Kappa - pokrywa bagażnika

marcysia
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: marcysia » 23 lis 2004, 23:30

Mamy problem z otwarciem pokrywy bagażnika :cry: Nie możemy otworzyć go naciskając guziczek w schowku. Z kluczyka też nie ponieważ złodzieje w zamku zostawili nam jakieś g... jak się włamywali do bagażnika. Nie wiem jak działa otwieranie bagażnika w Lancii. Czy jest linka i gdzie ??? Jak się do tego dostać aby otworzyć bagażnik i co mogło się zepsuć, jeśli nie linka ???

Czekamy na jakieś propozycje :roll:
Marcysia & Skierda
Lancia Kappa 2,0 1996 benz/gaz

Awatar użytkownika
sanchez
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: sanchez » 24 lis 2004, 9:31

Tam nie ma linki, otwieranie jest elektryczne. Moze trzeba poczyscis styki albo cos?
Tu juz o tym bylo moze pomoze :D: http://www.lanciapolska.org/viewtopic.p ... ight=linka
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 24 lis 2004, 9:45

Ja miałem podobny problem. Tzn nie działało otwieranie ze schowka. Rzeczywiście tam nie ma linki tylko elektryjka. U mnie problem był prozaiczny, kabelki sie przetarły. Popatrz na nie w tym przewodzie, który dochodzi do świateł. Najlepiej podjedź do elektryka.
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

marcysia

Post autor: marcysia » 24 lis 2004, 18:57

"sanchez" pisze:Tam nie ma linki, otwieranie jest elektryczne. Moze trzeba poczyscis styki albo cos?
Tu juz o tym bylo moze pomoze :D: http://www.lanciapolska.org/viewtopic.p ... ight=linka
Dzięki Sanchez za linka. Poczytałam Wasze posty i dużo już wiem na ten temat. Mam nadzieję że u mnie też się to skończy bezboleśnie :P

Marcysia
Lancia k 2,0 1996 LPG/benz

marcysia

Post autor: marcysia » 10 sie 2005, 23:20

"Arek" pisze:Ja miałem podobny problem. Tzn nie działało otwieranie ze schowka. Rzeczywiście tam nie ma linki tylko elektryjka. U mnie problem był prozaiczny, kabelki sie przetarły. Popatrz na nie w tym przewodzie, który dochodzi do świateł. Najlepiej podjedź do elektryka.
To było już dawno, ale Arek miałeś rację. U nas też przetarły się kabelki które idą w pokrywie bagażnika. Wystarczyło je połączyć i już wszystko działa bez problemów.
Dzięki :D

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 11 sie 2005, 9:00

"marcysia" pisze:To było już dawno, ale Arek miałeś rację. U nas też przetarły się kabelki które idą w pokrywie bagażnika. Wystarczyło je połączyć i już wszystko działa bez problemów.
Dzięki :D
Te kabelki to chyba przecieraja sie czesto - u mnie przetrl sie ten od swiatelka biegu wstecznego ;)
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

marcysia

Post autor: marcysia » 11 sie 2005, 11:44

"tomek" pisze:Te kabelki to chyba przecieraja sie czesto - u mnie przetrl sie ten od swiatelka biegu wstecznego ;)
Dokładnie, masz rację Tomku. U nas też przetarł się ten od wstecznego (jak zakładali mi hak holowniczy i machali dużo pokrywą bagażnika) i właśnie te od otwierania bagażnika ze schowka ... Myślę, że to miejsce gdzie mieszczą się te kabelki nie jest dobrym rozwiązaniem. Wpadłam na lepsze. Chyba napisze do Fiata i im podpowiem co nie co :twisted:
(odezwała się we mnie dusza inżyniera... :lol: )

Pozdrawiam, Marcysia

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 11 sie 2005, 11:55

"marcysia" pisze: Chyba napisze do Fiata i im podpowiem co nie co :twisted:
(odezwała się we mnie dusza inżyniera... :lol: )
Niestety o 5 lat za pozno, a po Twojej modyfikacji produkowaliby do dzis Kappe 2 ze zmienionymi kabelkami ;).
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 16 sie 2005, 11:01

haha marcysia ten patent z przełozeniem wejścia kabelków mamy juz opcykany. Ja jednak poszedłem w innym kierunku i dosztukowałem bardziej elastyczne kabelki. Zobaczymy jak bedzie w zimie bo wtedy to najczęściej wychodzi. Za twarde kable i za długi ochraniacz gumowy i na mrozie kostnieje i pęka.

Awatar użytkownika
karol69
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: karol

jak?

Post autor: karol69 » 16 sie 2005, 11:19

napiszcie jak mozna wymioenic kabelik i na co przedewszystkim trzeba uważać (wiem że był juz opis jak wyjąć - ale co potem)
pozdrawiam
Kappa 2.0 Białystok

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 17 sie 2005, 12:08

Karol69 masz dwa wyjscia:
poprowadź wiązkę od wnętrza bagaznika (jest tam taki mały otwór techniczny) do klapy (musisz zrobić dziurkę w osłonie) i wiązka sobie swobodnie dynda. Tylko trzeba dobrze wymierzyc.
lub
dosztukuj nowe kableki (przedłuzka) w miejscu gdzie kable idą tym załamującym się peszlem gumowym.

Awatar użytkownika
karol69
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: karol

oki dzięki

Post autor: karol69 » 17 sie 2005, 12:30

oki dzięki, będę miał chwilke to się pobawię :)
Kappa 2.0 Białystok

Awatar użytkownika
norbiwolow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: norbiwolow » 10 gru 2006, 21:34

a jak otworzyć bagażnik jak się zaciął ??? dziś otwierałem bagażnik i po zamknięciu i przejechaniu pewnej trasy wysiadam z auta pilotem zamykam auto a tu zamki odskakują - nie chce się zamknąć - oblukałem wszystkie drzwi - wszystko ok - prubuje przyciskiem bagażnik otworzyć - przekażnik cyka ale nie otwiera ; kluczykiem prubuje i nic ni e chce się przekręcić - ruszam klapą i czuje lekki luz na klapie ale nie chce iść w góre - co ma zrobić ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek

marcysia

Post autor: marcysia » 11 gru 2006, 10:22

"norbiwolow" pisze: ruszam klapą i czuje lekki luz na klapie ale nie chce iść w góre
Nie wiem czy to dobry pomysł dla Ciebie ale jeśli czujesz luz na klapie tzn. że się może dobrze nie zamknęła. Może spróbuj mocniej ją domknąć, a później jeszcze raz otworzyć, to mi kiedyś pomogło... Chyba że koledzy z forum będą mieli lepszy pomysł :D

Pozdrawiam,
Marcysia

Lancia Kappa 2,0 1996

Awatar użytkownika
norbiwolow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: norbiwolow » 11 gru 2006, 13:19

prubowałem i nic - nie chce wgnieść klapy siłą rąk ale bez efektu :(
może od strony auta - jak zdemontować kanape w kappie - jakies śróby czy zatrzaski - nie chce czegos urwać - poradzcie jak wymontowac kanape - bo amory przy okazji bedę wymieniał ( dwa w jednym )
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”