witam,
brakuje podświetlenia środkowego i pasażera pokrętła nawiewu (otwarcia-zamknięcia) i przycisku elektrycznych szyb po stronie kierowcy, czy winne tylko styki (wystarczy wyczyścić) czy bardziej skomplikowana sprawa ??
dedra - podświetlenie pokręteł, przycisków
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Ja miałem przepalone żarówki, a w podświetleniu sterowania szyb jest taka mała dioda, którą strasznie ciężko jest wymienic.
czyli przyciski trzeba zdejmować tapicerkę czy sam podłokietnik odkręca się i jak z pokrętłami (wyjmuje się jakoś bez demontażu deski całej) ? 

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Przełącznik ster. szyb: pod nim w podłokietniku jest śrubka, wystarczy ją odkręcić i podważyć przełacznik. Samo rozebranie przełącznika jest czasochłonne i plastiki mogą pękać, ale da się zrobić. Był kiedyś na forum opis krok po kroku.
Pokrętło środkowe: wyjmujesz obudowę radio/schowek, potem 2 imbusikami odkręcasz panel sterowania klimy, potem 2 imbusikami odkręcasz obudowę pokrętła środkowego i wyjmujesz je (dość silnie).
Pokrętło boczne - nie pamiętam, ale chyba od spodu jest przykręcone, nic pogmatwanego.
Właśnie dziś zakładam żaróweczkę do pokrętła środkowego i popielniczki, przepaliły się po roku.
Pokrętło środkowe: wyjmujesz obudowę radio/schowek, potem 2 imbusikami odkręcasz panel sterowania klimy, potem 2 imbusikami odkręcasz obudowę pokrętła środkowego i wyjmujesz je (dość silnie).
Pokrętło boczne - nie pamiętam, ale chyba od spodu jest przykręcone, nic pogmatwanego.
Właśnie dziś zakładam żaróweczkę do pokrętła środkowego i popielniczki, przepaliły się po roku.
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Tylko jak już się bedziesz za to zabierał to rób to delikatnie, aby później nie połamac tych delikatnych palstików 

ja niestety nie manualny
, dziś rozbierałem drzwi ale to w innym temacie będzie