Kappa - Problem z elektryką w 2,0
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam was mam problem, moja lancia kappa 2,0 pobiera prąd 1 amper na postoju. Czterech elektryków nie dało sobie rady. POMÓRZCIE
A coś więcej? Nie ma żadnych innych objawów? Wszystkie odbiorniki działają normalnie? Były wcześniej jakieś przeróbki?
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)

Witam!
Miałem taki przypadek kiedyś - nie w Kappie.
Powodem poboru prądu była usterka w radiu - trochę to trwało nim udało mi się to wykryć.
Pozdrawiam!
Powodem poboru prądu była usterka w radiu - trochę to trwało nim udało mi się to wykryć.
Pozdrawiam!
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus 

Najczęściej takie problemy stwarza radio. Spotkałem się też z przypadkiem nie gasnącej lampki oświetlenia bagażnika, ale myślę, że 4 elektryków, a przynajmniej jeden z nich to już sprawdziło 

-
Pomóżcie jakie bezpieczniki mam jeszcze sprawdzić, sprawdzałem i bagażnik
i radio, zmieniarkę płyt i bezpieczniki gazowe. Może gdzieś znajdują się inne bezpieczniki o których nic nie wiem. Proszę o pomoc.
i radio, zmieniarkę płyt i bezpieczniki gazowe. Może gdzieś znajdują się inne bezpieczniki o których nic nie wiem. Proszę o pomoc.
Rozumiem, że sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki? W środku, w bagażniku i pod maską w dwóch miejscach?"Rafiozo" pisze:Pomóżcie jakie bezpieczniki mam jeszcze sprawdzić, sprawdzałem i bagażnik
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

-
Sprawdzałem pod maską w jednym miejscu koło akumulatora. Proszę o pomoc gdzie znajduje się drugie miejsce z bezpiecznikami.
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Pod maska w pobliżu aku to są głównie bezpieczniki od świateł przednich , klimy i wiatraka. Więcej bezpieczników znajdziesz pod kierownicą po zdjęciu osłony , na podszybiu - na środku komory silnika pod plastikową pokrywką i w bagażniku po prawej stronie pod klapką.
-
Dzięki wam za pomoc.
Daj znać, jak znajdziesz przyczynę kłopotów.
homo homini Lancia (est)
)

Jak masz nie fabryczne radyjko, takie z wyciąganym panelem! To na początek proponuję wyciągnąć panel radyjka"Hobbysta" pisze:Witam!
Pozdrawiam!

Pozdrawiam D1
Kontakt: 783 390 662

Kontakt: 783 390 662