delta lpg

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 22 maja 2007, 18:31

czy w silnikach z jednopunktowym wtryskiem zakłada sie zawory bezpieczenistwa?

bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 22 maja 2007, 18:54

odonosnie instalacji gazowej (zalozylem gaz wczoraj przejechalem 20 km i bum 8O cala obudowa filtro powietrz poszla sie j..... a przy okazji ma ktos moze na sprzedaz takie cudo)

Awatar użytkownika
TADEO
Klubowicz
Klubowicz

delta lpg

Post autor: TADEO » 22 maja 2007, 18:57

załóż filtr stożkowy najlepiej i pojedz jeszcze do gazowników może coś schrzanili
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d

Radinho
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

delta lpg

Post autor: Radinho » 23 maja 2007, 12:43

Kupowalem od tego goscia dla siebie obudowa. Na zdjeciu wstawil te, ktora ja mam. Zadzwon to sie dogadacie. Problemem jednak byla odlamana plastikowa przejsciowka na przewod do odmy, ktora trzeba bylo odpilowac ze starej obudowy i przykelic do tej. Do tego w samej obudowe jest cos co sie chyba zwie termozawor - wymontuj ze starego, dochodza tam przewody podcisnienia i ten od wolnych obrotow. Nie wyrzucaj tez tych plastikowych rurek - cenna rzecz, dlugo szukalem takiej i sie okazalo, ze nie ma szans, zeby to kupic (Turyn nie produkuje - info ze sklepu Fiata we Wroclawiu), wiec przewod od podcisnienia mam zrobiony z przewodu paliwowego kupwanego na metry w sklepie motoryzacyjnym.

Wstawilem w tej uzywce klapke anty-bum, ale jak do tej pory - ODPUKAC - wszystko gra. Sprawdz przewody WN i to koniecznie, docisnij je, zeby mocno siedzialy na swiecach, ewent. zmien swiece. Mi strzelilo wlasnie dlatego, ze iskra uciekala i niestety trzeba bylo sie rozejrzec na nowa obduowa...

Czytalem sporo o stozku w przyp. LPG i zdecydowalem, ze nie warto. Ale to tylko kwestia wlasnego przekonania co do argumentow, jakich uzywa sie w dyskusjach na forach.

Awatar użytkownika
wujek
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

delta lpg

Post autor: wujek » 23 maja 2007, 12:57

Witam,
Bambek, czy wcześniej, zanim założyłeś inst.LPG, nie przytrafiło się przymulanie, szarpanie silnika i zapalenie kontrolki wtrysku? Jeżeli tak to trzeba zlokalizować i usunąć przyczynę, bo znowu strzeli. Instalacje IIgen do SPI raczej nie mają tendencji do strzelania (warunkiem sprawne elementy sekcji zapłonu).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

delta lpg

Post autor: makek » 23 maja 2007, 14:23

"bambek" pisze:odonosnie instalacji gazowej (zalozylem gaz wczoraj przejechalem 20 km i bum 8O cala obudowa filtro powietrz poszla sie j..... a przy okazji ma ktos moze na sprzedaz takie cudo)
Mogę zapytać gdzie zakładałeś instalację?

bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 23 maja 2007, 16:58

instalacje zakladalem tuz za wiaduktem (dotyczy makek )
przyczyna eksplozji przeskok iskry na swiecach (szkoda ze po 20 km)
obudowe zawiozłem do spawania powinna wytrzymac( jeszcze)
:?
a ta klap-ka naty bum ?? sam ja robiłeś??

bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 23 maja 2007, 17:04

a jak kupowałes obudowe byla w niej odma i te plastikowe rurki

Radinho
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

delta lpg

Post autor: Radinho » 23 maja 2007, 18:12

"bambek" pisze:a jak kupowałes obudowe byla w niej odma i te plastikowe rurki
byla jedna plastikowa rurka, wiec zachowaj swoje, tak jak pisalem. Z odma tez byl problem - pisalem o tym. Ja moglem sobie podjechac do goscia i obejrzec.

Co do klapki, to zawiozlem kupione i umyta obudowe do zakladu montujacego LPG i wstawili mi ja w miejscu napisu (50 PLN). Mam jednak nadzieje, ze nie bedzie potrzeby skorzystania z niej...

bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 23 maja 2007, 20:10

cieszy mnie to tym bardziej ze mam obudowe jak nawą(pospawana) mam zdjecia ale niewiem jak je wzucic (wiem pisane juz o tym bylo! jakby ktos chcial zobaczyc to prosze napisac )[/img]
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 15:39 przez bambek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

delta lpg

Post autor: makek » 23 maja 2007, 21:03

"bambek" pisze:instalacje zakladalem tuz za wiaduktem (dotyczy makek )
przyczyna eksplozji przeskok iskry na swiecach (szkoda ze po 20 km)
obudowe zawiozłem do spawania powinna wytrzymac( jeszcze)
:?
a ta klap-ka naty bum ?? sam ja robiłeś??
Za wiaduktem po prawej (chyba ul. Chełmońskiego), dość dobrze znam właściciela........ i zakładałem w innym miejscu, chociaż też nie byłem zadowolony i sam poprawiałem. Potraktowali Cię w stylu "zdarzyło się, ale nas to nie dotyczy", a mogli uprzedzić, właściwie nawet sprawdzić auto i określić co jest do wymiany, ale po pierwsze ZYSK! To taka moja mała refleksja na temat gazowników, jak śpiewał Kazik "nie wierzę im kur..om jak psom"

bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 24 maja 2007, 15:38

"makek" pisze:
Za wiaduktem po prawej (chyba ul. Chełmońskiego), dość dobrze znam właściciela........ i zakładałem w innym miejscu, chociaż też nie byłem zadowolony i sam poprawiałem. Potraktowali Cię w stylu "zdarzyło się, ale nas to nie dotyczy", a mogli uprzedzić, właściwie nawet sprawdzić auto i określić co jest do wymiany, ale po pierwsze ZYSK! To taka moja mała refleksja na temat gazowników, jak śpiewał Kazik "nie wierzę im kur..om jak psom"
bobrze ujete :wink:

Awatar użytkownika
pawcio1
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

delta lpg

Post autor: pawcio1 » 24 maja 2007, 15:52

"bambek" pisze:
"makek" pisze:
bobrze ujete :wink:
Może trzeba było,choć w tej chwili to... musztarda... u Ciepłowskiego w Grocholicach za kościołem po lewej stronie??? Jest podobno najlepszy w mieście??
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6

bambek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

delta lpg

Post autor: bambek » 24 maja 2007, 19:04

a mozecie mi polecic przewody na swiece
jakie beda najlepsze (chciałem boscha ale nie moge dostac do delty 1.6 94 8v)

Radinho
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

delta lpg

Post autor: Radinho » 24 maja 2007, 19:06

Kupilem pierwsze, ktore byly dostepne w "moim sklepie" Fiata/Lancia- JanMor (niby amerykanska technologia), koszt cos ok. 70 PLN, wiec jak sie uprzesz, to mozesz zmieniac co rok ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”