dedra - podświetlenie pokręteł, przycisków

marcin77

Post autor: marcin77 » 30 sty 2008, 19:15

witam,
brakuje podświetlenia środkowego i pasażera pokrętła nawiewu (otwarcia-zamknięcia) i przycisku elektrycznych szyb po stronie kierowcy, czy winne tylko styki (wystarczy wyczyścić) czy bardziej skomplikowana sprawa ??

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Post autor: aro » 30 sty 2008, 19:18

Ja miałem przepalone żarówki, a w podświetleniu sterowania szyb jest taka mała dioda, którą strasznie ciężko jest wymienic.

marcin77

Post autor: marcin77 » 30 sty 2008, 19:22

czyli przyciski trzeba zdejmować tapicerkę czy sam podłokietnik odkręca się i jak z pokrętłami (wyjmuje się jakoś bez demontażu deski całej) ? :)

GRZ
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: GRZ » 31 sty 2008, 8:49

Przełącznik ster. szyb: pod nim w podłokietniku jest śrubka, wystarczy ją odkręcić i podważyć przełacznik. Samo rozebranie przełącznika jest czasochłonne i plastiki mogą pękać, ale da się zrobić. Był kiedyś na forum opis krok po kroku.

Pokrętło środkowe: wyjmujesz obudowę radio/schowek, potem 2 imbusikami odkręcasz panel sterowania klimy, potem 2 imbusikami odkręcasz obudowę pokrętła środkowego i wyjmujesz je (dość silnie).

Pokrętło boczne - nie pamiętam, ale chyba od spodu jest przykręcone, nic pogmatwanego.

Właśnie dziś zakładam żaróweczkę do pokrętła środkowego i popielniczki, przepaliły się po roku.

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Post autor: aro » 31 sty 2008, 14:41

Tylko jak już się bedziesz za to zabierał to rób to delikatnie, aby później nie połamac tych delikatnych palstików :D

marcin77

Post autor: marcin77 » 31 sty 2008, 21:32

ja niestety nie manualny :x , dziś rozbierałem drzwi ale to w innym temacie będzie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”