Delta Nuova -blotniki. Pilne pytanie
Czy blotniki od wersji HPE/EVO500 pasuja do budy 5d? Prosilbym o jakies info bo glupio byloby utopic kase a potem stwierdzic, ze drzwi sie nie zamykaja czy cos....
- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Imię: Wiesław
- Kontakt:
Trudno mi powiedzieć, dlaczego nie zadzwonisz do ASO LAnci? w Gdyni jest nim Fiat, bliby w stanie na pewno powiedzieć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
bo u siebie na miejscu jak dzwonie do seriwsu to oni takich rzeczy nie wiedza. do polski dzwonic to taka sama loteria. jedni mowia, ze blotniki pasuja na 100% inni ze sie roznia bo wersja 3d ma inne drzwi...
Zapewne pasują, bo drzwi są przeciez takie same. Wymienic bedziesz musiał także nadkola, bo zwykłe nie złapią blotnika i bedzie Ci chlapało błotkiem do silnika przez szparke 
Jeszcze jeden problem moze byc : przynajmniej w mojej wersji dłuższe sa przednie wachacze, czyli rozstaw kół moze byc wiekszy, zatem twój z takimi błotnikami moze mieć bardziej schowane w nadkola koła, a to nie wygłada ładnie.

Jeszcze jeden problem moze byc : przynajmniej w mojej wersji dłuższe sa przednie wachacze, czyli rozstaw kół moze byc wiekszy, zatem twój z takimi błotnikami moze mieć bardziej schowane w nadkola koła, a to nie wygłada ładnie.
no lwasnie drzwi w 3d sa inne niz w 5d. schowanymi kolami sie nie martwie-to mozna za grosze skorygowac dystansami
o plastikowych nadkolach nie pomyslalem. trzeba bedzie cos zaimprowizowac.
a orientuje sie ktos jak jest z mocowaniami blotnika od wersji hf/td? czy po wymianie blotnikow na szerokie wystarczy przekrecic zderzak czy tez trzeba jakies mocowania albo cos?

a orientuje sie ktos jak jest z mocowaniami blotnika od wersji hf/td? czy po wymianie blotnikow na szerokie wystarczy przekrecic zderzak czy tez trzeba jakies mocowania albo cos?
Obojętne jaką masz wersje błotniki pasują. Ja mam td i włożyłem zwykłe-też leży. Mocowanie to samo we wszystkich Nuova Delta.
Strang Delta 1,9td

- Piszczyk
- Klubowicz
- Imię: Rafał
strang napisał:
jak miałem dedre to przy remoncie (ucałowałem astre w d...pe) miałem ochotę złożyć cały przód (błotniki/maska/lampy/zderzak/grill/drabinka pod światłami) od delty II - ale handlarz chciał 800 za komplet od dedry a 1200 od delty
fajnie by wyglądało - przód od delty (wąskie lampy) o tył od dedry (wysoki bagażnik)
i przód od dedry też pasujeCzy wersja 3d czy 5d przód ten sam
jak miałem dedre to przy remoncie (ucałowałem astre w d...pe) miałem ochotę złożyć cały przód (błotniki/maska/lampy/zderzak/grill/drabinka pod światłami) od delty II - ale handlarz chciał 800 za komplet od dedry a 1200 od delty

fajnie by wyglądało - przód od delty (wąskie lampy) o tył od dedry (wysoki bagażnik)

...niewykonalność jakiegoś zadania jest tymczasowa i spowodowana jedynie złym doborem narzędzi...
jest :
DELTA I 1.6 GTi.e.`1992 w wiecznym remoncie
AR166 2,5 V6 `2000 holownik
HiLux 3.0d `2007 służbowy
Thesis 3,0V6 `2002 żony
Thema 2,8 PRV powrót do przeszłości
jest :
DELTA I 1.6 GTi.e.`1992 w wiecznym remoncie
AR166 2,5 V6 `2000 holownik
HiLux 3.0d `2007 służbowy
Thesis 3,0V6 `2002 żony
Thema 2,8 PRV powrót do przeszłości
no to teraz pytanie za 100 punktow 
a jak mocowane tylne blotniki?
spawane? przykrecane?
bo sprawa przednich blotnikow sie wyjasnila. pytanie czy naprawa czegos takiego to duzo zabawy? ja osobiscie sklanbialobym sie do wymiany calego blotnika... no chyba, ze jest od cholery ciecia i spawania.

orientuje sie ktos?

a jak mocowane tylne blotniki?
spawane? przykrecane?
bo sprawa przednich blotnikow sie wyjasnila. pytanie czy naprawa czegos takiego to duzo zabawy? ja osobiscie sklanbialobym sie do wymiany calego blotnika... no chyba, ze jest od cholery ciecia i spawania.
orientuje sie ktos?
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
tył jest przyręcany 

Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
to ja napisze tak...wymiana tylnego błotnika to najgorsze co można zrobić po kolizji...ale przy takim uszkodzeniu chyba nei bedziesz mial wyjścia 
taki błotnik trzeba wyciąć z bagażnika i tylnym słupku...w zależności od auta robi się to na różnych wysokościach.
Takie uszkodzenie jak u Ciebie na kancie będzie ciężko równo wyprowadzić...ale wiadomo polscy szpachlolodzy wszystko potrafią
zasada którą mi zawsze powtarzano to taka że zawsze lepiej klepać tylny błotnik niż go wycinać...o ile uszkodzenia na to pozwalają...
Chyba musisz odwiedzić dobrego (zaprzyjaźnionego) blacharza

taki błotnik trzeba wyciąć z bagażnika i tylnym słupku...w zależności od auta robi się to na różnych wysokościach.
Takie uszkodzenie jak u Ciebie na kancie będzie ciężko równo wyprowadzić...ale wiadomo polscy szpachlolodzy wszystko potrafią

Chyba musisz odwiedzić dobrego (zaprzyjaźnionego) blacharza

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
Tylny błotnik jest w całości demontowalny. Jest to fajne rozwiązanie, dość rzadko spotykane we współczesnych autach...

Mamy pytanie czy na 100% Błotniki (przednie) od wersji HPE i 5d są takie same? Ponieważ mam do wymiany jedną stronę (lewą) i zastanawiam sie czy nie będzie różnic w szerokości ze względu że mam firmowo kółka 195/50/R15. Rozumiem ze będą pasować w sensie mocowania ale chodzi mi o przetłoczenie biegnące przez środek, jutro postaram sie zrobić jakieś fotki.

przetłoczenia są inne...HPE ma poszerzane błotniki...a 5d nie...coś mi się obiło o uszy że tekie przetłoczenia/poszerzenia ma też wersja TD ale pewności nie mam...może któryś z kolegów z wersji TD się wypowie 

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
jak chcesz zamontować szerokie błotniki z przodu musisz tez mieć inny zderzak
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI