Lybra - nie chce odpalic
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - nie chce odpalic
Witam mam problem Lybra nie chce mi odpalic pierwszego dnia ciezko mi krecila a nastepnego dnia kiedy wszedlem do garazu wogole nie odpalila, niewiem co jej jest myslalem ze to moze filtr paliwa,wymienilem go,ale to nic nie dalo,jest ktos kto moze pomoc? podpowiedziec co nalezy najpierw sprawdzic itd..Jest to silnik 1.9jtd z 2001rpozdro
Lybra - nie chce odpalic
Ciężko kręcił ,a teraz nie kręci ? Prawdopodobnie akumulator .
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
- Ricardus
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Lybra - nie chce odpalic
do wyboru : akumulator, rozrusznik, alternator, pompa wspomagania lub klimy jest tego troszeczkę.
Ja mialem coś podobnego , tyle że u mnie na poczatku byly stuki a na koniec stanol silnik - okazalo się że padl alternator i zablokowal pasek klinowy
Ja mialem coś podobnego , tyle że u mnie na poczatku byly stuki a na koniec stanol silnik - okazalo się że padl alternator i zablokowal pasek klinowy
Zdjęcia motoryzacyjne, oględziny samochodów, ubezpieczenia w PZU, pranie tapicerki.
https://www.facebook.com/riCARdus-Rysza ... 928513374/
Tel.669901601
https://www.facebook.com/riCARdus-Rysza ... 928513374/
Tel.669901601
Lybra - nie chce odpalic
rozwijając temat mam pytanie:
Czy przy wymianie akumulatora będę miał problem z jakąś "blokadą" wymagającą wprowadzenia kodu?kupując samochód nie dostałem żadnej karty kodowej, więc trochę się obawiam, że nie odjadę spod sklepu;)
Czy przy wymianie akumulatora będę miał problem z jakąś "blokadą" wymagającą wprowadzenia kodu?kupując samochód nie dostałem żadnej karty kodowej, więc trochę się obawiam, że nie odjadę spod sklepu;)
świeżo upieczony...
- JARRO
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - nie chce odpalic
Nie sądzę. Samochody są dla ludzi i po to, żeby w nich wymieniać to i owo."mmilon" pisze:rozwijając temat mam pytanie:
Jedź po ten akumulator, ale ja miałem taki przypadek, że winien był rozrusznik, a nie akumulator, zatarł się i tyle. Efekt miałem podobny ciężko kręciła. Lekceważyłem to , bo myslałem , że akumlator pada.
Pojechałem po nowy, a tam w sklepie zmierzyli mi akumulator i powiedzieli,że dobry. Na moją prośbę założyli nowy i było to samo. Pojechałem do elektryka. Ten wymienił tuleje i jakieś tam pierdoły w rozruszniku i do dzisiaj jest cacy.
JARRO POZDRAWIA
LANCIA KAPPA 2,4 BENZ. 1998 R.
A Z KANAPY SPOGLĄDA CARLA BRUNI
LANCIA KAPPA 2,4 BENZ. 1998 R.
A Z KANAPY SPOGLĄDA CARLA BRUNI
Lybra - nie chce odpalic
Jesli wyjmiesz akumulator samochód będzie chcial kodu.Ja w Lybrze wymienialem alternator i musialem wbic kod z karty kodowej , bo bez tego nie ma radia i komputera...mam wersje z navi , nie wiem czy w innych też to jest.Chyba tak.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Lybra 2.4JTD
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Lybra - nie chce odpalic
To czy będzie wymagać kodu trzeba sprawdzić w ustawieniach radia - jeśli ktoś je zmienił to kodu nie będzie rządał...gdzieś to już było na forum - użyj opcji szukaj...jak będe miał więcej czasu to może sam znajde