Lybra - pokrowce na fotele
Może ktoś się orientuje, czy modele aut ze stajni Fiata mają identyczne fotele co Lybra SW ?
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2008, 13:16 przez evand, łącznie zmieniany 1 raz.
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
Zapraszam na stronkę mojej połowicy
Praca bez doświadczenia. Zarabiaj lub oszczędzaj
jest - Scenic II 1.9 dCi

- BJK
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Ja wiem, że na tak wygodnych fotelach co w Lybrze to nigdzie nie siedziałem (nawet w BMW 735 z 1998 nie było tak wygodnie) więc może być ciężko...
Konkretnie.
Nie zamierzam wymieniać foteli, tylko
muszę uszyć na miarę pokrowce ... wiem, że oszpecę wnętrze, ale mam jasną tapicerkę i małą Księżniczkę pijącą bobo fruty (najchętniej z jagód) - po czymś takim nawet pranie tapicerki nie pomoże...
.
Wiem, wiem , teraz zostawiam miejsce na słowa krytyki ...
Nie zamierzam wymieniać foteli, tylko

Wiem, wiem , teraz zostawiam miejsce na słowa krytyki ...

była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

Ogolnie to raczej ciezko o pokrowce na fotele do Lybry
Kiedys tez szukalem i musialem sie zadowolic zwyklymi koszulkami uniwersalnymi. Ale jak chcesz to na allegro oglaszaja sie tacy, co niby szyja na miare do wszystkich aut, moze cos dostaniesz.

Lybra 1,8 - już nie 

Tylko nie pokrowce!!!!!!! Panowie co 3 miechy golenie alcantary i po klopocie. Korzystajcie z prawdziwej alcantary a nie z jakiego szmatexu 

Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Kiedyś mój tato szył na miarę pokrowce do passata, akurat w Tychach jbyła mała manufaktura gdzie szyli pokrowce wszkoczyła pani zosia zrobiła pomiary i na 2 dzień były gotowe, dlatego myśle że na allegro nie powinieneś mieć kłopotu
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Mam nadzieję, że tylko na tył?"evand" pisze:Konkretnie.
Nie zamierzam wymieniać foteli, tylkomuszę uszyć na miarę pokrowce ... wiem, że oszpecę wnętrze, ale mam jasną tapicerkę i małą Księżniczkę pijącą bobo fruty (najchętniej z jagód) - po czymś takim nawet pranie tapicerki nie pomoże...
.
Bo w boku foteli przednich są airbagi, więc nie bardzo można je pokrowcami przykrywać.
BTW. jak fajnie, że mam granatową alcantarę

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Na allegro tez maja problem. Nie szyją do Lybry, a temat urywa się po info o bocznych poduszkach ... Myślałem o komplecie , nawet znalazłem niezły wzór ze skórzanymi wstawkami - klasyka i w dodatku pasujący kolorystycznie, lecz bez bocznych airbagów...
Ochronie podlega tylko tylna kanapa ... i tak pozostanie
Jasna wygląda super, ale jest niepraktyczna ... w szczególności przy Bobaskach.

Jasna wygląda super, ale jest niepraktyczna ... w szczególności przy Bobaskach.
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
a może wystarczyłby ci koc pod fotelik (i w jego okolicach) 

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

Zgadłeś. Chwilowo kocyk chroni tapicerkę, ale jak znajdę odpowiedni pokrowiec , to przykryję siedzenia. Wnętrze straci na uroku, ale ochronię je przed "tragedią". Karolcia nie będzie wiecznie mała, za ... rok zrozumie pewne zasady i będzie OK lub ... jeszcze gorzej"Nat" pisze:a może wystarczyłby ci koc pod fotelik (i w jego okolicach)

była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi

Evand znalazłeś te pokrowce? czy Karolcia już zrozumiała, że się foteli tatusiowi nie brudzi w Lyberce?
Pytam, bo też czegoś poszukujemy... 

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
Zgadzam się z opinią Nat'a. Przy bocznych workach raczej nie stosuje się pokrowców na przednich fotelach. W razie wybuchu poduszki, zamiast chronić, air bag rozrywa plecy..."Nat" pisze:Mam nadzieję, że tylko na tył?"evand" pisze:Konkretnie.
Nie zamierzam wymieniać foteli, tylkomuszę uszyć na miarę pokrowce ... wiem, że oszpecę wnętrze, ale mam jasną tapicerkę i małą Księżniczkę pijącą bobo fruty (najchętniej z jagód) - po czymś takim nawet pranie tapicerki nie pomoże...
.
Bo w boku foteli przednich są airbagi, więc nie bardzo można je pokrowcami przykrywać.
BTW. jak fajnie, że mam granatową alcantarę
...dotyczy to także debili oferujących pokrowce rzekomo "przystosowane" do bocznych poduszek.
Ale na tył nie ma przeszkód. Mam chyba jeszcze gdzieś pokrowiec na tylną kanapę, który używałem w astrze kombi, mogę Tobie go z chęcią sprezentować jeśli znajdę.
Serdecznie pozdrawiam.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
coś mi się wydaje, że pokrowce nie ochronią alcantary przed bobofrutem, ponieważ pokrowiec jest cienki, soczek szybko przesiąknie i klapa. Natomiast złożony podwójnie koc zdejmiesz zanim przesiąknie a za rok jak dziecko podrośnie będziesz się cieszył ładną tapicerką."evand" pisze:Zgadłeś. Chwilowo kocyk chroni tapicerkę, ale jak znajdę odpowiedni pokrowiec , to przykryję siedzenia. Wnętrze straci na uroku, ale ochronię je przed "tragedią". Karolcia nie będzie wiecznie mała, za ... rok zrozumie pewne zasady i będzie OK lub ... jeszcze gorzej"Nat" pisze:a może wystarczyłby ci koc pod fotelik (i w jego okolicach)
wyjście drugie, które ja stosowałem jest następujące- kożystamy tylko z zamykanych butelek z "dziubkiem" (jak kubuś play), a po napojeniu zwrot butelki aby się przypadkowo oczywiście nie rozlało.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam!!!
Miałem, a właściwie mam taki sam problem z tapicerką. Dzieci potrafią czynić cuda i faktycznie puki nie dorosną lepiej ją zabezpieczyć. Swego czasu szukałem na allegro pokrowców i firm szyjących je na miarę, ale niestety do Liberki nie mają wykrojów. Udało mi się dopasować pokrowce do pasata z poduszkami w fotelach (nic nie zasłaniają!), jest całkiem nieźle lecz już tęsknię za alkantarą.
Pozdrawiam!!!
Miałem, a właściwie mam taki sam problem z tapicerką. Dzieci potrafią czynić cuda i faktycznie puki nie dorosną lepiej ją zabezpieczyć. Swego czasu szukałem na allegro pokrowców i firm szyjących je na miarę, ale niestety do Liberki nie mają wykrojów. Udało mi się dopasować pokrowce do pasata z poduszkami w fotelach (nic nie zasłaniają!), jest całkiem nieźle lecz już tęsknię za alkantarą.
Pozdrawiam!!!
Nie znalazłem nic, co by pasowało ... był kocyk i ... nadgorliwa opieka nad dziecięciem"vincenzo" pisze:Evand znalazłeś te pokrowce? czy Karolcia już zrozumiała, że się foteli tatusiowi nie brudzi w Lyberce?Pytam, bo też czegoś poszukujemy...

była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
jest - Scenic II 1.9 dCi