Filtr gazu

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Filtr gazu

Post autor: aro » 14 cze 2007, 22:39

Mam zamiar wymienic filtr gazu, bo jeszcze od załozenia gazu nie był wymieniany, a zauważyłem ze ostatnio dedra dostała muła własnie na gazie (zawsze chodziła prawie jak na benzynie) i w zwiazku z tym, czy moża gdzies kupic takie filterki do obojetnie jakiej instalki lpg? Wiem, ze musze miec nazwe instalki i jeszcze jakies pierdołki, ale niechce mi sie isc po homologacje do auta i tak sie pytam narazie :wink:

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Filtr gazu

Post autor: aro » 11 lip 2007, 14:07

up.

Byłem sie pytac o ten filter na stacji Statoli oraz Shell, ale niestety oni nie prowadzą sprzedaży filtrów gazu (przynajmniej u nas w miasteczku).
Więc może ktos sie orientuje, gdzie mogę nabyc taki filter, bo u gazowników to raczej ciężko będzie go dostac.

Awatar użytkownika
GRZECHUU
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Grzesiek

Filtr gazu

Post autor: GRZECHUU » 09 sie 2007, 16:46

U mnie na każdej prywatnej stacji LPG filterek dostaniesz.
Kiedyś delta LX1500 i delta integrale. Teraz prywatnie Laguna I lpg i 206 2.0 hdi.
Służbowo Magnum 480.

Awatar użytkownika
bolek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotr

Filtr gazu

Post autor: bolek » 09 sie 2007, 16:56

nie ma uniwersalnych filtrów gazu do "obojętnie jakiej instalacji", każdy producent instalacji może mieć inny filtr, chociaż najczęściej spotyka się ok. 5 rodzajów filtrów, czasami są takie same stosowanie przez różne firmy korzystające z podzespołów tych samych producentów. Praktycznie każdy lub prawie każdy ma zamiennik w Filtronie, do dostania w większości hurtowni częsci samochodowych (dużych).

Awatar użytkownika
topcio
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska

Filtr gazu

Post autor: topcio » 29 sie 2007, 23:29

ja kupiłem ostatnio na stacji w kompletnie zabitej dechami wiosce za 5,50pln a to jest kilka zyli taniej niż widziałem w Lublinie,ale stary jest dobrze mieć ze sobą na wzór
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”