Czekamy na jakieś propozycje

Marcysia & Skierda
Dzięki Sanchez za linka. Poczytałam Wasze posty i dużo już wiem na ten temat. Mam nadzieję że u mnie też się to skończy bezboleśnie"sanchez" pisze:Tam nie ma linki, otwieranie jest elektryczne. Moze trzeba poczyscis styki albo cos?
Tu juz o tym bylo moze pomoze: http://www.lanciapolska.org/viewtopic.p ... ight=linka
To było już dawno, ale Arek miałeś rację. U nas też przetarły się kabelki które idą w pokrywie bagażnika. Wystarczyło je połączyć i już wszystko działa bez problemów."Arek" pisze:Ja miałem podobny problem. Tzn nie działało otwieranie ze schowka. Rzeczywiście tam nie ma linki tylko elektryjka. U mnie problem był prozaiczny, kabelki sie przetarły. Popatrz na nie w tym przewodzie, który dochodzi do świateł. Najlepiej podjedź do elektryka.
Te kabelki to chyba przecieraja sie czesto - u mnie przetrl sie ten od swiatelka biegu wstecznego"marcysia" pisze:To było już dawno, ale Arek miałeś rację. U nas też przetarły się kabelki które idą w pokrywie bagażnika. Wystarczyło je połączyć i już wszystko działa bez problemów.
Dzięki
Dokładnie, masz rację Tomku. U nas też przetarł się ten od wstecznego (jak zakładali mi hak holowniczy i machali dużo pokrywą bagażnika) i właśnie te od otwierania bagażnika ze schowka ... Myślę, że to miejsce gdzie mieszczą się te kabelki nie jest dobrym rozwiązaniem. Wpadłam na lepsze. Chyba napisze do Fiata i im podpowiem co nie co"tomek" pisze:Te kabelki to chyba przecieraja sie czesto - u mnie przetrl sie ten od swiatelka biegu wstecznego
Niestety o 5 lat za pozno, a po Twojej modyfikacji produkowaliby do dzis Kappe 2 ze zmienionymi kabelkami"marcysia" pisze: Chyba napisze do Fiata i im podpowiem co nie co![]()
(odezwała się we mnie dusza inżyniera...)
Nie wiem czy to dobry pomysł dla Ciebie ale jeśli czujesz luz na klapie tzn. że się może dobrze nie zamknęła. Może spróbuj mocniej ją domknąć, a później jeszcze raz otworzyć, to mi kiedyś pomogło... Chyba że koledzy z forum będą mieli lepszy pomysł"norbiwolow" pisze: ruszam klapą i czuje lekki luz na klapie ale nie chce iść w góre