delta II - rozrząd
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
delta II - rozrząd
witam mam małe pytanko w czasie jazdy strzelil mi pasek rozrządu jeszcze nie zdążyłem rozebrać ale zastanawiam się czy tylko wystarczy wymiana paska i rolki czy moglo coś sie stać z zaworami. jest to 1,6 benzyna. czy jest to bezkolizyjny silnik bo takie opinie już słyszałem.
delta II - rozrząd
Niestety jest to silnik kolizyjny. Mogły sie pogiąć zawory. Głowica do zwalenia i ewentualnej obróbki i do wymiany rozrząd 

Re: delta II - rozrząd
Jaki to silnik 8v czy 16v??"qiub555" pisze:witam mam małe pytanko w czasie jazdy strzelil mi pasek rozrządu jeszcze nie zdążyłem rozebrać ale zastanawiam się czy tylko wystarczy wymiana paska i rolki czy moglo coś sie stać z zaworami. jest to 1,6 benzyna. czy jest to bezkolizyjny silnik bo takie opinie już słyszałem.
Strang Delta 1,9td

-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
delta II - rozrząd
jest kolizyjny , sprawdź luzy zaworowe tam gdzie beda duże masz zawór do wymiany , oprócz zaworów pękaja prowadnice , do poprawnego usuniecia skutków -czapka do góry - nowe prowadnice i zawory,uszczelniacze i bedzie hulało."qiub555" pisze:8v
delta II - rozrząd
Wspolczuje, ale jesli potrzebujesz goscia, ktory zna sie na rzeczy, to polecam goscia na Zlotnikach, p. Krzysztof tel. 509300012. Powiedz, ze dal Ci numer Bartek od czerwonej Delty 1.6.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
delta II - rozrząd
Wielkie dzięki poradze sobię samemu ale telefon do mechanika może sie przydać...