delta lpg
delta lpg
czy w silnikach z jednopunktowym wtryskiem zakłada sie zawory bezpieczenistwa?
delta lpg
odonosnie instalacji gazowej (zalozylem gaz wczoraj przejechalem 20 km i bum
cala obudowa filtro powietrz poszla sie j..... a przy okazji ma ktos moze na sprzedaz takie cudo)

delta lpg
Kupowalem od tego goscia dla siebie obudowa. Na zdjeciu wstawil te, ktora ja mam. Zadzwon to sie dogadacie. Problemem jednak byla odlamana plastikowa przejsciowka na przewod do odmy, ktora trzeba bylo odpilowac ze starej obudowy i przykelic do tej. Do tego w samej obudowe jest cos co sie chyba zwie termozawor - wymontuj ze starego, dochodza tam przewody podcisnienia i ten od wolnych obrotow. Nie wyrzucaj tez tych plastikowych rurek - cenna rzecz, dlugo szukalem takiej i sie okazalo, ze nie ma szans, zeby to kupic (Turyn nie produkuje - info ze sklepu Fiata we Wroclawiu), wiec przewod od podcisnienia mam zrobiony z przewodu paliwowego kupwanego na metry w sklepie motoryzacyjnym.
Wstawilem w tej uzywce klapke anty-bum, ale jak do tej pory - ODPUKAC - wszystko gra. Sprawdz przewody WN i to koniecznie, docisnij je, zeby mocno siedzialy na swiecach, ewent. zmien swiece. Mi strzelilo wlasnie dlatego, ze iskra uciekala i niestety trzeba bylo sie rozejrzec na nowa obduowa...
Czytalem sporo o stozku w przyp. LPG i zdecydowalem, ze nie warto. Ale to tylko kwestia wlasnego przekonania co do argumentow, jakich uzywa sie w dyskusjach na forach.
Wstawilem w tej uzywce klapke anty-bum, ale jak do tej pory - ODPUKAC - wszystko gra. Sprawdz przewody WN i to koniecznie, docisnij je, zeby mocno siedzialy na swiecach, ewent. zmien swiece. Mi strzelilo wlasnie dlatego, ze iskra uciekala i niestety trzeba bylo sie rozejrzec na nowa obduowa...
Czytalem sporo o stozku w przyp. LPG i zdecydowalem, ze nie warto. Ale to tylko kwestia wlasnego przekonania co do argumentow, jakich uzywa sie w dyskusjach na forach.
delta lpg
Witam,
Bambek, czy wcześniej, zanim założyłeś inst.LPG, nie przytrafiło się przymulanie, szarpanie silnika i zapalenie kontrolki wtrysku? Jeżeli tak to trzeba zlokalizować i usunąć przyczynę, bo znowu strzeli. Instalacje IIgen do SPI raczej nie mają tendencji do strzelania (warunkiem sprawne elementy sekcji zapłonu).
Pozdrawiam
Bambek, czy wcześniej, zanim założyłeś inst.LPG, nie przytrafiło się przymulanie, szarpanie silnika i zapalenie kontrolki wtrysku? Jeżeli tak to trzeba zlokalizować i usunąć przyczynę, bo znowu strzeli. Instalacje IIgen do SPI raczej nie mają tendencji do strzelania (warunkiem sprawne elementy sekcji zapłonu).
Pozdrawiam
delta lpg
Mogę zapytać gdzie zakładałeś instalację?"bambek" pisze:odonosnie instalacji gazowej (zalozylem gaz wczoraj przejechalem 20 km i bumcala obudowa filtro powietrz poszla sie j..... a przy okazji ma ktos moze na sprzedaz takie cudo)
delta lpg
instalacje zakladalem tuz za wiaduktem (dotyczy makek )
przyczyna eksplozji przeskok iskry na swiecach (szkoda ze po 20 km)
obudowe zawiozłem do spawania powinna wytrzymac( jeszcze)
a ta klap-ka naty bum ?? sam ja robiłeś??

delta lpg
a jak kupowałes obudowe byla w niej odma i te plastikowe rurki
delta lpg
byla jedna plastikowa rurka, wiec zachowaj swoje, tak jak pisalem. Z odma tez byl problem - pisalem o tym. Ja moglem sobie podjechac do goscia i obejrzec."bambek" pisze:a jak kupowałes obudowe byla w niej odma i te plastikowe rurki
Co do klapki, to zawiozlem kupione i umyta obudowe do zakladu montujacego LPG i wstawili mi ja w miejscu napisu (50 PLN). Mam jednak nadzieje, ze nie bedzie potrzeby skorzystania z niej...
delta lpg
Za wiaduktem po prawej (chyba ul. Chełmońskiego), dość dobrze znam właściciela........ i zakładałem w innym miejscu, chociaż też nie byłem zadowolony i sam poprawiałem. Potraktowali Cię w stylu "zdarzyło się, ale nas to nie dotyczy", a mogli uprzedzić, właściwie nawet sprawdzić auto i określić co jest do wymiany, ale po pierwsze ZYSK! To taka moja mała refleksja na temat gazowników, jak śpiewał Kazik "nie wierzę im kur..om jak psom""bambek" pisze:instalacje zakladalem tuz za wiaduktem (dotyczy makek )
![]()
delta lpg
bobrze ujete"makek" pisze:
Za wiaduktem po prawej (chyba ul. Chełmońskiego), dość dobrze znam właściciela........ i zakładałem w innym miejscu, chociaż też nie byłem zadowolony i sam poprawiałem. Potraktowali Cię w stylu "zdarzyło się, ale nas to nie dotyczy", a mogli uprzedzić, właściwie nawet sprawdzić auto i określić co jest do wymiany, ale po pierwsze ZYSK! To taka moja mała refleksja na temat gazowników, jak śpiewał Kazik "nie wierzę im kur..om jak psom"

delta lpg
Może trzeba było,choć w tej chwili to... musztarda... u Ciepłowskiego w Grocholicach za kościołem po lewej stronie??? Jest podobno najlepszy w mieście??"bambek" pisze:bobrze ujete"makek" pisze:
Za wiaduktem po prawej (chyba ul. Chełmońskiego), dość dobrze znam właściciela........ i zakładałem w innym miejscu, chociaż też nie byłem zadowolony i sam poprawiałem. Potraktowali Cię w stylu "zdarzyło się, ale nas to nie dotyczy", a mogli uprzedzić, właściwie nawet sprawdzić auto i określić co jest do wymiany, ale po pierwsze ZYSK! To taka moja mała refleksja na temat gazowników, jak śpiewał Kazik "nie wierzę im kur..om jak psom"
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
delta lpg
a mozecie mi polecic przewody na swiece
jakie beda najlepsze (chciałem boscha ale nie moge dostac do delty 1.6 94 8v)
jakie beda najlepsze (chciałem boscha ale nie moge dostac do delty 1.6 94 8v)