Panowie pilny temat !!!
popiskiwał mi pasek klinowy ale z powodu kilku innych "ważniejszych rzeczy " do zrobienia w samochodzie chciałem to pozostawić na później.... niestety pasek zaczął piszczeć niemiłosiernie więc postanowiłem sprawdzić co jest tego przyczyną. Wsadziłem łapę tam gdzie jest pasek żeby sprawdzić co się dzieję i namacać która rolka ma luz, okazało się że koło pasowe wału ma już tak sparciałą gumę, że koło stoi "bokiem" a w dodatku bieżnia zamiast mieć rowki na pasek jest gładkie jak pupa niemowlęcia. Szybka decyzja, trzeba wymienić.
Problem polega na tym, że wydatków w tym miesiącu na auto i poza nim miałem tyle, że wyczerpałem limit na trzy miesiące, więc zdecydowałem, że zakupię używkę niestety.
Na popularnym portalu aukcyjnym jest spory wybór kół do Lybry, Alfy 166, Kappy i innych
pytanie do znawców czy koło od Kappy czy Alfy podejdzie do Lybry, ewentualnie czy ktoś mi może podać numery kół które pasują do mojego auta silnik 2,4 jtd 136km z 2000r.
niestety nie mam epera a ten w necie non stop mi się rozłącza nie wiedzieć czemu.
może mi ktoś podać numery tych kół?
lancia lybra 2.4 jtd sedan 2000r