Kappa - wahacze

benek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - wahacze

Post autor: benek » 14 maja 2007, 11:54

koledzy,mam do wymiany wahacze przednie w Lancii Kappie i chcialem sie zapytac czy polecacie czesci jakiejs konkretnej firmy.chodzi mi oczywiscie o zamienniki.pozdro. :lol:
LANCIA KAPPA 2.0 20V

benek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

wahacze kappa

Post autor: benek » 14 maja 2007, 11:59

i jeszcze mam pytanie na temat sworzni.czy mowi wam cos firma VEMA,czy co s takiego?pozdro
LANCIA KAPPA 2.0 20V

Awatar użytkownika
kleyo24
Klubowicz
Klubowicz

wahacze kappa

Post autor: kleyo24 » 14 maja 2007, 12:03

skorzystaj z opcji "szukaj" :D
Artystyczna Fotografia Profesjonalna 0606 65 32 66. ZaPrAsZaM!i!

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

wahacze kappa

Post autor: volf » 14 maja 2007, 23:57

Co do sworzni to ja zamówiłem firmy TRW, mają być po 6-dych z hakiem,odbieram jutro. Z tego co się orientowałem to zamienniki wahaczy do kappy nie są tanie, napisz jakiej firmy i w jakiej cenie polecają Ci.
Pozdrawiam.
KAPPA TDS & JTD

benek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

wahacze kappa

Post autor: benek » 15 maja 2007, 21:40

Wymienilem łączniki wahacza,tylko niestety nie wiem jakiej firmy.Były dosyc drogie,bo 168zl za sztuke :cry: .Ale dalej mi tłucze przy skręconych kołach także sworznie na bank do wymiany.Mówią że tej firmy(TRW) o której piszesz są nawet ok.Jak się orientowałem cena to okolo 60zl.Mam jeszcze problem,bo coś mi skrzeczy przy skręcaniu kół.Ale może to też zależne od tych sworzni.Zobaczymy.pozdro.
LANCIA KAPPA 2.0 20V

Awatar użytkownika
grzesko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

wahacze kappa

Post autor: grzesko » 16 maja 2007, 11:03

"benek" pisze:Wymienilem łączniki wahacza,tylko niestety nie wiem jakiej firmy.Były dosyc drogie,bo 168zl za sztuke :cry: .Ale dalej mi tłucze przy skręconych kołach także sworznie na bank do wymiany.Mówią że tej firmy(TRW) o której piszesz są nawet ok.Jak się orientowałem cena to okolo 60zl.Mam jeszcze problem,bo coś mi skrzeczy przy skręcaniu kół.Ale może to też zależne od tych sworzni.Zobaczymy.pozdro.
Jak ci skrzeczy przy skrecaniu to moze byc przegob do wymiany
lancia dedra-2.0 8V --91 rok---DESKA DIGITAL--------srodek prawdziwa czarna skora,lampy tylnie wymienione na nowe z modelu 96

Ciagnik .....100 tys , naczepa .....150 =wolne w swieta....bezcenne.

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz

wahacze kappa

Post autor: Marcin_D » 16 maja 2007, 11:52

Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power

Boorek

wahacze kappa

Post autor: Boorek » 16 maja 2007, 17:59

"Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
racja ja tez mam do wymiany ale poczytałem forum i w najbliższym czasie oddaje do warsztatu kappiszona żeby przerobili na jakieś fiatowskie, oprócz tego mam do wymiany sworznie i końcówki drążków kierowniczych, a oprócz tego jeden Bóg wie co jeszcze :twisted: a ma ktos może taki wynalazek jak przerobione łączniki stabilizatora?? może by opisal swoje wrażenia i czy wszystko działa bezproblemowo??

Awatar użytkownika
kulu
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

wahacze kappa

Post autor: kulu » 16 maja 2007, 18:38

Witam
Ja mam łączniki od fiata Ulysse. Wszystkie wymiary się zgadzają z łącznikami od kapiszona z tą tylko różnicą że nie mają w dolnej części przegubika tylko montowane są na gumy do wachacza. Górna część łącznika wklejona na klej żywiczny do łączenia metalu. Zrobiłem na nich 10.000 km i spisują się tak jak orginały a koszt jednej sztuki to 60 zł
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

wahacze kappa

Post autor: Przemo » 16 maja 2007, 19:11

"Marcin_D" pisze:Łączniki stabilizatora to robi tylko jedna firma OCAP i wachają się w cenie od 150 do 180 zł.
Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO.
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM :)
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Boorek

wahacze kappa

Post autor: Boorek » 17 maja 2007, 17:15

"Przemo" pisze:
Kiedyś pisałem na ten temat. Jednym słowem nie opłaca się tego robic, wyrzucone pieniądze w błoto, lepiej kupic nowy oryginalny drążek w ASO.
no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

wahacze kappa

Post autor: Przemo » 17 maja 2007, 17:58

"Boorek" pisze:
"Przemo" pisze:
no tak ale nowy stabilizator kosztuje 900 zł co przy dzisiejszych cenach Kapp z początków produkcji to około 10% wartości a jesli ktoś nie robi zbyt dużo kilometrów to troche pojeżdzi z wymienionymi łącznikami
Moje wytrzymały niecałe 10 tys km, w sumie koszt wymiany i kupna to conajmneij 450 zl.
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Boorek

wahacze kappa

Post autor: Boorek » 19 maja 2007, 15:32

"Przemo" pisze:
"Boorek" pisze:
"Przemo" pisze:
Moje wytrzymały niecałe 10 tys km, w sumie koszt wymiany i kupna to conajmneij 450 zl.
pewnie dlatego ludzie probują z nimi kombinować m.in. ja, jak wkońcu wybiorę się do jakiegoś mechanika-magika i zrobi mi tą przeróbkę to podzielę się napewno swoimi wrażeniami jak i przykładowymi kosztami :lol: mam nadzieję że będzie dobrze, teraz jestem na etapie poszukiwań mechanika

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

wahacze kappa

Post autor: Przemo » 19 maja 2007, 15:48

"Boorek" pisze:
"Przemo" pisze:
"Boorek" pisze:
"Przemo" pisze:
pewnie dlatego ludzie probują z nimi kombinować m.in. ja, jak wkońcu wybiorę się do jakiegoś mechanika-magika i zrobi mi tą przeróbkę to podzielę się napewno swoimi wrażeniami jak i przykładowymi kosztami :lol: mam nadzieję że będzie dobrze, teraz jestem na etapie poszukiwań mechanika
Rób jak uważasz, według mnie to gra niewarta świeczki. Nie życzę Ci tego co mnie spotkało tzn małe rozczarowanie gdy się rozleciały. A jedna taka wymiana to połowa nowego drążka. A tak na marginesie to robiłem to w LT :)
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Boorek

wahacze kappa

Post autor: Boorek » 19 maja 2007, 18:09

"Przemo" pisze:
"Boorek" pisze:
"Przemo" pisze:
"Boorek" pisze:
"Przemo" pisze:
Rób jak uważasz, według mnie to gra niewarta świeczki. Nie życzę Ci tego co mnie spotkało tzn małe rozczarowanie gdy się rozleciały. A jedna taka wymiana to połowa nowego drążka. A tak na marginesie to robiłem to w LT :)
Kurcze to faktycznie nie ciekawie, może to jakieś wadliwe łączniki były :? sama cena też zabójcza, ja z a niewiele więcej mam nadzieję zrobić jeszcze sworznie i końcówki drążków, no i te "zamienniki" łączników 8) Zobaczymy co z tego będzie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie i hamulce”