Kappa - Wymiana żarówki-komunikat nie gaśnie
Panowie mam taki problem (życzę każdemu tylko takich) spaliła mi się żarówka od świateł mijania, pojawił się komunikat po przekręceniu stacyjki w infocenter, i po wymianie żarówki ten komunikat nie gaśnie? Macie jakiś sposób? Odłaczyć klemy od akumulatora?
K 2.4 TD
Sprawdz, czy tylko ta byla spalona. Czasami spalenie np zaroweczki od tablicy rejestracyjnej tak samo komunikuje.
Lybra 1,8 - już nie 

Sprawdz czy nie masz przepalnoj innej żarówki.Klemy...kod do radia znasz ?:)
Re: Wymiana żarówki-komunikat nie gaśnie
Panie kochany. Jakbyś napisał o jakie auto chodzi to było by prościej."xkrusiu" pisze:Panowie mam taki problem (życzę każdemu tylko takich) spaliła mi się żarówka od świateł mijania, pojawił się komunikat po przekręceniu stacyjki w infocenter, i po wymianie żarówki ten komunikat nie gaśnie? Macie jakiś sposób? Odłaczyć klemy od akumulatora?

Jeśli w Eskorcie to nie wiem

Ale jeśli w Kappie to światła mijania nie są monitorowane przez infocenter. Na bank wymieniłeś nie tę żarówkę.

Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

- PitchBlack
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Jak wymieniles zarowke to czy sprawdziles czy swieci? Wiem to glupie ale moze zle wkreciles albo druga ci padla. Ja tak mialem wymienilem jedna a zachwile padla druga. Sprawdz.
Pitch Black
Panowie. Jeszcze raz. Z przyczyn znanych tylko projektantowi w Kappie NIE są monitorowane przez infocenter światła mijania. Prawdopodobnie koledze pojawił się komunikat o żarówce (jakiejś innej), wyszedł i zobaczył że ma spaloną (zapewne od jakiegoś czasu) "żarówkę mijania " i ją wymienił. Nie zwrócił uwagi że przyczyną komunikatu była tak naprawdę inna żarówka."PitchBlack" pisze:Jak wymieniles zarowke to czy sprawdziles czy swieci? Wiem to glupie ale moze zle wkreciles albo druga ci padla. Ja tak mialem wymienilem jedna a zachwile padla druga. Sprawdz.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Wujek (p)

Panowie sprawdzę jutro jeszcze raz te wszystkie światła, tylko nie rozumiem jednego, dlaczego niby infocenter miałoby nie informować o spalonej żarówce świateł mijania skoro nawet jak czytam oświetlenie tablicy rejestracyjnej powoduje komunikat??? Jeżeli faktycznie tak jest jak mówi Wujek, że niby konstruktor dał ciała no to żenada. Nawet nie sprawdziłem innych świateł bo akurat padło podczas jazdy nocą i brak jednego światła był odczuwalny od razu. Jeśli chodzi o kod od radia to spokojna głowa:) Dzięki za rady!
K 2.4 TD
a po co ma monitorować"xkrusiu" pisze:Panowie sprawdzę jutro jeszcze raz te wszystkie światła, tylko nie rozumiem jednego, dlaczego niby infocenter miałoby nie informować o spalonej żarówce świateł mijania skoro nawet jak czytam oświetlenie tablicy rejestracyjnej powoduje komunikat??? Jeżeli faktycznie tak jest jak mówi Wujek, że niby konstruktor dał ciała no to żenada. Nawet nie sprawdziłem innych świateł bo akurat padło podczas jazdy nocą i brak jednego światła był odczuwalny od razu. Jeśli chodzi o kod od radia to spokojna głowa:) Dzięki za rady!

-
- Klubowicz
Ponieważ spalenie się żarówki mijania sam zauważysz bez wychodzenia z auta,a do sprawdzenia pozostałych żarówek potrzebował byś czyjejś pomocy(stop,wsteczny) lub np podczas długiej trasy sam tego również nie zauważysz 

Tak jak koledzy pisali, o padniętych światłach infocenter nic nie mówi. Wiem to z własnego doświadczenia. Temat już był na forum
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
No własnie- mnie to też ciekawi- w Cromie mi pokazywało, że mam spaloną żarówę.. A może jest problem tego typu, że żarówki są 2 i jakoś ciężko było to włączyć do obwodu monitorowania? Albo uznali, że nie warto kłaść tyle kabli?"wujekp" pisze:Panowie. Jeszcze raz. Z przyczyn znanych tylko projektantowi w Kappie NIE są monitorowane przez infocenter światła mijania.

xkrusiu: A co za problem przeczytać o jaki typ żarówki chodzi i wtedy je sprawdzać i wymieniać?

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Od razu chciałbyś rozumieć. Ja też nie rozumiem. I nie znam nikogo kto by to rozumiał, więc nie szukaj w tym logiki"xkrusiu" pisze:Panowie sprawdzę jutro jeszcze raz te wszystkie światła, tylko nie rozumiem jednego,

Najlepiej od razu przeczytaj wątek co nas wkurza w Kappach. Ja np. nie rozumiem jeszcze paru innych rzeczy ...

Przeczytaj dokładnie komunikat. Mówi dość dokładnie, która żarówka jest spalona."xkrusiu" pisze: Nawet nie sprawdziłem innych świateł bo akurat padło podczas jazdy nocą i brak jednego światła był odczuwalny od razu.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Wujek (p)

No dobra Panowie temat umarł, przebicie w tylnej lampie i migacz zlewał się ze stopem a czasami z próżnią. W każdym razie dzięki za rady i inne mądrości które stały się cichym natchnieniem i powodem wynaturzeń czego powyższe posty są najlepszym dowodem!
K 2.4 TD
Przepraszam bardzo, a który komp w samochodzie jakiej marki pokazuje informacje o spaleniu żarówki świateł mijania (przecież kierowca widzi, że mu lampa nie świeci - jak nie widzi to *** nie kierowca).
Miałem Tipo z takim sprawdzaczem i tam też nie pokazywał świateł mijania, kolega miał Cromę - też nie pokazywała świateł mijania. Znajomy ma Paska nowego - też nie pokazuje, w Mercu S też nie informuje, Laguna też nie.
Jakoś sobie nie mogę uprzytomnić samochodu, w którym komp pokzuje spalenie świateł głównych - to widać od razu. Dlatego kompy pokazują światła np. pozycyjne, stopu itp. bo to jest trudniej zauważyć.
Miałem Tipo z takim sprawdzaczem i tam też nie pokazywał świateł mijania, kolega miał Cromę - też nie pokazywała świateł mijania. Znajomy ma Paska nowego - też nie pokazuje, w Mercu S też nie informuje, Laguna też nie.
Jakoś sobie nie mogę uprzytomnić samochodu, w którym komp pokzuje spalenie świateł głównych - to widać od razu. Dlatego kompy pokazują światła np. pozycyjne, stopu itp. bo to jest trudniej zauważyć.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
zapomniałeś dodać, że Lybra tez nie...