oszczędniej to raczej na normal, jak w swojej byłej 3 litrowej V 6óstce z automatem dałem na power to nie zdążyłem zapamiętać ile wskazywal wskaźnik pailwa, bo od razu było na pomarańczowo.
ale jazda przednia
kolega Argenta też cos moze powiedziec na ten temat
pozdrawiam
Kappa - Skrzynia automatyczna i przełącznik normal/power
- Marcin_K
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marcin
byly Thema 2.5 TD
Kappa 3.0 V6 24v automat
Kappa 3.0 V6 24v automat
Niestety Kappę w automacie cechuje paliwożerność
- jak się poczyta co piszą chłopaki - ile im pali 2.0 20V w manualu to widać wyraźnie, że automat kosztuje nas jakieś dodatkowe 2 litry paliwka. Ostatnio moje spalanie to 14 - 15 LPG głównie miasto...
Kiedyś próbowałem osiągnąć jak najmniejsze spalanie - to udało mi się na mieście zejść do 10,5 litra benzyny ale nie przekraczałem chyba 1500obr. Jedanak przy częstym odpalaniu i krótkich odcinkach jazdy taki wynik jest niemożliwy do osiągnięcia...
Spróbuję następny zbiornik gazu przejechać tylko na POWER i napiszę jak będzie wyglądało spalanie.

Kiedyś próbowałem osiągnąć jak najmniejsze spalanie - to udało mi się na mieście zejść do 10,5 litra benzyny ale nie przekraczałem chyba 1500obr. Jedanak przy częstym odpalaniu i krótkich odcinkach jazdy taki wynik jest niemożliwy do osiągnięcia...
Spróbuję następny zbiornik gazu przejechać tylko na POWER i napiszę jak będzie wyglądało spalanie.
- bogdan
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Power
, zmiana biegu przy większych obrotach niż na normal.

TYLKO L A N C I A