.
Ewentualni jesli ktoś ma dobrego machanika w szczecinie.
Ewentualni jesli ktoś ma dobrego machanika w szczecinie.
dedra zagadka z obrotami
To znowu ja.Byłem go przeswietlic u poleconego mechanika stwierdził że komp.padł zaczołem szukać po numerach i okazało się że komp u mnie jest od silnika 1,4 bosch 0280 000 714 .szukałem ale nie moglem znaleśc numeru komp jaki powinien byc w 1,6.A jak jest u was.
dedra zagadka z obrotami
witam. pisalem juz wczesniej o moim problemie, ale nie dostalem zadnych odpowiedzi, wiec sprobuje tu. a wiec mam bardzo podobne objawy jak kolega, z tym, ze moja dederka wchodzi na 3tys obr. i to niezaleznie od tego czy na gazie czy na benzynie. i tak sie dzieje przy tem ok 70st. i zauwazylem tez, ze po kilku minutach, gdy sam sie juz uspokoi to mam problemy przy jezdzie na gazie, tzn. przyspieszam powoli i gdy chce zeby sie ruszyl zwawiej to zaczyna sie dlawic. i tak sie dzieje na jedynce, dwojce i trojce, pozostale biegi w zasadzie chodza dobrze. prosze o podpowiedz. myslalem ze to silnik krokowy, ale to dzieje sie tylko na gazie(te drugie objawy) a po drugie w sklepie za silnik do mojego silnika 1.8 powiedzial...................900zlotych!!!!