Kappa - podświetlenie tablicy rejestracyjnej

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Kappa - podświetlenie tablicy rejestracyjnej

Post autor: tomek » 29 lis 2005, 15:31

Miałem przez kilkanaści lub więcej dni problem z jedną żaróweczką w podświetleniu tablicy. Przestała świecić i oczywiście pojawił sie 'check'.
Żaróweczka wymieniona - brak efektu.
Oczywiście powodem były słynne kabelki wchodzące do pokrywy bagażnika. To chyba jeden z wrażliwszych elementów w Kappie. Oj nie popisała się Lancia w tym przypadku, no chyba, że liczyli na to, że bagażnik będzie otwierany rzadziej - bagaże miały pewnie jeździć drugim samochodem ;).
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Anonymous

Kappa - Podświetlenie tablicy rejestracyjnej

Post autor: Anonymous » 30 lis 2005, 9:27

Od dłuższego czasu mam ten sam problem i muszę wreszcie zrobić z tym porządek, tym bardziej że dodatkowo nie świecą się wsteczne światła i tylne przeciwmgielne. Kupiłeś całą wiązkę, czy sam powymieniałeś kabelki?

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 30 lis 2005, 9:37

"filip" pisze:Od dłuższego czasu mam ten sam problem i muszę wreszcie zrobić z tym porządek, tym bardziej że dodatkowo nie świecą się wsteczne światła i tylne przeciwmgielne. Kupiłeś całą wiązkę, czy sam powymieniałeś kabelki?
Ja wymienilem tylko te kabellki co pekly, ale chyba warto wymienic wszystkie z wiazki na jakies bardziej elestyczne - tylko, ze na to nigdy nie ma czasu ;)
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Anonymous

Post autor: Anonymous » 05 gru 2005, 8:49

Wymieniłem większość kabelków w wiązce, rzeczywiście tak jak piszecie na forum pękają one na zgięciu miedzy klapą a bagażnikiem. Oczywiście teraz działa wszystko tak jak powinno.

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 06 gru 2005, 15:45

Ja juz o tym pisał gdzies na forumie. Jak w dwie zimy miałem te przygody. To zajezyłem sie i wyciągnalem te druty zaniosłem do elektryka od pralek i kazalem mu wsztukować w cała wiązke kableki o tych samych parametrach ale bardziej elastyczne. Teraz gra muzyka pieknie jest . Raz na jakis czas pomacam sobie je aby sie stale nie trzymały w tej samej pozycji. Koszt naprawy 35 zł. Oczywiscie wyjecie kabli z klapy i zalozenie po naprawie autorstwa własnego. :-)
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Sixt

Kappa - Podswietlenie tablicy rejestracyjnej

Post autor: Sixt » 21 lut 2008, 18:41

Moze mi sie wydaje ale "Number plate light failure" czy cos w tym deseniu to chyba czeste powitanie INFOCENTER dla uzytkownikow Kappy :?

U mnie wlasnie to wysiadlo i mam pytanie czy moze ktos probowal zastepowac oryginalne podswietlenie jakims z innego modelu/marki samochodu?

Awatar użytkownika
D1
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Roman

Post autor: D1 » 21 lut 2008, 18:47

Dlaczego chcesz wymieniać? Nie lepiej naprawić? :wink:
Pozdrawiam D1
Kontakt: 783 390 662
Obrazek

Sixt

Post autor: Sixt » 21 lut 2008, 18:49

"D1" pisze:Dlaczego chcesz wymieniać? Nie lepiej naprawić? :wink:
Mam urwane styki do zarowek :( Nie za bardzo wiem w jaki sposób to naprawic :roll:

wega
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: wega » 21 lut 2008, 18:54

Proszę link:
nowa lampka
Czasem na allegro wystawiają taniej, albo po prostu kup używkę na allegro. Jest tam dziesiątki rozebranych Lancii Kappa.
Obrazek

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 21 lut 2008, 19:10

"wega" pisze:Proszę link:
nowa lampka
Czasem na allegro wystawiają taniej, albo po prostu kup używkę na allegro. Jest tam dziesiątki rozebranych Lancii Kappa.
Ile za tę lampkę? Dwie blaszki i kawałek plastiku (no dobra jeszcze kawałek gumy i kabelki). Nie sprawdzałem jeszcze osobiście, ale spróbuj od Cieniasa. Powinna pasować.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Sixt

Post autor: Sixt » 21 lut 2008, 19:22

Dzieki za podpowiedzi...Tą z linka widzialem tez na allegro ale wydaje mi sie ze da rade zrobic transplantacje z innego samochodu.

Sproboje w sobote pobawic sie z tym i na pewno napisze co wyszlo

Awatar użytkownika
D1
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Roman

Post autor: D1 » 21 lut 2008, 19:31

"Sixt" pisze:
"D1" pisze:Dlaczego chcesz wymieniać? Nie lepiej naprawić? :wink:
Mam urwane styki do zarowek :( Nie za bardzo wiem w jaki sposób to naprawic :roll:
Ja miałem połamany jeden z uchwytów tej blaszki - styku. Lutownicą zrobiłem kanaliki na blaszkę, a następnie osadziłem. Miałem pod ręką jakiś kawałek tworzywa i zaczołem "spawać" - topić. W ten sposób zrekonstruowałem uchwyt blaszki trzymającej żarówkę. Działa już drugi miesiąc :)
Pozdrawiam D1
Kontakt: 783 390 662
Obrazek

wega
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: wega » 21 lut 2008, 19:43

Ja miałem połamany jeden z uchwytów tej blaszki - styku. Lutownicą zrobiłem kanaliki na blaszkę, a następnie osadziłem. Miałem pod ręką jakiś kawałek tworzywa i zaczołem "spawać" - topić. W ten sposób zrekonstruowałem uchwyt blaszki trzymającej żarówkę. Działa już drugi miesiąc
Ja kleiłem ww. kropelką, Trzyma już pół roku :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin_K
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Marcin

Post autor: Marcin_K » 21 lut 2008, 20:12

Do Themy pasowały od cinquecento, w kappie chyba jest podobnie
byly Thema 2.5 TD
Kappa 3.0 V6 24v automat

Boorek

Post autor: Boorek » 21 lut 2008, 21:26

a ja mam styki przylutowane do żarówki, bo też mi się uchwyt połamał i jeżdżę tak już z pół roku albo i więcej :lol: a w sklepie mi powiedzieli że pasuje od cieniasa, ale wołali za to 45 zł więc podziękowałem i pokombinowałem sam. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”