Lybra - Kontrolka wtrysku w 2.4 jtd

STOD
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: STOD » 13 lip 2008, 18:56

Witam
Miałem wczoraj dziwną przygodę.Jechalem na piątce jakieś 110km/h i nagle zgasł silnik i zapalilą się kontrolka czerwona (taka ikonka silnika).Zatrzymałem się , samochód nie cchiał odpalić.Jechalem na dość głębokiej rezerwie paliwa, bo przegapiłem stację (wiem ,że tak sie nie powinno robić).Zadzwonilęm do mechanika Rafałą z Konstancina i polecil odłączyć klemę.Po tym zabiegu samochód opalil-lampka zgasła.Odrazu nabrałęm ropy i sytuacja powtórzyłą sie w ciągu paru godzimn jeszcze dwa razy z tym,że samochód odpalał natychmiast i lampka gasła.Dobrałem jeszcze paliwa i dzisiaj juz tego nie bylo.Co to moglo być ?
Złe paliwo trafilem .Dodam,że brałem właśnie dzień wcześniej rope na małęj dziadowskiej stacyjce i całą przygoda mialą miejsce po tym kiedy wyjeździlem paliwo z tej właśnie stacji.Macie jakieś podejrzenia? Jechać gdzieś z tym czy jak przeszło to dać sobie spokój ?
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 14 lip 2008, 1:18

Wujek dobra rada mówi: Jeśli zatankujesz paliwo podłej jakości, nigdy nie wyjeżdżaj go do końca, lecz "rozcieńczaj" paliwem dobrym, a twój silnik pożyje dłużej.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

STOD
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: STOD » 16 lip 2008, 17:07

Witam!
Nie, to nie było paliwo...To był czujnik położenia wału.Byłem u Rafała z Okrzeszyna i jest zrobione.
Pozdrawiam
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...

Awatar użytkownika
emczo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Odp: Lybra - Kontrolka wtrysku w 2.4 jtd

Post autor: emczo » 16 lut 2010, 17:16

u mnie podobne objawy
czasami kontrolka wtrysku i czasami problemy z odpaleniem
i tylko po dłuższym postoju - ponad 24h
reszta w normie, żadnych innych objawów
kiepskiej jakości paliwo raczej odpada