"grzole" pisze:Najpierw spróbuj założyć do reflektorów jakieś naprawdę dobre żarówki (polecam Philipsy i Osramy). Poszukaj na forum była już dyskusja na ich temat.
Wiem wiem, nawet ja ostatnio zakładałem o tym wątek. Światła mijania dadzą radę ale drogowe to jest tragedia. Oczywiście zacznę od wymiany żarówek na jakieś +50% ( używałem i wiem, że to nie jest tylko chwyt marketingowy ). Ale chcę przy okazji zbadać grunt i niektóre pomysły wykluczyć od razu.
"dudekken" pisze:ponieważ oryginalne lampy xenon to rzadki okaz w ofercie używanych
Idzie znaleźć, jak nie w Polsce to w it. Cena jest jeszcze w granicach rozsądku - jedna lampa kosztuje jakieś 300-350zł. Czyli tyle co zestaw "zrób to sam". Mniej babrania i zgodność z homologacją, a jeszcze można próbować odsprzedać stare lampy. Z tym, że nie wiem jak działa samopoziomowanie w Lybrze, czy też jest jakoś zsynchronizowane z tylnym zawieszeniem? W takim przypadku sama oryginalna lampa nie starczy.
"DZIDA" pisze:umyj lampy od środka i zapodaj dobre żarówki...
Właśnie.. Da się? Widziałem gdzieś na clublybra.it rozmontowaną lampę i sam chciałbym też jakoś rozmontować ( muszę obadać silniczek korektora ustawienia świateł ) tylko czy aby szkło nie jest na klej do obudowy przytwierdzone? CZY WAM TEŻ Z KLOSZY LAMP OBCHODZI JAKAŚ TAKA DZIWNA FOLIA?
"norbiwolow" pisze:na allegro znalazłem nowe spryskiwacze lamp - koszt około 70 złotych - jest spory wybór - kwestia gustu i usytuowania spryskiwacza na zderzaku - są i za 14 złotych ale to juz inna bajka
dodatkowy zbiorniczek z silniczkiem
Moment moment. Mówisz o jakimś zestawie uniwersalnym czy o oryginale używanym? o ile wiem to Lybra ze spryskiwaczami lamp ma inny zbiornik ( większy - 5l ).
"schab" pisze:A jak zrobisz gładkie szkło reflektorów ? - Kolejny wymóg !
Jaki wymóg? Prawny? Czy w AR156 xenon świeci dobrze tylko z gładką lampą? Bo Lybr z gładkim szkłem chyba nie ma?