Lybra - nie chce odpalic

marcin130
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: marcin130 » 21 maja 2008, 0:00

Witam mam problem Lybra nie chce mi odpalic pierwszego dnia ciezko mi krecila a nastepnego dnia kiedy wszedlem do garazu wogole nie odpalila, niewiem co jej jest myslalem ze to moze filtr paliwa,wymienilem go,ale to nic nie dalo,jest ktos kto moze pomoc? podpowiedziec co nalezy najpierw sprawdzic itd..Jest to silnik 1.9jtd z 2001rpozdro

STOD
Klubowicz
Klubowicz

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: STOD » 21 maja 2008, 10:42

Ciężko kręcił ,a teraz nie kręci ? Prawdopodobnie akumulator .
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...

Awatar użytkownika
Ricardus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: Ricardus » 21 maja 2008, 12:00

do wyboru : akumulator, rozrusznik, alternator, pompa wspomagania lub klimy jest tego troszeczkę.

Ja mialem coś podobnego , tyle że u mnie na poczatku byly stuki a na koniec stanol silnik - okazalo się że padl alternator i zablokowal pasek klinowy
Zdjęcia motoryzacyjne, oględziny samochodów, ubezpieczenia w PZU, pranie tapicerki.
https://www.facebook.com/riCARdus-Rysza ... 928513374/
Tel.669901601

Awatar użytkownika
mmilon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: mmilon » 21 maja 2008, 17:11

rozwijając temat mam pytanie:
Czy przy wymianie akumulatora będę miał problem z jakąś "blokadą" wymagającą wprowadzenia kodu?kupując samochód nie dostałem żadnej karty kodowej, więc trochę się obawiam, że nie odjadę spod sklepu;)
świeżo upieczony...

Awatar użytkownika
JARRO

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: JARRO » 21 maja 2008, 17:40

"mmilon" pisze:rozwijając temat mam pytanie:
Czy przy wymianie akumulatora będę miał problem z jakąś "blokadą" wymagającą wprowadzenia kodu?kupując samochód nie dostałem żadnej karty kodowej, więc trochę się obawiam, że nie odjadę spod sklepu;)
Nie sądzę. Samochody są dla ludzi i po to, żeby w nich wymieniać to i owo.
Jedź po ten akumulator, ale ja miałem taki przypadek, że winien był rozrusznik, a nie akumulator, zatarł się i tyle. Efekt miałem podobny ciężko kręciła. Lekceważyłem to , bo myslałem , że akumlator pada.
Pojechałem po nowy, a tam w sklepie zmierzyli mi akumulator i powiedzieli,że dobry. Na moją prośbę założyli nowy i było to samo. Pojechałem do elektryka. Ten wymienił tuleje i jakieś tam pierdoły w rozruszniku i do dzisiaj jest cacy.
JARRO POZDRAWIA
LANCIA KAPPA 2,4 BENZ. 1998 R.
A Z KANAPY SPOGLĄDA CARLA BRUNI

STOD
Klubowicz
Klubowicz

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: STOD » 25 maja 2008, 19:17

Jesli wyjmiesz akumulator samochód będzie chcial kodu.Ja w Lybrze wymienialem alternator i musialem wbic kod z karty kodowej , bo bez tego nie ma radia i komputera...mam wersje z navi , nie wiem czy w innych też to jest.Chyba tak.
Pozdrawiam
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Lybra - nie chce odpalic

Post autor: Dudi » 25 maja 2008, 19:26

To czy będzie wymagać kodu trzeba sprawdzić w ustawieniach radia - jeśli ktoś je zmienił to kodu nie będzie rządał...gdzieś to już było na forum - użyj opcji szukaj...jak będe miał więcej czasu to może sam znajde
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”