Kappa - wahacze
Kappa - wahacze
koledzy,mam do wymiany wahacze przednie w Lancii Kappie i chcialem sie zapytac czy polecacie czesci jakiejs konkretnej firmy.chodzi mi oczywiscie o zamienniki.pozdro. 

LANCIA KAPPA 2.0 20V
wahacze kappa
i jeszcze mam pytanie na temat sworzni.czy mowi wam cos firma VEMA,czy co s takiego?pozdro
LANCIA KAPPA 2.0 20V
wahacze kappa
skorzystaj z opcji "szukaj" 

Artystyczna Fotografia Profesjonalna 0606 65 32 66. ZaPrAsZaM!i!
wahacze kappa
Co do sworzni to ja zamówiłem firmy TRW, mają być po 6-dych z hakiem,odbieram jutro. Z tego co się orientowałem to zamienniki wahaczy do kappy nie są tanie, napisz jakiej firmy i w jakiej cenie polecają Ci.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
KAPPA TDS & JTD
wahacze kappa
Wymienilem łączniki wahacza,tylko niestety nie wiem jakiej firmy.Były dosyc drogie,bo 168zl za sztuke
.Ale dalej mi tłucze przy skręconych kołach także sworznie na bank do wymiany.Mówią że tej firmy(TRW) o której piszesz są nawet ok.Jak się orientowałem cena to okolo 60zl.Mam jeszcze problem,bo coś mi skrzeczy przy skręcaniu kół.Ale może to też zależne od tych sworzni.Zobaczymy.pozdro.

LANCIA KAPPA 2.0 20V
wahacze kappa
Jak ci skrzeczy przy skrecaniu to moze byc przegob do wymiany"benek" pisze:Wymienilem łączniki wahacza,tylko niestety nie wiem jakiej firmy.Były dosyc drogie,bo 168zl za sztuke.Ale dalej mi tłucze przy skręconych kołach także sworznie na bank do wymiany.Mówią że tej firmy(TRW) o której piszesz są nawet ok.Jak się orientowałem cena to okolo 60zl.Mam jeszcze problem,bo coś mi skrzeczy przy skręcaniu kół.Ale może to też zależne od tych sworzni.Zobaczymy.pozdro.
lancia dedra-2.0 8V --91 rok---DESKA DIGITAL--------srodek prawdziwa czarna skora,lampy tylnie wymienione na nowe z modelu 96
Ciagnik .....100 tys , naczepa .....150 =wolne w swieta....bezcenne.
Ciagnik .....100 tys , naczepa .....150 =wolne w swieta....bezcenne.
wahacze kappa
Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
wahacze kappa
racja ja tez mam do wymiany ale poczytałem forum i w najbliższym czasie oddaje do warsztatu kappiszona żeby przerobili na jakieś fiatowskie, oprócz tego mam do wymiany sworznie i końcówki drążków kierowniczych, a oprócz tego jeden Bóg wie co jeszcze"Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.

wahacze kappa
Witam
Ja mam łączniki od fiata Ulysse. Wszystkie wymiary się zgadzają z łącznikami od kapiszona z tą tylko różnicą że nie mają w dolnej części przegubika tylko montowane są na gumy do wachacza. Górna część łącznika wklejona na klej żywiczny do łączenia metalu. Zrobiłem na nich 10.000 km i spisują się tak jak orginały a koszt jednej sztuki to 60 zł
Pozdrawiam
Ja mam łączniki od fiata Ulysse. Wszystkie wymiary się zgadzają z łącznikami od kapiszona z tą tylko różnicą że nie mają w dolnej części przegubika tylko montowane są na gumy do wachacza. Górna część łącznika wklejona na klej żywiczny do łączenia metalu. Zrobiłem na nich 10.000 km i spisują się tak jak orginały a koszt jednej sztuki to 60 zł
Pozdrawiam
Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO."Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
wahacze kappa
no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami"Przemo" pisze:Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO."Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
wahacze kappa
Moje wytrzymały niecałe 10 tys km, w sumie koszt wymiany i kupna to conajmneij 450 zl."Boorek" pisze:no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami"Przemo" pisze:Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO."Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
wahacze kappa
pewnie dlatego ludzie probują z nimi kombinować m.in. ja, jak wkońcu wybiorę się do jakiegoś mechanika-magika i zrobi mi tą przeróbkę to podzielę się napewno swoimi wrażeniami jak i przykładowymi kosztami"Przemo" pisze:Moje wytrzymały niecałe 10 tys km, w sumie koszt wymiany i kupna to conajmneij 450 zl."Boorek" pisze:no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami"Przemo" pisze:Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO."Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.

wahacze kappa
Rób jak uważasz, według mnie to gra niewarta świeczki. Nie życzę Ci tego co mnie spotkało tzn małe rozczarowanie gdy się rozleciały. A jedna taka wymiana to połowa nowego drążka. A tak na marginesie to robiłem to w LT"Boorek" pisze:pewnie dlatego ludzie probują z nimi kombinować m.in. ja, jak wkońcu wybiorę się do jakiegoś mechanika-magika i zrobi mi tą przeróbkę to podzielę się napewno swoimi wrażeniami jak i przykładowymi kosztami"Przemo" pisze:Moje wytrzymały niecałe 10 tys km, w sumie koszt wymiany i kupna to conajmneij 450 zl."Boorek" pisze:no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami"Przemo" pisze:Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO."Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.mam nadzieję że będzie dobrze, teraz jestem na etapie poszukiwań mechanika

Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
wahacze kappa
Kurcze to faktycznie nie ciekawie, może to jakieś wadliwe łączniki były"Przemo" pisze:Rób jak uważasz, według mnie to gra niewarta świeczki. Nie życzę Ci tego co mnie spotkało tzn małe rozczarowanie gdy się rozleciały. A jedna taka wymiana to połowa nowego drążka. A tak na marginesie to robiłem to w LT"Boorek" pisze:pewnie dlatego ludzie probują z nimi kombinować m.in. ja, jak wkońcu wybiorę się do jakiegoś mechanika-magika i zrobi mi tą przeróbkę to podzielę się napewno swoimi wrażeniami jak i przykładowymi kosztami"Przemo" pisze:Moje wytrzymały niecałe 10 tys km, w sumie koszt wymiany i kupna to conajmneij 450 zl."Boorek" pisze:no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami"Przemo" pisze:
Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO.mam nadzieję że będzie dobrze, teraz jestem na etapie poszukiwań mechanika